הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריטלין - האם כדאי לקחת?

Dark Soul Omega

משתמש משקיע
5,324
5,077
נק' מוניטין:
3,077
5,324
5,077
אני פשוט נכנס לתקופה מאוד אינטנסיבית של 8 חודשים של לימודים ואני שוקל לקחת ריטלין , כי המוח שלי מאבד פוקוס בצורה מאוד מהירה. 🤦‍♂️

האם זה יעזור לי בריכוז? יעשה אותי עירני יותר? יגרום לחומר לימודי להיות מובן יותר?

אשמח לשמוע מכל מי שלקח או לוקח ריטלין ונגזרותיו על חוויותיו.. במיוחד על התופעות לוואי:

עצבנות , שינוי בתיאבון (חוסר תיאבון או תיאבון מוגבר) , הפרעות שינה , בעיות בתפקוד מיני וכדומה..

תודה רבה.

זה כ״כ אינדיבידואלי שגם אם מישהו יגיד לך שזה עושה אותו מרוכז ועוזר לו ללמודֿ או הפוך, אין לך הרבה מה לעשות עם המידע הזה עד שתנסה בעצמך.
כן הייתי שם לב לתיאבון, ולא לשלב עם יותר מידי קפאין או ממריצים אחרים. לא לקחת מאוחר מידי בערב אם אתה רוצה לישון כמו שצריך.

אני חושב שאפשר גם לנסות לבקש מרשם מרופא משפחה (גם אם אין לך זכאות אוטומטית)

במקום לשאול פה בפורום עדיף לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר להתיעצות ולראות אם באמת יש לך הפרעת קשב וריכוז
בסוף ריטלין זה לא פתרון קסם שיגרום לך להצליח, גם אם זה ישפר לך את הריכוז, אם עכשיו תתרכז ברשתות חברתיות אז הלכו לך שעות יקרות
יכולות להיות שלל תופעות לוואי שכדאי שתהיה מודע אליהן מראש
ואי אפשר להתאמן תחת השפעת ריטלין (או לפחות מאוד לא מומלץ)

התשובה היא לא
זה יכול לעזור במידת מה עם קשב וריכוז
אבל זה לא משהו בריא או כדאי לקחת
תעדיף קונצרטה שזה למעשה ריטלין עם אסתר ארוך

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
במקום לשאול פה בפורום עדיף לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר להתיעצות ולראות אם באמת יש לך הפרעת קשב וריכוז
בסוף ריטלין זה לא פתרון קסם שיגרום לך להצליח, גם אם זה ישפר לך את הריכוז, אם עכשיו תתרכז ברשתות חברתיות אז הלכו לך שעות יקרות

למה אי אפשר להתאמן תחת השפעת ריטלין?
מה הסיבה?

צריך לנסות ולראות מה מביין כל הכדורים יעשה לך השפעה טובה, זה יכול להיות מינון מסויים משל רטלין, קונצרטה, אטנט.. לא חסר, האחד יכול לעשות רע והשני ממש טוב.
בתור אחד שלקח כמה שנים מינונים גבוהים והתאמן תוך כדי לא חשתי ברע, וגם לא הזהירו אותי, אשמח לדעת אפ יש לך מקור, ברצינות אולי הייתי אוכל פלפה:sarcastic:

בתור אחד שלקח כמה שנים מינונים גבוהים והתאמן תוך כדי לא חשתי ברע, וגם לא הזהירו אותי, אשמח לדעת אפ יש לך מקור, ברצינות אולי הייתי אוכל פלפה:sarcastic:
וואלה ניסיתי כמה פעמים להתאמן על ריטלין/קונצרטה וזה לא עשה לי טוב (הדופק עלה הרבה יותר מהר), בדיעבד ייתכן שהיו לי תופעות לוואי חריגות והייתי צריך לפנות לנוירולוג בנוגע לזה 😅
נו שוין לא נורא, אני כבר לא כל כך משתמש כיום בכל מקרה

נראה בכל מקרה שאתה צודק ואפשרי להתאמן עם ריטלין

התשובה היא לא
זה יכול לעזור במידת מה עם קשב וריכוז
אבל זה לא משהו בריא או כדאי לקחת
תעדיף קונצרטה שזה למעשה ריטלין עם אסתר ארוך
קונסרטה זה לא ריטלין עם אסתר ארוך, אלא יש לו מנגנון שמשחרר לך תרופה כל 4 שעות במשך 3 פעמים ביום.

עדיף ריטלין ולא קונסצרטה מכמה סיבות:

1) ריטלין מדכא תאבון למשך 4 שעות בעוד קונצרטה תדכא לך במשך 12 שעות.
2) תזמון הלקיחה וצורך בעוד עם קונצרטה זה בעייתי.

קונסרטה זה לא ריטלין עם אסתר ארוך, אלא יש לו מנגנון שמשחרר לך תרופה כל 4 שעות במשך 3 פעמים ביום.

עדיף ריטלין ולא קונסצרטה מכמה סיבות:

1) ריטלין מדכא תאבון למשך 4 שעות בעוד קונצרטה תדכא לך במשך 12 שעות.
2) תזמון הלקיחה וצורך בעוד עם קונצרטה זה בעייתי.
מיגו, מאידך קונצרטה בתחילת היום וסגרת פינה לכל היום

אני מעדיף מודפיניל על פני קונצרטה וחברותיה גילוי נאות

לקחתי כשהייתי בחטיבה לתקופה מסוימת.
הייתי על מינון של סוס (70 מיליגרם).
לא ממש נתן את האפקט הרצוי של ריכוז בלימודים, עדיין הייתי לא קשוב ולא יכולתי לשבת וללמוד.

/מה הוא בודק מה הוא עושה איך זה עובד יכול לזרוק כמה מילים?
בטח, אותי הנוירולוג שלח לאיזה מכון אבחון סופר ליצני, עלה איזה 200 שח
עשיתי איזה מבחן מטופש בטירוף שנועד לבחון כביכול קשב וריכוז, פעם אחת טבעי פעם אחת על 2 כדורי ריטלין
וואלה אתה צריך להיות ממש נעל כדי לא להבין איך להוציא תוצאה במבחן שמראה שיש לך בעיות קשב וריכוז
אשכרה הושיבו אותי לעשות את המבחן כשמולי יש איזו ילדה בת 6 או משהו כזה שגם עושה את המבחן, התאפקתי במשך איזה שעה לא לצחוק על הטמטום הזה

בטח, אותי הנוירולוג שלח לאיזה מכון אבחון סופר ליצני, עלה איזה 200 שח
עשיתי איזה מבחן מטופש בטירוף שנועד לבחון כביכול קשב וריכוז, פעם אחת טבעי פעם אחת על 2 כדורי ריטלין
וואלה אתה צריך להיות ממש נעל כדי לא להבין איך להוציא תוצאה במבחן שמראה שיש לך בעיות קשב וריכוז
אשכרה הושיבו אותי לעשות את המבחן כשמולי יש איזו ילדה בת 6 או משהו כזה שגם עושה את המבחן, התאפקתי במשך איזה שעה לא לצחוק על הטמטום הזה
יש סיכוי שזה היה עם מלבן/ריבוע כזה, יש נקודה שיכולה להיות בפנים או בחוץ וזה משתנה כל כמה מאית שניה בערך?

כשזה בפנים לוחצים על לחצן כאילו אני מפעיל מינימום פצצה עם 4 טון חומר נפץ?
לקחתי כשהייתי בחטיבה לתקופה מסוימת.
הייתי על מינון של סוס (70 מיליגרם).
לא ממש נתן את האפקט הרצוי של ריכוז בלימודים, עדיין הייתי לא קשוב ולא יכולתי לשבת וללמוד.
הולי שיט 70 ? לקחתי 50 ויכלתי לשחק במתים המהלכים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית