הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חוקים נגד התורה אסור, אבל חוקים כנגד האנושות בתורה מותר

תמיד סקרן אותי מדוע כשרות היא כזה עניין גדול אבל שבת פחות למרות שזה בעשרת הדברות - הכוונה לא אצל דתיים אלה אצל כלל אוכלוסיית ישראל שכמעט רובה תתעלף מאוכל לא כשר אבל בשבת יחגגו במועדונים וידליקו טלויזיות על ימין ועל שמאל ?

צפיתי בחלק מהסרטון, הפתיחה שלה אומרת, שגניבת דעת היא בעצם דין בהונאת דברים, וגם נכנס למידת חסידות.
וכמו שאמר בפתיח, לא כל הגניבות דעת אסורות.

גניבת דעת זאת מילה שאולה להסביר קונספט, אבל היא לא כתובה בתורה, ואינה אסורה בבירור.

בסופו של דבר, לומר דבר שאינו נכון הוא אולי לא במידת חסידות, אבל לא אסור.

מסופר בגמרא בנדרים, ולצערי לא הצלחתי להיזכר בדף, שהיה רב אחד שהגיע לרופאה לטיפול בבעיות עיכול, וכל פעם הייתה נותנת לו תרופה שעזרה, עד שביקש שתיתן לו את המתכון כדי שלא יצטרך לחזור כל הזמן.

היא אמרה שזה הפרנסה שלה, אז הוא אמר לה שהוא לא יספר לאף אחד ואמר שהוא "נודר באלוקי ישראל" שלא יספר, אם כן היא הסכימה וסיפרה לו.

כמובן שלמחרת הוא סיפר לכל הישיבה איך להכין את אותה תרופה.

ניגשה אליו אותה רופאה גויה ואמרה לא, אבל נדרת לי שלא תספר. והוא ענה "נדרתי באלוקי ישראל", ולזה אין תוקף. אם הייתי נודר לאלוקי ישראל, היה אסור לי לספר.

מקווה שאני זוכר את הגמרא נכון.
תסיק מה שתסיק.

תמיד סקרן אותי מדוע כשרות היא כזה עניין גדול אבל שבת פחות למרות שזה בעשרת הדברות - הכוונה לא אצל דתיים אלה אצל כלל אוכלוסיית ישראל שכמעט רובה תתעלף מאוכל לא כשר אבל בשבת יחגגו במועדונים וידליקו טלויזיות על ימין ועל שמאל ?
זה דבר שהושרש בהם ובנוסף יותר קל , כמו יום כיפור לעומת שבת , שבת הרבה יותר חמור , אבל כיפור זה פעם בשנה למרות שיותר קשה זה שזה פעם אחת והושרש הופך את זה לקל יותר עבורם.
אבל כל שבת שזה באופן תדיר יותר , המחויבות קשה להם .
כנ"ל כשרות ברגע שזה נגיש להם וקל אז "חוטפים" את המצווה על הדרך , זאת בדיוק תיהיה הבעיה עכשיו בכשרות , שיהפכו את זה ללא קל , ולא כל השגחה אפשר לאכול , מה יעשה האדם המסורתי או רוב עם ישראל , באמת יחפשו את הכשרות שהם סומכים ולא יאכלו בכל מקום או יקנו בכל סופר ? או שעל כרחם יאכלו גם בכשרויות מפוקפקות וימצאו את עצמם אוכלים אוכל לא כשר , שידוע שמטמטם עוד יותר את לב האדם .

מעטים האנשים בעם שלא רוצים לשמור על משהו שקשור למסורת היהדות , הרוב יעשה ברית , יצום בכיפור , יאכל כשרות מסוימת , משתדלים בדברים מסויימים , ליל הסדר ,חנוכייה וכדו' .

ברגע שיעשו את המצוות האלה לא בצורה נגישה ויקשו על העם (אני לא אומר להנגיש על חשבון ההלכה אלא כמו שזה היום) זה יגרום לרוב העם שמקיים מצוות להימצא בסטואציה לא נעימה , ככה לצערנו יכולים להפוך אנשים מסורתיים לרחוקים מהמסורת לגמרי ... ועושה רושם שזה רצון של חלק מהאנשים בממשלה.
הדבר הקריטי ביותר , זה מתחיל בכשרות זה יכול גם להגיע לנושא של גיור ונישואין וזה בכלל כבר יהיה סיפור ...
צפיתי בחלק מהסרטון, הפתיחה שלה אומרת, שגניבת דעת היא בעצם דין בהונאת דברים, וגם נכנס למידת חסידות.
וכמו שאמר בפתיח, לא כל הגניבות דעת אסורות.

גניבת דעת זאת מילה שאולה להסביר קונספט, אבל היא לא כתובה בתורה, ואינה אסורה בבירור.

בסופו של דבר, לומר דבר שאינו נכון הוא אולי לא במידת חסידות, אבל לא אסור.

מסופר בגמרא בנדרים, ולצערי לא הצלחתי להיזכר בדף, שהיה רב אחד שהגיע לרופאה לטיפול בבעיות עיכול, וכל פעם הייתה נותנת לו תרופה שעזרה, עד שביקש שתיתן לו את המתכון כדי שלא יצטרך לחזור כל הזמן.

היא אמרה שזה הפרנסה שלה, אז הוא אמר לה שהוא לא יספר לאף אחד ואמר שהוא "נודר באלוקי ישראל" שלא יספר, אם כן היא הסכימה וסיפרה לו.

כמובן שלמחרת הוא סיפר לכל הישיבה איך להכין את אותה תרופה.

ניגשה אליו אותה רופאה גויה ואמרה לא, אבל נדרת לי שלא תספר. והוא ענה "נדרתי באלוקי ישראל", ולזה אין תוקף. אם הייתי נודר לאלוקי ישראל, היה אסור לי לספר.

מקווה שאני זוכר את הגמרא נכון.
תסיק מה שתסיק.
לצערי לא למדתי נדרים ...
לא מכיר את הגמרא אז קשה להגיב .. אולי יש עוד דיעות שם .
אין לי משהו נגד הגמרא אבל לפי דעתי צריך לשים את הרב הזה בכלא, חילול שמים
שוב לא מכיר את הסיפור , אבל קח בחשבון תאר לך שיש רופאה שיש לה תרופה לקורונה או כל מחלה אחרת והיא לא מגלה , האם מי שמגלה את הסוד של התרופה ומציל חיי אדם אחרים זה חילול שמיים / פיקוח נפש ?

• פותח/ת השרשור
כשרות-דוחפים לך אותה מהגן ובכל חור. לעומת שמירת שבת שלא דוחפים לך לגרון באותה מידה של בהירות, אלא רק כופים אותה עלייך בעקיפין.

כשרות-דוחפים לך אותה מהגן ובכל חור. .
אחי אתה ממש עונה לא לעניין , מזה אתה ממש מביך את עצמך .

בוא נדבר על הטענה שלך אז ההורים שהם בני 20-30 ששולחים את הילד לגן , וכבר 20 שנה אוכלים כשר אז עליהם הגן לא משפיע ... הם כבר אוכלים כשר 20 שנה .
אז על מי משפיע ? על הילד בן ה3 שאוכל ? הוא שואל את הגננת אם זה כשר ?
בוא נעשה שאלון , איזה כשרות כל ילד אכל פה בגן נראה אם מישהו ידע .

על מה אתה מדבר ? מזה קסם ? נתנו לך אוכל כשר שאכלת בגן וזהו מאז כל החיים אתה אוכל כשר ?

ואם אתה מדבר על דברים ש"דוחפים" לך בגן ובכל חור . אז מה תגיד על כל הפריצות , והתרבות של האלימות , אלכוהול וסמים ? מהציבור הפשוט עד המפורסמים , כל הטלוויזיה המטונפת , האתרים הפרוצים , הפרסומות שקופצים בכל מקום , שלטי חוצות , צורת התנהגות ברחוב .

האם זה לא משפיע לעניות דעתך ? אולי זאת כפייה חילונית בכלל ? מה יעשה הנער ולא יחטא ...

אין צורך שתגיב כי התגובות שלך לא בכיוון , מה שכן מיום ליום עולים לי עוד רעיונות לשם של הילד שלך , אתה יכול לקרוא לו גוטה זה יתאים למשפט הפוך גוטה הפוך ...

• פותח/ת השרשור
אחי אתה ממש עונה לא לעניין , מזה אתה ממש מביך את עצמך .

בוא נדבר על הטענה שלך אז ההורים שהם בני 20-30 ששולחים את הילד לגן , וכבר 20 שנה אוכלים כשר אז עליהם הגן לא משפיע ... הם כבר אוכלים כשר 20 שנה .
אז על מי משפיע ? על הילד בן ה3 שאוכל ? הוא שואל את הגננת אם זה כשר ?
בוא נעשה שאלון , איזה כשרות כל ילד אכל פה בגן נראה אם מישהו ידע .

על מה אתה מדבר ? מזה קסם ? נתנו לך אוכל כשר שאכלת בגן וזהו מאז כל החיים אתה אוכל כשר ?

ואם אתה מדבר על דברים ש"דוחפים" לך בגן ובכל חור . אז מה תגיד על כל הפריצות , והתרבות של האלימות , אלכוהול וסמים ? מהציבור הפשוט עד המפורסמים , כל הטלוויזיה המטונפת , האתרים הפרוצים , הפרסומות שקופצים בכל מקום , שלטי חוצות , צורת התנהגות ברחוב .

האם זה לא משפיע לעניות דעתך ? אולי זאת כפייה חילונית בכלל ? מה יעשה הנער ולא יחטא ...

אין צורך שתגיב כי התגובות שלך לא בכיוון , מה שכן מיום ליום עולים לי עוד רעיונות לשם של הילד שלך , אתה יכול לקרוא לו גוטה זה יתאים למשפט הפוך גוטה הפוך ...
שוב אתה ממשיך לדחוף את השקרים ואת הדעה שלך שלא מעניינת אותי.
בוא נדבר על עובדות-דוחפים לך כשרות מהגן. זה נכון או לא?

אחי, תפסיק עם הוואטאבאוטיזם ודבר לעניין-כשרות, כל השאר זה נטו העברת נושא.
לא הבנתי למה כל אכפת לך מהילד שלי?אתה רוצה גם לשים תמונה שלי מלפני 7 שנים בפרופיל?

שוב אתה ממשיך לדחוף את השקרים ואת הדעה שלך שלא מעניינת אותי.
בוא נדבר על עובדות-דוחפים לך כשרות מהגן. זה נכון או לא?
לא.
יש גנים ללא כשרות , אם ההורים רוצים אז בגן יש כשרות , לא דוחפים כשרות לילדים , הכשרות מושרש אצל הילדים מהבית מההורים , זה רצון של ההורים , לא של הגן שדוחף .
תרבות הסמים הפשע והפריצות זה דוחפים לך כן , את זה יכול להיות שלא למדת בבית , ובניגוד לרצון ההורים שלך שלא רצו שתלמד ותדע את הדברים האלה , דוחפים לך בכוח בכל תוכנית / פרסומת / כתבה .

הבנת את ההבדל בין דחיפה (מכניסים לך משהו שאתה לא מעוניין ) לבין מושרש מהבית ?

• פותח/ת השרשור
לא.
יש גנים ללא כשרות , אם ההורים רוצים אז בגן יש כשרות , לא דוחפים כשרות לילדים , הכשרות מושרש אצל הילדים מהבית מההורים , זה רצון של ההורים , לא של הגן שדוחף .
שוב ממשיך לבלבל את המח עם דעה, תביא עובדה או תסתום את הפה.
למה כל הפאנטים הדתיים אף פעם לא מביאים עובדות אלא רק חופרים את הדעה המיותרת שלהם?

שוב ממשיך לבלבל את המח עם דעה, תביא עובדה או תסתום את הפה.
למה כל הפאנטים הדתיים אף פעם לא מביאים עובדות אלא רק חופרים את הדעה המיותרת שלהם?
זאת עובדה .
יש גנים בארץ ללא כשרות ויש גנים עם כשרות . איפה הסתבכת עם העובדה ?

• פותח/ת השרשור
לא.
תרבות הסמים הפשע והפריצות זה דוחפים לך כן , את זה יכול להיות שלא למדת בבית , ובניגוד לרצון ההורים שלך שלא רצו שתלמד ותדע את הדברים האלה , דוחפים לך בכוח בכל תוכנית / פרסומת / כתבה .

הבנת את ההבדל בין דחיפה (מכניסים לך משהו שאתה לא מעוניין ) לבין מושרש מהבית ?
למדתי את הסמים והפשע והפריצות מהתנ"ך. הספר הבדיוני הזה מוצף בזה.
קין הרג את הבל, שלמה התחתן עם 1000נשים, דוד ובת שבע.
אתה מעוניין שאמשיך...?
זאת עובדה .
יש גנים בארץ ללא כשרות ויש גנים עם כשרות . איפה הסתבכת עם העובדה ?
זאת טענה ללא שום ביסוס. איפה ההוכחה שלך לזה?

אבל הנה, רק בשביל שתפסיק לשקר.

תשסא/5(א) 2.2-20 הזנה וחינוך תזונתי בגן הילדים
upload_2021-10-29_13-12-1.png

אתה מעוניין שאמשיך...?

שלמה התחתן עם אלף נשים בקדושה ובטהרה
דוד היה עם בת שבע בקדושה ובטהרה .

אתה יכול להמשיך ידידי .

ולגבי ההוכחה , תתקשר לגנים בכפר קאסם תבדוק אם יש כשרות , ואם אתה לא רוצה איזורים כאלה , תבדוק גם בפ"ת יש גנים ללא כשרות , גם בירושלים , גם בתל אביב . ובעוד איזורים .
אתה יש לך מושג על מה אתה מדבר או שאתה סתם מדבר ?
רוב הגנים יש כשרות כי ההורים רוצים שיהיה כשרות .

אתה מעוניין שאמשיך...?

תשסא/5(א) 2.2-20 הזנה וחינוך תזונתי בגן הילדים
צפה בקובץ המצורף 72368
תגיד אתה נורמלי ? כתוב לך בהתארגנות משותפת של ההורים והרשות המקומית ....

של ההורים ! ! !

• פותח/ת השרשור
שלמה התחתן עם אלף נשים בקדושה ובטהרה

אתה יכול להמשיך ידידי .

ולגבי ההוכחה , תתקשר לגנים בכפר קאסם תבדוק אם יש כשרות , ואם אתה לא רוצה איזורים כאלה , תבדוק גם בפ"ת יש גנים ללא כשרות , גם בירושלים , גם בתל אביב . ובעוד איזורים .
אתה יש לך מושג על מה אתה מדבר או שאתה סתם מדבר ?
רוב הגנים יש כשרות כי ההורים רוצים שיהיה כשרות .
ממשיך לשקר, הא?

upload_2021-10-29_13-13-11.png

upload_2021-10-29_13-13-46.png

תגיד אתה נורמלי ? כתוב לך בהתארגנות משותפת של ההורים והרשות המקומית ....

של ההורים ! ! !
חייב להיות כשר, דוחפים לך כשרות מגיל קטן. מונעים ממך את האופציה של אי אכילה של אוכל כשר אם אתה מתארגן בתור קבוצה.
כפייה

אין לי משהו נגד הגמרא אבל לפי דעתי צריך לשים את הרב הזה בכלא, חילול שמים
גמרא זה כמו מחקר, לא מחפשים למה היא טועה, מנסים להבין למה היא הגיעה למסקנות שהיא הגיעה.

התפיסה שלך לחילול שם שמיים נעוץ בתחושות בטן, ולא להגדרה התורנית וההלכתית.
כדי להבין מה הכוונה התורה וההלכה בחילול שמיים, צריך לראות את הקונטקסט ואיך אותם אנשים שידעו וחיו באותו זמן התנהגו.
לצערי לא למדתי נדרים ...
לא מכיר את הגמרא אז קשה להגיב .. אולי יש עוד דיעות שם
למדתי נדרים, אין עוד דעות, ואני בטוח בסיפור, אני פשוט לא מצליח להיזכר בדיוק איזה דף זה, עברו בערך 6 שנים מאז.
שוב לא מכיר את הסיפור , אבל קח בחשבון תאר לך שיש רופאה שיש לה תרופה לקורונה או כל מחלה אחרת והיא לא מגלה , האם מי שמגלה את הסוד של התרופה ומציל חיי אדם אחרים זה חילול שמיים / פיקוח נפש ?
צריך להפריד מוסר אישי, ממוסר תנ"כי.
מה שנראה לי מוסרי או לא, לא קשור למה שהתורה חושבת.
זה יכול לקומם את מי שזה מקומם, אבל בהלכה אסור לגנוב מהעשיר המרושע ולחלק לעני המסכן, גם אם רוב העולם תופס מרובין הוד גיבור על.

ובחזרה לשקר, אם כמה שזה מעצבן, אני לא בטוח שיש איסור הלכתי בדבר סתם ככה, כמו שאין איסור הלכתי להיות גאוותן, גם אם זה שלילי ולא יפה, זה מרחק עצום עד שזה אסור בהלכה.

יש לנו רק 613 מצוות, ולמיטב ידיעתי שקר הוא לא אחד מהם.
אתה מעוניין שאמשיך...?

תשסא/5(א) 2.2-20 הזנה וחינוך תזונתי בגן הילדים
צפה בקובץ המצורף 72368
מצא מין את מינו, אתה ו @דברים1 שני האנטיים הכי גדולים כאן בפורום, תהנו מוויכוח מתסיס, מקומם, חסר תועלת ושמוביל לשום מקום.

• פותח/ת השרשור
גמרא זה כמו מחקר, לא מחפשים למה היא טועה, מנסים להבין למה היא הגיעה למסקנות שהיא הגיעה.

כדי להבין מה הכוונה התורה וההלכה בחילול שמיים, צריך לראות את הקונטקסט ואיך אותם אנשים שידעו וחיו באותו זמן התנהגו.

למדתי נדרים, אין עוד דעות, ואני בטוח בסיפור, אני פשוט לא מצליח להיזכר בדיוק איזה דף זה, עברו בערך 6 שנים מאז.

זה יכול לקומם את מי שזה מקומם, אבל בהלכה אסור לגנוב מהעשיר המרושע ולחלק לעני המסכן, גם אם רוב העולם תופס מרובין הוד גיבור על.

ובחזרה לשקר, אם כמה שזה מעצבן, אני לא בטוח שיש איסור הלכתי בדבר סתם ככה, כמו שאין איסור הלכתי להיות גאוותן, גם אם זה שלילי ולא יפה, זה מרחק עצום עד שזה אסור בהלכה.

מצא מין את מינו, אתה ו @דברים1 שני האנטיים הכי גדולים כאן בפורום, תהנו מוויכוח מתסיס, מקומם, חסר תועלת ושמוביל לשום מקום.
האם ויש ויכוח שקשור בדת או פוליטיקה שמוביל למקום כלשהו?
מבחינת האנטי הכי גדול, זה אירוני כאשר זה נכתב ממתנגד החיסונים הכי גדול בפורום.

אין אני והוא יכולים לדור במקום אחד .
להגיד שלהיות גאוותן זאת לא עבירה לא כלכך קל שזה יעבור באוזן .
מה גם שיש לא מעט דברים ששמעתי רבנים בעצמם אומרים אני לא יודע אם זה עבירה אבל זה יוביל אותך לכל העבירות .
אז אני מבין מה שאתה אומר אבל ברור שלבן תורה לא ראוי הנהגה כזאת .

לגבי המשפט האחרון שכתבת לקחתי לתשומת ליבי ומשכתי ידי מהוויכוח שתועלת לא תצא מימנו .

שבת שלום רב הפורום : )

האם ויש ויכוח שקשור בדת או פוליטיקה שמוביל למקום כלשהו?
מבחינת האנטי הכי גדול, זה אירוני כאשר זה נכתב ממתנגד החיסונים הכי גדול בפורום.
כן, תתפלא, אנשים פתוחים ומכבדים מגיעים למסקנות והסכמות אפילו, גם אם לא תמיד משנים את החיים שלהם.

יש לך בעיה אישית.

פעם אחרונה שבדקתי, לשכב עם אישה נשואה למישהו אחר זה איסור דאורייתא.
אגב, הקושיות החזקות שתוכל להקשות עליי נמצאות בתוספות ב-נט: ב״מ ד״ה נוח. סתם בשביל הכיף..

פעם אחרונה שבדקתי, לשכב עם אישה נשואה למישהו אחר זה איסור דאורייתא.
נכון ובגלל זה זה היה בקדושה ובטהרה .
כי בפעם האחרונה שבדקת שכחת לבדוק מה היה הסיפור של דוד ובת שבע.
מי שהיה יוצא למלחמה נותן גט לאשתו , אז בת שבע הייתה גרושה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית