הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הדרך הכי טובה לשפר את הכושר האנאירובי?

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
היי, אני בכושר קרבי והייתי שמח לשמוע על דרכים לשפר את הכושר האנאירובי, בין אם זה סיבולת ובין אם זה כוח מתפרץ ומהירות.

סיבולת ובין אם זה כוח מתפרץ ומהירות.
סיבולת - אם זה סיבולת לב ריאה אז זה אירובי, אם זה סיבולת שריר זה אנאירובי. בגדול אירובי זה אומר תלוי חמצן ואנאירובי זה מערכות אחרות, שרירים ומערכת עצבים.
לסיבולת לב ריאה תעשה אירובי, אני מבין ממך שאתה מתאמן לצבא אז תעשה ריצות (ד"א מה עם האורטופד?).
לסיבולת שריר וכוח מתפרץ אימוני כוח.
למהירות ספרינטים, אם המטרה זה לצבא אז תתכנן את התוכנית שלך ככה שתגיע בסוף לספרינטים על דיונות.

• פותח/ת השרשור
סיבולת - אם זה סיבולת לב ריאה אז זה אירובי, אם זה סיבולת שריר זה אנאירובי. בגדול אירובי זה אומר תלוי חמצן ואנאירובי זה מערכות אחרות, שרירים ומערכת עצבים.
לסיבולת לב ריאה תעשה אירובי, אני מבין ממך שאתה מתאמן לצבא אז תעשה ריצות (ד"א מה עם האורטופד?).
לסיבולת שריר וכוח מתפרץ אימוני כוח.
למהירות ספרינטים, אם המטרה זה לצבא אז תתכנן את התוכנית שלך ככה שתגיע בסוף לספרינטים על דיונות.

ואיך אני משפר את שני הדברים ביחד?
האורטופד אמר לי לחזור להתאמן, מחר אמור להיות אימון.
תודה על ההתעניינות

האורטופד אמר לי לחזור להתאמן, מחר אמור להיות אימון.
תודה על ההתעניינות
הוא אמר שהרגל שלך "רגילה"?
זה כבר עניין של לבנות תוכנית שלמה. קצת קשה לשלב אותם באמת, צריך להתאמץ לבנות תוכנית כזאת. בגדול אם אתה ברמה נמוכה בשניהם אתה יכול פשוט לעשות איזה 2 אימוני כוח בשבוע עם 2 ריצות בשבוע ולהתקדם לאט בשניהם, ככל שאתה יותר מתקדם בהם ככה תצטרך להשקיע יותר ולהתאים את זה אליך.

• פותח/ת השרשור
הוא אמר שהרגל שלך "רגילה"?

זה כבר עניין של לבנות תוכנית שלמה. קצת קשה לשלב אותם באמת, צריך להתאמץ לבנות תוכנית כזאת. בגדול אם אתה ברמה נמוכה בשניהם אתה יכול פשוט לעשות איזה 2 אימוני כוח בשבוע עם 2 ריצות בשבוע ולהתקדם לאט בשניהם, ככל שאתה יותר מתקדם בהם ככה תצטרך להשקיע יותר ולהתאים את זה אליך.

לא, הוא אמר לי לחזור בצורה הדרגתית.

אוקיי

לא יודע כמה זמן נשאר לך לגיוס, אבל אני במקומך הייתי עושה יום כח יום ריצה עם 1-2 ימי מנוחה בשבוע, עושה את הכח סטריט (באיזה פארק) ממוקד פלג גוף עליון. יכול להיות שלא יסכימו איתי פה, אני אשמח לשמוע עוד דעות. אבל בגדול, זה מה שעושים בצבא. אימוני סטריט לפלג גוף עליון, ריצות, ומסעות (הליכה עם משקלים).

אם אתה כן רוצה לחזק את הרגליים עם משקלים, הייתי עובד פעמיים בשבוע מכון ממוקד תרגילים מורכבים, ונותן עוד 2-3 ריצות לשיקולך, שלפחות אחת מהריצות עצימה, לא צריך שכל ריצה תהיה מקסימלית, אתה לא רוצה להגיע למצב שאתה נפצע לפני הצבא.

אני לא מבין בריצות יותר מידיי, אבל כן עכשיו סיימתי צבא, אז אשמח אם מישהו שיותר בקיא בתחום יגיב, העצה שלי היא בין 2-3 ריצות, אחת יכולה להיות אינטרוולים 5X400 או משהו אחר בסגנון לשיקולך (אתה נח בערך את הזמן שלקח לך לרוץ, עד שהדופק יורד קצת ודופק עוד אינטרוול), אחת ריצה סטייל בראור (2-5 ק''מ בתוצאת שיא), ואחת קלה (2~ ק''מ בקצב קל, לא משהו מתיש, יותר משהו משחרר, יכול לעשות אפילו איזה יוגה אחרי להרפיה), ואפשר לעשות ריצת נפח בקצב בינוני - מהיר, לא תוצאת שיא אבל לא קל.

אינטרוולים זה גם שוחט, אז לא הייתי עושה גם ריצת שיא ואינטרוולים באותו שבוע עם 2 אימוני כח, אם אתה הולך על הסטריט ממוקד פלג גוף עליון, אתה כן יכול לעשות מידיי פעם 2 ריצות עצימות בשבוע.

האימון במכון יכול להראות:
סקוואט 3X5
בנץ 3X5 / פרס 3X5 מתחלף (אימון זה אימון זה)
דדליפט 1X5
מתח 3XMAX

ואתה מתקדם במשקלי עבודה לפי תחושה, המטרה היא בהתחלה לפחות להתקדם כל אימון, אבל תשתדל לא להגיע להרבה כשלים.

תתחיל הכל בהדרגה, אל תקפוץ ישר לתוך שבוע עמוס באימונים אם אתה לא רגיל. ותנהל מעקב אחרי האימונים שלך במחברת / פה בפורום בלוג (יכול לתת לך אקסטרה כי חבר'ה פה יוכלו להגיב ולעזור), אחרי הריצות, ומשקלי העבודה במכון, ככה תוכל להבין מה עובד הכי טוב בשבילך.

אם אתה צריך עזרה או שאלות כלשהן על הצבא אתה יכול לשלוח בכיף הודעה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית