הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על לחיצת כתפיים בוריצאה שונה

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
למה משמש התרגיל שאני רואה שאנשים לוחצים פרס ומעקמים את הגב אחורה כדי שיהיה מנח יותר של לחיצת חזה. מה היתרון של התרגיל הזה לעומת פרס רגיל? ומה השם של התרגיל הזה?

זה ככל הנראה כשל טכני. לא שמעתי על תרגיל כזה.
ככל שהגב שלך יותר אחורה אתה מערב יותר את החזה, לכן קל יותר להרים משקל כבד. ככל הנראה זו הסיבה שהם עושים ככה פרס, מרמים כדי להרים משקל כבד יותר.

למה משמש התרגיל שאני רואה שאנשים לוחצים פרס ומעקמים את הגב אחורה כדי שיהיה מנח יותר של לחיצת חזה. מה היתרון של התרגיל הזה לעומת פרס רגיל? ומה השם של התרגיל הזה?
אני לא יודע אם לזה התכוונת, אבל אם התכוונת להקשתת הגב אז כדי להיכנס לפוזיציה יותר יציבה, שמאפשרת לשכמות לנוע למטה ולמעלה.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אם לזה התכוונת, אבל אם התכוונת להקשתת הגב אז כדי להיכנס לפוזיציה יותר יציבה, שמאפשרת לשכמות לנוע למטה ולמעלה.
הגב נכנס לקימור רציני מה שמעמיס דווקא יותר על הגב התחתון

הגב נכנס לקימור רציני מה שמעמיס דווקא יותר על הגב התחתון
קיעור (לורדוזה), ומה הכוונה עומס על הגב תחתון?
הכל תלוי במנוף ואיפה ממוקם העומס אל מול מרכז הכובד.

בכל מקרה אין שום בעיה עם אף אחד מהביצועים, אפשר לעשות איך שנוח לך.
רק קח בחשבון שאם הלורדוזה גדולה ובעצם החזה מופנה כלפי מעלה אתה מערב אותו בביצוע.

פעם פרס בעמידה היה מקצה תחרותי יחד עם סנאץ' וקלין אנד ג'רק. כשדברים נהיים תחרותים אז המתחרים מנסים הכל כדי להרים יותר משקל, פה זה היה להקשית את הגב ולערב עוד מסת שריר. זה לא מסוכן או משהו כזה כל עוד אתה נותן לגוף להתרגל לפוזיציה ולהתחזק בה אבל גם אין בזה שום יתרון מעבר לעוד משקל על המוט תחת חוקי תחרות ספציפיים, אין יתרון לפיתוח כוח לכתפיים ובטח לא להיפרטרופיה.

ובטח לא להיפרטרופיה
זו נקודה מעניינת,
תמיד יש את ההתעסקות לגבי שיבוש טכניקה והיפרטרופיה,
אם אני משבש טכניקה, כמה משקל אני צריך להוסיף על המוט כדי לפצות על ה"בידוד" שריר שכביכול איבדתי?
לצורך העניין אם עירבתי חזה בOHP והוספתי 30% משקל על המוט, עדיין אתה בטוח שיהיה חיסרון מבחינת היפרטרופיה?
איפה עוברת הנקודה בה זה "משתלם" לשבש טכניקה? ובאיזו רמה?

אני לא חושב שקיים מישהו שיכול לענות על השאלה הזו וגם לא חושב שזה יכול להיבדק,
אבל בטוח שאי אפשר להגיד חד משמעית שזה לא יתרום להיפרטרופיה על פני 30% פחות משקל ועבודה מבודדת ונקיה על הכתף.

בסופו של דבר חייבת להיות נקודה בה אפילו שיבוש קל בטכניקה יוסיף מספיק משקל על המוט כדי
לקבל אלפא מבחינת היפרטרופיה על פני ביצוע נקי, פשוט אף אחד לא יודע איפה היא עוברת.
האידיאל מבחינתי זה לערב גם ביצועים לא הכי נקיים אל מול ביצועים מדויקים ומבודדים.

זו נקודה מעניינת,
תמיד יש את ההתעסקות לגבי שיבוש טכניקה והיפרטרופיה,
אם אני משבש טכניקה, כמה משקל אני צריך להוסיף על המוט כדי לפצות על ה"בידוד" שריר שכביכול איבדתי?
לצורך העניין אם עירבתי חזה בOHP והוספתי 30% משקל על המוט, עדיין אתה בטוח שיהיה חיסרון מבחינת היפרטרופיה?
איפה עוברת הנקודה בה זה "משתלם" לשבש טכניקה? ובאיזו רמה?

אני לא חושב שקיים מישהו שיכול לענות על השאלה הזו וגם לא חושב שזה יכול להיבדק,
אבל בטוח שאי אפשר להגיד חד משמעית שזה לא יתרום להיפרטרופיה על פני 30% פחות משקל ועבודה מבודדת ונקיה על הכתף.

בסופו של דבר חייבת להיות נקודה בה אפילו שיבוש קל בטכניקה יוסיף מספיק משקל על המוט כדי
לקבל אלפא מבחינת היפרטרופיה על פני ביצוע נקי.

זה משהו שאי אפשר למדוד וגם המוח שלי לפעמים מנסה לעבד את זה בדיוק, אבל בתכלס כשאני מנסה לשכלל את התועלת לשריר המטרה לעומת העומס הכללי על שאר הגוף, אני חושב שעדיף לבודד את הפרס על ידי טכניקה מוקפדת ואפילו ישיבה עם משענת גב למרות שמשקלי העבודה ירדו בכמה עשרות אחוזים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית