הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקים נגד התורה אסור, אבל חוקים כנגד האנושות בתורה מותר

נכון ובגלל זה זה היה בקדושה ובטהרה .
כי בפעם האחרונה שבדקת שכחת לבדוק מה היה הסיפור של דוד ובת שבע.
מי שהיה יוצא למלחמה נותן גט לאשתו , אז בת שבע הייתה גרושה .

עכשיו התחלנו לדבר…

דתניא בפ' מי שאחזו (גיטין דף עג. ושם: ד"ה אמר) מה היא באותן הימים רבי יהודה אומר הרי היא כאשת איש לכל דבריה ר' יוסי אומר מגורשת ואינה מגורשת ואפילו לרבי יוסי חטא דוד דאינה מגורשת ודאי וכ"ת דהתם בלא אמר מעכשיו דמוקי לה בגמרא באומר מעת שאני בעולם כלומר שעה אחת קודם מיתתי ובמלחמת [בית] דוד היו כותבים מהיום הא קתני בהדיא בתוספתא מהיום אם מתי הימים שבינתים רבי יהודה אומר היא כאשת איש ומתני' דמי שאחזו (שם) נמי מוכח דאמר מהיום דאדלעיל מיניה קאי

ותו לא מידי…

עכשיו התחלנו לדבר…

דתניא בפ' מי שאחזו (גיטין דף עג. ושם: ד"ה אמר) מה היא באותן הימים רבי יהודה אומר הרי היא כאשת איש לכל דבריה ר' יוסי אומר מגורשת ואינה מגורשת ואפילו לרבי יוסי חטא דוד דאינה מגורשת ודאי וכ"ת דהתם בלא אמר מעכשיו דמוקי לה בגמרא באומר מעת שאני בעולם כלומר שעה אחת קודם מיתתי ובמלחמת [בית] דוד היו כותבים מהיום הא קתני בהדיא בתוספתא מהיום אם מתי הימים שבינתים רבי יהודה אומר היא כאשת איש ומתני' דמי שאחזו (שם) נמי מוכח דאמר מהיום דאדלעיל מיניה קאי

ותו לא מידי…
לא הבנתי כמעט כלום מימה שכתוב פה ..
תסתכל גמרא בברכות כל האומר דוד חטא אינו אלא חוטא , ושם מסופר כל התהליך , למה אוריה התחייב מיתה שלא הקשיב לדבר המלך וכדו' .
שדוד היה איתה , היא הייתה עם גט מאוריה כי הוא היה במלחמה.

מפה יוצא שדוד היה עם אישה לא נשואה בהתר ואין בכך עבירה .

תסתכל גמרא בברכות כל האומר דוד חטא אינו אלא חוטא , ושם מסופר כל התהליך , למה אוריה התחייב מיתה שלא הקשיב לדבר המלך וכדו' .

אני הבאתי לך גם גמרא, למה שלי פחות טובה משלך? אתה מביא דעת יחיד…
אגב בתנ״ך:
דוד: ״חטאתי לה׳״
7C4436B5-9B5A-484F-87C4-4D94DFF20FFB.png

דיון מעניין אבל לנקודה שהעלו, בעד חופש בחירה אני מוכן ששומרי כשרות ימצאו את עצמם במצב שהם מתאמצים בשביל לשמור כשרות אבל המחירים יהיו נמוכים יוצר ותהיה גישה קלה לאוכל לא כשר
אבל היגיון לא מוליד חוקים רק הרוב בבחירות דמוקרטיות אז מה נעשה

עכשיו התחלנו לדבר…

ותו לא מידי…
ראיתי באחד הפירושים בנביא שבמלחמות שאול נתנו גט גמור וקידשו מחדש כשחזרו מהמלחמה, וכך היה עם בת שבע.

הרד"ק בנביא אם אני זוכר נכון מונה את העבירות של דוד.
1. שכב עם אישה בלא חופה וקידושין ועם עידים.
2. ניסה להסתיר את ההריון שלה שהביא את אוריה בעלה מהמלחמה שתשכב גם איתו וייוולד ילד שיחשבו שאביו היה אוריה.
3. גרם לאוריה למרוד במלכות.
4. מחליט להרוג את אוריה במלחמה במקום בצורה המקובלת.
5. הורג את אוריה ואת החיילים שתחתיו, וכי מה הם עשו?

אני מקווה שאני זוכר נכון.
זה לא פשוט להבין שהוא לא חטא, אולי הפסוק בתהילים "כי בך לבד חטאתי" עוזר קצת.
דיון מעניין אבל לנקודה שהעלו, בעד חופש בחירה אני מוכן ששומרי כשרות ימצאו את עצמם במצב שהם מתאמצים בשביל לשמור כשרות אבל המחירים יהיו נמוכים יוצר ותהיה גישה קלה לאוכל לא כשר
אבל היגיון לא מוליד חוקים רק הרוב בבחירות דמוקרטיות אז מה נעשה
השאלה היא לא מה הדתיים רוצים.
השאלה מה המסורתיים רוצים.

הרבה מסורתים רוצים מדינה שתהיה יהודית קצת, גם אם זה "בכאילו".
הם רוצים חנויות סגורות בשבת גם אם הם מחללים שבת בבית.
הם רוצים אוכל כשר, גם אם אין השגחה מעשית בשקל.

הדתיים מתרגשים מזה, ונלחמים נגד היהודים שנגד כל סממן יהודי.

לי אישית זה לא מזיז, מי שרוצה לאכול כשר יצטרך להתאמץ. מי שרוצה לשמור שבת, שישמור שבת, לא רק לא לעבוד.

אני לא נכנס להסתכלות ההלכתית, אלא סתם מלמעלה איך זה נראה.

ראיתי באחד הפירושים בנביא שבמלחמות שאול נתנו גט גמור וקידשו מחדש כשחזרו מהמלחמה, וכך היה עם בת שבע.

אלחנן למה אתה מגלה.. אתה הורס את כל הכיף!
השאלה היא לא מה הדתיים רוצים.
השאלה מה המסורתיים רוצים.

הרבה מסורתים רוצים מדינה שתהיה יהודית קצת, גם אם זה "בכאילו".
הם רוצים חנויות סגורות בשבת גם אם הם מחללים שבת בבית.
הם רוצים אוכל כשר, גם אם אין השגחה מעשית בשקל.

הדתיים מתרגשים מזה, ונלחמים נגד היהודים שנגד כל סממן יהודי.

לי אישית זה לא מזיז, מי שרוצה לאכול כשר יצטרך להתאמץ. מי שרוצה לשמור שבת, שישמור שבת, לא רק לא לעבוד.

אני לא נכנס להסתכלות ההלכתית, אלא סתם מלמעלה איך זה נראה

בקצרה המסורתיים רוצים את התרבות, אנחנו רוצים את כל החבילה. כל עוד זה לא מתנגש, מה טוב.

אני הבאתי לך גם גמרא, למה שלי פחות טובה משלך? אתה מביא דעת יחיד…
אגב בתנ״ך:
דוד: ״חטאתי לה׳״
צפה בקובץ המצורף 72407
אין אדם שם את עצמו רשע ואין אדם יכול להעיד על עצמו .
כמעט כל גדולי ישראל אם היית לידם היית שומע אותם אומרים שאינם ראויים והם חטאו וכדו' , אני אישית ממקור ראשון , אחד מגדולי ישראל אמר שחטא , בנו היה לידו שאל אותו אבא את האמת כל היום אנחנו רואים אותך רק עוסק בתורה , במה חטאת ? למה אתה אומר ככה ליד אנשים ? והוא ענה מי אמר לך שאני אוהב את השם מספיק ?

בכל מיקרה אין ראייה על אדם שאומר על עצמו .

לגבי הגמרא שכתבת , לא מוצא את מה שרשמת מחילה אם תוכל לצלם את הגמרא ולעלות לפה זה יעזור : )

תשמע, אתה נתת את הקישור לתוספות, אני פשוט הייתי עצלן וכתבתי שאני לא זוכר מי אמר את זה.

עכשיו שפתחתי את הקישור, אני רואה שזה ר"ת.

תוספות שכל מי שלמד מסכת כתובות בסוגית פתח פתוח מכיר.
אין אדם שם את עצמו רשע ואין אדם יכול להעיד על עצמו
סנהדרין דף ט' או י'.
אין אדם משים עצמו רשע זה לעניין נאמנותו בבית דין, בוא נשאיר את האמירה רק על מה שהוא נאמר.
כמעט כל גדולי ישראל אם היית לידם היית שומע אותם אומרים שאינם ראויים והם חטאו וכדו'
והם לא חטאו?
אם הם אמרו, כנראה שהם יודעים, לא?
לגבי הגמרא שכתבת , לא מוצא את מה שרשמת מחילה אם תוכל לצלם את הגמרא ולעלות לפה זה יעזור : )
תפתח את הקישור שלו
עכשיו התחלנו לדבר…

ותו לא מידי…
או מסכת גיטין דף עג.
ואם אין לך גיטין בבית, יש לנו בעיות גדולות יותר כאן.

אין אדם שם את עצמו רשע
אתה מחזק אותי. אם אין אדם שם את עצמו רשע באופן כללי, ופה למרות החזקה הנ״ל דויד מודה שחטא זה אומר שהוא ממש חטא.

כמעט כל גדולי ישראל אם היית לידם היית שומע אותם אומרים שאינם ראויים והם חטאו וכדו'
אשמח לשמוע מי ״גדולי ישראל״ שלך שאמרו זאת. ואם רב אומר על עצמו שהוא אינו ראוי להורות הלכה ללא סיבה הוא עובר על מצוות עשה.

בכל מיקרה אין ראייה על אדם שאומר על עצמו
יפה שאתה קובע הלכה כזאת מורכבת מבלי לדקדק במה שכתבו הקצות המהר״י בן לב וכן הרב יהונתן שלמה יהודה פישר.
מה שאמרת פה בצורה חד משמעית לגבי סוגייה כל כך מסועפת באחרונים כל כך מטופש סליחה

זה מה שאמרתי היא קיבלה גט ....

הרד"ק בנביא אם אני זוכר נכון מונה את העבירות של דוד.
1. שכב עם אישה בלא חופה וקידושין ועם עידים.
2. ניסה להסתיר את ההריון שלה שהביא את אוריה בעלה מהמלחמה שתשכב גם איתו וייוולד ילד שיחשבו שאביו היה אוריה.
3. גרם לאוריה למרוד במלכות.
4. מחליט להרוג את אוריה במלחמה במקום בצורה המקובלת.
5. הורג את אוריה ואת החיילים שתחתיו, וכי מה הם עשו?

אני מקווה שאני זוכר נכון.
זה לא פשוט להבין שהוא לא חטא, אולי הפסוק בתהילים "כי בך לבד חטאתי" עוזר קצת.
.
מעניין לשמוע את התירוצים של הרד"ק לכל אחד מהדברים האלה שבטח הוא לאחר מכן מביא .
1 מה הבעיה לקדש בביאה ? (בזמנו אם היה משמש על מנת קידושין זה היה תופס לא?) או שחייב עדים שנכנסים לאיחוד?
2 מה העבירה ..? אתה אמרת ששקר זה לא עבירה לא : P ?
3 הוא לא גרם לו למרוד במלכות , הוא אמר לו להיות עם אשתו והוא לא רצה בזמן שחבריו במלחמה .
4 השאלה פה אם הוא לא היה מת במלחמה איך היה הורג אותו , זה היה בזמן מלחמה . אבל מעניין לשמוע מה הרדק עונה
5 אוריה מרד במלכות והתחייב מיתה ..

בכל מיקרה לא נכון להגיד שדוד חטא(כל האומר דוד חטא הינו אלא טועה) , מה גם שבכללי בלי קשר לדוד , התורה אומרת 7 יפול צדיק וקם , ואין צדיק שיעשה טוב ולא יחטא , ויש בזה משהו אנושי שאתה שומע על גדולי העולם שלנו , שכן הם היו בני אדם עם יצרים ורצונות , נכון שברוך השם יתגברו כל ימי חייהם על כך אבל עדיין לי זה כיף לשמוע שהם היו בני אדם כמו מלאכים ולא מלאכים.
כמו שהגמרא במגילה שם אומרת מה נשתנו אלו מאלו , אלו עוסקים בתורה ואלו לא ... כמדומני שזה טו/טז עמ' ב .
שכולם בני אדם עם יצרים ורצונות ואלה שהופכים לדומים למלאכים זה בגלל שעוסקים בתורה אבל הם עדיין בני אדם.

לא לשכוח שדוד רגל רביעית למרכבה ביחד עם האבות ...

או מסכת גיטין דף עג.
ואם אין לך גיטין בבית, יש לנו בעיות גדולות יותר כאן

יש לי קידושין… אותו דבר פחות או יותר:lol:​

ומה אם הגט הוא מקח טעות? הרי אורייה לא רצה לתת לה גט על מנת שדויד ישלח אותו כצאן לטבח בשביל לקחת את אשתו. אורייה נתן לה גט על מנת שלא תזדקק ליבם.
לא לשכוח שדוד רגל רביעית למרכבה ביחד עם האבות

טיפ בשבילך, עד שאתה לא מסיים שס 3-4 פעמים ככה, אין לך מה לגעת או להתעסק במעשה מרכבה, ובטח לא לרשום דברים באינטרנט עליו
1 מה הבעיה לקדש בביאה ? (בזמנו אם היה משמש על מנת קידושין זה היה תופס לא?) או שחייב עדים שנכנסים לאיחוד?

בקידושי ביאה אתה צריך עדים, יש חקירה כמה צריך שהעדים יראו ממש בביאה, ור״ע אומר שצריך ״כמכחול בשפורפרת״ ובכל אופן צריך לקדש בביאה עם כוונה לקידושין. אם סתם שכבת בלי כוונה לקדש זאת ביאת זנות

יש הבדל בין שקר לבין הונאה. עיין בבא מציעא נט:

והם לא חטאו?
אם הם אמרו, כנראה שהם יודעים, לא?
ממש לא , ענווה פשוטה , פשפשו במעשיהם כל החיים , לא מסכים עם הטענה שלך.
אתה מחזק אותי. אם אין אדם שם את עצמו רשע באופן כללי, ופה למרות החזקה הנ״ל דויד מודה שחטא זה אומר שהוא ממש חטא.

אשמח לשמוע מי ״גדולי ישראל״ שלך שאמרו זאת. ואם רב אומר על עצמו שהוא אינו ראוי להורות הלכה ללא סיבה הוא עובר על מצוות עשה.

יפה שאתה קובע הלכה כזאת מורכבת מבלי לדקדק במה שכתבו הקצות המהר״י בן לב וכן הרב יהונתן שלמה יהודה פישר.
1 - לא נכון , נוכחתי להיות בסיפור של עד פסול בחתונה שרצו לפסול את הקידושין , והעד הודה במעשים חמורים והרב בן ציון בוארון אמר שהוא לא יכול להעיד על עצמו .
2 - כמה וכמה גדולי ישראל שלא אפרט גם לא רוצה שיפתח פה ביקורת שאתה תגיד משהו על גדולי ישראל , אבל גדול הדור לכל הדיעות לאחר שקיבל מכה , שמעתי אומר זה מהעוונות שלי שזה בגדר בדיחה להגיד את המילה עוונות ואת האדם הזה. אבל לא נכנס לזה.
3 - לא קובע הלכה אני רק אומר אתה בא לטעון שהוא חטא והראיה שהוא אומר את זה , אני אומר זה לא מעיד על כך כלום.

בלי להעליב, אבל @דברים1 לא באמת למדת את הנושא, נכון?
אולי כדאי שתעשה שיעורי בית ותחזור.
אם התשובה הייתה כל כך ברורה, לא הבנת את השאלה.
תוספות שלם שנחבט בזה, וגם עם התשובה הוא לא בדיוק מסתפק ואומר שזה דעת ר"ת.
מעניין לשמוע את התירוצים של הרד"ק לכל אחד מהדברים האלה שבטח הוא לאחר מכן מביא .
3 הוא לא גרם לו למרוד במלכות , הוא אמר לו להיות עם אשתו והוא לא רצה בזמן שחבריו במלחמה .
4 השאלה פה אם הוא לא היה מת במלחמה איך היה הורג אותו , זה היה בזמן מלחמה . אבל מעניין לשמוע מה הרדק עונה
5 אוריה מרד במלכות והתחייב מיתה ..
1. הוא לא קידש בביאה, כי אם כן, הוא מביא את אוריה מהמלחמה לשכב עם אישתו?
2. הוא ניסה לשבש יוחסין.
3. הוא התעקש שיחזור לבית עם אישתו אחרי לילות שאוריה ישן בכל מקום חוץ מהבית.

אתה משער שהרד"ק יסכים איתך, אבל אולי הוא יגיד שדוד חטא, והאמירה שהבאת בסך הכל מתארת שהחטא מורכב להבין.
בכל מיקרה לא נכון להגיד שדוד חטא(כל האומר דוד חטא הינו אלא טועה) , מה גם שבכללי בלי קשר לדוד , התורה אומרת 7 יפול צדיק וקם , ואין צדיק שיעשה טוב ולא יחטא , ויש בזה משהו אנושי שאתה שומע על גדולי העולם שלנו , שכן הם היו בני אדם עם יצרים ורצונות , נכון שברוך השם יתגברו כל ימי חייהם על כך אבל עדיין לי זה כיף לשמוע שהם היו בני אדם כמו מלאכים ולא מלאכים.
כמו שהגמרא במגילה שם אומרת מה נשתנו אלו מאלו , אלו עוסקים בתורה ואלו לא ... כמדומני שזה טו/טז עמ' ב .
שכולם בני אדם עם יצרים ורצונות ואלה שהופכים לדומים למלאכים זה בגלל שעוסקים בתורה אבל הם עדיין בני אדם.

לא לשכוח שדוד רגל רביעית למרכבה ביחד עם האבות ...
תקרא את הגמרות והפרשנים, ולא רק להקשיב להרצאות של רבני יוטיוב שהרגע חזרו בתשובה ולא יודעים בכלל לפתוח ספר.
בלי לפרט אף שם ובלי להצביע על אף אחד ספציפי, תדבר עם תלמידי חכמים, ותלמד בעצמך.

בלי להעליב, אבל @דברים1 לא באמת למדת את הנושא, נכון?
אולי כדאי שתעשה שיעורי בית ותחזור.

אם התשובה הייתה כל כך ברורה, לא הבנת את השאלה.
תוספות שלם שנחבט בזה, וגם עם התשובה הוא לא בדיוק מסתפק ואומר שזה דעת ר"ת.

1. הוא לא קידש בביאה, כי אם כן, הוא מביא את אוריה מהמלחמה לשכב עם אישתו?
2. הוא ניסה לשבש יוחסין.
3. הוא התעקש שיחזור לבית עם אישתו אחרי לילות שאוריה ישן בכל מקום חוץ מהבית.

אתה משער שהרד"ק יסכים איתך, אבל אולי הוא יגיד שדוד חטא, והאמירה שהבאת בסך הכל מתארת שהחטא מורכב להבין.

תקרא את הגמרות והפרשנים, ולא רק להקשיב להרצאות של רבני יוטיוב שהרגע חזרו בתשובה ולא יודעים בכלל לפתוח ספר.
בלי לפרט אף שם ובלי להצביע על אף אחד ספציפי, תדבר עם תלמידי חכמים, ותלמד בעצמך.
1 - אמרתי שזה לא ראיה לכך שחטא שהוא מעיד על עצמו .

2 -מעניין לשמוע תשובות הרד"ק

3 לאחר שאתה תלמיד חכם בעצמך ורב הפורום ודיברת עם תלמידי חכמים , ואני עם הארץ (באמת כזה) מה המסקנה שלך , דוד חטא ?
אני אומר שהוא לא חטא ... ראיה שלי זה גמרא מפורשת בברכות , אתה רוצה להתפלפל אפשר , תכלס , דעתך מהי ? דוד חטא ?
אם אני זוכר נכון תורה מרתיחה דמו של אדם כמדומני גמרא בתענית עמ' י אולי אני טועה .
קח שהכל אני מקבל באהבה גמורה ומרגיש את התורה בוערת בכם , זה משמח אותי : )

3 לאחר שאתה תלמיד חכם בעצמך ורב הפורום ודיברת עם תלמידי חכמים , ואני עם הארץ (באמת כזה) מה המסקנה שלך , דוד חטא ?
אני אומר שהוא לא חטא ... ראיה שלי זה גמרא מפורשת בברכות , אתה רוצה להתפלפל אפשר , תכלס , דעתך מהי ? דוד חטא ?

פה אתה טועה.
אתה טועה כשאתה אומר שדוד חטא ואתה טועה כשאתה אומר שדוד אינו חטא. אתה לא מבין למה?

פה אתה טועה.
אתה טועה כשאתה אומר שדוד חטא ואתה טועה כשאתה אומר שדוד אינו חטא. אתה לא מבין למה?
מחילה אבל לא .
יכול להיות שזה לא היה ראוי, יכול להיות שלדרגתו של דוד כך וכך .
אבל שורה תחתונה האם דוד חטא ? לא.

מחילה אבל לא .

כי המון דיו נשפך על השאלה האם דוד חטא או לא. לקבוע בצורה כל כך יומרנית על סמך סרטון יוטיוב או מימרא בגמרא שלא ירדת לסוף דעתה אם דוד אכן חטא או לא זה לא רק מטופש, זה מקומם.
ברגע שתנמק את הסברה שלך מגמרות שונות וחידודים בראשונים ובאחרונים וכנ״ל תתמודד אם הקושיות על השיטה שלך, אז גם אם תגיד שהוא חטא וגם אם לא, אתה לא תטעה. אבל לעומת זאת משפט כזה
תכלס , דעתך מהי ? דוד חטא ?
פשוט מראה על חוסר הבנה מוחלטת בנושא.
ראיה שלי זה גמרא מפורשת בברכות
מה זה גמרא מפורשת ומהי אחת שאיננה מפורשת?
לאחר שאתה תלמיד חכם בעצמך ורב הפורום ודיברת עם תלמידי חכמים
ברגע שאתה פוגש מישהו שיודע יותר ממך אתה לא יודע לאמוד את הפער, בגלל שהוא יודע יותר ממך. לכן גם ״הרבנים״ שאתה לומד מהם, הם פשוט יודעים יותר ממך, אבל בגלל שאתה יודע כל כך מעט אתה לא מבין כמה מעט הם יודעים יותר ממך.

לאחר שאתה תלמיד חכם בעצמך ורב הפורום ודיברת עם תלמידי חכמים , ואני עם הארץ (באמת כזה) מה המסקנה שלך , דוד חטא ?
נראה לי שהוא בהחלט חטא, אבל מי שטוען שהוא מבין לחלוטין מה החטא, מסתבר שטועה.
טעות הוא לומר שאתה מבין איך דוד עשה מה שעשה, זאת בהחלט חטא, אבל חטא מורכב מאוד.

כך מקובלני מרבותי.
אם אני זוכר נכון תורה מרתיחה דמו של אדם כמדומני גמרא בתענית עמ' י אולי אני טועה .
קח שהכל אני מקבל באהבה גמורה ומרגיש את התורה בוערת בכם , זה משמח אותי :
במיוחד @Yonatann שהוא תלמיד חכם לא קטן, ועם מלוא הנעורים.
אם זה היה לפני 10 שנים, כבר הייתי נמצא ליד הבית שלך.
מחילה אבל לא .
יכול להיות שזה לא היה ראוי, יכול להיות שלדרגתו של דוד כך וכך .
אבל שורה תחתונה האם דוד חטא ? לא.
למה לא? כי זה לא מסתדר רומנטית עם הסיפור ששמעת, תתכונן, כשלומדים משהו לעומק לפעמים מתאכזבים.

כן, תתפלא, אנשים פתוחים ומכבדים מגיעים למסקנות והסכמות אפילו, גם אם לא תמיד משנים את החיים שלהם.

יש לך בעיה אישית.
מעניין, כמה אנשים אתה מכיר ששינו את דעתם בויכוח באינטרנט שכלל פוליטיקה או דת?
אנא ממך תחלוק איתי.

אני אשמח גם שתסביר את הטענה "יש לך בעיה אישית", האם זה אומר שאני 1% מתוך כלל האנשים שלא מגיעים להסכמה כך שזאת בעיהי אישית, או שאתה סתם מחרטט ונטו מספר שקרים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית