הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הטווח חזרות האידיאלי וזמן מנוחה בין הסטים למטרות הרזיה והיפרטרופיה?

• פותח/ת השרשור dudi_d
  • פורסם בתאריך

dudi_d

משתמש מתחיל
21
3
נק' מוניטין:
3
21
3
קראתי ממזמן ש-15 זה טווח חזרות אירובי, חשבתי לעלות בהדרגתיות ל-15 חזרות או קצת יותר (במקום 8-10 חזרות) בכל סט (עושה 3-4 סטים בכל תרגיל), ולצמצם את זמן המנוחה בין הסטים
האם השינוי יקדם את המטרה? אם כן כמה זמן מנוחה לעשות בין סט לסט? אעשה הכל בהדרגתיות.

אמרו בעבר שטווח חזרות להיפרטרופיה הוא 6-12 חזרות (לא בטוח במדויק), האם זה נכון? המטרה היא גם לגדול. נראה שיש דעות חלוקות בעיניין לפי מי ששאלתי.
מה המומחים פה אומרים?
חשוב לי במיוחד ההרזייה, אבל לא רק.

רקע כללי:
בן 33, שוקל 110 עם לא הרבה שרירים אבל הרבה שומן.
עושה AB, משלב אירובי.
יודע שהתזונה זה העיקר.

תודה.

קראתי ממזמן ש-15 זה טווח חזרות אירובי, חשבתי לעלות בהדרגתיות ל-15 חזרות או קצת יותר (במקום 8-10 חזרות) בכל סט (עושה 3-4 סטים בכל תרגיל), ולצמצם את זמן המנוחה בין הסטים
שמעת לא נכון, אין כזה דבר טווח חזרות אירובי / אנארובי אלו פשוט מסלולי אנרגיה בגוף.
בין 5-30 חזרות יעשו את אותה עבודה בהנחה והעצימות תהיה זהה.
האם השינוי יקדם את המטרה? אם כן כמה זמן מנוחה לעשות בין סט לסט? אעשה הכל בהדרגתיות.
נכון להיום המדע תומך אאל"ט ב2-3 דק' מנוחה בין סטים כתלות בצורך על מנת למקסם ביצועים.
אמרו בעבר שטווח חזרות להיפרטרופיה הוא 6-12 חזרות (לא בטוח במדויק), האם זה נכון? המטרה היא גם לגדול. נראה שיש דעות חלוקות בעיניין לפי מי ששאלתי.
מה המומחים פה אומרים?
אין דעות חלוקות, בין 5-30 חזרות לכשל יתנו היפרטרופיה די זהה.
צריך להתחשב גם בפרקטיקה ושם באמת אפשר לעשות התאמות על מנת להגיע למספרים יותר נוחים,
למשל אני עובד ב6-15 חזרות מטעמי נוחות.
חשוב לי במיוחד ההרזייה, אבל לא רק.
אין כל קשר בין מספר החזרות שתבצע להרזיה,
אם הרזיה היא המטרה הכי חשובה שלך אתה צריך לשים את מירב הדגש על התזונה.
יודע שהתזונה זה העיקר.
אם אתה יודע שתזונה היא העיקר למה אתה חושב שלמספר החזרות שתבצע יהיה חלק מהותי בתהליך?

• פותח/ת השרשור
מהותי מבחינת החלק של הספורט. לא בשילוב של כל הגורמים.
טעות ניסוח שלי..
אז אמשיך כרגיל, תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית