כאבים בכתף ימין

chen379

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום
בערך לפני שבוע ו3 ימים התאמנתי ועשיתי לחיצת כתפיים רגילה עם משקולות חופשיות, ובחזרה האחרונה אני החזקתי יותר מידי וממש התעקשתי להרים וכנראה עשיתי תנועה לא נכונה. אחר כך הרגשתי כאב חד באזור הזרוע העליונה וכתף ימין בתנועות מסוימות, לקחתי יום מנוחה שבו גם היה לי קצת כאבים חדים ויומיים אחר כך עשיתי אימון שכמעט לא כאב לי בו בכלל והיה יחסית בסדר גמור, למחרת הלכתי עוד פעם להתאמן אבל הפעם עשיתי כמה תרגילי חזה והאזור כאב מאוד, אז הפסקתי והלכתי הביתה ומאז ועד היום לא התאמנתי בכלל אלא רק עשיתי טיפה מתיחות באזור כמה פעמים ביום. וביומיים האחרונים התחילו לחזור לי כאבים קטנים אבל הפעם כאבים כרוניים כאלה באזור ולא חדים. האם יש סיכוי שהתפתחה דלקת באזור למרות שכמעט לא אימצתי אותו? והאם אולי עדיף לחזור לאימונים בהדרגה?

א. לך לרופא אם הכאב נמשך לאורך זמן, תמיד טוב
ב. כדאי להוסיף את תוכנית האימונים שלך כי נשמע שיש לך יום אחרי יום ומשהו שם לא נשמע 100%
ג. כדאי שתפרט את המשקלים שבהם השתמשת והזמן שאתה מתאמןף יעזור להבין מה רמת האימונים שלך, נשמע שאתה מתחיל ויש הרבה פציעות שמתחילים חוטפים בגלל טכניקה לקויה, בחירת משקלים לא נכונה, התאוששות לא טובה וכו'
ד. מתיחות לאזור שכואב זה לא רעיון טוב אלה אם הומלץ על ידי פיזיוטרפיסט
ה. כאבים כרוניים = כאבים חוזרים לאורך זמן רב, לא סוג הכאב או המיקום שלו
ו. יכולה להתפתח דלקת מפציעות בוודאי, אבל לא רלוונטי להחליט מה זה בעצמך בפורום באינטרנט עם כל כך קצת מידע

זה ההשקפה שלי, לא מומחה פשוט קצת זמן בתחום האימונים, רוב הסיכויים שיגידו לך פה פשוט ללכת לרופא ופיזיוטרפיסט

תקבע לרופא אבל גם יכול לקרות מצב שעד שיגיע בתור שלך בכלל זה יעבור לך, נשמע שנתת לזה קצת זמן להחלים
פציעות ספורט מחלימות יותר זמן מכמה ימים בדרך כלל...

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על התשובה..
אני באמת די מתחיל, אני 4 חודשים מתאמן אבל זה פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי ובגלל שזה קרה בסמיכות לתנועה החדה שרשמתי מקודם אז אני מאמין שזה בגלל זה, דווקא עם משקלים אני מאוד נזהר ומתקדם בצורה די איטית, אני הרמתי באותה לחיצת כתפיים 17.5 במשקולות חופשיות. קבעתי תור כבר לפיזיותרפיסט ספורט שיראה את זה וייתן לי המלצות לגבי האימונים כי זה לא עובר כרגע.. ברור שהפורום לא מחליף ייעוץ רפואי סתם רציתי פשוט להבין טיפה מה יכול להיות המצב שלי. אני נורא מתלבט אבל אם להמשיך להתאמן עם משקלים נמוכים או להפסיק לגמרי..

ממש אבל ממש אין טעם - רופא לא ידע לאבחן את הבעיה - יתן כדור וישלח הביתה
כדאי שתפרט את המשקלים
לא רלוונטי - אפשר להפצע עם 30 קילו וגם עם 100.
בגלל טכניקה לקויה
עכשיו אתה מדבר לעניין

רוב הפציעות מתרחשות לא בגלל משקל אלא בגלל תכניכה לקויה- כאשר במקום שהשריר המיועד יעבוד הוא לא עובד כמו שצריך בגלל תנוע לא נכונה- שרירים תומכים עוזרים יתר על המידה או בכלל מצטרפים שרירים לא רלוונטים והדבר גורם לעומס ופציעה בשריר.

רוב הסיכוים שכרגע יש לך שריר תפוס בטרפז / רומבוייד/ טריוס מיגור/מיינור.
הם מקצרים לא פועלים כשורה ודבר זה מקשה להפעיל את כל מפרק הכתף - דבר שמוביל לכאב שיכוך להתפתח לדלקת.

מה לעשות ,???

ללכת עוד היום לפיזיאוטרפיס ספורט או מאמן שמתמחה בתנועת גוף נכונה.

לא להתקמצן על מטפל זול כי התוצאה תהיה בהתאם

• פותח/ת השרשור
כרגע הכאבים לא עוברים לי ושבוע הבא יש לי תור לפיזיותרפיסט ספורט.. האם כדאי להתאמן בזמן הזה על משקל נמוך פשוט או שבכלל לחכות עד לפיזיו? אני ממש מפחד שהמסת שריר שלי תרד אני כבר כמעט שבועיים לא התאמנתי בכלל

כרגע הכאבים לא עוברים לי ושבוע הבא יש לי תור לפיזיותרפיסט ספורט.. האם כדאי להתאמן בזמן הזה על משקל נמוך פשוט או שבכלל לחכות עד לפיזיו? אני ממש מפחד שהמסת שריר שלי תרד אני כבר כמעט שבועיים לא התאמנתי בכלל
מה שיורד גם חוזר, חשוב שלא תעשה נזק, אבל כמו שאמרו מה שלא כואב, אתה יכול לעשות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית