הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו מכיר תוסף תזונה בשם dmae?

תחמן

משתמש מתחיל
168
12
נק' מוניטין:
32
168
12
לאחרונה נתקלתי בתוסף תזונה הזה ואני קורא עליו המון ביקורות שהוא ממש עוזר לשיפור הריכוז/דיכאון ...
מישהו יודע האם זה באמת נכון וזה מגובה במחקרים הוא שזה עוד בולשיט?

לאחרונה נתקלתי בתוסף תזונה הזה ואני קורא עליו המון ביקורות שהוא ממש עוזר לשיפור הריכוז/דיכאון ...
מישהו יודע האם זה באמת נכון וזה מגובה במחקרים הוא שזה עוד בולשיט?

מופיע ב-examine.com אם תרצה לקרוא עוד, אבל אין אזכור לדיכאון שם.
גם מחיפוש מחקרים לא נראה שיש מחקר שבדק את ההשפעה שלו על דיכאון באופן ראוי.

בשביל להבין מה אמורה להיות ההשפעה אתה צריך להבין על איזו מערכת זה משפיע. במקרה הזה יש השפעה על מוליך שנקרא אצטילכולין.
הוא לא קשור לרוב לדיכאון, יותר לזיכרון / למידה / ריכוז

בנוגע לאם בולשיט או לא, עובדתית - התוסף הזה מגביר אצטילכולין.
אם אתה צריך את זה או לא, אי אפשר לדעת מכאן. יש אנשים שפעילות מוגברת יותר של אצטילכולין תגביר להם את יכולת הריכוז והזיכרון ויש כאלה שזה יגרום להם לעצבים.

יש פה אחד שזכור לי שכתב על תוסף צמחי שעובד בצורה דומה - @reemar

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בשביל להבין מה אמורה להיות ההשפעה אתה צריך להבין על איזו מערכת זה משפיע. במקרה הזה יש השפעה על מוליך שנקרא אצטילכולין.
הוא לא קשור לרוב לדיכאון, יותר לזיכרון / למידה / ריכוז

בנוגע לאם בולשיט או לא, עובדתית - התוסף הזה מגביר אצטילכולין.
אם אתה צריך את זה או לא, אי אפשר לדעת מכאן. יש אנשים שפעילות מוגברת יותר של אצטילכולין תגביר להם את יכולת הריכוז והזיכרון ויש כאלה שזה יגרום להם לעצבים.

יש פה אחד שזכור לי שכתב על תוסף צמחי שעובד בצורה דומה - @reemar
תודה על ההסבר
אני פחות מבין איך המוח פועל ומוליכים...
בדרך כלל אני מעדיף ללכת ללכת לרופא לבדוק ...
כי יש לי כבר תקופה ארוכה של כמה שנים טובות של חשד להפרעות קשב וריכוז + דיכאון שמתפרץ מדי פעם שגורם למצב רוח שלי להשתנות בצורה קיצונית ....
חיפשתי טיפול "טבעי" או פשוט טיפול שלא יצטרך שאני ילך לקבן שלא עוזר וגם יפגע לי בתהליך לחתום קבע אם ואני ירצה.
ראיתי את התוסף תזונה הזה ושמעתי המון עליו
אז החלטתי לבדוק האם יש מחקרים אמינים לגביו ועל האם יש לו באמת תועלת ולא מצאתי יותר מידי
אז החלטתי להתיעץ עם הפורום הזה
**מצטער שאין פסיק ונקודה אני דרך הטלפון

כי יש לי כבר תקופה ארוכה של כמה שנים טובות של חשד להפרעות קשב וריכוז + דיכאון שמתפרץ מדי פעם שגורם למצב רוח שלי להשתנות בצורה קיצונית ....

אל תנהל את הטיפול של עצמך.

חיפשתי טיפול "טבעי" או פשוט טיפול שלא יצטרך שאני ילך לקבן שלא עוזר וגם יפגע לי בתהליך לחתום קבע אם ואני ירצה.

אם אתה חושד שיש לך הפרעת קשב וריכוז (או דיכאון) רצוי שתטופל במשהו שנחקר והוכח שעוזר. תרופה אמיתית כי כמו שראית אתה לא ממש בכיוון.
סביר להניח שהקשב והריכוז או הדיכאון יפגעו לך בהתקדמות ולא עצם זה שאתה מטופל.

עצתי היא שאל תבזבז את הזמן. אם יש לך חשד סביר אז תלך לאבחן את הקשב וריכוז באופן פורמלי, תקבל טיפול במידת הצורך. אתה יכול גם ללכת בפרטי. דיכאון וקשב וריכוז קשורים אחד לשני, אז יכול להיות שכשתטפל באחד מהם העניין השני ייפתר. אז ללכת לאיש מקצוע תהיה בחירה הנכונה ביותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אל תנהל את הטיפול של עצמך.

אם אתה חושד שיש לך הפרעת קשב וריכוז (או דיכאון) רצוי שתטופל במשהו שנחקר והוכח שעוזר. תרופה אמיתית כי כמו שראית אתה לא ממש בכיוון.
סביר להניח שהקשב והריכוז או הדיכאון יפגעו לך בהתקדמות ולא עצם זה שאתה מטופל.

עצתי היא שאל תבזבז את הזמן. אם יש לך חשד סביר אז תלך לאבחן את הקשב וריכוז באופן פורמלי, תקבל טיפול במידת הצורך. אתה יכול גם ללכת בפרטי. דיכאון וקשב וריכוז קשורים אחד לשני, אז יכול להיות שכשתטפל באחד מהם העניין השני ייפתר. אז ללכת לאיש מקצוע תהיה בחירה הנכונה ביותר.
העניין הוא שאני בצבא ואני לא בטוח שהוא יכול לעזור לי (כמו כמה בעיות נוספות שיש לי שצבא שם פס עליהם ) +(אני יודע שזה נשמע דפוק אבל אני מפחד שההורים שלי יגלו כי הם ישגעו אותי על מה עובר עליי) + אני מפחד מפסיכולוגים כי אני תמיד חושב על זה שאני יצטרך כדורים ו או טיפול בבית חולים .

העניין הוא שאני בצבא ואני לא בטוח שהוא יכול לעזור לי (כמו כמה בעיות נוספות שיש לי שצבא שם פס עליהם )

תקבע תור לרופא של היחידה ותשאל אותו איך אפשר לאבחן קשב וריכוז דרך הצבא.
בעבר בצבא לא ידעו איך לאכול את כל העניין הזה, היום המצב שונה. זה לגבי קשב וריכוז, לגבי עניינים אחרים, אין לי מושג.

אם לא הולך דרך הצבא, אפשר גם אצל רופא פרטי. במקום לבזבז על תוספי תזונה שלא יעבדו תממן לעצמך איבחון.

+(אני יודע שזה נשמע דפוק אבל אני מפחד שההורים שלי יגלו כי הם ישגעו אותי על מה עובר עליי) + אני מפחד מפסיכולוגים כי אני תמיד חושב על זה שאני יצטרך כדורים ו או טיפול בבית חולים .

זה שטויות. היום כל בנאדם שני ״נעזר״ בריטלין או בתרופה דומה, או אובחן עם קשב וריכוז. זה כבר לא כזה חריג.
אף אחד לא יאשפז אותך או ידביק עליך תווית.
אני שוב אומר, תפנה לאיש מקצוע שיאבחן אותך. הסיכוי שהקשב וריכוז יפריע לך בתיפקוד / להתקדם בצבא גבוה יותר מעצם העובדה שאתה מטפל בזה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תקבע תור לרופא של היחידה ותשאל אותו איך אפשר לאבחן קשב וריכוז דרך הצבא.
בעבר בצבא לא ידעו איך לאכול את כל העניין הזה, היום המצב שונה. זה לגבי קשב וריכוז, לגבי עניינים אחרים, אין לי מושג.

אם לא הולך דרך הצבא, אפשר גם אצל רופא פרטי. במקום לבזבז על תוספי תזונה שלא יעבדו תממן לעצמך איבחון.

זה שטויות. היום כל בנאדם שני ״נעזר״ בריטלין או בתרופה דומה, או אובחן עם קשב וריכוז. זה כבר לא כזה חריג.
אף אחד לא יאשפז אותך או ידביק עליך תווית.
אני שוב אומר, תפנה לאיש מקצוע שיאבחן אותך. הסיכוי שהקשב וריכוז יפריע לך בתיפקוד / להתקדם בצבא גבוה יותר מעצם העובדה שאתה מטפל בזה.
ולגבי טיפול נפשי זה לא יפגע יותר מידי?

ולגבי טיפול נפשי זה לא יפגע יותר מידי?

לגבי טיפול נפשי אין לי מושג. מניח שזה תלוי חומרה או תפקיד. הנקודה היא שאם יש לך איזשהו קושי, כדאי שתטפל בו. במיוחד במסגרת תובענית כזאת. זה יכול יותר לעזור מאשר להזיק לדעתי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית