הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחיצת כתפיים 90 קילו לחמישיות

פנקייק

משתמש פעיל
989
1,077
נק' מוניטין:
4,023
989
1,077
סוגר חשבון עם המשקל הזה,
הצלחתי בעבר להרים אותו ל4 חזרות ואז הפסקתי לנסות להתקדם כי לא נראה שהתרגיל הזה תרם הרבה להרמות האחרות.
הסט הראשון לא גמר אותי להפתעתי אז הלכתי על עוד סט שגם היה בסדר. בסט השלישי כבר הרגשתי שהטכניקה פחות טובה אבל הצלחתי לסיים 5 חזרות. הרגשתי שנשאר לי עוד קצת לתת אז הורדתי משקל ועשיתי עוד סט נפח.

זה כבד לי.. ולהחזיק את המוט למטה זה יותר קל.
אני סופר חזרה מהרגע שהמוט יוצא מהפוזיציה התחתונה ועד שהוא מעל לראש כשהמרפקים נעולים.
אתה עושה אחרת?
אם תתרגל יהיה לך יותר קל אין הרבה הבדל בין להחזיק למעלה עם ידיים נעולות ללהחזיק למטה (אולי אפילו למעלה יותר קל)
ויהיה לך הרבה יותר קל שאר החזרות כי יהיה באונס

• פותח/ת השרשור
אני עושה בדיוק הפוך, נח למעלה ומנצל את הבאונס.
שהמוט בדיוק מעל הראש המומנט אפסי ומופעל רק עומס דחיסה, דווקא מרגיש לי יותר קל.

בכ"מ אין בעיתיות מיוחדת, לבצע את זה כמוך כנראה גם יותר קשה.

אקצנטרי / קונצנטרי**
לא רואה חשיבות מסוימת, אני מלמד מנוחה למעלה ולא למטה מאותה הסיבה שאני לא מלמד בבנץ' לנוח על החזה בין החזרות.
גם הרבה יותר קל לי ככה להתמודד עם הנשימות לאורך הסט.

פנקייק,
אני גם נח עם המוט למעלה ולא למטה,לדעתי יותר קל (בשבילי לפחות )
מצד שני אנחנו לא במשקלים שלך 😃

אם תתרגל יהיה לך יותר קל אין הרבה הבדל בין להחזיק למעלה עם ידיים נעולות ללהחזיק למטה (אולי אפילו למעלה יותר קל)
ויהיה לך הרבה יותר קל שאר החזרות כי יהיה באונס

הנה למה לדעתי להתחיל פרס מלמטה זה הגיוני ולמה זה שונה מאוד מבנץ'.
כשהמוט מעל הראש אז יש כמה הבדלים גדולים בהשוואה לבנץ', העיקרי הוא כמות המפרקים בדרך לציר המומנט (זה שבריצפה) ואורך הזרוע של המומנט.
כל תזוזה קטנה של המוט מעל הראש תשפיע הרבה יותר מתזוזה בבנץ' כי זרוע המומנט היא ארוכה מאוד (בערך פי 3 מבבנץ' בנקודה הכי נמוכה) וזה עובר דרך הרבה מפרקים בדרך למטה, וככל שהמפרק רחוק יותר מהמוט כך המומנט עליו גדול יותר ויהיה קשה יותר לייצב אותו. אפשר להוסיף לזה את הזווית הקיצונית של הכתף/סקלפולה והעובדה שהיא לא נתמכת כמו בבנץ' ע"י הספסל.
בהתחשב בזרועות המומנט הארוכות ואורך השרשרת הקינטית שצריכה להתמודד עם העומס, הורדת המוט לגובה הכתפיים מקלה משמעותית על החזקה סטטית של המוט.
וכמובן שיש משמעות למשקל שנמצא על המוט, אך במקרה של זרוע מומנט ארוכה מאוד, כל שינוי קטן במשקל יביא שינוי גדול בעומס.
אני משער שיש איזה משקל מסויים עבור כל אחד שמעבר לו הוא יעדיף לנוח למטה ולא למטה, אני גם רואה אישוש לזה כשאני מסתכל על פרסים כבדים של אחרים. אבל זו כאמור רק השערה..

לפחות יש לך את מה...אצלי זה סוודר גב בלונדיני
רק על מזעיקים שיטור עירוני אצלכם ;)

😆

לא עשית לי לייק על הבנץ' 😭
סרטון - התקדמות בבנץ' - 160 לחמישיות

כשהמוט מעל הראש אז יש כמה הבדלים גדולים בהשוואה לבנץ', העיקרי הוא כמות המפרקים בדרך לציר המומנט (זה שבריצפה) ואורך הזרוע של המומנט.
כל תזוזה קטנה של המוט מעל הראש תשפיע הרבה יותר מתזוזה בבנץ' כי זרוע המומנט היא ארוכה מאוד (בערך פי 3 מבבנץ' בנקודה הכי נמוכה) וזה עובר דרך הרבה מפרקים בדרך למטה, וככל שהמפרק רחוק יותר מהמוט כך המומנט עליו גדול יותר ויהיה קשה יותר לייצב אותו. אפשר להוסיף לזה את הזווית הקיצונית של הכתף/סקלפולה והעובדה שהיא לא נתמכת כמו בבנץ' ע"י הספסל.
בהתחשב בזרועות המומנט הארוכות ואורך השרשרת הקינטית שצריכה להתמודד עם העומס, הורדת המוט לגובה הכתפיים מקלה משמעותית על החזקה סטטית של המוט.
וכמובן שיש משמעות למשקל שנמצא על המוט, אך במקרה של זרוע מומנט ארוכה מאוד, כל שינוי קטן במשקל יביא שינוי גדול בעומס.
אני משער שיש איזה משקל מסויים עבור כל אחד שמעבר לו הוא יעדיף לנוח למטה ולא למטה, אני גם רואה אישוש לזה כשאני מסתכל על פרסים כבדים של אחרים. אבל זו כאמור רק השערה..

😆

אחלה השערה זה נכון שאתה פחות יציב ועדיין הבאונס שמקבלים יעזור

😆

כל ההסבר שלך נכון, רק להיפך: ככל שתחזיק למעלה יותר, תיקח שאיפה אוויר גדולה יותר ותחזיק בפנים, תוריד למטה ואז תנצל את אגירת האנרגיה של השלב האקסצנטרי שתמיד יותר חזק מהקונצנטרי כדי להתפוצץ בחזרה למעלה, ככה תוכל להרים יותר משקל, להשלים יותר חזרות וכו'. מה שאתה עושה הלכה למעשה זה דדסטרט פרס נקי ומושלם, שזה הרבה יותר קשה והרבה יותר מרשים מפרס "רגיל". אתה חזק בטירוף, אל תשנה שום דבר, למען הסר ספק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית