הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתחיל אימון מתרגלי מבודד

מוטינחליאלי35

משתמש מתחיל
60
23
נק' מוניטין:
123
60
23
האם אפשרי למתאמן להתחיל את האימון שלו מתרגיל מבודד ולאחר מכן מורכב? לפי מה שאני הבנתי מתרגיל לחיצת חזה היד אחורית עובדת המון וגם הכתפיים. לא עדיף להתיש אותם לפני כדי שהחזה יעבוד יותר? אמנם המשקל קטן יותר אבל כן.. לגיטימי?

ככל שהתרגיל יותר "סגור" ואתה מבטל גורמים כמו יציבה ופחות שרירי עזר שמעורבים, תוכל לתת דגש חזק יותר לשריר שעליו אתה רוצה להתמקד ולפתח מסת שריר.
הייתי אומר שהבעיה העיקרית בלחיצות חזה עם מוט היא שהטווח תנועה שם לוקה בחסר.

בהשוואה למשקולות חופשיות, שם תוכל לבצע טווח תנועה טוב יותר לשרירי החזה בשלב של הכיווץ, בגלל שאתה יכול להצמיד קצת את המשקולות בשלב של הכיווץ (מרים אותן למעלה).

*לא מדובר כאן על לפתח כח.

האם אפשרי למתאמן להתחיל את האימון שלו מתרגיל מבודד ולאחר מכן מורכב? לפי מה שאני הבנתי מתרגיל לחיצת חזה היד אחורית עובדת המון וגם הכתפיים. לא עדיף להתיש אותם לפני כדי שהחזה יעבוד יותר? אמנם המשקל קטן יותר אבל כן.. לגיטימי?
אם המטרה שלך בבנץ' היא בעיקר לעבוד על החזה אז מבחינת להתחיל ממבודדים הייתי עושה את ההיפך, מתחיל מתרגיל מבודד לחזה כדי להתיש אותו קצת ואז עושה בנץ'. אם תעשה למשל יד אחורית לפני בנץ' אז בזמן בנץ' היד האחורית תיכשל ותגביל את העבודה שאתה יכול לעשות לפני שהחזה יקבל מספיק עבודה.

מה שאתה מחפש זה "התשה מוקדמת" לשרירי החזה.

איך הגעת למסקנה שזה מה שהוא מחפש?

אז אין לך מושג בפיתוח גוף.

לדעת מה היא התשה מוקדמת ממש לא מעיד על מושג בפיתוח גוף.

אם כמה שהתרגיל הזה כייפי - לחיצות חזה זה אחד התרגילים הכי overrated שיש לפיתוח שרירי החזה.

למה? מה עומד מאחורי הקביעה?

chart-of-best-chest-exercises-1024x606.png

*עזוב שEMG זו בדיקה שנויה במחלוקת, לא מבין מאיפה הבאת את הקביעה הנ"ל.

איך הגעת למסקנה שזה מה שהוא מחפש?

כי זה מה שהוא רשם.

לדעת מה היא התשה מוקדמת ממש לא מעיד על מושג בפיתוח גוף.

חח זה ממש כן מושג בפיתוח גןף.
לא להכיר שיטת אימון כל כך בסיסית..

למה? מה עומד מאחורי הקביעה?

chart-of-best-chest-exercises-1024x606.png

*עזוב שEMG זו בדיקה שנויה במחלוקת, לא מבין מאיפה הבאת את הקביעה הנ"ל.
מה זה הגרף הזה? חוץ מצבעים יפים אין פה כלום אח.
רשמתי בתגובה אחרת מה הבעיה בלחיצות חזה.
וזה מבלי שנכנסתי לאינדבידואליות, כל אחד עם המבנה גוף הייחודי שלו.
*לא אומר שאיאפשר לפתח שרירי חזה בבנץ', אבל זה התרגיל "הכי טוב"? רחוק מלהיות נכון.
הרוב המוחלט עושה אותו כי כולם עושים, וזאת הטעות.

חחחח...

אז איזה תרגיל אתה הכי ממליץ להיפרטרופיה?
זה לא שחור ולבן וזה משתנה ממתאמן למתאמן.
יותר נכון להסתכל על זה ככה - "מה התרגיל הכי טוב שמתאים לי, ולמטרות והדגשים שלי"
גורמים שצריך לקחת בחשבון -
מבנה עצמות, מיומנות בתנועה,זמינות של ציוד,רמת המתאמן, עבר פציעות(בטח שכחתי עוד איזה 1 או2)

תראה את התגובה שרשמתי מקודם זה יתן לך כיוון.
ולפני שיקפוץ פה איזה חכם בלילה, מדברים פה על *היפרטרופיה* ולא על כוח.

מה ש Shakoy רוצה לאמר לדעתי זה שאם יש לך 140 בנץ (או כל מספר סביר אחר ביחס למשקל גוף) אבל החזה לא גדל יותר מידי בדרך לשם, יש מצב שאתה או מאוד יעיל (ידיים קצרות, קשת גבוהה, אחיזה רחבה) או שפשוט לא מגיב כמו שרצית לתרגיל, ובמצב כזה שווה לנסות תרגילים אחרים או לשנות את הטכניקה בה אתה לוחץ.

מה ש Shakoy רוצה לאמר לדעתי זה שאם יש לך 140 בנץ אבל החזה לא גדל יותר מידי בדרך לשם, יש מצב שאתה או מאוד יעיל (ידיים קצרות, קשת גבוהה, אחיזה רחבה) או שפשוט לא מגיב כמו שרצית לתרגיל, ובמצב כזה שווה לנסות תרגילים אחרים או לשנות את הטכניקה בה אתה לוחץ.

קצת סוטה מהנושא, אבל מנסיונך יש התאמה בין ביצועים / יכולות בתרגיל פוש אפס קלאסי לבין בנץ׳ פרס?

קצת סוטה מהנושא, אבל מנסיונך יש התאמה בין ביצועים / יכולות בתרגיל פוש אפס קלאסי לבין בנץ׳ פרס?

לא בדקתי, אבל סביר להניח שכן, כל עוד אתה על אחוז שומן סביר. אבל בכל מקרה בסוף הספציפיות תנצח.

מה זה הגרף הזה? חוץ מצבעים יפים אין פה כלום אח.
רשמתי בתגובה אחרת מה הבעיה בלחיצות חזה.
וזה מבלי שנכנסתי לאינדבידואליות, כל אחד עם המבנה גוף הייחודי שלו.
*לא אומר שאיאפשר לפתח שרירי חזה בבנץ', אבל זה התרגיל "הכי טוב"? רחוק מלהיות נכון.
הרוב המוחלט עושה אותו כי כולם עושים, וזאת הטעות.

א. בתור מפתח גוף תחרותי אני אומר לך שהתשה מוקדמת מעניין את הביצה ל99.9% מהמתחרים.

ב. ההסבר שלך רחוק מלהיות מגובה.

הגרף ששלחתי מראה את הEMG של שאר תרגילי החזה אל מול הבנץ׳ פרס (100), כמו שאתה רואה אין שום ביסוס מאחורי הטענה שזה תרגיל אוברייטד לחזה.

ולא, טווח תנועה פחות גדול לא מגבה את הטענה שלך.

הגרף ששלחתי מראה את הEMG של שאר תרגילי החזה אל מול הבנץ׳ פרס (100), כמו שאתה רואה אין שום ביסוס מאחורי הטענה שזה תרגיל אוברייטד לחזה.

השאלה היא - האם EMG זה מדד להיפרטרופיה? כי על זה מדובר לדעתי, ולאו דווקא על מדד של גיוס יחידות מוטוריות

נערך לאחרונה:
1)חבל מאוד שזה מעניין למתחרים בארץ את הביצה.
2) מפתיע אותי שאתה בתור מתחרה מקצועי לא מבין בכלל על מה אני מדבר. ולמה לחיצות חזה עם מוט זה ממש לא תרגיל אידיאלי לפתח מסת שריר.
(או כל תרגיל אחר עם נתונים דומים, לקבוצת שריר אחרת, כמו דדליפט). הייתי מצפה, נגיד מפווארליפטר, לתגובות כמו שהבאת כאן.

ותסלח לי שאני לא אוסיף על הנושא כי זה לא קשור לפוסט של פותח האשכול, וגם בגלל שאני ממש לא מחפש להוכיח לך משהו או לצאת צודק מולך.

1)חבל מאוד שזה מעניין למתחרים בארץ את הביצה.

למה חבל? עוד לא ראיתי רפרנס שמראה יתרון על פני שיטות אימון אחרות…

2) מפתיע אותי שאתה בתור מתחרה מקצועי לא מבין בכלל על מה אני מדבר. ולמה לחיצות חזה עם מוט זה ממש לא תרגיל אידיאלי לפתח מסת שריר.
(או כל תרגיל אחר עם נתונים דומים, לקבוצת שריר אחרת, כמו דדליפט). הייתי מצפה, נגיד מפווארליפטר, לתגובות כמו שהבאת כאן

אני מבין על מה אתה מדבר, לא אמרתי אידיאלי פשוט לא הסכמתי שזה ״אוברייטד״.

אין שום קשר בין דדליפט לבנץ׳ פרס.
רוב מי שעושה דדליפט לא יודע מה שריר המטרה שלו.

אני לא מחפש לצאת צודק אם יש לך איך להאיר את עיניי תמיד אשמח לראות וללמוד במקרה הצורך.

וכמו שציינתי בנוגע לגרף ולEMG מקודם-

שEMG זו בדיקה שנויה במחלוקת
(קשה להסיק מסקנות חד משמעיות בנוגע להיפרטרופיה)

מוזמן לקרוא בנושא,
https://www.acefitness.org/certifie...esearch-top-3-most-effective-chest-exercises/

בנוסף, מצרף מחקר ראשוני שבדק את נושא ההתשה המוקדמת והתרומה להיפרטרופיה (השינויים נמדדו בבדיקת אולטרה-סאונד) ולא נמצא יתרון משמעותי.

Effects of Pre-exhaustion Versus Traditional Resistance Training on Training Volume, Maximal Strength, and Quadriceps Hypertrophy

נערך לאחרונה:
חח עזוב הוויכוח איתך מיותר אח..
עוד משהו לפותח האשכול שיקח לצומת ליבו.
אם כמה שהתרגיל הזה כייפי - לחיצות חזה זה אחד התרגילים הכי overrated שיש לפיתוח שרירי החזה.
צודק, סקוווט חופשי לרגליים זה מפגר ומיותר-עדיף לעשות סקווט בסמית' משין
דדליפט זה סתם תרגיל שלוקח ממך את כל הכח, אפשר לוותר עליו גם.

למה חבל? עוד לא ראיתי רפרנס שמראה יתרון על פני שיטות אימון אחרות…

- אז מוצאים שיטת אימון אחת, ורצים רק עליה?

אני מבין על מה אתה מדבר, לא אמרתי אידיאלי פשוט לא הסכמתי שזה ״אוברייטד״.

אין שום קשר בין דדליפט לבנץ׳ פרס.
רוב מי שעושה דדליפט לא יודע מה שריר המטרה שלו.

- בנושא שאנחנו מדברים, יש קשר ישיר לדדליפט(ועוד תרגילים על "אותו משקל"), זה רק מחזק את מה שאמרתי שאתה לא מבין על מה אני מדבר בכלל. בבקשה תראה את התגובה שרשמתי לכותב הפוסט ששאל על לחיצות עם מוט בהשוואה ללחיצות עם משקולות.

אני לא מחפש לצאת צודק אם יש לך איך להאיר את עיניי תמיד אשמח לראות וללמוד במקרה הצורך.

וכמו שציינתי בנוגע לגרף ולEMG מקודם-

(קשה להסיק מסקנות חד משמעיות בנוגע להיפרטרופיה)

מוזמן לקרוא בנושא,
https://www.acefitness.org/certifie...esearch-top-3-most-effective-chest-exercises/

בנוסף, מצרף מחקר ראשוני שבדק את נושא ההתשה המוקדמת והתרומה להיפרטרופיה (השינויים נמדדו בבדיקת אולטרה-סאונד) ולא נמצא יתרון משמעותי.

Effects of Pre-exhaustion Versus Traditional Resistance Training on Training Volume, Maximal Strength, and Quadriceps Hypertrophy

1)סט אחד לכשל, לא הייתי מגדיר בתור התשה מוקדמת.
2)מתאמנים לא מאומנים? לא מעניין.
3)בכללי לא הייתי ממליץ התשה מוקדמת לארבע ראשי לפני שום תרגיל לרגליים.
פאוורליפטר?

1)סט אחד לכשל, לא הייתי מגדיר בתור התשה מוקדמת.
2)מתאמנים לא מאומנים? לא מעניין.
3)בכללי לא הייתי ממליץ התשה מוקדמת לארבע ראשי לפני שום תרגיל לרגליים.

פאוורליפטר?
וואט? ועל איזה מקור מחקרי אתה מסתמך? תן לי לנחש..
ניסיון אישי

בלי שום קשר למה שנאמר עד עכשיו, אשמח לדעת למה אתה אומר "ניסיון אישי" כמשהו שלילי
הפעם בלי שתנחש..
הייתה תקופה בגיל 16, שהתחלתי להתאמן, וראיתי תוצאות.
לבשתי חולצות צמודות, ואנשים שהתחילו להתאמן גם כן, פנו אליי, וויעצתי להם.
הייתי כל כך בטוח בעצמי, שאני נגשתי לחבר שעשה מקבילים בקצב מהיר מדי לדעתי, ואמרתי לו שעדיף לו להאט קצת את הקצב,
מבלי בכלל לשמוע מה המטרה שלו.

קצת לאחר מכן, הוא היה מקום ראשון בתחרות שאליה התאמן המון זמן, ובה היה עליו לעשות כמה שיותר מקבילים.

נסיון אישי, לדעת המתאמן, יכולה להיות כל כך לא מגובה, מטעה, ומצחיקה-
וזאת אני אומר לך מניסיון אישי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית