הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו שלא הבנתי בקשר למאזן קלורי חיובי ולמסה...

מצב
השרשור נעול

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
לא הבנתי רעיון בסיסי שלמאסה..
אם אני נגיד עכשיו במאזן קלורי נטרלי
ואני עכשיו עושה מאסה חצישנה כל חודש אוכל פלוס 500 קלוריות ..
ואז אחרי יתי דנה אני עושה חיטוב ומוריד שוב את ה 500 קלוריות, לא יוצא שאני חזרתי לכמו מה שהייתי בהתחלה ?
עכשיו חזרתי לאותו מספר קלוריות והגוף יחזור לאותו מצב כמו שהיהה בהתחלה לא?

ההוצאה הקלורית הכוללת שלך הוא דינמית, משתנה בהתאם לכמות הקלוריות שאתה אוכל, הפעילות הגופנית שלך ועוד גורמים רבים נוספים (מסה רזה, משקל גוף ועוד...).
במילים אחרות, ברגע שאתה משחק עם הצריכה הקלורית שלך, ההוצאה הקלורית שלך יכולה להשתנות גם. זה עובד גם לכיוון ההפוך - אם תעלה את ההוצאה הקלורית שלך (למשל על ידי תוספת כמה שעות אירובי בשבוע) ייתכן שהתיאבון שלך יעלה ואיתו גם הצריכה הקלורית.

דוגמה נפוצה - אם אתה אוכל פחות מהניטרלי אתה תרד במשקל, אבל לאט לאט הירידה תיבלם, כי ההוצאה הקלורית שלך תצטמצם מכל מיני סיבות: ירידה בחילוף החומרים במנוחה (RMR) ובעיקר ירידה ב-NEAT (פעילות פיזית יומיומית, כזו שהיא לא חלק מאימון) ועוד...
יש שינויים הפוכים בהוצאה הקלורית עבור חלק מהאנשים כאשר הם אוכלים יותר מהניטרלי (לדוגמה עלייה ב-NEAT).
זה רק על קצה המזלג.

מכאן, שהשערות לגבי +500 -500 קלוריות מאיזשהו ניטרלי שלא זז לעולם לא עובדות טוב במציאות. כתבנו על כך כמה מאמרים בפורום מחקרים, כדאי שתעיין.

עכשיו חזרתי לאותו מספר קלוריות והגוף יחזור לאותו מצב כמו שהיהה בהתחלה לא?
אחרי תקופה בה ביצעת מסה-חיטוב-מסה-חיטוב וכו', בהנחה שעשית זאת לפי הספר, הרכב הגוף שלך אמור להשתנות לטובה - פחות שומן ויותר שריר.
העניין הוא לא רק משקל וקלוריות, אלא (באופן גס) צבירה של מסת שריר בתקופת המסה + שמירה על מסת השריר בתקופת החיטוב תוך כדי הורדת מסת שומן.

_

לעניין האורז (האשכול נמחק):

1. בצע חיפוש בפורום, השאלה נשאלה פעמים רבות בעבר.
2. תשקיע זמן בללמוד מתמטיקה בסיסית, זה ישתלם לך בהמשך החיים. שכור את שירותיו של מורה פרטי אם צריך.
3. שמת 100 גרם אורז יבש בסיר, אז תחשב את הקלוריות לפי 100 גרם אורז יבש. אם הוספת מים לא הוספת קלוריות.
_

זה המענה הכי מפורט שיכולתי לתת לך. אם משהו לא מובן לך כאן תשקיע כמה חודשים בלמידה של מושגי בסיס דרך הפוסטים באתר.
ננעל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית