הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריטלין - האם כדאי לקחת?

Dark Soul Omega

משתמש משקיע
5,324
5,077
נק' מוניטין:
3,077
5,324
5,077
אני פשוט נכנס לתקופה מאוד אינטנסיבית של 8 חודשים של לימודים ואני שוקל לקחת ריטלין , כי המוח שלי מאבד פוקוס בצורה מאוד מהירה. 🤦‍♂️

האם זה יעזור לי בריכוז? יעשה אותי עירני יותר? יגרום לחומר לימודי להיות מובן יותר?

אשמח לשמוע מכל מי שלקח או לוקח ריטלין ונגזרותיו על חוויותיו.. במיוחד על התופעות לוואי:

עצבנות , שינוי בתיאבון (חוסר תיאבון או תיאבון מוגבר) , הפרעות שינה , בעיות בתפקוד מיני וכדומה..

תודה רבה.

• פותח/ת השרשור
אבל איפה הקטע המגניב של מה שהנוירולוג עושה חשבתי הוא בודק לך את העצבים עושה דברים מגניבים, בסוף סיפרת על מקום שבודק את הריכוז שלך שלא קשור בדיוק אליו

נירולוג שולח אותך לעשות סי. טי ראש ו EEG...
בסוף אומר לך שהכל תקין וזה כנראה מיגרנה 🤣

יש סיכוי שזה היה עם מלבן/ריבוע כזה, יש נקודה שיכולה להיות בפנים או בחוץ וזה משתנה כל כמה מאית שניה בערך?

כשזה בפנים לוחצים על לחצן כאילו אני מפעיל מינימום פצצה עם 4 טון חומר נפץ?
וואלה לא זוכר ממש, זכור לי משהו עם קלפים
אבל איפה הקטע המגניב של מה שהנוירולוג עושה חשבתי הוא בודק לך את העצבים עושה דברים מגניבים, בסוף סיפרת על מקום שבודק את הריכוז שלך שלא קשור בדיוק אליו
וואלה הנוירולוג שהלכתי אליו כנראה לא היה להיט, אני יודע שהאבחון הזה לא חובה ושיש נוירולוגים ופסיכיאטרים שיסתפקו בשיחה עם כל מיני שאלות להבין אותך ואת ההתנהגות שלך ולפי זה לראות אם אתה צריך או לא

אני פשוט נכנס לתקופה מאוד אינטנסיבית של 8 חודשים של לימודים ואני שוקל לקחת ריטלין , כי המוח שלי מאבד פוקוס בצורה מאוד מהירה. 🤦‍♂️

האם זה יעזור לי בריכוז? יעשה אותי עירני יותר? יגרום לחומר לימודי להיות מובן יותר?

אשמח לשמוע מכל מי שלקח או לוקח ריטלין ונגזרותיו על חוויותיו.. במיוחד על התופעות לוואי:

עצבנות , שינוי בתיאבון (חוסר תיאבון או תיאבון מוגבר) , הפרעות שינה , בעיות בתפקוד מיני וכדומה..

תודה רבה.

קודם כל אם כבר - אז ריטלין LA או קונצרטה. שהם 8 או 12 שעות השפעה (לפי הסדר). ריטלין הרגיל של 4 שעות גורם לדאונים די רציניים אחרי שההשפעה עוברת ובכללי אי אפשר להפיק הרבה מ-4 שעות.

אם יש לך הפרעות קשב וריכוז - זה יכול לעזור בצורה משמעותית מאוד.
אם אין לך - זה עדיין יכול לעזור במידה מסוימת, אבל אולי עדיף שלא תקח ותתמודד לבד כי השיפור לא כזה ניכר והוא נטו מאפקט ההמרצה.
אגע בנוסף בסוף ההודעה

בסופו של דבר זה עדיין ממריץ. וכן הוא יגרום לך להיות עירני יותר משמעותית. וכן יהיה לך הרגשה של "אני רוצה לעשות משהו" וכנראה שאתה פשוט תעדיף ללמוד על לעשות משהו אחר כי אתה רוצה לעשות משהו עם עצמך. אתה תחשוב מהר יותר ותלמד מהר יותר בהתאם.

ריטלין לא יגרום לך לעשות משהו שאתה לא רוצה. אז כשדוחפים את זה לילד בבצפר שלא רוצה ללמוד הוא עדיין לא ילמד. פשוט יתעסק במשהו אחר כנראה

לגבי תופעות לוואי. יש כאלו. ולכן כדאי להשתמש במינון הנמוך ביותר שאפשר לקחת ולהרגיש אותו.

אם לוקחים את המינון הנמוך ביותר בסקאלה, התופעות לוואי פחות מורגשות (הם עדיין מורגשות, פשוט משמעותית פחות)

זה עניין של משקל וסיבולת. אז שווה לעבוד לפי מה שהרופא אומר, ומשם לתמרן עם המינון. תמיד תשאף לקחת את המינימום האפשרי ומשם לעלות כמה שצריך. ולא להתחיל ממינון גבוה ומשם לרדת. כי מפתחים לזה סיבולת ויחסית מהר.

pro tip: אם אתה לוקח קונצרטה. לקחת לפני השעה 8 בבוקר.

אני מאוד לא סגור על מה אני חושב על החומר הזה. אני לוקח אותו שנים וגם כילד לקחתי. מצד אחד בין החומרים הכי נחקרים אי שם עם מחקרים על בני אדם שאורכים עשרות שנים והראו בטיחות גבוהה מאוד בצריכה לטווח ארוך. מצד שני - זה ממריץ שעשוי לגרום להתמכרות פסיכולוגית אם תקח אותו מספיק. עם מחקרים שמראים גם שינויים במקומות מסוימים במוח שרלוונטים להתמכרויות. משמע יש פה גם אלמנט פיזי

אם עברתם את גיל 20 והסתדרתם עד כה בחיים ובלימודים בלי ריטלין. כנראה שאין לכם למה להתחיל איתו, זה להכניס ראש בריא למיטה חולה. עזבו הפרעות קשב וריכוז ושאר שטויות שמאבחנים ב-200 שקל, אם הסתדרתם עד כה בלי זה - אתם כנראה לא צריכים את זה.
מי שבאמת צריך את זה מקבל את זה כבר מהילדות בגלל קשיים שהיו ניכרים לעין.
אם אתם צריכים משהו שיעזור לכם ללמוד אני ממליץ לישון טוב בלילה, לשתות קפה שחור בבוקר, ולעבוד על מוטיבציה.

בדיוק באתי לפתוח אשכול בנושא,
אז מאז שאני זוכר את עצמי תמיד הייתי מבולגן ומפוזר והמוח שלי תמיד "רץ באלף קמ"ש". בתכלס בגלל שאובחנתי כמחונן עד לאחרונה (כיתה יא') והייתי מוציא מאיות במבחנים למורים לא ממש הפריעה שאני מרחף ובוהה בקיר בשיעור ולא שלחו אותי לאיבחון למרות שתבכלס מגיל קטן כל מאבחנת שהייתי אצלה אמרה שאני ללא ספק עם ADD לא דחפו את הנושא לאיבחון. בקורונה הקשיים קצת התגברו והרמה של הלימודים בתיכון עלתה והיה צריך יותר ריכוז והציונים שלי די התרסקו זה התחיל להפריע למורים שעד היום טוענים שאני פשוט "עצלן" או "מזלזל" כי הם מאמינים שאני יכול להוציא מאיות אבל במקום זאת מוציא 60-70 בגלל שאני לא מצליח ללמוד למבחן ורוב הנקודות יורדות על טעויות טיפשיות.
אחרי שבדפ"ר הוצאתי ציון שלדעתי לא משקף את היכולות שלי החלטתי לדחוף את הנושא לאיבחון והחלטתי בזמן ההמתנה לתור לנורילוג לנסות על עצמי ריטלין.
לקחתי ביום רביעי האחרון ריטלין בבית בפעם הראשונה,
הרגשתי מדהים, בפעם הראשונה בחיים שלי הצלחתי להתרכז במטלה ולסיים אותה ואפילו לשבת לרגע על הספה בחצר ולהסתכל על השמיים בלי לחשוב על כל דבר אפשרי במשך כמה דקות. הרגשתי הרבה יותר רגוע שקול ואפילו בוגר. אמא שלי טענה שאני קצת מדבר יותר לאט.
מבחינת תופעות לוואי סבלתי רק מכאב ראש לקראת סוף ההשפעה.
ביום חמישי לקחתי את הריטלין ביום לימודים, בשיעורים ישבתי הרבה יותר מפוקס, הצלחתי לשבת על הכיסא ולעקוב אחרי המורה במשך 45 דקות בלי להיות מוסח בכלל (בדרך כלל אני מאבד את הקשב אחרי דקה ושט בדמיון) הרגשתי הרבה יותר חד במתמטיקה למשל ושמתי לב שיש ירידה בטעויות חישוב וכו'.
מצד שני שמעתי גם ממורה וגם מהחברים שאני נראה כבוי או עייף ושמתי לב בעצמי שקצת היה לי פחות כוח לאנשים ואפילו לחברה. אני אדם שחלק גדול מהאישיות שלו זה שהוא נורא אסוציאטיבי ותמיד יש לי איזה ציטוט, בדיחה, משחק מילים או משהו מצחיק להגיד ודווקא עם הריטלין הרגשתי יותר ממוקד גם בשיחות ולוקח הכל למקום יותר רציני.
מבחינת אימונים (הכי חשוב))): הלכתי לחדר כושר לאימון לקראת סוף השפעת הריטלין אבל לקחתי 200MG קפאין לפני האימון שזאת אולי לא ההחלטה החכמה ביותר בהתחשב בעובדה שהייתי על ריטלין שהוא ממריץ בפני עצמו אבל אני חייב להגיד שבאימון עצמו הייתי הרבה יותר מפוקס והרגשתי יותר טוב.
סך הכל אני מסכם חוויה טובה עם הריטלין
עריכה: כי שכחתי לכתוב פסקה שלמה (ADD כבר אמרנו)
עם הריטלין הייתי מפוקס והרגשתי בשליטה ושאני זוכר איפה הנחתי כל דבר ומה הפעולות שרציתי לעשות.
לצורך השוואה זה מגיע מהבחור שלקח את הכלב לטיול ושכח אותו בבית רק אחרי חמש דקות גילה את זה.
ורק היום יצאתי מהבית וגיליתי שבמקום איירפודס לקחתי בטעות קופסת ווזלין גדולה באוטבוס

🤣🤣🤣🤣
קורה לכולנו!
אני חושב שאתה תצחק מהסיפור הבא:
יום רביעי רגיל אני בדרך לצאת לחד"כ עם התיק, אמא שלי מבקשת ממני לזרוק בדרך החוצה את הזבל. הכל טוב ויפה, מגיע כבר לרחוב של החד"כ (400 מטר מהבית בערך) רוצה להוציא את הצ'יפ מהתיק, שולח את היד וקולט שאני מחזיק שקית זבל. לוקח לי שנייה להתעשט על עצמי ולקלוט שאני עם שקית זבל ביד, חוזר חזרה על דרכי ומוצא את התיק שלי מונח ליד הפח!.
עוד סיפור, אתמול במהלך שיחת טלפון עם החברה בדרך הביתה אני שולח יד לקופסא של הארייפודס ומרגיש שאין שם כלום, נלחץ שולח ידיים לכיסים ומתחיל לחזור אחורה לחפש, אחרי מעל דקה אני נזכר שהאוזניה באוזן(רק היום איבדתי את אוזנייה ימין כי השארתי אותה באיזשהו מקום)
מצד שני בלי ריטלין אני מאוד יצירתי ומצחיק ועם הריטלין הרב הרבה פחות

הייתי זומבי מרוכז לא בהכרח במה שלמדתי
אין תאבון או כאבי בטן אם לא אכלת לפני
בגדול זה אחלה להתכוננות למבחן גדול או משהו אבל אני ממש נגד שימוש רציף לפחות עליי

לקחתי ביום רביעי האחרון ריטלין בבית בפעם הראשונה,
הרגשתי מדהים, בפעם הראשונה בחיים שלי הצלחתי להתרכז במטלה ולסיים אותה ואפילו לשבת לרגע על הספה בחצר ולהסתכל על השמיים בלי לחשוב על כל דבר אפשרי במשך כמה דקות. הרגשתי הרבה יותר רגוע שקול ואפילו בוגר. אמא שלי טענה שאני קצת מדבר יותר לאט.
מבחינת תופעות לוואי סבלתי רק מכאב ראש לקראת סוף ההשפעה.
ביום חמישי לקחתי את הריטלין ביום לימודים, בשיעורים ישבתי הרבה יותר מפוקס, הצלחתי לשבת על הכיסא ולעקוב אחרי המורה במשך 45 דקות בלי להיות מוסח בכלל (בדרך כלל אני מאבד את הקשב אחרי דקה ושט בדמיון) הרגשתי הרבה יותר חד במתמטיקה למשל ושמתי לב שיש ירידה בטעויות חישוב וכו'.
מצד שני שמעתי גם ממורה וגם מהחברים שאני נראה כבוי או עייף ושמתי לב בעצמי שקצת היה לי פחות כוח לאנשים ואפילו לחברה. אני אדם שחלק גדול מהאישיות שלו זה שהוא נורא אסוציאטיבי ותמיד יש לי איזה ציטוט, בדיחה, משחק מילים או משהו מצחיק להגיד ודווקא עם הריטלין הרגשתי יותר ממוקד גם בשיחות ולוקח הכל למקום יותר רציני.
מבחינת אימונים (הכי חשוב))): הלכתי לחדר כושר לאימון לקראת סוף השפעת הריטלין אבל לקחתי 200MG קפאין לפני האימון שזאת אולי לא ההחלטה החכמה ביותר בהתחשב בעובדה שהייתי על ריטלין שהוא ממריץ בפני עצמו אבל אני חייב להגיד שבאימון עצמו הייתי הרבה יותר מפוקס והרגשתי יותר טוב.
סך הכל אני מסכם חוויה טובה עם הריטלין
--- עידכון הודעה, אתמול ב- 21:37, תאריך ההודעות המקורית: אתמול ב- 21:29 --- עריכה: כי שכחתי לכתוב פסקה שלמה (ADD כבר אמרנו)
עם הריטלין הייתי מפוקס והרגשתי בשליטה ושאני זוכר איפה הנחתי כל דבר ומה הפעולות שרציתי לעשות.
לצורך השוואה זה מגיע מהבחור שלקח את הכלב לטיול ושכח אותו בבית רק אחרי חמש דקות גילה את זה.
ורק היום יצאתי מהבית וגיליתי שבמקום איירפודס לקחתי בטעות קופסת ווזלין גדולה באוטבוס
אמאל'ה, זה אני, חוץ מהעניין של האחרי, עם הריטלין.
לקחתי ביותר ילד כי רצו שאהיה בשקט בשיעורים, אבל לא נהייתי תלמיד טוב יותר באף שלב.

כן הייתי שמח להיות מרוכז יותר ומעופף פחות, אבל מרגיש לי שאין לי צורך מבחינת מה שאני עושה במשך רוב היום.

כרגע מנסה לקרוא יותר, ולאו דווקא ספרים סיפוריים(שמן הסתם יותר קל לקרוא),
ולעשות מדיטציות.
והכי חשוב, אימונים(;

אמאל'ה, זה אני, חוץ מהעניין של האחרי, עם הריטלין.
לקחתי ביותר ילד כי רצו שאהיה בשקט בשיעורים, אבל לא נהייתי תלמיד טוב יותר באף שלב.

כן הייתי שמח להיות מרוכז יותר ומעופף פחות, אבל מרגיש לי שאין לי צורך מבחינת מה שאני עושה במשך רוב היום.

כרגע מנסה לקרוא יותר, ולאו דווקא ספרים סיפוריים(שמן הסתם יותר קל לקרוא),
ולעשות מדיטציות.
והכי חשוב, אימונים(;
כרגע אני לומד ביא אז יש שימוש לריטלין, אבל כרגע אני מאמין שאקח רק לפני בחינות וכו׳לא חושב שזה יעזור בהמשך החיים אחרי האוניברסיטה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית