מאיפה אתם מקבלים את האשלגן שלכם ?

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
ביים נגיד שאני לא אוכל תפוא
מאיפה אני יכול להגיע ל 4000mg אשלגן ביום ? זה כמעט בלתי אפשרי..

לקחתי את התוסף לפני כמה שנים, תתכונן לשילשולים.

כשהייתי מאושפז עם קרוהן, התוסף היה חיוני, ולא גרם לי תופעות לוואי, אבל ברגיל, לא מומלץ.
חשבתי להתחיל ממש בקצת ולחלק לארוחות ולעלות בזהירות אז מקווה לא להיות מופתע מידי חחחח

• פותח/ת השרשור
אתה יודע למה בקושי מוכרים תוסף אשלגן? (תוכל למצוא אצל חברות ספציפיות, אבל תתקשה למצוא).

כי מגיעים לכמות היומית בקלות רבה מבלי לשים לב.
אם אתה לא אוכל פירות וירקות בכלל בתזונה שלך, יש לך בעיות הרבה יותר גדולות מאשלגן.

מציע לך להתחיל לשלב פירות וירקות בתפריט שלך.
אבל אם אתה מעלה את כמות הנצרן אסור שהנתרן יהיה שווה לאשלגן, וצריך לאכול יותר אשלגן

זה רק לך, בגלל הקרוהן

בגלל שלא אכלת ירקות או כי יש קשר ישיר בין הדלקת לתוסף?
יש קשר ישיר בין התוסף ושילשולים.
זה סוחף נוזלים.

בקרוהן סבלתי משילשולים, ולא אכלתי כלום שהוביל למחסור באשלגן, אז הייתי חייב תוסף.
לא יודע אם זה השפיע על השילשולים באמת, גם ככה בלי לאכול שילשלתי לפחות 8 פעמים ביום.
אבל אם אתה מעלה את כמות הנצרן אסור שהנתרן יהיה שווה לאשלגן, וצריך לאכול יותר אשלגן
אז תאכל יותר אשלגן, מה הבעיה?

• פותח/ת השרשור
יש קשר ישיר בין התוסף ושילשולים.
זה סוחף נוזלים.

בקרוהן סבלתי משילשולים, ולא אכלתי כלום שהוביל למחסור באשלגן, אז הייתי חייב תוסף.
לא יודע אם זה השפיע על השילשולים באמת, גם ככה בלי לאכול שילשלתי לפחות 8 פעמים ביום.

אז תאכל יותר אשלגן, מה הבעיה?
כבר דיברנו על זה שאתה מתאמן הרבה שנים אבל אין לך תוצאות, זה למה..
חח אלחנן אתה ראית את הגוף שלי.
תביו איזה בדיחה זה הילד הזה שחושב שהוא יכול לדברנאלי בכושר..

בקשר למה שענית אלחנן כן זה הבעיה טש ימים שאני אטכל אורז במקום תפוא ואז קשה מאוד להגיע לכמות האשלגן ...

חח אלחנן אתה ראית את הגוף שלי.
תביו איזה בדיחה זה הילד הזה שחושב שהוא יכול לדברנאלי בכושר..

בקשר למה שענית אלחנן כן זה הבעיה טש ימים שאני אטכל אורז במקום תפוא ואז קשה מאוד להגיע לכמות האשלגן ...
אתה בחיטוב?
כי אם לא, מה הבעיה לאכול כמה ירקות?
@OA פעם היה לך בעיה עם אשלגן?

תביו איזה בדיחה זה הילד הזה שחושב שהוא יכול לדברנאלי בכושר
ואני יותר חזק ממך, אז?
אל תנסה לשחק בלמי יש יותר גדול..
בינתיים ממה שראיתי בפורום רמת הידע שלך שואפת "תבלבל את השריר כמה שיותר עחי, טונה או שייק חלבון ממש אחרי אימון עחי שתוכל לבנות שריר1"

• פותח/ת השרשור
אתה בחיטוב?
זה לא כמה
צריך לאכול 8 עגבניות..
ואני יותר חזק ממך, אז?
אל תנסה לשחק בלמי יש יותר גדול..
בינתיים ממה שראיתי בפורום רמת הידע שלך שואפת "תבלבל את השריר כמה שיותר עחי, טונה או שייק חלבון ממש אחרי אימון עחי שתוכל לבנות שריר1"
אין לי כח להגיבלך רואים שיש לל אופי של ילד רק לםי ההודעות
פשוט תשחרר ממני ומהאשכולות
אני לא הולך להתווכח עם אנשים בפורומים
ואתה בעצמל אמרת שאתה שמן ואתה מפחד להראות איך אתה נראה אתה אל הפנים בתחום הכושר תשאר פה ספורום מצידי פשוט אל תגיב לי באשכולות
אתה מטעה פה אנשים בפורום אבל סה כבר עסק שלהם

@Snorlax jr ספציפית פה אני נוטה להסכים שקשה להגיע לרמה שהFDA ממליץ עליה, למרות שאכן רוב האוכלוסיה לא מגיע ולא רואים בכך בעיה, מחסור רציני כנראה באמת נדיר ולכן אני סקרן להבין מאיפה הגיעה ההמלצה של עד 4.9 גרם אשלגן

בכל מקרה, אפשר לתת לOP קצת ברייק כי כולנו מתישהו התחלנו עם דעות לא פלס בתחום

@yoni2000 באופן כללי באמת היו כמה אשכולות שבהם שאלת דברים שקצת מצביעים על חוסר ידע כזה או אחר, לדעתי תנצל את הפורום בישביל דיון פורה, תיעזר ברפרנסים אם אתה לא מסכים ותבוא ללמוד. זכותך לא לאהוב יחס מזלזל מצד אחד, מצד שני יהירות עלולה להוביל ליחס כזה, סתם my two cents

• פותח/ת השרשור
@Snorlax jr ספציפית פה אני נוטה להסכים שקשה להגיע לרמה שהFDA ממליץ עליה, למרות שאכן רוב האוכלוסיה לא מגיע ולא רואים בכך בעיה, מחסור רציני כנראה באמת נדיר ולכן אני סקרן להבין מאיפה הגיעה ההמלצה של עד 4.9 גרם אשלגן

בכל מקרה, אפשר לתת לOP קצת ברייק כי כולנו מתישהו התחלנו עם דעות לא פלס בתחום

@yoni2000 באופן כללי באמת היו כמה אשכולות שבהם שאלת דברים שקצת מצביעים על חוסר ידע כזה או אחר, לדעתי תנצל את הפורום בישביל דיון פורה, תיעזר ברפרנסים אם אתה לא מסכים ותבוא ללמוד. זכותך לא לאהוב יחס מזלזל מצד אחד, מצד שני יהירות עלולה להוביל ליחס כזה, סתם my two cents
שאלתי שאלות כי רציתי לראות דעותשלאנשיבא אני אסביר לך משהו.
שאתה מגיע בגישה של לא יודע וזה מה שעשיתי בשאלות ככה יותר אנשים מגיביםבראש בראש ורציתי לשמוע דעות של אנשים .
ובאמת שאני לא יעלב בפורום מכלום חח אם הוא רוצה הוא מזמן להפגש אתי וחהגיד לי בפנים דברים .
מה שמעצבן אותי שאני לא איזה ילד שהתחיל להתאמן כמו שהוא חושב ולא אכפת לי שיחשוב גם. אבל הוא פשוט כל אשכול שאני פותח מביא דעות שגויות שבאמת מראות על חוסר ידע ועוד מתנשא עלי שהוא בכצמו אמר שהוא שמן ולא יודע להתאמן ..
אני לא רוצה להשתחצן ואבל אני רמה של תחרות של פיתוח גוף טבעי ואני נראה אחד שעל חומרים אפילו שאני טבעי.
ויש פה יחד מעצבן שיש לו ביצים רק בפורום לכתוב דברים וחושב שהוא מעלי

אתה בחיטוב?
לא שידוע לי.

לא רואה בעיה להגיע לכמות ״מספקת״,
לא שמעתי על אנשים עם תזונה מאוזנת שהיה להם מחסור מיוחד באשלגן.

אני לא הולך להתווכח עם אנשים בפורומים
ואתה בעצמל אמרת שאתה שמן ואתה מפחד להראות איך אתה נראה אתה אל הפנים בתחום הכושר תשאר פה ספורום מצידי פשוט אל תגיב לי באשכולות
אתה מטעה פה אנשים בפורום אבל סה כבר עסק שלהם
מי אמר שאני שמן?
לא מפחד להראות כלום, אני לא מפרסם תמונות שלי בפורומים.
על הפנים* ולא אל הפנים. עברית פשוטה, באמת..
זה פורום ציבורי ולכן אני אגיב איפה שאני ארצה, תודה רבה על הדאגה מתוקי.
אני לא מטעה אף אחד, לא יודע על מה אתה מדבר.
אתה בינתיים טוען שאני הילד אבל לפי איך שאתה מגיב, אתה הילד.
ספציפית פה אני נוטה להסכים שקשה להגיע לרמה שהFDA ממליץ עליה, למרות שאכן רוב האוכלוסיה לא מגיע ולא רואים בכך בעיה, מחסור רציני כנראה באמת נדיר ולכן אני סקרן להבין מאיפה הגיעה ההמלצה של עד 4.9 גרם אשלגן
שמע, לפי דעתי כי אפשרי להגיע למינונים שאתם מעוניינים עם אוכל ולא צריך לתסף כלל. עד היום, לי לא היו בעיות עם זה אז אין טעם שאני אחשוב להתחיל לתסף בזה.
שאלתי שאלות כי רציתי לראות דעותשלאנשיבא אני אסביר לך משהו.
שאתה מגיע בגישה של לא יודע וזה מה שעשיתי בשאלות ככה יותר אנשים מגיביםבראש בראש ורציתי לשמוע דעות של אנשים .
ובאמת שאני לא יעלב בפורום מכלום חח אם הוא רוצה הוא מזמן להפגש אתי וחהגיד לי בפנים דברים .
מה שמעצבן אותי שאני לא איזה ילד שהתחיל להתאמן כמו שהוא חושב ולא אכפת לי שיחשוב גם. אבל הוא פשוט כל אשכול שאני פותח מביא דעות שגויות שבאמת מראות על חוסר ידע ועוד מתנשא עלי שהוא בכצמו אמר שהוא שמן ולא יודע להתאמן ..
אני לא רוצה להשתחצן ואבל אני רמה של תחרות של פיתוח גוף טבעי ואני נראה אחד שעל חומרים אפילו שאני טבעי.
ויש פה יחד מעצבן שיש לו ביצים רק בפורום לכתוב דברים וחושב שהוא מעלי
אתה שואל שאלות בפורום מחוסר ידע שזה מצויין, הבעיה שאנחנו מגיבים לך ואתה לא מקבל את התגובה שלנו ומתחיל להתווכח. טוען שאנחנו טועים למרות שהטענות של רובנו מגובות מחקרים. אתה טוען עדיין שאני מביא דעות אבל אלה לא דעות, אלה טענות שמגובות מחקרים. בפורום גיבו אותן מחקרית אז האם אני כותב טענות שגויות? כמעט ולא. אם יש כן דבר כזה, היו מתקנים אותי והייתי מבין את הטעות שלי ומשנה את הטענה שלי בעקבות כך.
אין לי בעיה להגיד לך את הדברים מול הפנים מתוקי, אתה חייב להפסיק לשחק במשחק הזה ש"לי יש הכי גדול"
אז נו תעלה תמונה, מה אתה מתבייש ?

האשלגן הכי טוב זה מקזחסטן
20220130_211402.jpg

טוב אמרתי יאללה נתחקר קצת
Symptoms of Low Potassium (Hypokalemia)
פה לרוב הטענות יש רפרנסים מרחק של קליק אקסטרה, לא עברתי אחד אחד אבל אתר יחסית אובייקטיבי ומהימן, ציטוטים משם:

1. Low potassium, or potassium deficiency, is when your blood potassium level is below 3.5 mmol per liter. In the medical community, it’s known as hypokalemia

כמובן, ברור שמחסור במינרל יכול להיות, מוגדר היטב רפואית, ומזיק, לא הופתענו

2.
Still, hypokalemia is rarely caused by dietary deficiency alone. It can be caused by a number of factors, including (1Trusted Source, 2Trusted Source, 5Trusted Source):

• fluid loss
  • malnutrition
  • shock
  • use of certain medications
  • some medical conditions, like kidney failure
זה די נדיר, לרוב לא מתזונה

3.
In the United States, most OTC potassium-only supplements are limited to 99 mg, largely due to concerns of bowel irritation
זכרתי נכון, אלחנן צדק לגבי ההשפעות

4.
Taking too much potassium can cause excess amounts of the mineral to build up in the blood, a condition known as hyperkalemia. Hyperkalemia may cause heart arrhythmia or other serious heart conditions that can be fatal
עודף באשלגן, כנראה גם מתיסוף מוגזם יכול לעשות בעיה הופכית - יותר מידי, ההבדל בין הhypo לhyper גם כמו שקורה כמעט בכל דבר - כולל מים וחמצן

5. Getting Enough Potassium | Michigan Medicine
פה מומלץ לבדוק דם ושתן לפני שעושים תיסוף באשלגן, אני לא מומחה אז כמובן, רופא -> פורום, אלה אם הוא אומר לכם שסקואט זה רע לברכיים

6. להמחשה ממש:
What Does 4700 mg of Potassium Look Like?

7. How Much Potassium Do You Need Per Day?
98% מהאמריקאים לא מגיעים למה שמומלץ בהשוואה למינרלים אחרים:

Only 32% of U.S. adults met the adequate intake (AI) for calcium through diet
Estimation of Total Usual Calcium and Vitamin D Intakes in the United States
וזה כנראה האינפימום כי לא ערכו את הבדיקה טוב, זה כנראה 32 ומעלה
בגדול, 68% ומטה

אני ממשיך בלי רפרנסים מפה והלאה כי התעייפתי אבל אני רואה פשוט תסיכום של גוגל של NCBI או healthline

25% לא מגיעים למספיק נחושת

ל80% מהאנשים אין מספיק ברזל, פרט מעניין נוסף ש30% מהאנמיות זה מחוסר ברזל ממושך (לא הסיבה העיקרית it seems)

רק 2% באמריקה נחשבים במחסור למגנזיום, 75% לא מגיעים לערך המומלץ בתזונה

12% מהאנשים באמריקה בסכנה למחסור באבץ

אפשר להמשיך אבל נראה שאכן אשלגן הכי קשה להשיג את ההמלצה, אבל לא הכי נוראי מבחינת מחסור, נראה שיש דברים מינרלים שיותר פוגעים וידועים לנו לפי כך, הפופולרי ביניהם ממה ששמתי לב לאורך חיי היה ברזל

TL DR תקראו רק את 7

ל80% מהאנשים אין מספיק ברזל, פרט מעניין נוסף ש30% מהאנמיות זה מחוסר ברזל ממושך (לא הסיבה העיקרית it seems)

אתה מדבר על אמריקאים, רוב האמריקאים שמנים ורוב התזונה היומית שלהם מתבססת על ג'אנק(לא לשכוח שיש כמות נכבדת של אמריקאים אז גם חלק גדול חיים בריא) אז מן הסתם שלא יגיעו לערכים האלה.
אתה משווה פה אנשים שרוב התזונה שלהם מתבססת על זבל, אלייך למשל, שאני בטוח שלך יש תזונה מאוזנת ולא מתבססת על ג'אנק.
נכון הנתונים שהבאת כנראה נכונים אבל זה לא מתייחס לאוכלוסייה שכן יש להם תזונה מאוזנת ובריאה.

אתה מדבר על אמריקאים, רוב האמריקאים שמנים ורוב התזונה היומית שלהם מתבססת על ג'אנק(לא לשכוח שיש כמות נכבדת של אמריקאים אז גם חלק גדול חיים בריא) אז מן הסתם שלא יגיעו לערכים האלה.
אתה משווה פה אנשים שרוב התזונה שלהם מתבססת על זבל, אלייך למשל, שאני בטוח שלך יש תזונה מאוזנת ולא מתבססת על ג'אנק.
נכון הנתונים שהבאת כנראה נכונים אבל זה לא מתייחס לאוכלוסייה שכן יש להם תזונה מאוזנת ובריאה.
לא חושב שאנחנו רחוקים בהרבה מהבחינה הזאת לצערי

• פותח/ת השרשור
טוב אמרתי יאללה נתחקר קצת
Symptoms of Low Potassium (Hypokalemia)
פה לרוב הטענות יש רפרנסים מרחק של קליק אקסטרה, לא עברתי אחד אחד אבל אתר יחסית אובייקטיבי ומהימן, ציטוטים משם:

1. Low potassium, or potassium deficiency, is when your blood potassium level is below 3.5 mmol per liter. In the medical community, it’s known as hypokalemia

כמובן, ברור שמחסור במינרל יכול להיות, מוגדר היטב רפואית, ומזיק, לא הופתענו

2.
Still, hypokalemia is rarely caused by dietary deficiency alone. It can be caused by a number of factors, including (1Trusted Source, 2Trusted Source, 5Trusted Source):

• fluid loss
  • malnutrition
  • shock
  • use of certain medications
  • some medical conditions, like kidney failure
זה די נדיר, לרוב לא מתזונה

3.
In the United States, most OTC potassium-only supplements are limited to 99 mg, largely due to concerns of bowel irritation
זכרתי נכון, אלחנן צדק לגבי ההשפעות

4.
Taking too much potassium can cause excess amounts of the mineral to build up in the blood, a condition known as hyperkalemia. Hyperkalemia may cause heart arrhythmia or other serious heart conditions that can be fatal
עודף באשלגן, כנראה גם מתיסוף מוגזם יכול לעשות בעיה הופכית - יותר מידי, ההבדל בין הhypo לhyper גם כמו שקורה כמעט בכל דבר - כולל מים וחמצן

5. Getting Enough Potassium | Michigan Medicine
פה מומלץ לבדוק דם ושתן לפני שעושים תיסוף באשלגן, אני לא מומחה אז כמובן, רופא -> פורום, אלה אם הוא אומר לכם שסקואט זה רע לברכיים

6. להמחשה ממש:
What Does 4700 mg of Potassium Look Like?

7. How Much Potassium Do You Need Per Day?
98% מהאמריקאים לא מגיעים למה שמומלץ בהשוואה למינרלים אחרים:

Only 32% of U.S. adults met the adequate intake (AI) for calcium through diet
Estimation of Total Usual Calcium and Vitamin D Intakes in the United States
וזה כנראה האינפימום כי לא ערכו את הבדיקה טוב, זה כנראה 32 ומעלה
בגדול, 68% ומטה

אני ממשיך בלי רפרנסים מפה והלאה כי התעייפתי אבל אני רואה פשוט תסיכום של גוגל של NCBI או healthline

25% לא מגיעים למספיק נחושת

אפשר להמשיך אבל נראה שאכן אשלגן הכי קשה להשיג את ההמלצה, אבל לא הכי נוראי מבחינת מחסור, נראה שיש דברים מינרלים שיותר פוגעים וידועים לנו לפי כך, הפופולרי ביניהם ממה ששמתי לב לאורך חיי היה ברזל

TL DR תקראו רק את 7
בקיצור כמו שאמרתי.
לא יודע איך קוראים ליחד הזה (snorlaxboy) אבל הוא חייב להפסיק להגיבבפורומים הוא פשוט לא מבין כלום ומבלבל אנשים. באמת שבלי לדעת איך הוא נראה בכלל רואים שמדובר בילד חנון שרוצה להרגישגבר. אין לו ידע באימונים. כל הידע שלו שהוא חושב שיש לו מתזונה זה רק מהפורום פה. הבן אדם הסה חושב שאין הבדלבין סוכר פשוט (ממתקים) לפחמימה מורכבת..
לא יודע כלום ועוד חושב שהוא יכול להסתלבט על אחרים. קיצור שיפסיק להגיב נמאס ממנו.
בקשר לאשלגן כמו שאצרתי צריך 4700 ביום טאכן קשה מאוד להגיע לזה אם לא אוכלים באותו יום תפוא..

בקיצור כמו שאמרתי.
לא יודע איך קוראים ליחד הזה (snorlaxboy) אבל הוא חייב להפסיק להגיבבפורומים הוא פשוט לא מבין כלום ומבלבל אנשים. באמת שבלי לדעת איך הוא נראה בכלל רואים שמדובר בילד חנון שרוצה להרגישגבר. אין לו ידע באימונים. כל הידע שלו שהוא חושב שיש לו מתזונה זה רק מהפורום פה. הבן אדם הסה חושב שאין הבדלבין סוכר פשוט (ממתקים) לפחמימה מורכבת..
לא יודע כלום ועוד חושב שהוא יכול להסתלבט על אחרים. קיצור שיפסיק להגיב נמאס ממנו.
בקשר לאשלגן כמו שאצרתי צריך 4700 ביום טאכן קשה מאוד להגיע לזה אם לא אוכלים באותו יום תפוא..
בובי אין לי בעיה להגיד לך את זה בפנים
אני לא מפחד מילדות כמוך
בהצלחה להשיג תוצאות באימונים עם ההתנהגות הזאת 😃
לא חושב שאנחנו רחוקים בהרבה מהבחינה הזאת לצערי
לא יודע לגבייך אבל התזונה שלי לא מבוססת על ג'אנק.
לא היה לי בעיה בחיים עם חוסר באשלגן.
היה לי בעבר חוסר קטן בברזל אבל זה כבר לא המצב.
אם לי ולא לאף אחד מהחברים כאן בפורום היה בעיה אז כנראה שלא יהיה בעיה. כאשר כן יהיה בעיה, תהיה בטוח שאתחיל לתסף בזה.

• פותח/ת השרשור
בובי אין לי בעיה להגיד לך את זה בפנים
אני לא מפחד מילדות כמוך
בהצלחה להשיג תוצאות באימונים עם ההתנהגות הזאת 😃
מעולה אני רוצה לראות שאתה אומר לי שלח לי הודעה בפרטי אני אגיד לך מאיפה אני ואיפה אני מתאמן..
בא לחדר כושר שלי נראה אם יהיה לך אומת להגיד את השטיות שלך שיש לל ידע יותר ממני..
אנשים שם יצחקו עליך
בן כמה אתה בכלל?

הבן אדם הסה חושב שאין הבדלבין סוכר פשוט (ממתקים) לפחמימה מורכבת
ההבדל היחידי שסוכר פשוט זה חד סוכר ופחמימה מורכבת זה רב סוכר.
קצת ביולוגיה מתוקי, לא כזה קשה.😃
מעולה אני רוצה לראות שאתה אומר לי שלח לי הודעה בפרטי אני אגיד לך מאיפה אני ואיפה אני מתאמן..
בא לחדר כושר שלי נראה אם יהיה לך אומת להגיד את השטיות שלך שיש לל ידע יותר ממני..
אנשים שם יצחקו עליך
בן כמה אתה בכלל?
אתה חושב באמת שאני אבזבז את זמני היקר, ללכת לליצן כמוך ולהגיד לך שאתה ליצן? תעשה לי טובה.
אתה לא יודע אפילו להשתמש בטכנולוגיה לראות את גילי? אני בשוק. זה בייסיק stuff.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית