הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי תוכנית AB

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שלום לכולם,

אשמח לייעוץ לגבי תוכנית AB שבניתי, 3/4 פעמים בשבוע, למטרת מסה (בן 30, 1.70, משקל 70).

אימון A:
  • Bench Press (Barbell) - כ-4 סטים, 10 חזרות.
  • Incline Bench Press (Dumbbells') - כ-4 סטים, 10 חזרות.
  • Decline Bench Press - כ-4 סטים, 10 חזרות.
  • Leg Press - כ-4 סטים, 10 חזרות.
  • Leg Extension - כ-4 סטים, 10 חזרות.
  • Standing Calf Raise - כ-3 סטים, 10 חזרות.
  • Triceps Extension (Barbell) - כ-3 סטים, 10 חזרות.
  • Triceps Extension (Dumbbell) - כ-3 סטים, 10 חזרות.
  • Abs Wheel - כ-3 סטים, 10 חזרות.

אימון B:
  • Bent Over Row(Barbell) - כ-4 סטים, 10 חזרות.
  • Pull UP - כ-4 סטים, 10 חזרות.
  • Lat Pulldown - כ-4 סטים, 10 חזרות.
  • Overhead Press (Barbell) - כ-3 סטים, 10 חזרות.
  • (Dumbbell) Seated Overhead Press - כ-3 סטים, 10 חזרות.
  • Bicep Curl (Barbell) - כ-3 סטים, 10 חזרות.
  • Hammer Curl (Dumbbell) - כ-3 סטים, 10 חזרות.

אשמח לדעת אם מספר הסטים/חזרת תקין, העומס והנפח, ובכללי אם היא טובה ויש הצעות לשיפור.

תודה 😃

התוכנית מונוטונית מאוד, אין גיוון ואין יצירתיות.
לא תוכל ליישם ככה פרוגרסיב אוברלאוד לאורך זמן.

כנראה שהוא לא היה מספיק מקצועי 😉
האמת בארץ אין מקצוענים בכלל,מה זה מקצועי? מקצועי ביחס למה? כל הידע שיש בחול מגיע לפה אחרי 20 שנה,עדיף להתאמן לבד לעשות טעויות וללמוד מהם מאמן מישראל במיוחד שאתה לא בהכנה תחרותית זה בזבוז זמן וכסף.
יודע שיחלקו עליי אבל זה המציאות.
דרך אגב המאמנים שמכינים פה לתחרויות כולם עם אותן שיטות,אותם פרוטוקולים,זה תחום שמפגר בארץ

אבל אז נוצר חוסר פורפורציה בכתף אמצעית ואחורית.

בכלל, לדעתי כתפיים נותן מראה מסיבי ורחב
אבל זה למטרות פיתוח גוף ופרופורציות. אבל במקרה כזה גם עבודה על כתף אחורית תהיה אפילו יותר חשובה, נטו כדי למנוע פציעות ולשמור על יציבה בריאה
אז בעצם אתם מסכימים שלעבוד על כתף אמצעית זה מיותר אם המטרה זה בנץ סקוואט ודדליפט?

אז בעצם אתם מסכימים שלעבוד על כתף אמצעית זה מיותר אם המטרה זה בנץ סקוואט ודדליפט?
לכל פאוורליפטר יוצא להיות בתקופה שהוא עושה פרס עם מוט / דאמבלים, ככה או ככה הכתף האמצעית מקבלת עבודה. מה שאני אומר זה שבדרך כלל אי אפשר להימנע מזה. ושוב, עבודה על כל הכתפיים תמנע פציעות, תשפר יציבה ותחזק את הבנץ' אפילו יותר, וגם בשביל פאוורליפטינג עבודת "בילדינג" זה חשוב.

לכל פאוורליפטר יוצא להיות בתקופה שהוא עושה פרס עם מוט / דאמבלים, ככה או ככה הכתף האמצעית מקבלת עבודה
אלחנן לא עושה פרס. אני בטוח שעוד מלא פאוורליפטרים לא עושים.
מה שאני אומר זה שבדרך כלל אי אפשר להימנע מזה
אפשר- פשוט לא לעשות.
ושוב, עבודה על כל הכתפיים תמנע פציעות
אז אני שואל שוב, הפציעות מהבנץ הן בכתף קדמית וחזה עליון. איך נפצעים בפאוורליפטינג בכתף אמצעית?
תשפר יציבה
אתה יכול להרחיב?
ותחזק את הבנץ' אפילו יותר,
שוב, כמו שאמרתי, פרס כן יחזק בנץ, אבל תרגילים אחרים יחזקו בנץ יותר, ועדיף להשקיע בהם במקום בפרס.
וגם בשביל פאוורליפטינג עבודת "בילדינג" זה חשוב
עבודת בילדינג בשרירים מסויימים

אלחנן לא עושה פרס. אני בטוח שעוד מלא פאוורליפטרים לא עושים.

אפשר- פשוט לא לעשות.

אז אני שואל שוב, הפציעות מהבנץ הן בכתף קדמית וחזה עליון. איך נפצעים בפאוורליפטינג בכתף אמצעית?

אתה יכול להרחיב?

שוב, כמו שאמרתי, פרס כן יחזק בנץ, אבל תרגילים אחרים יחזקו בנץ יותר, ועדיף להשקיע בהם במקום בפרס.

עבודת בילדינג בשרירים מסויימים

מאמר נחמד שמצאתי שיסכם לך את מה שאני רוצה להגיד
How Do Powerlifters Train Shoulders? (Definitive Guide) | PowerliftingTechnique.com

עבודה על כתף אמצעית לא בהכרח תמנע פציעות, אבל היא תתרום לזה. עבודה על כתף אחורית היא יותר חשובה לדעתי, אבל אם תזניח כתף אמצעית אתה לא תהיה בסיטואציה טובה

האמת בארץ אין מקצוענים בכלל,מה זה מקצועי? מקצועי ביחס למה? כל הידע שיש בחול מגיע לפה אחרי 20 שנה,עדיף להתאמן לבד לעשות טעויות וללמוד מהם מאמן מישראל במיוחד שאתה לא בהכנה תחרותית זה בזבוז זמן וכסף.
יודע שיחלקו עליי אבל זה המציאות.
דרך אגב המאמנים שמכינים פה לתחרויות כולם עם אותן שיטות,אותם פרוטוקולים,זה תחום שמפגר בארץ

נכון, בגלל זה ממש עכשיו מתאמן מישראל לקח מקום שני בעולם בwnbf בפיתוח גוף טבעי.
תפסיק לרשום שטויות סרג׳י אתה מאבד אותי בתור אוהד.

• פותח/ת השרשור
אם אתה הולך להתאמן 4 פעמים בשבוע AB אז יכול לצאת לך להתאמן ביום א' חזה וביום ב' כתפיים, לא הכי אידאלי

חלק את זה ל:
חזה,כתפיים,יד אחורית

רגליים, גב, יד קדמית

שוב לגבי החלוקה, למה בעצם לא אידיאלי ? למה חזה וכתפיים צריך להיות ביחד ?

תודה.

שוב לגבי החלוקה, למה בעצם לא אידיאלי ? למה חזה וכתפיים צריך להיות ביחד ?

תודה.

בתמצות - בתרגילים רב מפרקים (יותר ממפרק אחד) יש שריר עיקרי שעובד (אגוניסט) ושריר מסייע (סינרגיסט)
כשאתה עובד על החזה אז השריר המסייע זה כתף קדמית ויד אחורית.
לכן יצא לך לעבוד על הכתף יומיים ברציפות וזה לא אידאלי

לכן החלוקה האידאלית זה מה שרשמתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית