הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רצועות ליפטינג

עמיחי כץ

משתמש פעיל
455
604
נק' מוניטין:
630
455
604
לאחרונה ראיתי שב משקלים ההכי כבדים של הדדליפט שלי אני מתקשה מבחינת ההחזקה של המוט, בעיקר מכאב. אז חשבתי לקנות רצועות ולהשתמש בהן כשיש צורך.

אשמח לשמוע את הדעה שלכם על רצועות, וגם העם יש סוגים שונים ומה ההבדל ביניהם?

• פותח/ת השרשור
Facebook

יש לי זוג רצועות של IRON MIND שמחזיקות טוב מאוד כבר כמה שנים.

כתוב יפה
האחיזה שלי אחיזה משולבת כרגע+מגנזיום.
ההפרעה זה הכאב בהחזקה

מתי אתה משתמש ברצועות?

• פותח/ת השרשור
יש שתי סוגים
רצועת 8
או פס רגיל

אם אתה לא בכיון של להתחרות,אז למה לא להשתמש? כמובן רק בסטים הכבדים של העבודה?

מה ההבדל ביניהם?
ואני כן בכיוון של להתחרות, שאני אסיים את השירות.

רצועות 8 הם הרצועות שסטרונגמן משתמשים, זה קל לשימוש, ומאפשר לך לשמור מרחק יחסית גדול בינך למוט, שזה טוב לתחרות שמתירה את זה. אבל זה רע להתרגל לזה ואז לבוא למשוך בלעדיהם ולהרגיש דפסיט דדליפט.

הרצועות היותר פופולריות בפאוורליפטינג אלו הפשוטות, לא 8. המרחק בין היד למוט קטן אך עדיין קיים. זה מקל מאוד על האחיזה.

אני ממליץ להתרגל כמה שיותר למשוך בלי, אבל למושגי הוק, או סתם למי שנמאס לסבול, להשתמש ברצועות עם דפסיט מאוד קטן כדי להתגבר על היתרון שלהם. ולמשוך כמה שאפשר בלעדיהם.

לדעתי כל הרצועות אותו דבר, אין סיבה לקנות משהו יקר.

יש לי רצועות למקרה שאני נקלה למכון כושר עם מוטות מחליקות ללא מגנזיום, קרה לי בחו"ל.

יש לי רצועות למקרה שאני נקלה למכון כושר עם מוטות מחליקות ללא מגנזיום, קרה לי בחו"ל
באימונים שלך במכון נורמלי אתה לא משתמש בחיים ברצועות? גם לא בנפח מוגזם או בתרגילי עזר שהמטרה שלהם זה לא הגריפ?
אבל למושגי הוק
מה ההבדל, הכאב באגודל? או שיש עניין אחר?

כתוב יפה
האחיזה שלי אחיזה משולבת כרגע+מגנזיום.
ההפרעה זה הכאב בהחזקה

מתי אתה משתמש ברצועות?

בדרך כלל יש לי פעמיים בשבוע דדליפט. יום כבד של סט כבד+כמה סטים בק אוף ויום של יותר נפח. ביום הכבד הסט הכבד בלי רצועות, הבק אוף עם. ביום נפח הסט הראשון בלי רצועות והשאר עם.

אני מושך בהוק גריפ ומהניסיון שלי שני סטים בהוק בשבוע מספיקים לי כדי לשמור על הכושר של האחיזה. אין לי טעם לטחון סתם את האחיזה בשאר הסטים.

בדרך כלל יש לי פעמיים בשבוע דדליפט. יום כבד של סט כבד+כמה סטים בק אוף ויום של יותר נפח. ביום הכבד הסט הכבד בלי רצועות, הבק אוף עם. ביום נפח הסט הראשון בלי רצועות והשאר עם.

אני מושך בהוק גריפ ומהניסיון שלי שני סטים בהוק בשבוע מספיקים לי כדי לשמור על הכושר של האחיזה. אין לי טעם לטחון סתם את האחיזה בשאר הסטים.
הוק גריפ היא בעיקר אחיזה טכנית + סיבולת כאב במידה מסוימת.
אני מניח שעם אחיזה 'רגילה' היית מתנהל אחרת(?)

באימונים שלך במכון נורמלי אתה לא משתמש בחיים ברצועות? גם לא בנפח מוגזם או בתרגילי עזר שהמטרה שלהם זה לא הגריפ?
בחיים לא.
אבל כמו שכתבתי, אם הציוד זבל ואין לי מגנזיום, אז כן.
שזה פעם בשנתיים אולי.
מה ההבדל, הכאב באגודל? או שיש עניין אחר?
כאב באגודל.

אבל אם תהיה בסיטואציה שלמתאמן שלך יש גב חלש ואתה נותן לו תרגיל עזר משיכה כלשהי, למה לתת לגריפ להגביל את העבודה במקום השרירים שאתה מנסה שיגבילו את העבודה?
אני יכול לראות סיטואציות שאסכים למתאמן להשתמש ברצועות, מלבד מושכי ההוק גריפ.

לי אישית אין בהם צורך.

🤬

מה כל הדיבור סביב ההוק גריפ ושזה לא מחזק את הגריפ (ראיתי גם בפייסבוק)? זה לא שזה יותר קל ממיקס גריפ...?
אף פעם לא אמרתי שזה לא מחזק את הגריפ.

לך תעשה 8×5 דדליפט עם הוק גריפ 3 פעמים בשבוע, אתה מהר מאוד תעבור לגולף איפה שלא מתעללים בך.

קשה לעבוד איתו לנפח גבוה, זה כואב.

אף פעם לא אמרתי שזה לא מחזק את הגריפ.

לך תעשה 8×5 דדליפט עם הוק גריפ 3 פעמים בשבוע, אתה מהר מאוד תעבור לגולף איפה שלא מתעללים בך.

קשה לעבוד איתו לנפח גבוה, זה כואב.
אז למה
אני יכול לראות סיטואציות שאסכים למתאמן להשתמש ברצועות, מלבד מושכי ההוק גריפ
?
אף פעם לא אמרתי שזה לא מחזק את הגריפ
ראיתי איזה אחד אחר שטוען את זה, כמובן שהבנתי שהוא טועה, אבל ניסיתי להבין על מה הדיבור אחרי שחשבתי שגם אתה אמרת את זה. לא משנה, מסתבר שהתכוונת למשהו אחר...

אז למה

?

ראיתי איזה אחד אחר שטוען את זה, כמובן שהבנתי שהוא טועה, אבל ניסיתי להבין על מה הדיבור אחרי שחשבתי שגם אתה אמרת את זה. לא משנה, מסתבר שהתכוונת למשהו אחר...
תרגול ספציפי זה מאוד חשוב.
אתה צריך להתאמן דומה לאיך שתתחרה.
ולדעתי רוב הכשלים בדדליפט בתחרות זה מתאמנים שלא מתאמנים כמו שהם מתחרים, דהיינו שמשתמשים ברצועות באימונים.

גם הפציעה של ג'וני קנדיטו לדעתי קשור ברמה מסוימת שהוא התאמן עם רצועות אבל משך באחיזה משולבת בתחרות.

ברגע שיש הגבלה אמיתית להתאמן בצורה שמתחרים, כמו בהוק גריפ, צריך לעשות התאמות.

הבעיה של הוק זה שהוא כואב, אם הדבר היה נכון באחיזה משולבת, הייתי מחפש פיתרון דומה.

הוק זאת מיומנות שאין לי, לא טרחתי אפילו לרכוש אותה, אני חזק, אבל לסבול עם הוק, אני לא מסוגל.

אני מצדיע למי שמסוגל, להם צריך למזער סבל בעזרת רצועות בחלק מהסטים לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית