הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שומן גנטי??

Trx1998

משתמש מתחיל
273
65
נק' מוניטין:
190
273
65
אני עכשיו בתהליך של חיטוב שוקל 65 שקלתי 70,בתהליך כבר חודש וחצי.
אבל אני רואה שיש לי עוד הרבה שומן להוריד באיזור הבטן והצדדים.
כמה אני אמור אני מעריך שאני צריך לרדת לפחות עוד חמש קילו זה הגיוני?
משקל 60 לגובה 1.68.

• פותח/ת השרשור
מהניסוח לא ברור, אתה שוקל עכשיו 65 או 60?
תמונה תעזור.
עכשיו שוקל 65 ובתחילת החיטוב שקלתי 70 אז ירדתי כבר 5 קילו.
אבל מרגיש שיש עוד הרבה להוריד באיזור הבטן והצדדים לפחות עוד חמש זה אומר שבסוף אשקול 60 קילו זה לא נמוך מדי?

• פותח/ת השרשור
לכאורה כן, אז מניח שאין עליך הרבה מסת שריר
למה דווקא חיטוב?
לא אין עליי הרבה מסה,עשית מסה קטנה של 3 חודשים עליתי במסה אבל גם בשומן והרגשתי לא נעים עם השומן העודף.
אני רוצה להגיע לאחוז שומן של 12-13 שארגיש בנוח לעלות במסה קצת בשומן גם.

אני רוצה להגיע לאחוז שומן של 12-13 שארגיש בנוח לעלות במסה קצת בשומן גם.

אז לך על זה. אף אחד לא יכול לומר לך אחרת. כשתגיע לא.ש מטרה שלך תתחיל מסה נקייה עם פלוס קלורי קטן, וככה תמזער עליה בשומן

עכשיו שוקל 65 ובתחילת החיטוב שקלתי 70 אז ירדתי כבר 5 קילו.
אבל מרגיש שיש עוד הרבה להוריד באיזור הבטן והצדדים לפחות עוד חמש זה אומר שבסוף אשקול 60 קילו זה לא נמוך מדי?

לא, זה בסדר גמור.
כן, פיזור שומן זה עניין גנטי.

תוספת קטנה לתגובה שלי כי אנשים אוהבים לקבוע שפיזור שומן זה לגמרי גנטי (כי זה כיף להגיד למי שהתמזל מזלו. ומי שלא...)

זה אמת שברוב המקרים פיזור שומן הוא גנטי, אבל יש הרבה מחקרים שמראים שהנטייה לצבור שומן באזור הבטן מקורה בדיסרגולציה של המערכת ההורמונלית, או חוסר איזון שגורם לגוף להגיב בסטרס (לדוגמה - אם יש לך צליאק סמוי ואתה ממשיך לאכול גלוטן, הגוף שלך יהיה במצב סטרס / דלקתי) וזה גורם לצבירת שומן ויסרלי ותת עורי באיזור הבטן. צבירה עודפת של שומן כזה מעודדת שחרור של הורמוני סטרס מה שממשיך לגרום לך לצבור שומן באיזור הזה. כלומר זה סייקל שמעודד את עצמו להמשיך.

ממליץ לך לעשות חיפוש ולקרוא. בדרך כלל אם אין לך עוד תסמינים (כמו עייפות ושינה גרועה, או stress intolerance, בעיות בעיכול או כל דבר שיכול להצביע על דיסרגולציה בגוף) אזי העניין הוא כנראה גנטי.

ולמה אני אומר את זה?
כי אתה לא חייב לקבל את המצב כפי שהוא וכמובן מאליו אם לא שללת בעיות אחרות בדרך.

אז שלא יבלבלו לך במוח שזה 100% גנטי כי הסקולר מלא במחקרים שמציגים את הבעיה הזו וזה ידוע כבר שנים.
זאת רק הערת שוליים למי שקורא.
אם אתה בריא לחלוטין והכל תקין אצלך (סובייקטיבית - כי אף אחד לא עושה כל בדיקה רפואית אפשרית) אז זה פשוט פיזור שומן.

לדאבוני בהרבה מהמקרים זה לא המצב במקרה שיש צבירת שומן קיצונית ולא פרופרציונלית דווקא באיזור של הבטן.

נערך לאחרונה:
תוספת קטנה לתגובה שלי כי אנשים אוהבים לקבוע שפיזור שומן זה לגמרי גנטי (כי זה כיף להגיד למי שהתמזל מזלו. ומי שלא...)

זה אמת שברוב המקרים פיזור שומן הוא גנטי, אבל יש הרבה מחקרים שמראים שהנטייה לצבור שומן באזור הבטן מקורה בדיסרגולציה של המערכת ההורמונלית, או חוסר איזון שגורם לגוף להגיב בסטרס (לדוגמה - אם יש לך צליאק סמוי ואתה ממשיך לאכול גלוטן, הגוף שלך יהיה במצב סטרס / דלקתי) וזה גורם לצבירת שומן ויסרלי ותת עורי באיזור הבטן. צבירה עודפת של שומן כזה מעודדת שחרור של הורמוני סטרס מה שממשיך לגרום לך לצבור שומן באיזור הזה. כלומר זה סייקל שמעודד את עצמו להמשיך.

ממליץ לך לעשות חיפוש ולקרוא. בדרך כלל אם אין לך עוד תסמינים (כמו עייפות ושינה גרועה, או stress intolerance, בעיות בעיכול או כל דבר שיכול להצביע על דיסרגולציה בגוף) אזי העניין הוא כנראה גנטי.

ולמה אני אומר את זה?
כי אתה לא חייב לקבל את המצב כפי שהוא וכמובן מאליו אם לא שללת בעיות אחרות בדרך.

אז שלא יבלבלו לך במוח שזה 100% גנטי כי הסקולר מלא במחקרים שמציגים את הבעיה הזו וזה ידוע כבר שנים.
זאת רק הערת שוליים למי שקורא.
אם אתה בריא לחלוטין והכל תקין אצלך (סובייקטיבית - כי אף אחד לא עושה כל בדיקה רפואית אפשרית) אז זה פשוט פיזור שומן.

לדאבוני בהרבה מהמקרים זה לא המצב במקרה שיש צבירת שומן קיצונית ולא פרופרציונלית דווקא באיזור של הבטן.
ואני מוסיף לעניין ה"פיזור שומן גנטי" שהרבה אנשים עם קצת יותר שומן בבטן מאשימים ישר את הגנטיקה שלהם, אבל האמת שכולם צוברים הרבה שומן בבטן, זה אחד המקומות שהגוף פשוט צובר בהם יותר שומן ממקומות אחרים בגוף. בגלל זה יש מלא שחיפים עם כרס, ובגלל זה הבטן זה כמעט תמיד המקום האחרון שהשומן נצבר בו. יש פיזור שומן שונה אצל אנשים שונים, אבל המיוחדים זה אלה שצוברים פחות שומן בבטן ביחס למקומות אחרים, לא יותר.
אז מה בעצם המסר שאני מנסה להעביר? חלאס להאשים את הגנטיקה בכל דבר!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית