הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגב אחרי דדליפט

Tommy Shelby

משתמש פעיל
374
212
נק' מוניטין:
300
374
212
אז אחרי תקופה ארוכה בלי פציעות הגיע תורי שוב להיפצע
ביום ראשון באימון נכנסתי לדדליפט כרגיל, נפח רגיל. ועומס רגיל (משקל גוף 61 ק״ג; גיל 16) אחרי חימום נכנסתי לסט הראשון
145kg ל4 חזרות, יש לציין שהשתמתי בחגורת גב אחרי מנוחה נכנסתי לסט עפ משקל נמוך יותר (120kg ל8 חזרות) בלי חגורת גב ואחריו הופיעו כאבים חזקים באיזור הסקאפולה הימנית.
מדובר בכאב שמקרין לכתף ולזוקף, הכאב לא משתנה במגע, הקלה בכאב אחרי נטילת NSAIDS, ללא הגבלה בתנועה או דפורמציה, כאב של 3/10 במנוחה.
חשוב לי לציין שהכאב מחמיר בנשימה
היום ניסיתי להתאמן אחרי יומיים מנוחה ולא הצלחתי להתאמן בכלל בגלל הכאב,
בסקווטים לא הצלחתי להעמיס משקל בכלל כי הרגשתי כאב חזק (8/10) כשהנחתי את המשקל על הגב.
אני מרגיש מאוד את הכאב בכל ניסיון להתכופף או לבצע תרגילי עזר בעמידה.
מישהו מכיר את הפציעה? עצות?

נשמע כמו שנתפס לך משהו רציני.
עכשיו אני מתמודד עם דבר דומה בכתף מהבנץ' פרס.

קורה לפעמים, אולי בעיות בתוכנית (אני חושד שאצלי זה אולי הסיבה), או חוסר התאוששות שיכול להיות מחוסר שינה, נוזלים או תזונה. או סתם סטרס שפוגע בהתאוששות.

אני לא לקחתי שם תרופות או משככי כאבים, כי עם כל מי שדיברתי לא נראה שזה עוזר לבעיה עצמה.

אם אתה מתכונן לתחרות השבוע, זה בעיה, זה דורש התאמה מאוד ספציפית, אבל כל עוד אין תחרות, פשוט תפסיק, אל תעשה שום דבר שכואב, תפנה לפיזיותרפיסט טוב ותראה איך הוא יכול לעזור.

אם זה פוגע בסקוואט ודדליפט אבל לא בבנץ', תשקיע חזק בבנץ' בלבד, אולי אפילו סמולוב.

אם רק לא כואב בתרגילים מבודדים מסוימים, תשקיע בהם.

הכי חשוב לא לבצע את אותו תרגיל שוב ושוב תחת כאב, זה יכול להחריף את הבעיה.

רפואה שלימה.

אם עברו כמה ימים ואין הקלה בכאב הייתי הולך לפיזיו לראות מה הסיפור.

מעבר לכך, לעשות את מה שאפשר במסגרת הכאב, כל עוד אין החמרה בכאב.

ממה שהבנתי הכאב כתוצאה מהמגע של המוט בגב או מהעומס בסקואט. כמו כן בדדליפט עדיין יש כאבים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית