הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העולם צריך לדעת את האמת

• פותח/ת השרשור ADAMG
  • פורסם בתאריך
אתה יודע איך לפוצץ מדחפים של ספינה ולקרקע אותה? איך אתה בטוח שהם מומחים לחבלה ויכולים לעשות את זה בזמן הקצר שהיה להם כשה"פעילים" התקרבו לחוף? כנראה שהצבא חשב על הדברים האלה לפני שהנחית חיילים על הספינה.

שוב, לפי החדשות הזמן היה מוקצב ואם היינו מחכים שעה בערך היה בלתי אפשרי לעצור את הספינה.
פעולה של חסימת ספינות זה לא עניין של 5 דקות.

אם אני לא טועה כבר כמה ימים היה מובן מה הולך להתרחש והיו יכולים להיערך בהתאם. אני לא אומר שזה פשוט אבל זה אפשרי.

בריח,תודה על המוניטין!!!! מת עליך !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא הבעתי את דעתי על כלום.רק אמרתי שהתגובות של מי שכתב פה היו מטוטמות כי הם תמיד נמנעות מלהתייחס לנקודת המבט של האירופאי/האמריקאי הניטרלי.זה הכל.אל תהפוך אותי לשמח שחיילים נהרגו.אני חושב שהם פעלו נכון בהתאם לנסיבות.אבל מהם אותם נסיבות?דמיין לך סיטואציה: אתה אזרח בריטי,בן 38, מקריח ואוהד שפילד יונייטד.אתה לא שם זין על מה שקורה במזרח התיכון.מה היית חושב אם מדינה הייתה תוקפת ספינה בלב הים,80 מייל מהמיים הטירוטראלים שלה?הא?

פתח את העיניים ותשמע מה העולם חושב על מה שקרה, ותנסה להבין מה יכולות להיות ההשפעות של זה על החיים שלך.

---------- התגובה התווספה ב 21:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:17 ----------
קודם כל, לפי החוק הבינלאומי יש לישראל זכות לבצע תמרונים צבאיים (וגם מה שעשתה לפנות בוקר) במים בינלאומיים, זה חוק שהאו"ם העביר בשביל שהאו"ם יוכל להכנס בפיראטים הסומליים.

אני לא מתייחס לנקודת מבט של אף אחד, מעבר לזה שמשרד ההסברה הוא בזיון, מה אתה רוצה שיעשו? שיתנו לספינה כזאת להכנס, שאולי מכניסה 10K חומר נפץ? אם הבן אדם לא שם זין אז הוא לא רלוונטי, אם הוא שם זין ורוצה לדעת את האמת הוא יראה שהזבל הטורקי הוא שאשם פה.

העולם גם מגנה אותך על עופרת יצוקה, לדעתי היינו צריכים לתת לשדרות לאכול טילים עוד איזה 50 שנה כדי שיאהבו אותנו.

אם אני לא טועה כבר כמה ימים היה מובן מה הולך להתרחש והיו יכולים להיערך בהתאם. אני לא אומר שזה פשוט אבל זה אפשרי.
ואם על הספינה היה 10K טון חומר נפץ במקום 10K טון אמצעים הומניטריים, הייתי יכול לבוא אליך בטענות כשזה היה מרים חצי אשדוד באוויר?

נערך לאחרונה:
אתה יודע איך לפוצץ מדחפים של ספינה ולקרקע אותה? איך אתה בטוח שהם מומחים לחבלה ויכולים לעשות את זה בזמן הקצר שהיה להם כשה"פעילים" התקרבו לחוף? כנראה שהצבא חשב על הדברים האלה לפני שהנחית חיילים על הספינה.

שוב, לפי החדשות הזמן היה מוקצב ואם היינו מחכים שעה בערך היה בלתי אפשרי לעצור את הספינה.
פעולה של חסימת ספינות זה לא עניין של 5 דקות.

א. תקרא קצת על השייטת ועל מסלול ההכשרה של הלוחמים.
ב. ספינה בסדר גודל כמו המרמרה נעה במהירות שלא עולה על 30 קמ"ש.
ג. במהירות של 30 קמ"ש יקח לספינה כזו כמה שעות להגיע לחוף, כמו כן היא הייתה רחוקה מאוד מהחוף - סביבות ה100 מייל, לפחות 5 שעות לקו החוף בדרך הכי קצרה (אנך).

לפי הידע העצום שאתה מפגין, לפני שאתה כותש דעתו של אחר כדאי שתקרא ותלמד קצת.

קודם כל, לפי החוק הבינלאומי יש לישראל זכות לבצע תמרונים צבאיים (וגם מה שעשתה לפנות בוקר) במים בינלאומיים, זה חוק שהאו"ם העביר בשביל שהאו"ם יוכל להכנס בפיראטים הסומליים.

אני לא מתייחס לנקודת מבט של אף אחד, מעבר לזה שמשרד ההסברה הוא בזיון, מה אתה רוצה שיעשו? שיתנו לספינה כזאת להכנס, שאולי מכניסה 10K חומר נפץ? אם הבן אדם לא שם זין אז הוא לא רלוונטי, אם הוא שם זין ורוצה לדעת את האמת הוא יראה שהזבל הטורקי הוא שאשם פה.

העולם גם מגנה אותך על עופרת יצוקה, לדעתי היינו צריכים לתת לשדרות לאכול טילים עוד איזה 50 שנה כדי שיאהבו אותנו.

ואם על הספינה היה 10K טון חומר נפץ במקום 10K טון אמצעים הומניטריים, הייתי יכול לבוא אליך בטענות כשזה היה מרים חצי אשדוד באוויר?

אני דווקא חשבתי על 40 אבל אם אתה אומר..

ועכשיו לעניין, למה ההשתלחות הזו במשרד ההסברה? יש פעולות שמה לעשות קשה מדי להסביר וגם אם הפעולה/מעשה מוצדקים קשה להציג זאת כך שיאהבו אותך (ואם חשבת דוד שלי הוא לא שר ההסברה..)

אני מדבר על ההתנהלות של משרד ההסברה באופן כללי.
קל מאוד להסביר את זה מאז ששחררו את הסרטון, ורוב הזמן אני בכלל לא מצליח לשים תאצבע על פעילות של משרד ההסברה, כאילו היא לא קיימת.

ARCTIC MONKEY
הצבא לא צריך כל הזמן לפעול כדי להראות טוב וזה גם אומר לעשות דברים כמו שקרו.
אני חושב שהם פעלו בצורה טובה,ושלא אכפת לי מהבריטי עם הכרס,שיישארו נייטרלים כי הם לא מבינים כלום.
כמו שלא לא אכפת מה קורה במזרח התיכון כך גם לי באנגליה.
המטרה של הצבא זה להגן על המדינה וזה צורך שימוש בפעולות כאלו.
ורק שתדע כל הוויכוחים בפורומים זה כי כולנו גברים שאוהבים להתווכח ולוהכיח שאנחנו צודקים

• פותח/ת השרשור
א. תקרא קצת על השייטת ועל מסלול ההכשרה של הלוחמים.
ב. ספינה בסדר גודל כמו המרמרה נעה במהירות שלא עולה על 30 קמ"ש.
ג. במהירות של 30 קמ"ש יקח לספינה כזו כמה שעות להגיע לחוף, כמו כן היא הייתה רחוקה מאוד מהחוף - סביבות ה100 מייל, לפחות 5 שעות לקו החוף בדרך הכי קצרה (אנך).

לפי הידע העצום שאתה מפגין, לפני שאתה כותש דעתו של אחר כדאי שתקרא ותלמד קצת.

OK, אז לפי דעתך למה הצבא לא עשה את הדבר הפשוט הזה? למה הוא היה צריך להנחית חיילים על הסיפון??

• פותח/ת השרשור
אולי אתה תענה לי? הרי אתה מבין עניין.

אתה אומר שאני לא מבין וכנראה אתה צודק, אבל אתה מבין אז זרוק סיבה הגיונית למה היה צריך את כל הסיפור הזה.

אגב,ראיתי בחדשות שהם אמרו שלא היה הרבה זמן והספינה הייתה מגיע לחוף. לא המצאתי את זה..

נערך לאחרונה:
הסיבה היא שהדרג המדיני שלנו רצה להשתלט על הספינה ולא רצה רק לפגוע בהם כדי שיעצרו, רצו להביא את הספינות לחופי ישראל ולא לעצור אותם באמצע הים ולגרום לכך שיתקעו שמה - זו הנקודה שאני לא מבין.
אם הסיבה הייתה למנוע את הגעתו של המשט לעזה, ישנן דרכים טובות יותר.

למרות שגם אם המטרה היא להשתלט על הספינה ולהביא אותה לחופי ישראל - ממש לא צריך יסעור שיוריד חיילים, בייחוד לא כאלה שחמושים ברובי פיינטבול אימתניים.

נערך לאחרונה:
הראו לפני כמה זמן בחדשות צילומים של החיילים יורדים בחבל וישר המשכיני זין האלה קופצים עלייהם ומביאים כיסאות אלות ומכים אותם ועוד אחד דוקרו אותו ועוד אחד זרקו מהסיפון בלי בושה,פשוט מזעזע
אני במקומם ברגע שתוקפו אותם ישר מוצציא את כול החיילים מפגיז אותם למווות.
אבל קל לדבר,אם זה היה הפחות נגיד היה קורה לארצות הברית או שאנחנו היינו באים עם ספינה שלנו לאיזור של אחת המדינות הערביות לא היו מדברים איתנו ישר היינו עולים באש וכשהיינו עושים תגובת נגד כול העולם שיר ישראל פתחה במתקפה פשוט מרתיח המצב הזה.

המלחמה התקשורתית נראה לי יותר מעניינת ממה שקרה שם באמת, זה פשוט מצחיק לראות איך כל רשת בארה"ב בין אם זה FOX או CNN או CBS מדווחת דברים הזויים ושונים לגמרי מהרשת השנייה.

המלחמה התקשורתית נראה לי יותר מעניינת ממה שקרה שם באמת, זה פשוט מצחיק לראות איך כל רשת בארה"ב בין אם זה FOX או CNN או CBS מדווחת דברים הזויים ושונים לגמרי מהרשת השנייה.

יש רשת פרו ישראל? אני ראיתי רק CNN וזה לא היה ממש לטובת ישראל.

אני אומר שבכלל היינו צריכים להקשיב לטרול ולשלוח עליהם את פלקס וילר. עם הגנטיקה המושלמת שלו הוא היה מזיין להם את הצורה.

צריך לבקר את צה"ל על ההחלטות המטומטמות שלהם
אבל לא להניח בצד את הטמטום של האנשים על הסיפון

צריך לבקר את צה"ל על ההחלטות המטומטמות שלהם
אבל לא להניח בצד את הטמטום של האנשים על הסיפון

מה היה מטומטם בזה שהם ניכנסו?
מהתחלה הם לא חשבו שתהיה תקיפה כזאת מצידם, אם הם כן היו חושבים ככה הם היו עושים את הכל בשקט יותר כמו שהם יודעים לעשות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית