הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חוקים נגד התורה אסור, אבל חוקים כנגד האנושות בתורה מותר

xArtur

משתמש פעיל
324
111
נק' מוניטין:
91
324
111
הרבנים הראשיים נגד רפורמת הכשרות: "עקירת היהדות. אסור ליישם חוק נגד התורה"

אוטוטו עובר התקציב[אחרי 3שנים וחצי שהנאשם נכשל לעשות זאת שוב ושוב], והרבנים נזעקים.
ידוע שהכשרות הינה מפעל אשר נטו נועד לספק כסף לרבנות ולאף אחד לא אכפת מהכשרות הזאת. אז מדוע הם נלחמים כל כך כנגד זה?
האם זה עקב הפגיעה במונפול שלהם או שבאמת אכפת להם?

כשרות זה לא סוג דמי פרוטקשיין?
😆
כבר רשמת משהו באשכול אחר , עניתי לך עליו ולא הגבת מקווה שלפחות קראת .

גם בנושא הזה , אני לא בא להגן על אף אחד או להצדיק דברים שהם לא נכונים .
אבל אתם לא מכירים את הנושא .

נשמע שאתם אפילו לא חשוב לך לצרוך כשרות , ואתם מעבירים ביקורת על נושא שאין לכם בו יד ורגל ועל מי שצורך כשרות .
מי שדואג לחוק זה אנשים שלא חשוב להם כשרות , מי שחשוב לו כשרות מתנגד לחוק , והופכים את זה איזה הזויים הם , זה בטח בגלל הכסף .

לא ממש לא , אין קשר לכסף , כל אדם יכול לפתוח מקום של אוכל בישראל בלי תעודת כשרות , אז החוק שאתם רוצים להעביר שייך לאלה שכן רוצים תעודת כשרות , איך זה קשור אליכם ?

עכשיו בכלל שנת שמיטה , אבל כמה בעיות יש בירקות , בחומוס , בבשר , בנושא הבישול (בישולי גויים ) .
כן על הדרך זה דברים שעולים כסף , שהדתיים לא עובדים זה לא בסדר , שהם עובדים בתור משגיחי כשרות וכדו' אז הם גנבים .

ידוע שהכשרות הינה מפעל אשר נטו נועד לספק כסף לרבנות ולאף אחד לא אכפת מהכשרות הזאת.
ממש לא נכון ... הכשרות נועדה לספק אוכל כשר , היה סיפור בבית מלון באילת שיתערבו שם גורמים לא נעימים בכלל , שהיו שמים אוכל לא כשר , והמשגיח גילה את זה , אותם גורמים ממש איימו ברצח על אותו משגיח כשרות , ואותו אחד אמר לא יעזור לא משנה מה יעשו לי אני לא חותם על דבר כזה , הוא נסע לרב משה עמאר כמדומני שבא איתו עד אילת לדבר עם ההנהלה של המלון שלא יעזור לא יהיה תעודת כשרות , אני לא טוען שכל משגיח עכשיו מוסר נפש על הכשרות , ויכול להיות שהרבה עובדים שגם לא עושים את עבדותם נאמנה .

אבל עניין הכשרות זה לדאוג שמי שאוכל שם (כל אחד וההשגחה שהוא אוכל) יקבל אוכל שהוא יודע שהוא כשר .
לקחת נושא לא פשוט בכלל שצריך ללמוד אותו לעומק , ולקחת אנשים שלמדו אותו ומבצעים את עבודתם נאמנה (נקביל את זה לתואר/מקצוע) ופשוט להגיד זה סתם זה רק בשביל הכסף הם לא יודעים כלום , הם לא עושים כלום ...

אחי שנת 2022 , אתה מתעסק לי בבישול גויים??!
למה מה יקרה עם גוי יבשל לך?
🤦‍♂️

אחי שנת 2022 , אתה מתעסק לי בבישול גויים??!
למה מה יקרה עם גוי יבשל לך?
🤦‍♂️
בדיוק מה שיקרה אם אני יחלל שבת או יאכל חזיר או ידבר לשון הרע או יגנוב או עוד ועוד דברים (למרות החילוק בין דרבנן לדאורייתא).
מה שיקרה אם גוי יבשל זה שאני אעבור על רצון השם חס ושלום.

אתה מבין שבעתיד יש מצב שמישהו ירשום , אחי שנת 2058 אתה מתעסק לי בכיבוד הורים ? כן כן אולי נשמע לך מוגזם כי זאת מצווה שכלית , אבל ברגע שאתה חי בלי עבר גם אין עתיד , אם אין גבולות אז אפשר להגיע לכל מקום (בכל מיקרה זה היה מבחינת רעיון) שיש גבולות אז לא פורצים אותם גם אם זה 2022 וגם עד ביאת משיח .

בדיוק מה שיקרה אם אני יחלל שבת או יאכל חזיר או ידבר לשון הרע או יגנוב או עוד ועוד דברים (למרות החילוק בין דרבנן לדאורייתא).
מה שיקרה אם גוי יבשל זה שאני אעבור על רצון השם חס ושלום.

אתה מבין שבעתיד יש מצב שמישהו ירשום , אחי שנת 2058 אתה מתעסק לי בכיבוד הורים ? כן כן אולי נשמע לך מוגזם כי זאת מצווה שכלית , אבל ברגע שאתה חי בלי עבר גם אין עתיד , אם אין גבולות אז אפשר להגיע לכל מקום (בכל מיקרה זה היה מבחינת רעיון) שיש גבולות אז לא פורצים אותם גם אם זה 2022 וגם עד ביאת משיח .

אני מכבד את ההורים שלי כי אני אוהב אותם ומעריך אותם... לא כי כתוב לי באיזה ספר!!!

אם אין גבולות אז אפשר להגיע לכל מקום (בכל מיקרה זה היה מבחינת רעיון) שיש גבולות אז לא פורצים אותם

ומי אמר שהגבולות "שלך" נכונים? או אמיתיים?

1 - אני מכבד את ההורים שלי כי אני אוהב אותם ומעריך אותם... לא כי כתוב לי באיזה ספר!!!

2 - ומי אמר שהגבולות "שלך" נכונים? או אמיתיים?
1 - תשובה יפה ענית אשרייך צדיק , א' אתה יודע אבל מזה לכבד ? למדת מזה לכבד ? לא לאשר את דברי הורים , לא להגיד שהוא צודק או שהיא צודקת , בטח שלא לסתור את דבריהם . לקום שנכנסים , בטח שלא לצעוק וכדו' . (מדבר על עצמי לא שאני יותר טוב מימך חלילה אתה יותר טוב מימני בזה בוודאות) ב' ומה יקרה אם הבן שלך חלילה לא יאהב אותך או יעריך ? תיהיה לך עבודה שהוא לא מעריך , והוא ירגיש שאתה פוגע בו אומר לו לישון מוקדם והוא רוצה לשחק והוא לא יאהב אותך , האם אז בעצם הוא לא צריך לכבד אותך ? ילד צריך לכבד הורים כי הוא אוהב ומעריך אותם , או כי שלושה שותפים באדם אביו אימו והקב"ה , וכתוב בתורה שצריך לכבד אז תכבד לא בגלל שאת אוהב ומעריך , זה ענין של גבולות , לדוגמא אני לא אוכל חזיר , למה ? כי כתוב בתורה ! לא בגלל שזה לא טעים .
כי אחרת אדם לא גונב כי זה נראה לו מעשה לא טוב , אבל אחרי כמה שנים לגנוב מעשיר בשביל העני יראה לו "מצווה" . אם אני מסתכל הכל בעיניים שלי אז אני נגוע בדבר ... אז מחר מותר לי לקלל ולריב עם בנאדם כי זה בעצם הגיע לו , אני מחנך אותו , ומחרתיים אני מעניש את האישה בצורה כזאת או אחרת כי היא לא עשתה מה שרציתי . או שאני לא מכבד כי אני לא מעריך וכבר לא אוהב חלילה .

2 - מי שאמר שהם נכונים ואמיתיים זה הקב"ה בעצמו , משה קיבל תורה מסיני מסרה ליהושע , יהושע לזקנים , זקנים לנביאים , נביאים לאנשי כנסת הגדולה ככה עד שזה הגיע אליי ואלייך . בכל מיקרה אתה מוזמן לבדוק לברר . איך כל אבותינו עם אותם תפילין , אותם מצוות , כולם באו ממקומות אחרים ואותה תורה , עד היום עושים ברית כמעט כל עם ישראל , מה פתאום התחילו לאכול מצות מפסח , ממתי זה ? פתאום התחילו לישון בסוכה , ממתי זה ? מאיפה הגמרא שלנו .. המשנה ... החומש .. ספרי נביאים ... תבדוק אח יקר .

בוא נסכים שלא להסכים..
נכון ובגלל זה גם כדאי להסכים שכל אחד יתעסק בתחומו, כמו לדוגמא באשכול קודם שרצית לדבר על דעת תורה לגבי אישה שאתה לא יודע מה התורה אומרת על האישה , וגם פה על הכשרות ודעת רבנים שאתה לא כלכך מבין בפרטים .

לילה טוב רבנו היקר אשרייך על הכיבוד הורים .

לדעתי, אפשר גם סתם להביא דעה.
ככה דיונים בחלקם מתחילים.
ובדרכו הוא עשה זאת.

בכל מקרה, לא צריך להעליב.
עדיף דעה מיותרת מפגיעה מיותרת.

זאת לא דעה בשום דרך ואיך שלא תסובב את זה, כנל בכל הודעה שלו - צינית או עוקצנית או שניהם , לא מתאים לך להתייפייף

זאת לא דעה בשום דרך ואיך שלא תסובב את זה, כנל בכל הודעה שלו - צינית או עוקצנית או שניהם , לא מתאים לך להתייפייף
יש אנשים שההנאה שלהם בחיים זה ליצור פרובוקציה
לרוב הם שמאלנים או אתאיסטים משום מה אבל זה כנראה הקייס פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית