הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בחזה

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
לפני שלושה חודשים עשיתי מקבילים וקרעתי את החזה בצד ימין (לא מלא)
באולטראסאונד לא מצאו את הקרע ואמרו שכנראה זה הצתלק כבר
שבוע אחרי הקרע ניסיתי להתחיל לשקם בהתחלה מוט ריק לא זז לי הייתי מרים עם יד שמאל בעיקר
לאט לאט הגעתי ל72.5 ל2 על 10 ללא כאבים

לפני כמה ימים עשיתי 75 וכבר בחזרה חמישית הרגשתי טיפה כאב וישר הפסקתי
עליתי מאוד לאט, במשך שלושה חודשים ונראה שזה לא השתקם כמו שצריך עכשיו שוקל אם להתחיל חלילה את הפרוטוקול אולי עם משקלים מזעריים אבל משהו שמבודד חזה יותר או לתת לזה אשכרה כמה חודשים לנוח (שמעתי שלא מומלץ אבל זה מה שרופאים אומרים לרוב)

הייתי כנראה קצת גרידי כי הגעתי למצב שכמעט ולא כאב לי ביום יום בכלל למרות שלתת הוקים ואפרקאטים לא יכולתי

הקרע נגמר כנראה מחוסר איזון מאוד רציני שיש לי בין שתי הpecs בגלל שהשמאלי נקרע לי בצורה דומה לפני כמה שנים (שם היה בנץ' עקום) והפציעה הזאת היית מאוד לא צפויה, הייתי מחומם היטב אחרי כמה סטים של 90 קילו בנץ' שהרגיש קל ממש, ובסט שני של מקבילים באמצע בדרך למעלה, לא ריבאונד מלמטה פשוט היה פלאק כזה, הרגשתי מלא סיבים נקרעים שמעתי אפילו רעש קרע כמו של בד כזה והרגשתי כמו בועות נוזל. לא היה שטפי דם ואפילו נפיחות לא. לא חושב שיש גם חיצונית משהו שרואים, למרות שלא זוכר את הצד הזה לפני.

מה אומרים כדאי לעשות ? לנסות שוב לאמן בעדינות, ועם יותר סבלנות הפעם ממשקלים מזעריים עם תרגילים מבודדים ? לנוח ולא להפעיל בכלל ? להתעקש על MRI אם בUS לא רואים ?

תודה רבה מראש

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין איך אתה יודע שהיה לך קרע אם לא ראו אותו בUS או MRI
MRI לא עשיתי
וכי כל הסימפטומים בול
הצליל, הכאב תוך כדי ואחר כך, השמאלי שלי נהיה שונה מהימני מאז ואפילו הרופא שבדק אמר שזה כנראה מה קרה

נתחיל מזה שאין שום ביסוס לטענה של קרע, גם לי היו שרירים שעשו קליק כאב ונפיחות, וזה עבר למחרת

אפילו אם היה, הוא החליף, כאילו לא היה.

הבעיה לדעתי היא פחד מקרע נוסף

אז מה אם קצת כאב? באמת.

תמשיך להתאמן כרגיל, אם אתה רואה מגמת החמרה של הכאב אולי יש על מה לדבר מבחינת שינוי תכנון וכל זה. לבינתיים אני חושב שכדאי לך להתאמן ולהחשף לכאב כל עוד הוא סביל, על מנת להוריד את הרגישות שלך אליו

כמובן דעה אישית לא פיזיו בלה בלהבלה לך להיבדק וכל מני הסתייגיות רפואיות

• פותח/ת השרשור
נשמע שאתה עושה את תהליך ההחלמה עצמאית, יש לך ניסיון בזה?
אם לא, גש לפיזיו'.

לא מקצועי, אבל כשקרה מה שקרה בצד שמאל, נחתי 8 חודשים כמו שאורטופד אמר לי וזה לא החלים, ואז נתקלתי בפרוטוקול פציעות של ביל סטאר שלפיו אם זה לא דלקת ברצועות אלה קרע חלקי בשריר (שאני בטוח ב99% שזה זה, מכיר גם דלקות ממקומות אחרים בגוף) אז עשיתי את התנועה עם דאמבלים לאט לאט וזה החלים תוך חודש. מצד שני היה לי 8 חודש של מנוחה.
הפעם גם תוך חודש עברתי ממצב שמוט ריק כאב מאוד למצב שאני לוחץ 70-80% מכמה שיכולתי יום לפני הפציעה.

אני חייל בחובה ולהשיג פיזיו טוב לא תמיד אופציה קלה, אם אני אלך אני כנראה כבר אלך עם שלל הבעיות שלי אחרי שעשיתי וי על רופאים ואנסה לטפל בגוף במכה אחת (יש לי דלקת חריפה בקרסול שמאל, שתי סוגי החזה שלי שונים מאוד, יד שמאל פחות יציבה בגלל זה, בסקואט צד ימין חזק יותר, פלטפוס 180 מושלם וכו' כו'), במידה ואני עושה את זה האם פיזיו שאקבל מהצבא מספיק או שכמו בבחירת מאמן, כדאי לחפש לפי המלצות פה באתר ?
נתחיל מזה שאין שום ביסוס לטענה של קרע, גם לי היו שרירים שעשו קליק כאב ונפיחות, וזה עבר למחרת

אפילו אם היה, הוא החליף, כאילו לא היה.

הבעיה לדעתי היא פחד מקרע נוסף

אז מה אם קצת כאב? באמת.

תמשיך להתאמן כרגיל, אם אתה רואה מגמת החמרה של הכאב אולי יש על מה לדבר מבחינת שינוי תכנון וכל זה. לבינתיים אני חושב שכדאי לך להתאמן ולהחשף לכאב כל עוד הוא סביל, על מנת להוריד את הרגישות שלך אליו

כמובן דעה אישית לא פיזיו בלה בלהבלה לך להיבדק וכל מני הסתייגיות רפואיות

Muscle Strain

מאמין שזה 2 או בין 1 ל 2...
אני כן מכיר את עניין הלהתאמן בכל מקרה דרך כאב שאפשר לסבול וזה בדיוק מה שעזר לי פעם שעברה, הפעם משום מה, זה לא נתן אותו אפקט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית