הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט אסימטרי (מצורפות תמונות)

Belegar

משתמש מתחיל
38
13
נק' מוניטין:
14
38
13
שלום לכולם,
מאוד אודה על הכוונה שלכם ושיתוף בידע ונסיון.
את הבעיה אפשר לראות בתמונות 1 ו-2 - יש לי אסימטריה רצינית בשלב התחתון של הסקוואט - הצד הימיני של האגן באופן ניכר נמוך מהצד השמאלי.
אני לא יודע אם זאת הבעיה של גמישות,טכניקה או משהו אחרי, בשביל זה אני צרך את הנסיון וההכוונה שלכם לפתרון הבעיה, אם זה תרגילים שאני צריך לעשות או רופאים שצריך ללכת.

רקע רפואי ואולי נקודות מכווינות למקור הבעיה :

-בעייה בגב
  • בין L4 -L5 בלט דיסק הקפי ובקע מרכזי וסוב ארטיקולרי ימני הגורם ללחץ על השק, ללא לחץ על השורשים
    הנוירופורמינה הימנית מוצרת במידה קלה.
  • בין L5-S1 בקע אחורי עם לחץ מינימאלי על קדמת השק, ללא לחץ על השורשים, הנוירופורמינות חופשיות.
- בתרגיל שבתמונה123 יש הבדל ניכר מאוד בין רגל ימין לשמאול שלי, רגל שמאל מצליחה להיות מגבילה לקרקע (כמו בתמונה) אבל ימין מאוד רחוקה.

-כאשר אני עושה סקוואט אני מרגיש שאני נשאן על רגל ימין שלי יותר במיוחד בשלב של העליה.

תודה רבה.

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 176 · צפיות: 165
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 142.4 · צפיות: 160
  • 123.PNG
    123.PNG
    KB 38.7 · צפיות: 171
לא רואה שום דבר בעייתי בתמונות אבל אולי סרטון יהיה מועיל יותר.

עצה שלי: אל תחפש צרות בכוח. אם יש לך כאבים כשאתה מתאמן, נסה להבין מאיפה הכאבים ולעשות התאמות כדי שתוכל להמשיך להתאמן בלי כאב. אפשר להתחזק ולהיות בריאים גם בלי סקוואטים אם זה גורם לך לסטרס.

אם אין לך כאבים, פשוט תמשיך להתחזק ולשמור על כושר. אל תחפש טכניקה מושלמת וסימטרית לגמרי כי אתה לא תצא מזה. אם בא לך לקרוא קצת: On Perfect Technique | Barbell Medicine

אם אתה לא מסוגל לעבור את זה לבד ואתה צריך תמיכה ועזרה בתכנון, קח מאמן טוב, אני חושב שזה יהיה יעיל יותר מכל רופא שתבחר ללכת אליו.

• פותח/ת השרשור
לא רואה שום דבר בעייתי בתמונות אבל אולי סרטון יהיה מועיל יותר.

עצה שלי: אל תחפש צרות בכוח. אם יש לך כאבים כשאתה מתאמן, נסה להבין מאיפה הכאבים ולעשות התאמות כדי שתוכל להמשיך להתאמן בלי כאב. אפשר להתחזק ולהיות בריאים גם בלי סקוואטים אם זה גורם לך לסטרס.

אם אין לך כאבים, פשוט תמשיך להתחזק ולשמור על כושר. אל תחפש טכניקה מושלמת וסימטרית לגמרי כי אתה לא תצא מזה. אם בא לך לקרוא קצת: On Perfect Technique | Barbell Medicine

אם אתה לא מסוגל לעבור את זה לבד ואתה צריך תמיכה ועזרה בתכנון, קח מאמן טוב, אני חושב שזה יהיה יעיל יותר מכל רופא שתבחר ללכת אליו.
תודה על התגובה,
לא ברור לי אך אתה לא רואה את הבעיה - בתמונה מתחתי קו אופקי בשביל להדגיש את הבעיה.
אני לא מרגיש כאב בתרגיל, אני לא מחפש להיות פרפקציוניסט, מחפש להיות "נורמלי".
אם היה מדובר במשהו זניח לא היית מתייחס אבל מהתמונה רואים טוב מאוד את גודל הבעיה.

נראה שבסך הכל הגלוטס קטן יותר בצד שמאל
במצב התחתון של הסקוואט באמת נראה ככה, אבל זה רק במצב הזה, בעמידה הכל סמטרי.

העקמת של למאר גאנט לא עצרה אותו מפי 5 משקל גוף על הדדליפט, ולשיא היסטורי מטורף.
צפה בקובץ המצורף 77319
מרשים, אבל זה לא המקרה 🙄
אין לי אסימטריה בגוף, רק בזמן התרגיל, לא יודע אם זאת בעיה של גמישות או בגלל בעיות בגב
אימצתי לעצמי בתת מודע טכניקה עקומה שתעמיס פחות על הגב...

אולי אם אצרף סרטון משהו יתבהר, מחר אימון רגליים אצלם סרטון.

האיזון של הסקוואט שלך בסדר.
הבעיות כאן הם, חוסר עומק בירידה וחוסר כיווץ גב עליון. אני לא רואה בעיה של סימטריה בסקוואט.
גם אם יש, זה לא בעיה.

• פותח/ת השרשור
האיזון של הסקוואט שלך בסדר.
הבעיות כאן הם, חוסר עומק בירידה וחוסר כיווץ גב עליון. אני לא רואה בעיה של סימטריה בסקוואט.
גם אם יש, זה לא בעיה.

לגבי עומק - הכי נמוך שהפציעת גב מאפשרת לי לרדת זה מקביל לקרקע אם אני יורד נמוך יותר יש כאב ו BUTT WINK.
לא הבנתי מה הכוונה לכיווץ גב עליון.
לגבי הסימטרייה - אך אתה לא מצליח לראות שהצד הימני יותר נמוך(בהרבה) מהשמאלי
5.PNG

לא הבנתי מה הכוונה לכיווץ גב עליון
המוט לא אמור סתם לנוח לך על הגב, הוא אמור ממש להיות "תקוע" לך בתוכו
זה לא נקרא הרבה, וזה גם לא בעיה. בוא נגיד את זה ככה, אם צריך לעצור את הסרטון ולהעביר פס בשביל שיראו את זה כנראה שאין בעיה.

• פותח/ת השרשור
המוט לא אמור סתם לנוח לך על הגב, הוא אמור ממש להיות "תקוע" לך בתוכו
אני לא מבין אם אתה מטרילים אותי או שאני לא מבין את הכוונה שלכם?(כניראה אחרון)
יש סרטון הסבר עם בדידים בשבילי?

אני לא מבין אם אתה מטרילים אותי או שאני לא מבין את הכוונה שלכם?(כניראה אחרון)
יש סרטון הסבר עם בדידים בשבילי?
תחשוב על זה שהגב עליון זאת הנקודת מפגש שלך עם המוט, ככה שאתה תרצה שהוא יהיה כמה שיותר יציב, ככה שהמוט יהיה כמה שיותר יציב.
סרטון טוב להיי באר לא מצאתי, אז אנסה לכתוב במילים.
  • אתה רוצה להחזיק את המוט הכי צר שאתה יכול, אבל רק כל עוד המרפקים לא נמצאים מחוץ לכפות ידיים, אם אתה מאוד גמיש באזור שים לב לזה.
  • אתה רוצה לנסות שהמרפקים שלך יגעו אחד בשני, כמובן שזה לא באמת יקרה, אבל התנועה הזאת של קירוב המרפקים אחד לשני תתן לך כיווץ חזק בגב.
  • אתה רוצה לנסות "לשבור" את המוט לתוך הגב, כלומר לנסות לכופף את המוט לתוך הגב. גם פה כמובן שזה לא באמת יקרה, אבל זאת התנועה של כיווץ הגב.
  • בהיי באר כנראה שלרוב עדיף שהמרפקים יהיו יחסית מתחת למוט.
כמו שאמרתי הפעולות האלה אמורות לכווץ לך את הגב עליון ולהוסיף לך יציבות לסקוואט.

לגבי אי הסימטריה בתמונות,
לדעתי הסיבות יכולות להיות:
רוטציה לטרלית של האגן
אי סימטריה באורך עצמות הרגליים (טיביה ו/או פמור יותר ארוכה באחת הרגליים)
אי סימטריה בגודל השרירים

אני לא חושב שיש סיבות אחרות, מוזמנים לתקן אותי.

מהסרטונים נראה שאתה לא מסובב את האגן ולא ציינת שיש איזו אי סימטריה באורך הרגליים, לכן אני מאמין שהשרירים בצד אחד גדולים קצת יותר מבצד השני. אתה יכול למדוד היקפים או לצלם מזוויות שונות כדי לוודא.

בכל מקרה זה לא נראה לי בעייתי או מזיק

לגבי עומק - הכי נמוך שהפציעת גב מאפשרת לי לרדת זה מקביל לקרקע אם אני יורד נמוך יותר יש כאב ו BUTT WINK.
כדאי למצוא דרך להעמיק את הסקוואט, אולי בעזרת בוקס סקוואט או פין סקוואט.
באט ווינק בעניי זה בעיקר מחוסר כיווץ בטן, לא קשור לעומק.
אני ממליץ לך לפנות למאמן אם מה שאני כותב לא מובן לך מספיק.
לא הבנתי מה הכוונה לכיווץ גב עליון.
אפשר לומר שצריך לדמיין שאתה שובר את המוט על הגב. צריך לכווץ את הגוף שיהיה מוצק כשמחזיקים מוט על הגב. אצלך המוט יושב על הגב בלי כיווץ וכוונה מיוחדת.
גם לי יש כזה, זה שטויות.

תקרא את זה, אולי זה יעזור לך סקוואט, למה? מי? מה? ואיך? כל הטכניקה כאן - פשוט פאוורליפטינג

מה זה טכניקה נכונה? - פשוט פאוורליפטינג

אשמח לכוון אותך לסרטונים גם אם תרצה.

זה סרטון ראשון מתוך 5, תצפה בהם, זה יעזור לך.

אני לא חושב שיש סיבות אחרות, מוזמנים לתקן אותי
אלן ת'רול ציין פעם שיש לו חוסר איזון בסקוואט כי הוא נפצע הרבה בעקב והגמישות שלו בעקב הזה נפגעה, לעומת העקב השני שבו יש לו גמישות רגילה.
ובכל זאת הייתי אומר שהסקוואט שלו קצת יותר מנחמד.
ולא ציינת שיש איזו אי סימטריה באורך הרגליים
לי זה נראה שהטיבייה השמאלית קצת יותר ארוכה, לא?

אלן ת'רול ציין פעם שיש לו חוסר איזון בסקוואט כי הוא נפצע הרבה בעקב והגמישות שלו בעקב הזה נפגעה, לעומת העקב השני שבו יש לו גמישות רגילה.
ובכל זאת הייתי אומר שהסקוואט שלו קצת יותר מנחמד.

וואלה! הנה עוד סיבה אפשרית.
יש לו אחלה ערוץ, אני אוהב את הסרטונים שלו

לי זה נראה שהטיבייה השמאלית קצת יותר ארוכה, לא?

צודק, בתמונה הזאת זה באמת נראה ככה

Screenshot from 2022-03-30 13-56-32.jpg

אבל תמונה יכולה להטעות ועדיף שימדוד בעצמו כדי להיות בטוח

תעמוד צר יותר, בערך עקב מתחת לבית שחי, רד קצת יותר נמוך, תעבור למכנסי ספורט. ותנסה להוציא לך מהראש את המונח חוסר סימטריה. זה הכל, בהצלחה.

דבק ראשון ההבדל לא כזה נורא.
דבר שני תעשה בדק בית אולי יש משהו לקוי בטכניקה של הסקואט :
אולי צריך למצוא מנח אחר לכפות הרגלים.

דבר שלישי , פה רוב הסיכויים שאני צודק והכי חשוב :
תעשה בדק בית אולי שי חולשה בשריר כלשהו שיוצר אי סימטריה. אולי :
הגלוטס/ההמסטרינג/4 ראשי/ מסובבי הירך או אנערף איזה שריר כלשהו אולי תאומים אולי בעיה בכפות הרגליים... יש משהו שמצר - הכוונה שצד אחד חזק יותר משני.
צריך למצוא ולחזק אותו.
צריך לעושת אימונים של רגל רגל

בארץ כמעט ואין פיזואטרפסיט שהוא גם מתאמן בחדר כושר. בחול יש המון כאלו.
נאמר פה סקוואט אוניברסיטי זה אחד מהם אבל יש רבים אחרים בחול - בארץ כמעט ואין לנו כאלו...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית