הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רעיונות למתנה בריאה ליום נישואין

אני עדיין לא מבין למה @דברים1 רוצה להתחתן ולהביא ילדים עם 'שק צואה' או 'יצור בלי דעת' ועוד שאר מחמאות שרבנים גדולים ממנו טוענים...
מביך:🤦‍♂️:
כפי שניתן לראות בסרטון הנ''ל:

@דברים1 אני מתכנן להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם למרות היותי חילוני, וזה לא סתם בגלל לחץ סביבתי. אלא כי אני באמת מאמין שזה הייעוד שלך כבן אדם, והגוף שלך גם מתגמל אותך בהתאם. אתה מושפע ומתוגמל מלעשות דברים שמקרבים אותך לשם, וזה הייעוד שלך בתכלס כבן אדם. להתרבות. זה משהו שתמיד יהיה בתת-מודע שלך בין תרצה ובין אם לא, כמובן שיש יוצאי דופן אבל אני מכליל.

להביא ילדים (בהתחשב כמובן שהחלטת שאתה רוצה ואין סיבה כלשהי שאתה לא רוצה) זה הייעוד שלנו, ולכן זה גם יהיה מספק ברמה בלי נתפסת. אתה רוצה להגיד לי שאתה מתכנן להביא\ הבאת ילדים רק כי זה הציווי שלך? אתה לא מרגיש שום דבר מעבר לכך?
ולגבי חתונה, יש לזה סיבה מעבר לערך הדתי. חתונה הוא מעין הסכם שמחייב בחוק אתכם להיות ביחד ולהצליח. אני לא צריך לספר פה כמה זה קשוח גירושים. להיות בזוגיות אמיתית עם בן אדם לאורך שנים זה משהו קשה מאוד, וככל הנראה שאתה תרצה לברוח מאשר להתמודד עם בעיות (לחלק יש טראומות מהעבר, סתם לדוגמה חוויה שצילקה אותך ואתה לא תהיה מוכן לדבר או לטפל בכך אלא אם כן אתה תהיה חייב) שאתה לא תרצה להתמודד איתם, ואתה גם לא תתמודד אלא אם תהיה חייב. חתונה מהווה מעין חוזה בין שני אנשים שאתה מבטיח שתשאר, באש ומים. כמובן שיש יוצאי דופן ולא מעט, אבל זאת המטרה, וזה גם למה אני מתכוון להתחתן למרות שאין לכך ערך דתי בעניי.
ובנוגע לכיף, תנסה לחיות את החיים שלך סביב כיף. נראה כמה רחוק תגיע. המטרה היא להשיג דברים משמעותיים, ובדרך יהיה לך "כיף". משפחה וילדים הם מאוד משמעותיים.

כיף זה משהו זמני, יותר מדי כיף גם יבטל לך את ה"כיף" בכיף, והוא יהפוך לחסר משמעות.

דווקא בהקשר החוקי חתונה היא בכלל לא כזו מיוחדת, חיים משותפים ללא הצהרה הם חוזה לא פחות מחתונה. כלומר, אם אתה בוחר לדלג על הטקס ולעבור ישר ל"חיי הנישואין" כאשר בת.ז עוד רשום "רווק", עדיין לא תוכל פשוט לקום וללכת, במיוחד אם גם נצבר רכוש משותף או שיש ילדים. באופן דומה, גירושין בשלב מאוד מוקדם לפני שנצבר רכוש משותף או שנולדו ילדים זה תהליך די פשוט ומהיר.

איש איש באמונתו יחיה
אין משפט כזה , צדיק באמונתו יחיה (חבקוק)
@דברים1 אני מתכנן להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם למרות היותי חילוני, וזה לא סתם בגלל לחץ סביבתי. אלא כי אני באמת מאמין שזה הייעוד שלך כבן אדם, והגוף שלך גם מתגמל אותך בהתאם. אתה מושפע ומתוגמל מלעשות דברים שמקרבים אותך לשם, וזה הייעוד שלך בתכלס כבן אדם. להתרבות. זה משהו שתמיד יהיה בתת-מודע שלך בין תרצה ובין אם לא, כמובן שיש יוצאי דופן אבל אני מכליל.

להביא ילדים (בהתחשב כמובן שהחלטת שאתה רוצה ואין סיבה כלשהי שאתה לא רוצה) זה הייעוד שלנו, ולכן זה גם יהיה מספק ברמה בלי נתפסת. אתה רוצה להגיד לי שאתה מתכנן להביא\ הבאת ילדים רק כי זה הציווי שלך? אתה לא מרגיש שום דבר מעבר לכך?
ולגבי חתונה, יש לזה סיבה מעבר לערך הדתי. חתונה הוא מעין הסכם שמחייב בחוק אתכם להיות ביחד ולהצליח. אני לא צריך לספר פה כמה זה קשוח גירושים. להיות בזוגיות אמיתית עם בן אדם לאורך שנים זה משהו קשה מאוד, וככל הנראה שאתה תרצה לברוח מאשר להתמודד עם בעיות (לחלק יש טראומות מהעבר, סתם לדוגמה חוויה שצילקה אותך ואתה לא תהיה מוכן לדבר או לטפל בכך אלא אם כן אתה תהיה חייב) שאתה לא תרצה להתמודד איתם, ואתה גם לא תתמודד אלא אם תהיה חייב. חתונה מהווה מעין חוזה בין שני אנשים שאתה מבטיח שתשאר, באש ומים. כמובן שיש יוצאי דופן ולא מעט, אבל זאת המטרה, וזה גם למה אני מתכוון להתחתן למרות שאין לכך ערך דתי בעניי.
ובנוגע לכיף, תנסה לחיות את החיים שלך סביב כיף. נראה כמה רחוק תגיע. המטרה היא להשיג דברים משמעותיים, ובדרך יהיה לך "כיף". משפחה וילדים הם מאוד משמעותיים.

כיף זה משהו זמני, יותר מדי כיף גם יבטל לך את ה"כיף" בכיף, והוא יהפוך לחסר משמעות.
לא אמרתי שהבאתי ילדים רק כי זה ציווי , אמרתי שהציבור הדתי הוא לא הנושא כי אין להם בחירה של רוצה או לא , אצלהם יש צריך או לא . ברגע שכתוב צריך נגמר , אלא אם כן יש מיקרה יוצא דופן שצריך לשאול רב .

הציבור החילוני שיש לו בחירה אם להתחתן ולהכניס את עצמו לתוך "החוזה" הזה כמו שרשמת , ולהביא ילדים ולדאוג ולהיות אחראי עליהם .
שלא ישתמע לא נכון , אני בעד וברור לי שזה הייעוד ושככה צריך , אבל המון מזה זה בגלל שככה התורה אומרת.

הציבור החילוני שרובו מחפש להנות ולכייף , לא ברור לי הנושא הזה של נישואין , ואפילו ילדים בעיקר שאני יודע שרובם אומרים ומספרים שהחיים משתנים לא בהכרח לטובה .
אני לא ממציא דברים (הצחוק שמישהו מתחתן ואומרים לו נכנס לבית סוהר וכדו') , ונכון שיהיה יותר יפה לשמוע את ההפך אבל סה"כ אומר את האמת אז רק עולה השאלה למה... ואמרתי שלדעתי זה הסביבה שמשפיעה.
אני עדיין לא מבין למה @דברים1 רוצה להתחתן ולהביא ילדים עם 'שק צואה' או 'יצור בלי דעת' ועוד שאר מחמאות שרבנים גדולים ממנו טוענים...

סירטון שערוך במטרה להשמיץ ולהכפיש , לא במטרה לבדוק מה נאמר , באיזה סיטאוציה נאמר , למי נאמר , למה נאמר ,ומי אומר אתם .
לא בודקים ישר רואים סירטון צוחקים אומרים משוגעים מתקדמים קדימה ..
אין מקום שמעריך אישה כמו התורה הקדושה .

לצערי גם אני הייתי בצד השני , ובלשון המעטה לא אהבתי חרדים כלל וכלל , אבל זה כי לא בדקתי ברגע שבדקתי הבנתי שהכל הפוך לגמרי מימה שמספרים ומנסים לייצר .

זה פשוט מטורף , הסירטון מתחיל כאילו בצעקה גדולה שמעו שמעו מה אומרים על האישה שמעו
"אישה כחמת מלאה צואה ופיה מלא דם" --- ופה זה נעצר !!! רשעים ארורים מי שהעלה את זה , אבל אתה אל תאמין להם ! ! ! תבדוק ..
אז בוא צדיק שלי בוא נלמד ביחד את החלק הקטן הזה בגמרא . מה ההמשך שאלת ? גם אם לא בוא אני אגלה לך : )

אמר רב כהנא מאי דכתיב כי הוא אמר ויהי זו אשה הוא צוה ויעמוד אלו בנים תנא אשה חמת מלא צואה ופיה מלא דם והכל רצין אחריה -
האישה זה סה"כ גוף אדם זה כלי , והוא אפילו מלא בדברים לא טובים כמו צואה . ופיה מלא דם - יש לה נידה , יוצא דם מימנה מהמקום הלא צנוע , דבר שהוא לא הכי נעים ונקי דבר שמהטבע שלו מגעיל וגם לא מריח טוב . וההמשך ?!?! והכל רצין אחריה ! ! ! ! - ובכל זאת אין המחשבה על כך מרתיעה אנשים ומתאוים לה .

מה לא נכון בגמרא הזאת ?!?!?!? מחילה אם אני טועה אבל אם אני זוכר אתה הולך עם גברים גם שם המעשה קורה לא במקום הכי נקי שבעולם ולא מונע מימך , מה לא בסדר בגמרא הזאת ?
אתה יודע כמה אפשר ללמוד מהגמרא הזאת ? תחשוב על זה ברגע שיש צורך לאדם הוא יכול לרוץ אחריו ושום דבר לא מונע או עוצר אותו למרות שלפי ההיגיון הוא היה צריך להימנע מכך .
כמה זה חשוב לפתח רצון וצורך לדברים טובים .

הפסקתי לראות את הסירטון אחרי השטות הזאת , אבל אם יש לך עוד שאלה או טענה כדאי שתבדוק באמת ותשאל רב אמיתי שיענה לך , מבטיח לך שתראה שהתורה שלנו מתוקה מדבש .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית