הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרות וסטים

• פותח/ת השרשור Tocayo
  • פורסם בתאריך

Tocayo

משתמש מתחיל
154
12
נק' מוניטין:
-9
154
12
4 ימים. מתאמנת חדשה
הי חברים .
כמה סטים (בשבוע) של 3 אימונים בכללי
צריך לעשות לישבן?

• ו כמה סטים לעשות באימון ישבן?
(בכל התרגילים יחד)
אשמח לתשובה .
תודה.
נניח .. בכל אימון של ישבן אפשר 15 סטים?
או שזה עמוס מדיי??
• אני בכל אימון עושה 5 תרגילים לישבן
שמגוונת בכל אימון .

נערך לאחרונה:
לא יודע להגיד לך על כמות סטים וזה, כי בילדינג פחות הקטע שלי, אבל מה שכן לא הייתי מגוון בכל אימון את התרגילים, חשוב להיות עקביים בשביל לעבוד על פרוגרסיב אוברלוד.

• פותח/ת השרשור
לא יודע להגיד לך על כמות סטים וזה, כי בילדינג פחות הקטע שלי, אבל מה שכן לא הייתי מגוון בכל אימון את התרגילים, חשוב להיות עקביים בשביל לעבוד על פרוגרסיב אוברלוד.
מוזר .
שמעתי מאמנים שאומרים שחשוב לגוון בתרגילים
הכוונה לא לעשות כל אימון אותו תרגילים לישבן
אלה אימון אחר לעשות תרגילים אחרים לישבן

מוזר .
הכוונה בגיוון זה כל תקופת זמן, לא כל אימון. אומנם יש מאמני בלאי שמפיצים את המיתוס הזה (זה מיתוס ידוע, את ממש לא היחידה שנפלה בו), אבל תשאלי פה בפורום אנשים מהמובילים בארץ בתחום והם יגידו לך שפרוגרסיב אוברלוד יותר חשוב בהרבה.יכול להיות שבאימונים מאוד מאוד מאוד מתקדמים אפשר לעשות תרגיל אחד שניים קטנים מתוך כל האימון שהם מתחלפים והם עד rpe קבוע או משהו, אבל גם אז אני לא בטוח שזה יעיל, וזה גם לא רלוונטי אלייך.
בשורה התחתונה, לכי על כמה תרגילים שאת מתחברת אליהם מבחינת מטרות ומבחינת נוחות ותתמקדי בהם וההתקדמות שלהם.
לא עניתי לך על הכמות נפח, אבל זה אני כבר לא יודע.

• פותח/ת השרשור
הכוונה בגיוון זה כל תקופת זמן, לא כל אימון. אומנם יש מאמני בלאי שמפיצים את המיתוס הזה (זה מיתוס ידוע, את ממש לא היחידה שנפלה בו), אבל תשאלי פה בפורום אנשים מהמובילים בארץ בתחום והם יגידו לך שפרוגרסיב אוברלוד יותר חשוב בהרבה.יכול להיות שבאימונים מאוד מאוד מאוד מתקדמים אפשר לעשות תרגיל אחד שניים קטנים מתוך כל האימון שהם מתחלפים והם עד rpe קבוע או משהו, אבל גם אז אני לא בטוח שזה יעיל, וזה גם לא רלוונטי אלייך.
בשורה התחתונה, לכי על כמה תרגילים שאת מתחברת אליהם מבחינת מטרות ומבחינת נוחות ותתמקדי בהם וההתקדמות שלהם.
לא עניתי לך על הכמות נפח, אבל זה אני כבר לא יודע.

תנקס .
אפשר בבקשה תשובה
ממתאמנים לגבי סטים?

הי חברים .
כמה סטים (בשבוע) של 3 אימונים בכללי
צריך לעשות לישבן?

• ו כמה סטים לעשות באימון ישבן?
(בכל התרגילים יחד)
אשמח לתשובה .
תודה.
נניח .. בכל אימון של ישבן אפשר 15 סטים?
או שזה עמוס מדיי??
• אני בכל אימון עושה 5 תרגילים לישבן
שמגוונת בכל אימון .
זאת שאלה קצת מורכבת.

השאלה האמיתית זה כמה את מוכנה להזניח את שאר הגוף בשביל הישבן?
במידה ואת לא רוצה אף תרגיל אחר, אפשר שכל האימון יהיה ישבן. אפשר טכנית לעשות גם 100 סטים, של 15 חזרות או יותר.

במידה ואת עדיין רוצה לעבוד על שאר הגוף, לא כדאי להשקיע יותר מידי זמן ואנרגיה באזור אחד בלבד.

5 תרגילים זה נשמע הרבה, לדעתי תרגיל אחד טוב יכול להיות מספיק, במיוחד ברמה המתחילה.

טכנית אפשר לעשות 15 סטים אם רוצים מתרגיל אחד, או 3 סטים מ5 תרגילים וזה יוצא בדיוק אותו דבר. אם אחד התרגילים מועדפים עלייך, אין טעם סתם להחליף תרגיל, אפשר להיצמד גם לאחד.
מוזר .
זה ממש לא נכון, לא חשוב לגוון, להיפך, חשוב להתמיד, גיוון זה חוסר עקביות טובה.
אפשר לגוון, זה לא סוף העולם, מידי פעם שיהיה מעניין.

אבל חוק הספציפיות עדיף.

בסופו של דבר, צריך לקחת את המבנה גוף, הניסיון, והרצונות שלך כדי לקבוע את הדברים האלו.

אבל לא הייתי עושה פחות מ7 חזרות לסט, ולא יותר מ15.
ולא הייתי עושה פחות מ3 סטים, ולא יותר מ15.

• פותח/ת השרשור
זאת שאלה קצת מורכבת.

השאלה האמיתית זה כמה את מוכנה להזניח את שאר הגוף בשביל הישבן?
במידה ואת לא רוצה אף תרגיל אחר, אפשר שכל האימון יהיה ישבן. אפשר טכנית לעשות גם 100 סטים, של 15 חזרות או יותר.

במידה ואת עדיין רוצה לעבוד על שאר הגוף, לא כדאי להשקיע יותר מידי זמן ואנרגיה באזור אחד בלבד.

5 תרגילים זה נשמע הרבה, לדעתי תרגיל אחד טוב יכול להיות מספיק, במיוחד ברמה המתחילה.

טכנית אפשר לעשות 15 סטים אם רוצים מתרגיל אחד, או 3 סטים מ5 תרגילים וזה יוצא בדיוק אותו דבר. אם אחד התרגילים מועדפים עלייך, אין טעם סתם להחליף תרגיל, אפשר להיצמד גם לאחד.

זה ממש לא נכון, לא חשוב לגוון, להיפך, חשוב להתמיד, גיוון זה חוסר עקביות טובה.
אפשר לגוון, זה לא סוף העולם, מידי פעם שיהיה מעניין.

אבל חוק הספציפיות עדיף.

בסופו של דבר, צריך לקחת את המבנה גוף, הניסיון, והרצונות שלך כדי לקבוע את הדברים האלו.

אבל לא הייתי עושה פחות מ7 חזרות לסט, ולא יותר מ15.
ולא הייתי עושה פחות מ3 סטים, ולא יותר מ15.

אני בגוף עליון כבר לא נוגעת
כי עבדתי מספיק
אז נשאר לי רק פלג גוף תחתון
רגליים וישבן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית