הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקים נגד התורה אסור, אבל חוקים כנגד האנושות בתורה מותר

אחד הדיונים הכי מטומטמים בהיסטוריה של הפורום, ואף אחד לא הזמין אותי???
תתביישו לכם 😆

סתם להבהיר אי הבנה קטנה, לא כתוב בתורה שאסור לשקר, כתוב להתרחק מהשקר, ולא לכחש בבית משפט.
אני לא סגור שיש איסור לומר דבר שאינו נכון סתם ככה בלי סיבה.
הונאה, והולכת שולל זה נושא אחר.

לגבי הכשרות, אין לי שמץ של מושג בעניין, אולי תחכימו אותי, אבל אני באמת לא מבין למה שיהיה בעיה עם או בלי כשרויות מאורגנות, בסופו של דבר הדתיים יאכלו רק הכשרים ספציפיים. שכל מי שלא רוצה לאכול כשר שיהנה.

לגבי החיסונים, אני לא מתנגד חיסונים, אני הכי בעד בעולם. אבל אני לא אתחסן.
אני מאמין שזה הכלי הכי אפקטיבי עד עכשיו בבלימת הקורונה, ועם תופעות לוואי כנראה פחותות מהקורונה.

מה עוד פספסתי?

מה עוד פספסתי?
היי בר או לואו בר?
קוביות כל השנה או 50% שומן והעיקר להרים כבד?
ריפטו גאון או שרלטן סנילי?
בילדינג או ליפטינג?
אירובי או לא אירובי?
והכי חשוב - רק ביבי או רק לא ביבי?

היי בר או לואו בר?
קוביות כל השנה או 50% שומן והעיקר להרים כבד?
ריפטו גאון או שרלטן סנילי?
בילדינג או ליפטינג?
אירובי או לא אירובי?
והכי חשוב - רק ביבי או רק לא ביבי?
רק לואו באר.
העיקר להרים כבד.
ריפטו גאון שרלטן.
ליפטינג, קללללל.
לא אירובי.
עכשיו רק ביבי, לפני שנה רק לא הוא.

מצטער התעצלתי
לגבי הכשרות, אין לי שמץ של מושג בעניין, אולי תחכימו אותי, אבל אני באמת לא מבין למה שיהיה בעיה עם או בלי כשרויות מאורגנות, בסופו של דבר הדתיים יאכלו רק הכשרים ספציפיים. שכל מי שלא רוצה לאכול כשר שיהנה.
מעניין אותי לדעת אם אתה יודע שיש מסעדה שכן שומרת על כשרות אבל בלי תעודה למה שלא תוכל אצלה?
אבל אני לא אתחסן.
למה לא?

הבחור לא צוחק.
שברת את ליבי ביום ההוא עם חיים שפירא לכאורה.
זה היה הרגע הכי מאושר בחיים שלי.
אף פעם לא צחקתי כמו שצחקתי שם, צחקתי כל השבת בלי הפסקה.
היה שווה כל רגע.
מעניין אותי לדעת אם אתה יודע שיש מסעדה שכן שומרת על כשרות אבל בלי תעודה למה שלא תוכל אצלה?
אני אוכל אצל חברים ששומרים כשרות גם שאין להם תעודה, אז אני לא רואה הבדל.
אני עדיין חושש מהחיסון, במיוחד עכשיו שאבא שלי סובל בלב מהחיסון הראשון והיחיד שלו.
אני גם סתם ככה זהיר עם הרפואה הקונבנציונלית.

אני עדיין חושש מהחיסון, במיוחד עכשיו שאבא שלי סובל בלב מהחיסון הראשון והיחיד שלו.
אני גם סתם ככה זהיר עם הרפואה הקונבנציונלית.
אבל כתבת שאתה חושב שתופעות הלווי של קורונה כנראה יותר חמורות לא?

אבל כתבת שאתה חושב שתופעות הלווי של קורונה כנראה יותר חמורות לא?
אצל רוב האנשים, אבל עברתי קורונה לפני חודשיים, זה לא נורא, אעבור את זה שוב מצידי.

אני חושש מהחיסון בעיקר שאין איתה שקיפות מלאה, או מתן פיצויים לנפגעים. הרבה דברים מלוכלכים בעיני שאני לא סומך עליהם.

תתביישו לכם 😆

סתם להבהיר אי הבנה קטנה, לא כתוב בתורה שאסור לשקר, כתוב להתרחק מהשקר, ולא לכחש בבית משפט.
אני לא סגור שיש איסור לומר דבר שאינו נכון סתם ככה בלי סיבה.
הונאה, והולכת שולל זה נושא אחר.

לגבי החיסונים, אני לא מתנגד חיסונים, אני הכי בעד בעולם. אבל אני לא אתחסן.
אני מאמין שזה הכלי הכי אפקטיבי עד עכשיו בבלימת הקורונה, ועם תופעות לוואי כנראה פחותות מהקורונה.

מה עוד פספסתי?
בעניין ממון ומשפט אין ספק שאסור זה איסור תורה , שלא נדבר על גזל דעת וכדו' .

אבל לשקר בלי סיבה , מסתמא גם שאסור , כתוב מדבר שקר תרחק אז ודאי שעדיף לאדם לא להרגיל את עצמו לשקר , לא ראיתי את זה בשולחן ערוך אבל שמעתי כמה שיעורים כנראה הסתמכות על הזוהר או משהו , שמי שמורגל לשקר תוקפים אותו הרהורי עבודה זרה .
בכל מיקרה ודאי זה לא דבר ראוי .

לנושא הכשרות , רוצים להעביר חוק שכל אדם יוכל לפתוח ארגון כשרות ברגע שיש לו תמיכה מ3 רבנים .
מה שאומר מחר אני אתה ועוד מישהו עושים תעודת רבנות (דבר שלא דורש דברים כמו יראת שמיים וכדו' את התעודה יכול להוציא כל אדם רק שלומד את הנושא) ואז נוכל לחתום לאנשים על תעודות כשרות , זה אומר שעל ידי החתימה שלנו גם אחמד מכפר קאסם יכול לפתוח תעודת כשרות .
בנוסף תעודות כשרות לא יהיו בהכרח קשורות לאותו עיר דבר שיגרום לאי ביקורת נוראית , מסעדה בפ"ת יהיה לה כשרות של רבנים מאילת בכלל .

בקיצור הולכים לעשות מזה בדיחה , אם זה ישפיע עליי ועלייך ? סביר להניח שלא כי גם ככה אנחנו אוכלים הכשרים מסויימים , אבל רוב העם שרוצה לאכול כשר (לא בהכרח בדץ וכדו') ימצא את עצמו נכנס למסעדה שאין ביקורת על הכשרות שם שזה סתם תעודה של חותמת גומי , ואם היום יש כלכך הרבה קשיים בכשרות שיש כלכך הרבה ביקורת תחשוב מה יקרה שלא יהיה ביקורת בכלל , אין שום גוף שמבקר או יכול להוריד את התעודה .

גם חלילה אם יעשו את זה בנישואין שכל רב יכול לגייר , פשוט עושים פירוד בעם , יצטרכו לעשות ספרי יוחסין לכל אחד , יהיה תעודת גיור שהיא רק נייר ולא מועילה בכלום.

אבל לשקר בלי סיבה , מסתמא גם שאסור , כתוב מדבר שקר תרחק אז ודאי שעדיף לאדם לא להרגיל את עצמו לשקר , לא ראיתי את זה בשולחן ערוך אבל שמעתי כמה שיעורים כנראה הסתמכות על הזוהר או משהו , שמי שמורגל לשקר תוקפים אותו הרהורי עבודה זרה .
בכל מיקרה ודאי זה לא דבר ראוי .
לא בטוח לי בכלל, אשמח לראות מקור ולא רק תחושות בטן.
זוהר זה לא הוכחה, גם כי מוציאים דברים מהקשרם, וגם שאין זה שום סמכות הלכתי בשום אופן.
אני לא אומר שזה מותר, כבר שמעתי מפרשים שאומרים "תרחק" זה יותר גרוע מאסור. אבל זה בגדר דרש ולא הפשט.

אשמח לשמוע מקור הלכתי אמין. ואין כזה דבר גזל דעת, אם היה כל הפרסומות אסורות.
לנושא הכשרות , רוצים להעביר חוק שכל אדם יוכל לפתוח ארגון כשרות ברגע שיש לו תמיכה מ3 רבנים .
מה שאומר מחר אני אתה ועוד מישהו עושים תעודת רבנות (דבר שלא דורש דברים כמו יראת שמיים וכדו' את התעודה יכול להוציא כל אדם רק שלומד את הנושא) ואז נוכל לחתום לאנשים על תעודות כשרות , זה אומר שעל ידי החתימה שלנו גם אחמד מכפר קאסם יכול לפתוח תעודת כשרות .
בנוסף תעודות כשרות לא יהיו בהכרח קשורות לאותו עיר דבר שיגרום לאי ביקורת נוראית , מסעדה בפ"ת יהיה לה כשרות של רבנים מאילת בכלל .

בקיצור הולכים לעשות מזה בדיחה , אם זה ישפיע עליי ועלייך ? סביר להניח שלא כי גם ככה אנחנו אוכלים הכשרים מסויימים , אבל רוב העם שרוצה לאכול כשר (לא בהכרח בדץ וכדו') ימצא את עצמו נכנס למסעדה שאין ביקורת על הכשרות שם שזה סתם תעודה של חותמת גומי , ואם היום יש כלכך הרבה קשיים בכשרות שיש כלכך הרבה ביקורת תחשוב מה יקרה שלא יהיה ביקורת בכלל , אין שום גוף שמבקר או יכול להוריד את התעודה .

בקיצור הולכים לעשות מזה בדיחה , אם זה ישפיע עליי ועלייך ? סביר להניח שלא כי גם ככה אנחנו אוכלים הכשרים מסויימים , אבל רוב העם שרוצה לאכול כשר (לא בהכרח בדץ וכדו') ימצא את עצמו נכנס למסעדה שאין ביקורת על הכשרות שם שזה סתם תעודה של חותמת גומי , ואם היום יש כלכך הרבה קשיים בכשרות שיש כלכך הרבה ביקורת תחשוב מה יקרה שלא יהיה ביקורת בכלל , אין שום גוף שמבקר או יכול להוריד את התעודה
תן לי להבין, אנשים שלא מעניין אותם כשרות עלולים לאכול אוכל עם כשרות של שלוש רבנים בכאילו?
למי איכפת?
מה איכפת לי שיהיה מליון כשרויות של מי שרוצה? מי שרוצה לאכול כשר מאז ומעולם ידע שרק כשרויות מוכרות אפשר לסמוך עליהם.
ומי שלא רוצה לאכול כשר, שלא יאכל.

לעניות דעתי על זה נאמר "הלעיטהו לרשע וימות".
ולהזכירך, כשהרבנות רק התחילה, לא היה חסר מתנגדים לכשרות בכאילו לאנשים שלא רוצים לאכול כשר.

לכל פעולה יש מתנגדים, אבל אני באמת מנסה להבין מה הבעיה כאן.
גם חלילה אם יעשו את זה בנישואין שכל רב יכול לגייר , פשוט עושים פירוד בעם , יצטרכו לעשות ספרי יוחסין לכל אחד , יהיה תעודת גיור שהיא רק נייר ולא מועילה בכלום.
גיור, נישואין, ומדינה שומרת שבת משפיעה בענק על הדתיים. אני יכול להבין גם אם אני לא לגמרי בטוח שאני מסכים.
אבל הכשרות זה סיפור אחר שרק משפיע על מי שלא מעוניין בכשרות.

לא בטוח לי בכלל, אשמח לראות מקור ולא רק תחושות בטן.
זוהר זה לא הוכחה, גם כי מוציאים דברים מהקשרם, וגם שאין זה שום סמכות הלכתי בשום אופן.
אני לא אומר שזה מותר, כבר שמעתי מפרשים שאומרים "תרחק" זה יותר גרוע מאסור. אבל זה בגדר דרש ולא הפשט.

אשמח לשמוע מקור הלכתי אמין. ואין כזה דבר גזל דעת, אם היה כל הפרסומות אסורות.

תן לי להבין, אנשים שלא מעניין אותם כשרות עלולים לאכול אוכל עם כשרות של שלוש רבנים בכאילו?
למי איכפת?
מה איכפת לי שיהיה מליון כשרויות של מי שרוצה? מי שרוצה לאכול כשר מאז ומעולם ידע שרק כשרויות מוכרות אפשר לסמוך עליהם.
ומי שלא רוצה לאכול כשר, שלא יאכל.

לעניות דעתי על זה נאמר "הלעיטהו לרשע וימות".
ולהזכירך, כשהרבנות רק התחילה, לא היה חסר מתנגדים לכשרות בכאילו לאנשים שלא רוצים לאכול כשר.

לכל פעולה יש מתנגדים, אבל אני באמת מנסה להבין מה הבעיה כאן.

גיור, נישואין, ומדינה שומרת שבת משפיעה בענק על הדתיים. אני יכול להבין גם אם אני לא לגמרי בטוח שאני מסכים.
אבל הכשרות זה סיפור אחר שרק משפיע על מי שלא מעוניין בכשרות.
ברור שיש דבר כזה גזל דעת , ולא בהכרח שאתה טועה שכל הפרסומות אסורות .
לדוגמא אם אתה מבקש מימני משהו ואני מצייר לך תמונה כאילו זה היה דבר מאוד מאוד קשה והתאמצתי והשקעתי וכדו' ובכלל זה לא היה , ואתה עקב כך מרגיש מחוייב להחזיר לי טובה וכדו' זה גזל דעת , ולא חסר עוד.

ולא נכון אז אני ואתה נסתדר , אבל לדוגמא אחינו הרחוקים שאוכלים במקומות שיש תעודת כשרות כי סומכים על רבנות , ימצאו את עצמם אוכלים בגלל תעודה שהיא לא כשרה ויאכילו אותם אוכל לא כשר למרות שהם כן רוצים כשר , מה גם שזה ייקר את שאר הכשרויות ויגרום לעליית מחירים .

נושא הכשרות הוא דבר לא פשוט שצריך פיקוח , זה שאתה אוכל בדץ זה לא אומר שלא צריך לתת לזה שאוכל רבנות את הכשרות שלו , וברגע שיצאו מלא כשרויות שכל אדם יכול להיות הבעלים שלו , זה יצור בעיה , קח לדוגמא סופר שאתה נכנס לקנות היום ואתה שואל מה אתם עושים פה עם עניין שביעית ? יש לכם תעודה ? מציגים לך תעודה אתה יודע אם זה בסדר או לא , מה יהיה שיציגו לך תעודה שאתה לא יודע של מי התעודה הזאת ... אתה מבין את ההשלכות ? אז א' או שתיהיה מוגבל לקנות במקומות מאוד ספציפים , ב' התעודה תספק אותך למרות שאתה בספק ואתה תאכל אוכל לא כשר ...

ברור שיש דבר כזה גזל דעת , ולא בהכרח שאתה טועה שכל הפרסומות אסורות .
לדוגמא אם אתה מבקש מימני משהו ואני מצייר לך תמונה כאילו זה היה דבר מאוד מאוד קשה והתאמצתי והשקעתי וכדו' ובכלל זה לא היה , ואתה עקב כך מרגיש מחוייב להחזיר לי טובה וכדו' זה גזל דעת , ולא חסר עוד.
מנפלאות הגוגל ב – מקור איסור גניבת-דעת – פניני הלכה
יש דעה שמוציאה את הפסוקים מפשוטם ומחדשת דרש לגזל דעת.
למרות זאת, אין הפשט כך, ונראה שאין כזה דבר.
מנהג חסידות ודרך המוסר, זה כנראה לא בסדר, אך לתקוף אדם שמשקר בשם הדת, היא לא מדויקת בעליל.
ולא נכון אז אני ואתה נסתדר , אבל לדוגמא אחינו הרחוקים שאוכלים במקומות שיש תעודת כשרות כי סומכים על רבנות , ימצאו את עצמם אוכלים בגלל תעודה שהיא לא כשרה ויאכילו אותם אוכל לא כשר למרות שהם כן רוצים כשר , מה גם שזה ייקר את שאר הכשרויות ויגרום לעליית מחירים
האם הוא באמת רוצה לאכול כשר אם הוא אוכל במסעדה הראשונה בדרכו?
הגיע הזמן לחשוף את הכשרות שמכונה "רבנות" שהיא לא יותר מאותם 3 רבנים שיחליפו אותה.
אולי עכשיו יותר אנשים שרוצים לאכול כשר יבינו שלא מספיק קשקוש על אריזה.
נושא הכשרות הוא דבר לא פשוט שצריך פיקוח , זה שאתה אוכל בדץ זה לא אומר שלא צריך לתת לזה שאוכל רבנות את הכשרות שלו , וברגע שיצאו מלא כשרויות שכל אדם יכול להיות הבעלים שלו , זה יצור בעיה , קח לדוגמא סופר שאתה נכנס לקנות היום ואתה שואל מה אתם עושים פה עם עניין שביעית ? יש לכם תעודה ? מציגים לך תעודה אתה יודע אם זה בסדר או לא , מה יהיה שיציגו לך תעודה שאתה לא יודע של מי התעודה הזאת ... אתה מבין את ההשלכות ? אז א' או שתיהיה מוגבל לקנות במקומות מאוד ספציפים , ב' התעודה תספק אותך למרות שאתה בספק ואתה תאכל אוכל לא כשר ...
אני רק קונה מכשרויות שאני מכיר, אז לי אין בעיה.
ולגבי מעשרות ושביעית, יש לנו דינים, מכיוון שאין שום קושי להפריש מעשרות, כל אדם נאמן על כך, גם בלי כשרות מפורסמת. אני לא מדבר על אדם בחזקת רשע.

בקיצור, לשומרי הדת אין הבדל.

מנפלאות הגוגל ב – מקור איסור גניבת-דעת – פניני הלכה
יש דעה שמוציאה את הפסוקים מפשוטם ומחדשת דרש לגזל דעת.
למרות זאת, אין הפשט כך, ונראה שאין כזה דבר.
מנהג חסידות ודרך המוסר, זה כנראה לא בסדר, אך לתקוף אדם שמשקר בשם הדת, היא לא מדויקת בעליל.

האם הוא באמת רוצה לאכול כשר אם הוא אוכל במסעדה הראשונה בדרכו?
הגיע הזמן לחשוף את הכשרות שמכונה "רבנות" שהיא לא יותר מאותם 3 רבנים שיחליפו אותה.
אולי עכשיו יותר אנשים שרוצים לאכול כשר יבינו שלא מספיק קשקוש על אריזה.

אני רק קונה מכשרויות שאני מכיר, אז לי אין בעיה.
ולגבי מעשרות ושביעית, יש לנו דינים, מכיוון שאין שום קושי להפריש מעשרות, כל אדם נאמן על כך, גם בלי כשרות מפורסמת. אני לא מדבר על אדם בחזקת רשע.

בקיצור, לשומרי הדת אין הבדל.
אני לא אומר שלא , אבל לשומרי מסורת הכשרות היא דבר מאוד חשוב , הרבנות לא מיועדת לחרדים שבנינו .
ואחי תבדוק על גזל דעת , שאתה בא למכור משהו יד שניה לדוגמא , ושואלים אותך כמה זה עלה , או לדוגמא אפילו להתקשר לאדם שאתה רוצה לקנות מימנו משהו כמה פעמים בשביל לשאול כמה זה עולה ולהגיד לו שזה לא שווה בשביל לעשות עליו לחץ מסוים .
ופנינה ההלכה זה ספר של הרב אליעזר מלמד אם אני זוכר נכון אני דווקא לא מסתמך עליו בדר"כ .

אחת השאלות לדוגמא שעולות בנושא של גזל דעת זה האם מותר לשקר בשידוכים על הגיל , על העבר של בעל תשובה וכדו' למה עולה בכלל שאלה כזאת האם מותר לשקר בכך ? כי החשש הוא גזל דעת . או לדוגמא להגיד שסיימת את הש"ס למרות שלא סיימת , יש מישהו שאמר שהוא עבר על הש"ס (סיפור אמיתי מבני ברק ) והוא לפני החתונה שם את כל הש"ס ועבר מעליו . והיה שם בעיה של גזל דעת . האבא של הכלה אחרי החתונה רצה שיתגרשו ,.
לא זכור לי שראיתי את זה בספרי מרן ויותר זכור לי ששמעתי על כך בשיעורים כמו את הדוגמא של לא להפריז בטובה לחבר , דרך אגב אחרי השיעור שאלתי אותו האם יש בעיה לאדם שהרבה על הכביש, שהוא נח צהריים להגיד לאשתו שהוא בעבודה , התשובה הייתה לא כי השינה היא חלק מהעבודה שלו אבל לא אכנס לפרטי פרטים של המיקרה .

בכל מיקרה יש דבר כזה שנקרא גזל דעת .

ואם כבר הרצת חיפוש באינטרנט אז עדיף ביוטיוב של שיעורי תורה , לא שמעתי את השיעור אבל תשמע ותעדכן אותנו : P

אני לא אומר שלא , אבל לשומרי מסורת הכשרות היא דבר מאוד חשוב , הרבנות לא מיועדת לחרדים שבנינו .
ואחי תבדוק על גזל דעת , שאתה בא למכור משהו יד שניה לדוגמא , ושואלים אותך כמה זה עלה , או לדוגמא אפילו להתקשר לאדם שאתה רוצה לקנות מימנו משהו כמה פעמים בשביל לשאול כמה זה עולה ולהגיד לו שזה לא שווה בשביל לעשות עליו לחץ מסוים .
ופנינה ההלכה זה ספר של הרב אליעזר מלמד אם אני זוכר נכון אני דווקא לא מסתמך עליו בדר"כ .

אחת השאלות לדוגמא שעולות בנושא של גזל דעת זה האם מותר לשקר בשידוכים על הגיל , על העבר של בעל תשובה וכדו' למה עולה בכלל שאלה כזאת האם מותר לשקר בכך ? כי החשש הוא גזל דעת . או לדוגמא להגיד שסיימת את הש"ס למרות שלא סיימת , יש מישהו שאמר שהוא עבר על הש"ס (סיפור אמיתי מבני ברק ) והוא לפני החתונה שם את כל הש"ס ועבר מעליו . והיה שם בעיה של גזל דעת . האבא של הכלה אחרי החתונה רצה שיתגרשו ,.
לא זכור לי שראיתי את זה בספרי מרן ויותר זכור לי ששמעתי על כך בשיעורים כמו את הדוגמא של לא להפריז בטובה לחבר , דרך אגב אחרי השיעור שאלתי אותו האם יש בעיה לאדם שהרבה על הכביש, שהוא נח צהריים להגיד לאשתו שהוא בעבודה , התשובה הייתה לא כי השינה היא חלק מהעבודה שלו אבל לא אכנס לפרטי פרטים של המיקרה .

בכל מיקרה יש דבר כזה שנקרא גזל דעת .
אתה מבלבל כמה נושאים יחד.
יש אונאה ודינים של מקח טעות.

אם אדם משקר לאישה בדברים מסוימים ומתחתן איתה, היא בכלל לא נשואה אליו. היא יכולה ללכת לאדם אחר בלי גט בכלל, מדין מקח טעות, לא גזל דעת.

לגרום למישהו לשלם יותר על חפץ מסוים זה בעיה של אונאה, לא גזל דעת.

"לפני עיוור לא תיתן מכשול" זה לא גזל דעת, זה החטאת האחר.

אני לא יודע מה רמת הבקיאות שלך בגמרא, אבל בלשון הגמרא אגיד, תמצא לי דוגמא ששקר בלי נפק"מ היא דבר אסור.
בכל הדוגמאות שהבאת יש נפק"מ ברורה.

והרבנות לא מיועדת לאף אחד, בלי להבין את העניין, זה נשמע כמו "מחליף פרה בחמור".
רבנות, או כל חותמת, מה ההבדל בכלל?
מצטער שאני רומס את תורתו של הרב קוק זצ"ל, אבל הוא לא חי היום, וזה לא אותו רבנות שהוא נלחם בעד.

אתה מבלבל כמה נושאים יחד.
יש אונאה ודינים של מקח טעות.

אם אדם משקר לאישה בדברים מסוימים ומתחתן איתה, היא בכלל לא נשואה אליו. היא יכולה ללכת לאדם אחר בלי גט בכלל, מדין מקח טעות, לא גזל דעת.

לגרום למישהו לשלם יותר על חפץ מסוים זה בעיה של אונאה, לא גזל דעת.

"לפני עיוור לא תיתן מכשול" זה לא גזל דעת, זה החטאת האחר.

אני לא יודע מה רמת הבקיאות שלך בגמרא, אבל בלשון הגמרא אגיד, תמצא לי דוגמא ששקר בלי נפק"מ היא דבר אסור.
בכל הדוגמאות שהבאת יש נפק"מ ברורה.

והרבנות לא מיועדת לאף אחד, בלי להבין את העניין, זה נשמע כמו "מחליף פרה בחמור".
רבנות, או כל חותמת, מה ההבדל בכלל?
מצטער שאני רומס את תורתו של הרב קוק זצ"ל, אבל הוא לא חי היום, וזה לא אותו רבנות שהוא נלחם בעד.
אז נתתי לך דוגמא של בין אדם לחברו , אדם שמגדיל את מעשיו .
או אדם שהולך לראיון עבודה ואומר דברים שהם לא נכונים .
או אדם מגדיל את עצמו בשביל כבוד וכדו' .
בשיעור ששלחתי לך שמתי חלק קטן בדקה 12 בערך הוא אומר שאם אתה הולך לחנות ואתה מבקש מוצר ובעל החנות אומר לך זה עדיין בקופסא אני פותח רק בשבילך לא התכוונתי לפתוח , זה לא משנה משהו הוא עדיין היה קונה אצלו גם אם היה אומר לו שהוא פותח לא רק בשבילו והמחיר לא ישתנה , זה גזל דעת.
אבל לא שמעתי את כל השיעור אז לא רוצה להיכנס שלא שמעתי לפני ואחרי , בדקה 13 - 15 בערך הוא מביא סיפור מהגמרא.
השיעור מעניין אשרייך זכית אותי לשמוע חלק , ממליץ לך לשמוע גם מחכים : P
הוא מביא גם נושאים של אדם שרוצה להראות את עצמו מקיים מצוות בהידור שהוא לא (והוא לא רב שמפחד להכשיל את הרבים) גם זה גזל דעת .
לא יעשה הנהגות של רב כשהוא לא , או מבקש מאחרים לפרסם עליו שהוא צדיק ותלמיד חכם יותר מימה שהוא באמת .

אז נתתי לך דוגמא של בין אדם לחברו , אדם שמגדיל את מעשיו .
או אדם שהולך לראיון עבודה ואומר דברים שהם לא נכונים .
או אדם מגדיל את עצמו בשביל כבוד וכדו' .
בשיעור ששלחתי לך שמתי חלק קטן בדקה 12 בערך הוא אומר שאם אתה הולך לחנות ואתה מבקש מוצר ובעל החנות אומר לך זה עדיין בקופסא אני פותח רק בשבילך לא התכוונתי לפתוח , זה לא משנה משהו הוא עדיין היה קונה אצלו גם אם היה אומר לו שהוא פותח לא רק בשבילו והמחיר לא ישתנה , זה גזל דעת.
אבל לא שמעתי את כל השיעור אז לא רוצה להיכנס שלא שמעתי לפני ואחרי , בדקה 13 - 15 בערך הוא מביא סיפור מהגמרא.
השיעור מעניין אשרייך זכית אותי לשמוע חלק , ממליץ לך לשמוע גם מחכים : P
הוא מביא גם נושאים של אדם שרוצה להראות את עצמו מקיים מצוות בהידור שהוא לא (והוא לא רב שמפחד להכשיל את הרבים) גם זה גזל דעת .
לא יעשה הנהגות של רב כשהוא לא , או מבקש מאחרים לפרסם עליו שהוא צדיק ותלמיד חכם יותר מימה שהוא באמת .
אצפה בסרטון היום בל"נ, ורק אז אגיב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית