עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עכשיו שוקל 65 ובתחילת החיטוב שקלתי 70 אז ירדתי כבר 5 קילו.מהניסוח לא ברור, אתה שוקל עכשיו 65 או 60?
תמונה תעזור.
אשקול 60 קילו זה לא נמוך מדי?
לא אין עליי הרבה מסה,עשית מסה קטנה של 3 חודשים עליתי במסה אבל גם בשומן והרגשתי לא נעים עם השומן העודף.לכאורה כן, אז מניח שאין עליך הרבה מסת שריר
למה דווקא חיטוב?
אני רוצה להגיע לאחוז שומן של 12-13 שארגיש בנוח לעלות במסה קצת בשומן גם.
עכשיו שוקל 65 ובתחילת החיטוב שקלתי 70 אז ירדתי כבר 5 קילו.
אבל מרגיש שיש עוד הרבה להוריד באיזור הבטן והצדדים לפחות עוד חמש זה אומר שבסוף אשקול 60 קילו זה לא נמוך מדי?
ואני מוסיף לעניין ה"פיזור שומן גנטי" שהרבה אנשים עם קצת יותר שומן בבטן מאשימים ישר את הגנטיקה שלהם, אבל האמת שכולם צוברים הרבה שומן בבטן, זה אחד המקומות שהגוף פשוט צובר בהם יותר שומן ממקומות אחרים בגוף. בגלל זה יש מלא שחיפים עם כרס, ובגלל זה הבטן זה כמעט תמיד המקום האחרון שהשומן נצבר בו. יש פיזור שומן שונה אצל אנשים שונים, אבל המיוחדים זה אלה שצוברים פחות שומן בבטן ביחס למקומות אחרים, לא יותר.תוספת קטנה לתגובה שלי כי אנשים אוהבים לקבוע שפיזור שומן זה לגמרי גנטי (כי זה כיף להגיד למי שהתמזל מזלו. ומי שלא...)
זה אמת שברוב המקרים פיזור שומן הוא גנטי, אבל יש הרבה מחקרים שמראים שהנטייה לצבור שומן באזור הבטן מקורה בדיסרגולציה של המערכת ההורמונלית, או חוסר איזון שגורם לגוף להגיב בסטרס (לדוגמה - אם יש לך צליאק סמוי ואתה ממשיך לאכול גלוטן, הגוף שלך יהיה במצב סטרס / דלקתי) וזה גורם לצבירת שומן ויסרלי ותת עורי באיזור הבטן. צבירה עודפת של שומן כזה מעודדת שחרור של הורמוני סטרס מה שממשיך לגרום לך לצבור שומן באיזור הזה. כלומר זה סייקל שמעודד את עצמו להמשיך.
ממליץ לך לעשות חיפוש ולקרוא. בדרך כלל אם אין לך עוד תסמינים (כמו עייפות ושינה גרועה, או stress intolerance, בעיות בעיכול או כל דבר שיכול להצביע על דיסרגולציה בגוף) אזי העניין הוא כנראה גנטי.
ולמה אני אומר את זה?
כי אתה לא חייב לקבל את המצב כפי שהוא וכמובן מאליו אם לא שללת בעיות אחרות בדרך.
אז שלא יבלבלו לך במוח שזה 100% גנטי כי הסקולר מלא במחקרים שמציגים את הבעיה הזו וזה ידוע כבר שנים.
זאת רק הערת שוליים למי שקורא.
אם אתה בריא לחלוטין והכל תקין אצלך (סובייקטיבית - כי אף אחד לא עושה כל בדיקה רפואית אפשרית) אז זה פשוט פיזור שומן.
לדאבוני בהרבה מהמקרים זה לא המצב במקרה שיש צבירת שומן קיצונית ולא פרופרציונלית דווקא באיזור של הבטן.