הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העולם צריך לדעת את האמת

• פותח/ת השרשור ADAMG
  • פורסם בתאריך
לטעמי פאשלה של הצבא.
זה פשוט חוסר אחריות להוריד חיילים לתוך ספינה מפוצצת אנשים בלי נשק (אקדח זה לא כזה מרתיע).
תמימות או טמטום אני לא יודע מה..
צודק!!! פשוט טמטום אם היו חכמים לא היה קורה כלום והכל היה בשקט

בריח,תודה על המוניטין!!!! מת עליך !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא הבעתי את דעתי על כלום.רק אמרתי שהתגובות של מי שכתב פה היו מטוטמות כי הם תמיד נמנעות מלהתייחס לנקודת המבט של האירופאי/האמריקאי הניטרלי.זה הכל.אל תהפוך אותי לשמח שחיילים נהרגו.אני חושב שהם פעלו נכון בהתאם לנסיבות.אבל מהם אותם נסיבות?דמיין לך סיטואציה: אתה אזרח בריטי,בן 38, מקריח ואוהד שפילד יונייטד.אתה לא שם זין על מה שקורה במזרח התיכון.מה היית חושב אם מדינה הייתה תוקפת ספינה בלב הים,80 מייל מהמיים הטירוטראלים שלה?הא?

פתח את העיניים ותשמע מה העולם חושב על מה שקרה, ותנסה להבין מה יכולות להיות ההשפעות של זה על החיים שלך.

---------- התגובה התווספה ב 21:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:17 ----------

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי שני דברים:
1) למה צה"ל משתלט על הספינות במים שמחוץ לגבולות?
2)למה הם נוחתים באמצע הספינה באמצע כל הצוות ככה סתם?

דיברו על זה בחדשות, אם לא היינו את עוצרים את הספינה שם אז כמעט ולא היה אפשרי לעצור אותה אחרי זה, משום שזאת ספינה ענקית שלוקח זמן לעצור אותה ואם היינו מחכים היא כבר הייתה מגיע לעזה.*

2) לא הבנתי את השאלה שלך.

צודק!!! פשוט טמטום אם היו חכמים לא היה קורה כלום והכל היה בשקט
אל תהיה תמים, בכל זאת היה נזק זה וודאי. השאלה מה היקפו.

arctic, סתם למען הדיון אתה חושב שהאזרח הבריטי חושב כרגע אחרת?
מבחינתו הוא רואה מדינה שהתנהגה כמו פיראטים וניסתה להשתלט על ספינה, והקומנדו הגדול והרשע של מדינת ישראל הרג אזרחים תמימים חסרי ישע.
אותו אזרח בריטי שונא אותך עכשיו בכל זאת.

דיווחו על זה שהחיילים נכנסו עם אקדח ורובה פיינטבול. יכול להיות שהכניסו כמה חיילים עם רובים אמיתיים, אבל עדיין זה נראה לך מספיק?
חיילים קפצו מהסיפון מהפחד =/

אתה מדבר שטויות. החיילים ירדו עם רובי סער לסיפון, בנוסף לאקדח אישי של כל אחד ואף רובי צבע [שהתבררו כחסרי כדורים לאחר מכן] לחלק מהחיילים.
החייל שקפץ היה חייל שקפץ כי לא יכל להלחם יותר וזאת הייתה הדרך היחידה להציל את חייו [אני לא סגור אם זה החייל שזרקו מהסיפון העליו לקומה ה2 מתוך שלוש, כי אמרו שהוא איבד הכרה - אבל בראיון עם חייל שייטת הוא אמר שזה כן היה החייל שקפץ]. אני לא יודע מה איתך, אני מעדיף לשמוע על חייל שקפץ למים מסיבה ריאלית לחלוטין [אפילו בשביל חייל שייטת] מאשר על חייל שייטת שנהרג בכל הסיפור הזה.

אתה מדבר שטויות. החיילים ירדו עם רובי סער לסיפון, בנוסף לאקדח אישי של כל אחד ואף רובי צבע [שהתבררו כחסרי כדורים לאחר מכן] לחלק מהחיילים.
החייל שקפץ היה חייל שקפץ כי לא יכל להלחם יותר וזאת הייתה הדרך היחידה להציל את חייו [אני לא סגור אם זה החייל שזרקו מהסיפון העליו לקומה ה2 מתוך שלוש, כי אמרו שהוא איבד הכרה - אבל בראיון עם חייל שייטת הוא אמר שזה כן היה החייל שקפץ]. אני לא יודע מה איתך, אני מעדיף לשמוע על חייל שקפץ למים מסיבה ריאלית לחלוטין [אפילו בשביל חייל שייטת] מאשר על חייל שייטת שנהרג בכל הסיפור הזה.
אוקיי החיילים ירדו עם רובי סער.
ומאיפה הסקת שאני מעדיף לשמוע על חייל שייטת שנהרג מאשר חייל שייטת שקפץ למים?
אולי לא הבנת את התגובה שלי, לא טענתי לרגע שהחייל שקפץ טעה, אם הוא החליט לקפוץ אני מניח שהייתה לו ליגיטימציה לעשות את זה וחייו היו בסכנה.
אני פשוט טוען שיכלו להערך יותר טוב למצב ואולי להמנע ממצבים מסכני חיים כאלה (אבל אני לא רמטכ"ל ולא מפקד וקטונתי לדבר וויכוחים בפורומים הם חסרי טעם וכו' וכו'. 😃)

לדעתי הם בכלל ירדו עם אקדחי צעצוע שיורים דגל לבן. הם פשוט הרגו כמה אנשים במבט מאיים.​

האם תוכל לפרט בבקשה? אני לא בהכרח תומך בדרך בה נקטו בכל נושא המשט הזה, אבל מרגע שלוחמי השייטת עלו על הספינה ה"פעילים ההומניטריים" היכו אותם. איך היית מציע שלוחמי השייטת יפעלו כתגובה?

גבר הוא סתם רשם את זה אל תחשוב שבאמת עם קפצו עם אקדחי צעצוע והרגו עם מבט מאיים
נראלי יצאת חמוצים בפיתה עכשיו.

בריח,תודה על המוניטין!!!! מת עליך !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא הבעתי את דעתי על כלום.רק אמרתי שהתגובות של מי שכתב פה היו מטוטמות כי הם תמיד נמנעות מלהתייחס לנקודת המבט של האירופאי/האמריקאי הניטרלי.זה הכל.אל תהפוך אותי לשמח שחיילים נהרגו.אני חושב שהם פעלו נכון בהתאם לנסיבות.אבל מהם אותם נסיבות?דמיין לך סיטואציה: אתה אזרח בריטי,בן 38, מקריח ואוהד שפילד יונייטד.אתה לא שם זין על מה שקורה במזרח התיכון.מה היית חושב אם מדינה הייתה תוקפת ספינה בלב הים,80 מייל מהמיים הטירוטראלים שלה?הא?

פתח את העיניים ותשמע מה העולם חושב על מה שקרה, ותנסה להבין מה יכולות להיות ההשפעות של זה על החיים שלך.

---------- התגובה התווספה ב 21:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:17 ----------

אתה צודק בכך שמהצד ולמישהו ניטרלי הפעולה נשמעת כטבח של לוחמי שייטת מיומנים אל מול פעילים הומניטרים אבל לאחר שכבר החלטנו להשתלט על הספינה מה נותר לעשות? אני מאמין (אבל קטונתי) שהיה צריך לחסום אותם ע"י ספינות ולתת להם להתייבש שם... שיבינו שהם לא יוכלו להיכנס למים הטריטוריאליים של ישראל ולעשות מה שבראש שלהם.

---------- התגובה התווספה ב 21:37 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:35 ----------

גבר הוא סתם רשם את זה אל תחשוב שבאמת עם קפצו עם אקדחי צעצוע והרגו עם מבט מאיים
נראלי יצאת חמוצים בפיתה עכשיו.

אל דאגה ידידי לא חשבתי כך ואפילו לו לרגע. אני פשוט רוצה הסבר קצת יותר מפורט כדי להבין את דעתו של coldfire.

לוחמי שייטת לא מאומנים רק בפשיטות וכו', הם מאומנים גם בחבלה, היה כל כך קשה לפוצץ את המדחפים של הספינה ולקרקע אותה?

טוב, בוא אני אנסה להסביר את עצמי עוד פעם.בעיני הנושא של הדיון הזה היה צריך להיות על התגובה הקשה של העולם לפעילות.אתם,לעומת זאת,בחרתם למקד את הדיון על 'לא מבינים אותנו!!!!!!!!' או 'אנטישמיות רולז!!!!'.ניתוק של יחסים דיפלומטים עם מדינות רבות(טורקיה בראשם),לחץ בינלואמי אינטנסיבי,מלחמה,אינתפיאדה.
חוקיות הפעילות ומים טריוטריאלים.אין לי כח לבנות משפט מסביב.

וואלה הם ממש פעילי שלום לתפארת, פציפיסטים עד הסוף.
אני מקווה שבמשט הבא ישלחו כמה טילים על הספינות האלו.

אוקיי החיילים ירדו עם רובי סער.
ומאיפה הסקת שאני מעדיף לשמוע על חייל שייטת שנהרג מאשר חייל שייטת שקפץ למים?
אולי לא הבנת את התגובה שלי, לא טענתי לרגע שהחייל שקפץ טעה, אם הוא החליט לקפוץ אני מניח שהייתה לו ליגיטימציה לעשות את זה וחייו היו בסכנה.
אני פשוט טוען שיכלו להערך יותר טוב למצב ואולי להמנע ממצבים מסכני חיים כאלה (אבל אני לא רמטכ"ל ולא מפקד וקטונתי לדבר וויכוחים בפורומים הם חסרי טעם וכו' וכו'. 😃)

לא הסקתי כלום לגבי הדעה שלך - טענתי את שלי.
שמח שהבנו אחד את השני, וגם לדעתי ויכוחים בפורומים הם חסרי טעם.
בכל מקרה, המודיעין היה שגוי באבועבוע וזאת הסיבה לכישלון הזה. אבל זאת טעות שלא קורה פעמיים, ולא תקרה עם הספינה שעכשיו בדרך מאיטליה. אם כי השמאלנים היפי נפש שנמצאים עליה חמושים באופן כבד ומאורגן יותר, הצבא יידע למה להתכונן וכוחו האמיתי יתגלה.

לא הסקתי כלום לגבי הדעה שלך - טענתי את שלי.
שמח שהבנו אחד את השני, וגם לדעתי ויכוחים בפורומים הם חסרי טעם.
בכל מקרה, המודיעין היה שגוי באבועבוע וזאת הסיבה לכישלון הזה. אבל זאת טעות שלא קורה פעמיים, ולא תקרה עם הספינה שעכשיו בדרך מאיטליה. אם כי השמאלנים היפי נפש שנמצאים עליה חמושים באופן כבד ומאורגן יותר, הצבא יידע למה להתכונן וכוחו האמיתי יתגלה.

רגע יש עוד ספינה שבאה מאיטליה?

טוב, בוא אני אנסה להסביר את עצמי עוד פעם.בעיני הנושא של הדיון הזה היה צריך להיות על התגובה הקשה של העולם לפעילות.אתם,לעומת זאת,בחרתם למקד את הדיון על 'לא מבינים אותנו!!!!!!!!' או 'אנטישמיות רולז!!!!'.ניתוק של יחסים דיפלומטים עם מדינות רבות(טורקיה בראשם),לחץ בינלואמי אינטנסיבי,מלחמה,אינתפיאדה.
חוקיות הפעילות ומים טריוטריאלים.אין לי כח לבנות משפט מסביב.

מה יש לדון בתגובה הקשה של העולם לפעילות? האם הדיון ימנע את התגובה הקשה? האם המדינות שיגיבו היו פועלות אחרת? זו כבר עבודה דיפלומטית והסברתית נטו (ומדינת ישראל נכשלת בה שנים), הפעילות הצבאית אינה יכולה להיקבע תוך התחשבות בדעות קהל. כמפקד, אתה לא רואה חיילים שלך מותקפים וחושב "יאללה, לא נורא. עדיף יד שבורה מאשר שבריטניה תגנה אותנו". אפשר לדון מכאן ועד מחר בלגיטימיות של הפעולה ובצורה שהיא נעשתה, אבל זה טחינת מים; הפעולה הוצאה לפועל.
חלאס לחשוב במושגים של שחור או לבן, גם בנוגע לפעילות וגם בנוגע ל"כל העולם נגדנו, איזה קולים אנחנו".

מה יש לדון בתגובה הקשה של העולם לפעילות? האם הדיון ימנע את התגובה הקשה? האם המדינות שיגיבו היו פועלות אחרת? זו כבר עבודה דיפלומטית והסברתית נטו (ומדינת ישראל נכשלת בה שנים), הפעילות הצבאית אינה יכולה להיקבע תוך התחשבות בדעות קהל. כמפקד, אתה לא רואה חיילים שלך מותקפים וחושב "יאללה, לא נורא. עדיף יד שבורה מאשר שבריטניה תגנה אותנו". אפשר לדון מכאן ועד מחר בלגיטימיות של הפעולה ובצורה שהיא נעשתה, אבל זה טחינת מים; הפעולה הוצאה לפועל.
חלאס לחשוב במושגים של שחור או לבן, גם בנוגע לפעילות וגם בנוגע ל"כל העולם נגדנו, איזה קולים אנחנו".

תראה, מצד שני הדיון לא ימנע גם את הפעולה שכבר נעשתה ובכל זאת אנו דנים בה..כמפקד שאחראי על חייליו בשטח ברור שמחשבות אלה לא עולות אבל אני מאמין כי הדרג המדיני והביטחוני הבכיר אכן מעלים אפשרויות שונות ומרובות שאחת מהן לנסות ולצמצם את הביקורת השלילית שאחרי.

על פי אותו היגיון- מה יש לדון על פעולה שכבר קרתה? מה שהיה היה,שום דבר שנגיד לא יוכל לשנות כלום.
אמרתי,ואני יחזור שוב פעם ואגיד- הם פעלו היטב בהתחשב בנסיבות ובסיטואציה.

'האם הדיון ימנע את התגובה הקשה'? - לא. פתחו נושא על הסערה בלב הים, ואני חשבתי שכדאי היה לנתב אותו לדיון גבוה יותר,אבל בוא נשאיר את זה ברמה של דיון fxp.

באמת שאני לא מבין מה ניסית להגיד.

• פותח/ת השרשור
לוחמי שייטת לא מאומנים רק בפשיטות וכו', הם מאומנים גם בחבלה, היה כל כך קשה לפוצץ את המדחפים של הספינה ולקרקע אותה?

אתה יודע איך לפוצץ מדחפים של ספינה ולקרקע אותה? איך אתה בטוח שהם מומחים לחבלה ויכולים לעשות את זה בזמן הקצר שהיה להם כשה"פעילים" התקרבו לחוף? כנראה שהצבא חשב על הדברים האלה לפני שהנחית חיילים על הספינה.

שהיה צריך לחסום אותם ע"י ספינות ולתת להם להתייבש שם.

שוב, לפי החדשות הזמן היה מוקצב ואם היינו מחכים שעה בערך היה בלתי אפשרי לעצור את הספינה.
פעולה של חסימת ספינות זה לא עניין של 5 דקות.

על פי אותו היגיון- מה יש לדון על פעולה שכבר קרתה? מה שהיה היה,שום דבר שנגיד לא יוכל לשנות כלום.
אמרתי,ואני יחזור שוב פעם ואגיד- הם פעלו היטב בהתחשב בנסיבות ובסיטואציה.

'האם הדיון ימנע את התגובה הקשה'? - לא. פתחו נושא על הסערה בלב הים, ואני חשבתי שכדאי היה לנתב אותו לדיון גבוה יותר,אבל בוא נשאיר את זה ברמה של דיון fxp.

באמת שאני לא מבין מה ניסית להגיד.

ניסית לנתב אותו לדיון גבוה יותר ע"י זה שקראת לכולם מטומטמים? שיטה טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית