הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ברייסינג

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
יש לי קושי בלעשות ברייסינג טוב, כל משקל שמאתגר אותי הורס לי את אותו. ברור לי שבשביל לשפר את זה צריך בעיקר עבודה טכנית, אבל אני לא עובד בכלל על הבטן, וחשבתי אולי זה משפיע לרעה. אז השאלה שלי: האם עבודה על שרירי הבטן תשפר את הברייסינג?
הסיבה שאני לא עושה בטן כרגע זה כי עד עכשיו זה היה נראה לי לא הכרחי, ואני קצת לחוץ בזמן בתקופה האחרונה אז אני עושה בחדכ רק מה שבאמת מועיל בטוח, אם בטן תועיל לברייסינג אז אעשה עבודת בטן, אבל אם לא ישנה אם אעבוד עליה או לא אז אמשיך בלעדיה.
תודה.

כל עבודת בטן תשפר את הברייס?

אתה יכול טיפה להרחיב?

אני עושה כרגע ss, היית מחליף את הסקוואט והדדליפט בפאוזים או מוסיף עוד 2/3 סטים אחרי?
לא

עבודת בטן יכולה לעזור לבריס, שהכוונה היא עבודה על שרירי הבטן

אבל כמו בכל דבר יש עניין של ספציפיות, וזה למה אמרתי לך לא סתם לעשות עבודת בטן ישירה כמו כפיפות או הרמות רגליים, כי זה לא ספציפי לשימור ברייס, שלפי ההגדרה שלי למונח הוא לשמור על לחץ תוך בטני גבוה על מנת למנוע תנועה של עמוד השדרה תחת עומס

התרגילים שציינתי הם דוגמא לתרגילי בטן ספציפית למטרה זו, ואני חושב שלמתאמן מתחיל הם אחלה כלי למידה לאיך לשמור על ברייס באמת - עם כל הכבוד אני לא יודע כמה אתה באמת שומר על לחץ תוך בטני גבוה.

אם באמת החולשה שלך בייצור לחץ תוך בטני היה למשל הבטן( rectus abdominis )אז כן הייתה מרוויח כמו בכל תרגיל מלעבוד על חולשה זו, כמו כל חולשה. אבל אני לא סומך על היכולת שלך תאכלס לאבחן חולשות כאלו ברמה מתחילה תאכלס.

קיצור. עיקר העבודה על הברייס שלך תהיה דרך תנועות מורכבות. וניתן לתסף עם עבודת עזר אם זה עוזר. למשל כחימום כדי לקבל תחושה למזה בריס טוב, או עבודה בקרבה לכשל כדי לאתגר את ההיבט הזה של התנועה

אני עושה ss ולא הוספתי מאימון לאימון יותר מ5 קילו. כמו שאמרתי, לדעתי כן התחלתי טיפה כבד מידי, אבל לא משהו קיצוני. בכל מקרה עשיתי ריסט שהוסיף לי רק 2.5 קילו ונתקעתי שוב.

בערך 70, לא מודד

אז מה זה לדעתך? התקדמות מהירה מידי?

להתקדם ב5 קג לא מחזיק הרבה זמן וריסט זה לא בדיוק פיתרון מעבר למקרים באמת קיצוניים.

או שדפקת משהו בדרך בטכניקה, התאוששות, עליה מהירה מידי במשקלים או אין לי מושג מה, או שאתה צריך יותר נפח ויותר זמן בין עליה במשקלי עבודה.

העניין שאני מנסה להגיד זה שלמתאמן ברמה שלך טכניקת ברייסינג זה הדובדבן שבקצפת וזה לא יתן לך יותר מעוד 2.5 או 5 קג על המוט. לא פה הבעיה שלך.

מה הגובה שלך?

• פותח/ת השרשור
להתקדם ב5 קג לא מחזיק הרבה זמן וריסט זה לא בדיוק פיתרון מעבר למקרים באמת קיצוניים.

או שדפקת משהו בדרך בטכניקה, התאוששות, עליה מהירה מידי במשקלים או אין לי מושג מה, או שאתה צריך יותר נפח ויותר זמן בין עליה במשקלי עבודה.

העניין שאני מנסה להגיד זה שלמתאמן ברמה שלך טכניקת ברייסינג זה הדובדבן שבקצפת וזה לא יתן לך יותר מעוד 2.5 או 5 קג על המוט. לא פה הבעיה שלך.

מה הגובה שלך?
1.73/4

אני מסכים עם @Stronger , בתוכנית טובה עם טכניקה טובה, זה לא אמור להיות הבעיה שלך.

קראת את הספר SS במלואה?

אין ספק שמאמן טובה יפתור לך את הבעיה בקלות.

אבל בלי להיכנס לכל הפרטים הקטנים, ובאנחה שאתה יודע איך צריך להיראות הטכניקה, פאוז ב90% ממה שאתה עושה בלי פאוז יכול לעזור.

• פותח/ת השרשור
קראת את הספר SS במלואה?
התחלתי כמה פעמים, אבל האנגלית האיטית שלי עצרה אותי.
אין ספק שמאמן טובה יפתור לך את הבעיה בקלות
שוב, אני מסכים שמבחינת יעילות מאמן תמיד טוב. פשוט כיף לי יותר בלי.
אבל בלי להיכנס לכל הפרטים הקטנים, ובאנחה שאתה יודע איך צריך להיראות הטכניקה, פאוז ב90% ממה שאתה עושה בלי פאוז יכול לעזור
תודה!! אשלב כבר היום

התחלתי כמה פעמים, אבל האנגלית האיטית שלי עצרה אותי.
אני קראתי את זה לאט אבל היה שווה להילחם עם זה, זה לא כתוב גם אידאלית אבל מכיל מלא מידע שימושי בעיקר למתחילים

שוב, אני מסכים שמבחינת יעילות מאמן תמיד טוב. פשוט כיף לי יותר בלי.
אם הכיף נובע מלקצר פינות אז זה לא טוב, יכול להיות שתתקדם בלי מאמן עוד רחוק אבל אתה תצטרך לעבוד בעצמך על זה ולא להיות עצלן מחשבתית - ואני אומר את זה כי אני בעצמי חוטא בזה הרבה

לפני אימונים תראה סרטונים של ריפטו על אך לבצע את התרגילים יש ביוטיוב, תכתוב לעצמך את הדגשים שאתה מאמין שהכי יעזרו לך וכן מומלץ לצלם ולעלות לפורום פה

• פותח/ת השרשור
אני קראתי את זה לאט אבל היה שווה להילחם עם זה, זה לא כתוב גם אידאלית אבל מכיל מלא מידע שימושי בעיקר למתחילים
אני מנסה לעבוד קודם על האנגלית שלי בכללי ואחר כך כשאשתפר קצת אקרא את זה. אני פשוט קורא את זה ממש ממש לאט, ומשתמש גם מידי פעם בגוגל טרנסלייט וזה ממש סיוט.
אם הכיף נובע מלקצר פינות אז זה לא טוב
חלילה. הכיף נובע מהחיפוש אחרי התוכנית והטכניקה האידיאלית בעצמי. אני כן נעזר באנשים (כמו בפורום) אבל בסוף את העבודה של המאמן אני עושה ואני אוהב את זה ככה.
לפני אימונים תראה סרטונים של ריפטו על אך לבצע את התרגילים יש ביוטיוב, תכתוב לעצמך את הדגשים שאתה מאמין שהכי יעזרו לך
עושה את זה כל הזמן, בחיים אבל לא ראיתי שצריך לכווץ את הלאטס בתרגילים כמו סקוואט. אבל עושה את זה כל הזמן, צופה בעיקר בריפטו ואלן ת'רול, שתכלס הוא גם עובד בשיטה של ריפטו.

בחיים אבל לא ראיתי שצריך לכווץ את הלאטס
אני לא כווץ לאטס בסקואט ואני לא מרגיש בעיה בברייס אבל יש כאלו שממליציפ למשוך קצת את המוט אלייך
בדדליפט כן, אני תמיד מושך את המוט אלי ומרגיש כיווץ בלאטס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית