הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה עלובה פוגעת בתוצאות (ריצת 2 ק"מ)

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
היי, התחלתי לרוץ 2 ריצות 2 ק"מ בשביל הכנה לבר אור.
שמתי לב שהתוצאה שלי נחשבת גרועה בצורה מוזרה (בערך 10 וחצי דקות) - עכשיו אסביר, אני מתאמן בכושר קרבי והסיבולת שלי סבבה לגמרי, ובכושר קרבי אין לי שום כאבים בגב תחתון.
אני חושב שזה נובע מטכניקה נוראית, הטכניקה שלי לדעתי ממש ממש גרועה בריצה, יש לי כאבים בגב תחתון, ושמתי לב שאני לא מנצל בכלל מומנטום (הרגליים שלי זזות כאילו אני הולך).

עכשיו אני יודע שבכושר קרבי עובדים בעיקר על הכושר האנאירובי, אבל שהייתי בן 14 הייתי עושה 9 - 9:30 ריצת 2 קילומטר, וזה שהייתי בטטה שיושבת כל היום על המחשב.
אשמח אם תיתנו קישור לסרטון טוב שמסביר על טכניקה טובה לריצה/תסבירו בעצמכם על איך לרוץ טוב.

תודה 😃

אני לא מבין בזה, ואני לא אוהב שממליצים על מאמנים בפורום שכל מטרתו היא לימוד עצמי, אבל במקרה של שיפור טכני נקודתי בתחום שהחבר'ה בפורום לא בקיאים בו, אין ספק שזה הכי טוב. אבא שלי שהוא מרתוניסט, וחבר'ה שמתעסקים בתחום אני יודע שהולכים לקבוצות ריצה מקצועיות ושם המאמנים ידעו להבין איך לשפר את הטכניקה במידה ויש בה בעיתיות, אתה יכול ללכת לתקופה זמנית ולבקש שישימו לב ספציפית לזה.

חוץ מזה יכול להיות שהנעליים שלך בעיתיות ויש לך כאבים כתוצאה מזה.

אני לא חושב שיש מישהו בפורום שיוכל לעזור לך, אולי @hanan .

צר לי לאכזב אותך, אין שום קשר לטכניקת הריצה שלך.
99% אתה מתחיל את הריצה מהר מדי וסובל בהמשך.

תתרגל את קצב הריצה ל 2000 למרחק קצר יותר.
לדוגמא 2:30 דקות ל 500 מטר, 2 דקות מנוחה ועוד 500 מטר ב 2:30 דקות.

אתה יכול להעזר בתוכנית מהפורטל.

טכניקה בריצה זה אומנם משמעותי אבל אם נסתכל על זמנים זה כנראה התוצאה של התכנון+הסיבולת שלך או ששתיהם לא טובים או שאתה מתכנן את הריצה ממש גרוע ולא יודע לשמור על קצב שמתאים לך (שזה בסדר אגב אבל מתרגלים ולומדים את זה)
מבחינת טכניקה: תלמד לרוץ רגוע, גם ספרינט אפשר לרוץ רגוע שזה בגדול בגדול לא לבזבז אנרגיה מיותרת על תנועות שלא נחוצות
סרטון להמחשה
אולי באמת תפנה לאיזה מרתוניסט שיעבוד איתך על זה
אני רחוק ממקצוען אבל גם התאמנתי ספציפית ל2000 ויום רביעי הזה אני עושה, השיא שלי 7:33 שזה לא כזה מהיר יש פסיכופטים שעושים 6 וחצי ומטה אבל בכל זאת אם תרצה עזרה ממני אין לי בעיה

• פותח/ת השרשור
צר לי לאכזב אותך, אין שום קשר לטכניקת הריצה שלך.
99% אתה מתחיל את הריצה מהר מדי וסובל בהמשך.

תתרגל את קצב הריצה ל 2000 למרחק קצר יותר.
לדוגמא 2:30 דקות ל 500 מטר, 2 דקות מנוחה ועוד 500 מטר ב 2:30 דקות.

אתה יכול להעזר בתוכנית מהפורטל.

יכול להיות באמת שאני לא מתכננן טוב את מהלך הריצה.

ריצת 2ק"מ לא באמת נחשב כריצה, אלא יותר כחימום.
אתה מעוניין לשפר את הקצב ב2ק"מ?תרוץ 5ק"מ. כפי שאמרו למעלה, יש לך תוכניות בפורטל בנוסף יש לך אינסוף תוכניות לשיפור הריצה באינטרנט.

ריצת 2ק"מ לא באמת נחשב כריצה, אלא יותר כחימום.
אתה מעוניין לשפר את הקצב ב2ק"מ?תרוץ 5ק"מ. כפי שאמרו למעלה, יש לך תוכניות בפורטל בנוסף יש לך אינסוף תוכניות לשיפור הריצה באינטרנט.
שמע זה כמו להגיד למישהו שבשביל לשפר את הrm5 שיעשה 20 חזרותבולשיט טהור מה שרשמת סלח לי על צורת הניסוח

שמע זה כמו להגיד למישהו שבשביל לשפר את הrm5 שיעשה 20 חזרותבולשיט טהור מה שרשמת סלח לי על צורת הניסוח
@xArtur לא ממש טועה.
אף אחד מאיתנו לא רץ אולימפי שצריך ספציפיות בהכנה. אימונים לפי תוכנית אימונים של ריצת 5 ק״מ תספק את כל מרכיבי האימון הנדרשים לשיפור בריצת 2000. שיפור היכולת האירובית, שיפור סף חומצת חלב וצריכת חמצן מרבית.

בדוגמא שנתת גם בהכנה לתחרות פאוורליפטינג מתאמנים עם 5 חזרות ומספר אימונים בודדים לסינגלים. כי החשוב הוא שיפור הכוח ולא החידוד.

לכן כדאי לראות שיפור אמיתי בריצת 2000 הייתי מתאמן 3 חודשים לפי תוכנית ל 5 ק״מ
אם יש לי רק שבועיים, אז הייתי רץ 3 פעמים 2000 כדי לתרגל את הריצה

@xArtur לא ממש טועה.
אף אחד מאיתנו לא רץ אולימפי שצריך ספציפיות בהכנה. אימונים לפי תוכנית אימונים של ריצת 5 ק״מ תספק את כל מרכיבי האימון הנדרשים לשיפור בריצת 2000. שיפור היכולת האירובית, שיפור סף חומצת חלב וצריכת חמצן מרבית.

בדוגמא שנתת גם בהכנה לתחרות פאוורליפטינג מתאמנים עם 5 חזרות ומספר אימונים בודדים לסינגלים. כי החשוב הוא שיפור הכוח ולא החידוד.

לכן כדאי לראות שיפור אמיתי בריצת 2000 הייתי מתאמן 3 חודשים לפי תוכנית ל 5 ק״מ
אם יש לי רק שבועיים, אז הייתי רץ 3 פעמים 2000 כדי לתרגל את הריצה
בשביל לשפר 2000 צריך להתאמן כדי לשפר 2000, וזה ממש לא אומר לרוץ רק 2000 אם בכלל לרוץ 2000

לא, זה לא אותו דבר.
אם אתה לא מבין, עדיף לסתום את הפה ולא להביך את עצמך.
יש הבדל בין לשפר את היכולת ריצה שלך לבין לשפר את יכולת ההרמה שלך.

https://www.runtastic.com/blog/en/tips-on-how-to-increase-running-stamina/

תקרא קצת, במקום להמשיך לבלבל את המח.

נערך לאחרונה:
בשביל לשפר 2000 צריך להתאמן כדי לשפר 2000, וזה ממש לא אומר לרוץ רק 2000 אם בכלל לרוץ 2000
תן דוגמא ל 3 אימונים לשיפור ריצת.2000

אתה מבין שרץ מקצועי ל 1500/3000 מטר מתאמן לאורך עונה שלמה לטובת תחרות וזה שונה לחלוטין בהשוואה למתאמן חובב שצריך תוצאה ב 2000 תוך x זמן?

אתה מבין שרץ מקצועי ל 1500/3000 מטר מתאמן לאורך עונה שלמה לטובת תחרות וזה שונה לחלוטין בהשוואה למתאמן חובב שצריך תוצאה ב 2000 תוך x זמן?

בלי קשר לדוגמאות שביקשת ממנו, תוכל להפנות למקורות אמינים לידע בתחום הזה ? נניח פורטל של תוכניות אימון ומאמרים ?

לא, זה לא אותו דבר.
אם אתה לא מבין, עדיף לסתום את הפה ולא להביך את עצמך.
יש הבדל בין לשפר את היכולת ריצה שלך לבין לשפר את יכולת ההרמה שלך.

https://www.runtastic.com/blog/en/tips-on-how-to-increase-running-stamina/

תקרא קצת, במקום להמשיך לבלבל את המח.
Bruh

הוא לא שאל "מה לעשות כדי להיות בכושר טוב ולעשות 2000 סבבה" הוא ביקש ספציפית ל2000 צריך לדעת להתאים תכניות למטרות ספציפיות

אינטרוול
טמפו
ריצה ארוכה

אם יש לך זמן ממליץ לך ללכת למועדון אתלטיקה שקרוב אליך, ילמדו אותך מה שצריך ובדרך כלל אם אתה מבטיח להתחרות בתחרות רשמית מטעמם אז אפילו לא יקחו תשלום על זה אולי רק על ביטוח שזה לא הרבה, אם זה מעניין אותך תגיד מאיפה אתה ואוכל לקשר אותך למועדון הכי קרוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית