הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירובי פאוורליפטינג

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אני מרגיש שאחרי כמה סטים הכושר האירובי שלי מגיע לשיא שלו וזה מקשה על הברייסינג, על ריכוז בתרגילים, ובכללי נותן הרגשה שאני עומד להתעלף.
אני רוצה להוסיף אירובי במטרה נטו לעזור לכוח, הכושר האירובי בפני עצמו לא מעניין אותי, אז אני מחפש משהו שיפגע כמה שפחות בהתאוששות שלי ספציפית לכוח, ואני מעדיף גם שישרוף כמה שפחות קלוריות, אבל מבין שהבקשה השניה קצת מוגזמת.
ריצה והליכה לא כדאי כי אני עם פלטפוס קצת קשה וגם ככה אני כל היום על הרגליים.
יש לכם רעיונות? אשמח גם להסבר למה.
תודה.

מניסיון שלי, אני ממליץ על הסקי. מכשיר האירובי שנדרש בשבילו הכי קצת מאמץ ונורא מהר מתרגלים עליו.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי , המטרה של האירובי זה לשפר את הכוח ?
איזה כוח בדיוק אתה רוצה שאירובי ישפר לך?
הברייסינג מושפע מהאירובי, ההפסקות מושפעות מהאירובי, עם ברייס טוב אתה צריך לעצור את הנשימה בתרגיל ולנשום מהר (סוג של) בין חזרות. בהפסקות אתה אמור להסדיר את הנשימה.
אני פשוט מגיע למצב שבסוף האימון הראש מרחף והנשימה כבדה.
לא מעשן ולא כלום, פשוט הזנחתי את האירובי רוב החיים שלי.

הברייסינג מושפע מהאירובי, ההפסקות מושפעות מהאירובי, עם ברייס טוב אתה צריך לעצור את הנשימה בתרגיל ולנשום מהר (סוג של) בין חזרות. בהפסקות אתה אמור להסדיר את הנשימה.
אני פשוט מגיע למצב שבסוף האימון הראש מרחף והנשימה כבדה.
לא מעשן ולא כלום, פשוט הזנחתי את האירובי רוב החיים שלי.
אוקי אז אתה עושה אירובי לא בשביל שישפר לך את הכוח אלא בשביל להיות בכושר שזה יעזור לך גם באימונים .
דרך אגב לפי מה שאני יודע אפילו אנשים שמתחרים בחץ וקשת או קליעה למטרה , עושים כל יום אירובי בטענה שאדם בכושר טוב זה עוזר לו גם בריכוז , וגם בקור רוח שהדופק נמוך ולא גבוה.
בכל מיקרה אירובי זה דבר מבורך , אבל זה לא תורם לכוח אלא למסביב .
בתור אדם שבא מתחום הספורט שכלל לא מעט אירובי , הייתי ממליץ לך על משחקי כדור אבל אתה מבקש אירובי בלי הליכה וריצה (קצת קשה הבקשה) אז תנסה אולי שחייה , אירובי כיפי מהנה ומפעיל את כל שרירי הגוף.

מה שהבחור למעלה כתב סקי אני חושב שהוא התכוון לקרוסטיינר

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לשקול ציטרולין מאלט / סודיום ביקרבונט.
יכול לעזור למקרה שלך.
מה בדיוק התועלת הספציפית שלו?
ובכל מקרה, זה לא כמו לשים פלסטר על פצע מזוהם? לא עדיף פשוט להתאמן על אירובי?
אוקי אז אתה עושה אירובי לא בשביל שישפר לך את הכוח אלא בשביל להיות בכושר שזה יעזור לך גם באימונים .
דרך אגב לפי מה שאני יודע אפילו אנשים שמתחרים בחץ וקשת או קליעה למטרה , עושים כל יום אירובי בטענה שאדם בכושר טוב זה עוזר לו גם בריכוז , וגם בקור רוח שהדופק נמוך ולא גבוה.
בכל מיקרה אירובי זה דבר מבורך , אבל זה לא תורם לכוח אלא למסביב .
בתור אדם שבא מתחום הספורט שכלל לא מעט אירובי , הייתי ממליץ לך על משחקי כדור אבל אתה מבקש אירובי בלי הליכה וריצה (קצת קשה הבקשה) אז תנסה אולי שחייה , אירובי כיפי מהנה ומפעיל את כל שרירי הגוף.

מה שהבחור למעלה כתב סקי אני חושב שהוא התכוון לקרוסטיינר
כן זאת תועלת בעקיפין אבל חשובה

• פותח/ת השרשור
אז ממה שאני מבין מזה, אם אין לי מזחלת מה שמומלץ זה חתירה עם הגלגל הזה? וראיתי שכתבת שפעם בשבוע?

תבין את העקרונות, אל תחפש תשובה של בית ספר. אתה רוצה שהאירובי יהיה עם מינימום פגיעה בכוח ואתה רוצה להתחיל בעדינות ולהתקדם לאט. חתירה במכונה פעם בשבוע בתור התחלה מתאים לעקרונות שאני עובד בהם. אם פעם בשבוע לא עושה כלום, תעשה פעמיים. אם אין מכונת חתירה, תבחר את הדבר הבא שיהיה עם פחות אימפקט ופחות גורם לשרירים תפוסים.

• פותח/ת השרשור
תבין את העקרונות, אל תחפש תשובה של בית ספר. אתה רוצה שהאירובי יהיה עם מינימום פגיעה בכוח ואתה רוצה להתחיל בעדינות ולהתקדם לאט. חתירה במכונה פעם בשבוע בתור התחלה מתאים לעקרונות שאני עובד בהם. אם פעם בשבוע לא עושה כלום, תעשה פעמיים. אם אין מכונת חתירה, תבחר את הדבר הבא שיהיה עם פחות אימפקט ופחות גורם לשרירים תפוסים.
זה מה שכתבתי, שאני מחפש מינימום פגיעה בכוח.
יש לי במכון חתירה כזאת, תודה!

מה בדיוק התועלת הספציפית שלו?
ובכל מקרה, זה לא כמו לשים פלסטר על פצע מזוהם? לא עדיף פשוט להתאמן על אירובי?

סודיום ביקרבונט-

ב-6 מחקרים נבדקה השפעת סודיום ביקרבונט על זמן עד להתשה. בסך הכל השתתפו במחקרים הנ"ל 85 נבדקים. בניגוד לחוסר ההשפעה שנצפתה קודם לכן, נטילת סודיום ביקרבונט הצליחה להאריך את פרק הזמן עד להתשה, מה שנחשב לשיפור.

בקשר לציטרולין-

התוצאות:
לאחר שקלול של כל המחקרים, נראה כי תיסוף של ציטרולין-מלאט שיפר את מספר החזרות עד לכשל, אך שיפור זה נצפה רק עבור תרגילי פלג גוף תחתון.

בנוסף, השונות בתגובה לתוסף הייתה משמעותית (±5 חזרות). כנראה שהתוסף מעניק יתרון קטן במקרה הטוב, מה שרלוונטי יותר לאתלטים מקצועיים, מכיוון שעבורם גם שיפור ביצועים מזערי יכול להיות קריטי.

אם אתה מחפש משהו שלא יפגע לך בהתאוששות ותחת כל ההגבלות שציינת בגלל בעיות ודרישות כאלה ואחרות אני לא רואה סיבה לא לגשת לתוספים.

גם קפאין זה ״פלסטר״, אבל אין שום בעיה לשים אותו
לתקופה כל כך ארוכה שהוא יהיה שווה את זה.

למה להסתבך? לך לצורה הכי צפציפית לפווארליפטינג של אירובי. תעשה סטים של חזרות גבוהות במנוחות קצרות של סקוואט, בנץ או דדליפט. למשל לסיים אימון סקוואט עם 2-3 סטים של 20 עם מנוחה קצרה בין הסטים.

• פותח/ת השרשור
למה להסתבך? לך לצורה הכי צפציפית לפווארליפטינג של אירובי. תעשה סטים של חזרות גבוהות במנוחות קצרות של סקוואט, בנץ או דדליפט. למשל לסיים אימון סקוואט עם 2-3 סטים של 20 עם מנוחה קצרה בין הסטים.
כי אני מעדיף לתת כמה זמן שצריך ולהוסיף אירובי, במקום שזה יפגע לי בטווח הקצר. לא?

כי אני מעדיף לתת כמה זמן שצריך ולהוסיף אירובי, במקום שזה יפגע לי בטווח הקצר. לא?
לא הבנתי את הקשר בין התגובה שלך לשלי. לא אמרתי לרגע שמה שהצעתי זה טוב כי הוא חסכוני בזמן - זה טוב כי זה ספציפי. למה שזה יפגע בך בטווח הקצר? אני גם אדגיש שזה לא צריך להיות סטים כבדים של סקוואט/בנץ/דד. גם לעשות 60 קילו יהיה לא קל כל כך עם מספיק סטים ומנוחות מספיק קצרות.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי את הקשר בין התגובה שלך לשלי. לא אמרתי לרגע שמה שהצעתי זה טוב כי הוא חסכוני בזמן - זה טוב כי זה ספציפי.
התכוונתי שזה יפגע לי בטווח הקצר בהתקדמות שלי בתרגילים.
למה שזה יפגע בך בטווח הקצר?
כי זה מקשה על הסט, זה רק הופך את בעיית הברייסינג ליותר גדולה, לא?
אני גם אדגיש שזה לא צריך להיות סטים כבדים של סקוואט/בנץ/דד. גם לעשות 60 קילו יהיה לא קל כל כך עם מספיק סטים ומנוחות מספיק קצרות
אני כרגע עושה ss, אז אין לי סטים כבדים וסטים קלים. בגלל זה אני חשבתי שכדאי להוסיף אירובי. אני טועה? עדיף לדעתך לקצר זמני מנוחה גם בss שיש בה רק 3 סטים בטווח חזרות נמוך יחסית?

התכוונתי שזה יפגע לי בטווח הקצר בהתקדמות שלי בתרגילים.

כי זה מקשה על הסט, זה רק הופך את בעיית הברייסינג ליותר גדולה, לא?

אני כרגע עושה ss, אז אין לי סטים כבדים וסטים קלים. בגלל זה אני חשבתי שכדאי להוסיף אירובי. אני טועה? עדיף לדעתך לקצר זמני מנוחה גם בss שיש בה רק 3 סטים בטווח חזרות נמוך יחסית?
אוקיי היה קצת קצר בהבנה פה. לא שאלתי למה אתה חושב שזה פוגע בך. כל הכוונה שלי הייתה לעשות אימון כלשהו, ואז בסוף שלו לעשות למשל 2 סטים של 20 חזרות בסקוואט עם מנוחה קצרה ביניהם. עם זאת, אם אתה נמצא כרגע בSS זה אומר שאתה מתקדם ליניארית מאימון לאימון עדיין. הייתי מחכה עם כל ורסיה כזו או אחרת של אירובי עד שתסיים למצות את ההתקדמות הליניארית כי אתה בשלב שגם היכולת האירובית שלך/היכלות להחזיק את הברייס וכו' משתפרת רק מלהתאמן ואין מה להכניס עוד עבודה על משהו כזה.
אם אחרי שתסיים למצות את ההתקדמות הליניארית שלך תראה שעדיין אתה חושב שיש לך בעיה כזו תנסה להתמודד איתה, אבל כל עוד אתה מצליח להתחזק בכל אימון ללא שבירת הטכניקה האם זאת באמת בעיה?

• פותח/ת השרשור
אוקיי היה קצת קצר בהבנה פה. לא שאלתי למה אתה חושב שזה פוגע בך. כל הכוונה שלי הייתה לעשות אימון כלשהו, ואז בסוף שלו לעשות למשל 2 סטים של 20 חזרות בסקוואט עם מנוחה קצרה ביניהם.
אוקיי זה נשמע כמו רעיון טוב. לא יודע להשוות את זה ממש לחתירה, אבל זה באמת יותר ספציפי.
אבל כל עוד אתה מצליח להתחזק בכל אימון ללא שבירת הטכניקה האם זאת באמת בעיה?
ככל שאני מתקדם באימונים אני מרגיש שזה יותר ויותר מגביל אותי, באימונים האחרונים, בעיקר באחרון הרגשתי שאני אתעלף אם האימון יהיה יותר ארוך, מצד שני האימון קצר ואולי באמת זה לא בעיה. אם זה באמת לא בעיה לא אכפת לי להמשיך לשתוק ולהתמודד עם ההרגשה הזאת, היא עוברת לי איזה שעתיים אחרי האימון, פשוט אני מאמין שזה לא דבר נורמלי להרגיש והשאלה אם צריך לטפל בזה באירובי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית