אני מופתע שלקח כל כך הרבה זמן לתגובה הזאת לבוא, אני מצפה לה כבר כמה ימים.בתור אדם ירא שמיים איך זה שאתה לא רואה בעיה לשקר להם ולהתחזות למישהו שאתה לא? זה הרי חטא (לא בציניות, רציני)
צריך להפריד מצפון מהלכה, אבל לא לגמרי, זאת אומרת אם משהו אסור הלכתית כנראה שגם ארגיש מצפון, אבל גם אם זה מותר הלכתית אני יכול עדיין להרגיש מצפון. כמו לדוגמה לאכול בעלי חיים שמותר הלכתית אבל עדיין יכול להציק למצפון.
אז מנקודת מבט הלכתית אני לא רואה בעיה לפתוח משתמש חדש, הם יודעים שכל אחד יכול לעשות זאת בקלות, ואפילו לא כתבו במפורש לא לעשות את זה. והשאלה כבר נשאלה לגבי לקנות מוצר בחצי מחיר מהחנות ולהחזיר למפעל כדי לקבל מוצר חדש. אז לא אכנס לכל המורכבויות ההלכתיות, אבל על פניו לא נראה שיש איסור.
עכשיו מצפונית להרוויח 20 ש"ח מהתחכמות זה בדיוק כמו להוציא וויזה בשביל ההטבות ולבטל אחר כך. החברה יודעת שאחוז מסוים עושים את זה, אבל מקווים שתהיה מאותם שירוויחו עליך שלא תבטל, או גרוע מכך, תיכנס לחובות.
הם לוקחים סיכון שלדעתם משתלם להם כדי להרוויח על אותם פרייארים שלא טורחים לנצל את הדיל.
הרי מייפרוטאין לא חייבים להציע הנחה לנרשמים חדשים, למה הם מציעים? לפעמים זה כדי לתת לך תחושה שהרווחת עליהם כשאתה פותח 10 חשבונות חדשים, ואתה קונה יותר, כשלמעשה זה הכל תכסיס עסקי לגרום לך לקנות יותר. ולפעמים זה רק לשכנע משתמשים חדשים.
והנה תראה, עם כל הידע הזה ובלי המצפון אני עדיין לא פותח משתמש חדש, משמע שזה עבד להם.
בין אם פתחת משתמש חדש או לא כדי לקנות, הם כבר עשו עליך את הקופה שלהם והם שמחים שתקנה בכל צורה.
זה win win, הם מקבלים לקוח ששמח לקנות כמה שיותר, ואתה מרגיש מורווח עליהם.