הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד אפשר להעלות את רמות הטסטוסטרון באמצעות התזונה?

Bar Weissbuch

משתמש משקיע
6,831
991
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
659
6,831
991
טסטוסטרון ותזונה - אינסטגרם.png

טסטוסטרון (TT) הינו הורמון המין הגברי העיקרי, ורובו נוצר באשכים. הוא נוצר מכולסטרול, וחיוני לפוריות, להרכב גוף ולבריאות השרירים והעצמות.
טסטוסטרון יכול לשפר ביצועים ספורטיביים, אך צריכת סטרואידים אנבוליים במטרה להגביר את רמות ה- TT אינה חוקית בענפי הספורט התחרותיים. לכן, נבחנות דרכים "טבעיות" להגברת רמותיו.
הסקירה הנוכחית בחנה האם רכיבי תזונה יכולים להעלות את רמות ה- TT בדם, תחת ההנחה שעלייה זו ייתכן ותשפר ביצועים ספורטיביים.

צריכה קלורית: גירעון קלורי חריף עלול להוביל לירידה ביצירת TT. במחקר חילקו 34 משתתפים לשלוש קבוצות. כל הקבוצות היו בגירעון קלורי של 40% במשך שלושה שבועות, אך צריכת החלבון הייתה שונה (0.8, 1.6 ו- 2.4 גרם לק"ג). בכל הקבוצות נצפתה ירידה דומה ברמות ה- TT, כלומר כנראה ולמאזן האנרגטי יש השפעה גדולה יותר על רמות ה- TT.

שומן: ייתכן והגברת צריכת השומן תוביל להגברת ייצור TT, מפני שאם צורכים תזונה עתירת שומן, בדרך כלל צריכת הכולסטרול תהיה גבוהה גם כן. במחקר השוו תזונה מערבית לתזונה קטוגנית (25% ו- 75% שומן מסך הקלוריות, בהתאמה). שתי הדיאטות סיפקו 20% חלבון. שתי הקבוצות ביצעו אימוני התנגדות במשך 10 שבועות. במחקר נצפה שיפור דומה במסת הגוף הרזה ובעובי השריר, למרות שרק בקבוצת התזונה הקטוגנית נצפתה עלייה מובהקת ברמות ה- TT.

חלבון: יש אפשרות שצריכת חלבון סויה תגרום לירידה ברמות ה- TT. הסיבה היא שפולי סויה מכילים רכיבים הנקראים פיטו-אסטרוגנים, אשר פועלים בצורה דומה להורמוני אסטרוגן (הורמוני המין הנשיים). אלא שמהמחקרים שנסקרו, אין מסקנה ברורה לגבי השפעות חלבון הסויה על רמות ה- TT.

ויטמין D, מגנזיום ואבץ: ייתכן ולוויטמין D יש תפקיד ביצירת TT, מהסיבה שקיימים קולטנים לויטמין D באשכים. במחקר שהשווה תוסף ויטמין D לפלצבו, נראתה עלייה מובהקת ברמות הויטמין וה- TT בקרב קבוצת ההתערבות בלבד. חשוב לציין כי בתחילת המחקר רמות הויטמין היו נמוכות מהנורמה בשתי הקבוצות, לכן כנראה ותיקון המחסור הוא שהביא לעלייה ברמות ה- TT.
למגנזיום ולאבץ יש תפקיד בשמירה על רמות TT תקינות. אולם, בדומה לויטמין D, כנראה ונטילת תוסף מגנזיום ואבץ תהיה יעילה רק במצבי מחסור.

לסיכום, נראה שלקלוריות יש את ההשפעה הגדולה ביותר. ייתכן ובגלל השפעתה השלילית על רמות הטסטוסטרון, צריכה קלורית נמוכה עלולה לפגוע בביצועים.
ויטמין D, מגנזיום ואבץ לוקחים חלק ביצירת טסטוסטרון, אך כנראה ותוספת חיצונית שלהם תעזור להגברת רמות הטסטוסטרון רק במצבי מחסור.

מאור פיצ'חדזה – B.Sc. Nutrition Science
צוות LBS

רפרנס: Manipulation of Dietary Intake on Changes in Circulating Testosterone Concentrations

אני שותה 2 סקופים אבקת חלבון סויה כל יום.
הכולסטרול שלי מידי נמוך.

חוץ מזה הכל בסדר.
ובבדיקות דם הטסטוסטרון בסדר.

האם לאכול יותר שומן רווי יעזור לעלות את הכולסטרול שלי ולעלות את הטסטוסטרון שלי?

אני אוכל 6 ביצים עם הצהוב כל יום, אבל נמנע לגמרי מבשר בקר, אבל כן אוכל דגים, עוף והודו.

הHDL שלי בסדר גמור, זה הLDL נמצא כמעט מתחת למינימום.

שמעתי שהיום כבר אומרים שכולסטרול גבוה לא קשור רק לשומן רווי, אלא גם לדברים אחרים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני שותה 2 סקופים אבקת חלבון סויה כל יום.
הכולסטרול שלי מידי נמוך.

חוץ מזה הכל בסדר.
ובבדיקות דם הטסטוסטרון בסדר.

האם לאכול יותר שומן רווי יעזור לעלות את הכולסטרול שלי ולעלות את הטסטוסטרון שלי?

אני אוכל 6 ביצים עם הצהוב כל יום, אבל נמנע לגמרי מבשר בקר, אבל כן אוכל דגים, עוף והודו.

הHDL שלי בסדר גמור, זה הLDL נמצא כמעט מתחת למינימום.

שמעתי שהיום כבר אומרים שכולסטרול גבוה לא קשור רק לשומן רווי, אלא גם לדברים אחרים.

@elchonon

אם הטסטוסטרון תקין אז אין סיבה לנסות להעלות אותו באמצעות התזונה, וגם אם הטסטוסטרון היה נמוך, מניפולציה תזונתית יכולה לעזור רק אם הרמה הנמוכה של הטסטוסטרון נגרמה ממחסור תזונתי.

למה כוונתך כולסטרול נמוך מדי? ייתכן וצריך להתייעץ עם רופא

@elchonon

אם הטסטוסטרון תקין אז אין סיבה לנסות להעלות אותו באמצעות התזונה, וגם אם הטסטוסטרון היה נמוך, מניפולציה תזונתית יכולה לעזור רק אם הרמה הנמוכה של הטסטוסטרון נגרמה ממחסור תזונתי.

למה כוונתך כולסטרול נמוך מדי? ייתכן וצריך להתייעץ עם רופא
הכולסטרול שלי כמעט מחוץ למסגרת התחתונה של המינימום.

תודה רבה

זה הכל? רק בסדר..? ✋🛑✋
נשמה, אם הייתי חי על 2 ליטר מיץ גזר כל היום הייתי מצפה ליותר מסתם בסדר
off the charts לא פחות
אז לא.
תמיד הטסט שלי היה ממוצע, לא גבוה או נמוך.
מסתבר שמיץ גזר עובד בדרכים נסתרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית