הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לצאת לשבועיים מנוחה עקב כאבים במרפק

VisoGuy

משתמש מתחיל
129
1
נק' מוניטין:
1
129
1
האם יש פה אנשים שחוו אולי את אותם הכאבים ? ואיך נפטרתם מהם ?
מדובר על כאב נורא חזק במרפק שמאל שמופיע לי כאשר אני עושה כפיפות מרפקים עם מוט/דאמבלים מאחורי הראש בשכיבה / ישיבה
מעולם לא חוויתי כאב כזה זה נורא.

וההתלבטות שלי היא כזאת, האם פשוט להימנע מתרגילים שהכאב הזה מורגש ולהחליף אותם בתרגילים אחרים או שעדיף פשוט ללכת על בטוח ולקחת מנוחה של שבועיים,
והאם האבד מסת שריר במהלך השבועיים האלה ?

כשיש לי או למתאמן שלי כאבים בתנועה ספציפית אני בדרך כלל פשוט אחליף תנועה או אפטר ממנה לגמרי ואשתדל למצוא דרך עבודה כמה שיותר ספציפית למטרה שלנו אבל שתיהיה ללא כאבים. לא חושב שאמליץ על שבועיים מנוחה טוטאלים סתם ככה אלא אם אני מרגיש שרמות העומס הכלליות מאוד גבוהות ואז אולי שבוע דילואוד יתאים.

אבל במקרה שלך זה נשמע שזה משהו נקודתי אז פשוט הייתי מוצא משהו דומה שלא גורם לכאב, מנסה לשחק עם זוויות עבודה, קצבים, קיצור טווחי תנועה או הוצאה לגמרי של התנועה של כפיפת מרפק לתקופה מסויימת.

אני לא רופא, פיזיו או משהו בסנגון.

• פותח/ת השרשור
כשיש לי או למתאמן שלי כאבים בתנועה ספציפית אני בדרך כלל פשוט אחליף תנועה או אפטר ממנה לגמרי ואשתדל למצוא דרך עבודה כמה שיותר ספציפית למטרה שלנו אבל שתיהיה ללא כאבים. לא חושב שאמליץ על שבועיים מנוחה טוטאלים סתם ככה אלא אם אני מרגיש שרמות העומס הכלליות מאוד גבוהות ואז אולי שבוע דילואוד יתאים.

אבל במקרה שלך זה נשמע שזה משהו נקודתי אז פשוט הייתי מוצא משהו דומה שלא גורם לכאב, מנסה לשחק עם זוויות עבודה, קצבים, קיצור טווחי תנועה או הוצאה לגמרי של התנועה של כפיפת מרפק לתקופה מסויימת.

אני לא רופא, פיזיו או משהו בסנגון.

תודה, אחכה לעוד תגובות כדי לעשות את השיקולים שלי

מנוחה טוטאלית של שבועיים זה מוגזם.
תנסה להשתמש במשקלים נמוכים יותר. עזר? אז יש יותר מידי עומס, תעשה דילואוד לתנועה. לא עזר?
תנסה להחליף ואריאציה. עזר? תעבור אליה עד להודעה החדשה. לא עזר?
תפסיק עם התנועה הזאת לגמרי. עזר? תחזור אליה אחרי תקופה ארוכה מספיק ובאיטיות. לא עזר?
בנוסף להפסקה מהתנועה קח דילואוד לכל הגוף, לא מנוחה טוטאלית אלא שבוע של אימונים קלים. עזר? תחזור למשקלים הקודמים בהדרגה ותשמור על התאוששות טובה. לא עזר?
לך לרופא. עזר? אחלה. לא עזר?
תכרות את היד.

• פותח/ת השרשור
מנוחה טוטאלית של שבועיים זה מוגזם.
תנסה להשתמש במשקלים נמוכים יותר. עזר? אז יש יותר מידי עומס, תעשה דילואוד לתנועה. לא עזר?
תנסה להחליף ואריאציה. עזר? תעבור אליה עד להודעה החדשה. לא עזר?
תפסיק עם התנועה הזאת לגמרי. עזר? תחזור אליה אחרי תקופה ארוכה מספיק ובאיטיות. לא עזר?
בנוסף להפסקה מהתנועה קח דילואוד לכל הגוף, לא מנוחה טוטאלית אלא שבוע של אימונים קלים. עזר? תחזור למשקלים הקודמים בהדרגה ותשמור על התאוששות טובה. לא עזר?
לך לרופא. עזר? אחלה. לא עזר?
תכרות את היד.

משקלים נמוכים לא עוזרים, הכאב מתחיל מיידית עם כל עומס קטן שאני עושה בתרגילים האלה :/
הכריתת יד אבל קרצה לי...אנסה..

כן ניסתי לגוון בתרגילים אחרים לאותה קבוצת שריר, זתומרת יש תחליפים, השאלה היא האם להמשיך להתאמן עם תרגילים שונים גם מבלי להפעיל לחץ על המרפק שגורם לכאב זה הדבר הנכון.
מעדיף לא לפנות לרופא כרגע למי יש זמן לזה...

הכאב מתחיל מיידית עם כל עומס קטן שאני עושה בתרגילים האלה
גם בלי משקל בכלל ורק עם היד מתכופפת באותה תנועה?
הכריתת יד אבל קרצה לי...אנסה..
אני אומר לך הפיתרון הכי פשוט
כן ניסתי לגוון בתרגילים אחרים לאותה קבוצת שריר, זתומרת יש תחליפים
ואריאציות שונות של כפיפת מרפקים או תרגילים שעושים בין היתר כפיפת מרפקים, תרגילי גב?
מעדיף לא לפנות לרופא כרגע למי יש זמן לזה...
צודק למי יש זמן להיות בריא, תפנה לזה זמן זה הכי חשוב

• פותח/ת השרשור
גם בלי משקל בכלל ורק עם היד מתכופפת באותה תנועה?
בלי משקל לא ממש, למרות שהיו לי ימים שפתאום הרגשתי את הכאב במהלך היום סתם ככה אבל רוב הזמן לא מורגש

ואריאציות שונות של כפיפת מרפקים או תרגילים שעושים בין היתר כפיפת מרפקים, תרגילי גב?
בכל סוגי התרגילים שבהם עושים כפיפת מרפקים מעל הראש, זתומרת כפיפות מרפקים מעל הראש ליד אחורית, ותרגיל גב שדומה לזה גם כן שעושים בשכיבה.
בנוסף בתרגילי מתח כאשר היד מופנת כלפי חוץ מורגש

שאר התרגילים לא מרגיש.
(מקווה שאני יוצא איכשהו ברור)

בלי משקל לא ממש
אז רק ממשקלים מסוימים זה כואב, זה סימן טוב. תוריד משקלים ותחזור לאט לאט, יכול להיות שככה. זה יעבור אם זה מעומס יתר על המרפק.
הראש, זתומרת כפיפות מרפקים מעל הראש ליד אחורית, ותרגיל גב שדומה לזה גם כן שעושים בשכיבה.
בנוסף בתרגילי מתח כאשר היד מופנת כלפי חוץ מורגש
אוקיי אז זה קורה בשתי תנועות: בכפיפת מרפקים ובפשיטת מרפקים (יד אחורית מעל הראש זה פשיטה, יעני כשאתה מיישר את המרפק). זאת נקודה שיכולה להיות חשובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית