הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט אסימטרי (מצורפות תמונות)

Belegar

משתמש מתחיל
38
13
נק' מוניטין:
14
38
13
שלום לכולם,
מאוד אודה על הכוונה שלכם ושיתוף בידע ונסיון.
את הבעיה אפשר לראות בתמונות 1 ו-2 - יש לי אסימטריה רצינית בשלב התחתון של הסקוואט - הצד הימיני של האגן באופן ניכר נמוך מהצד השמאלי.
אני לא יודע אם זאת הבעיה של גמישות,טכניקה או משהו אחרי, בשביל זה אני צרך את הנסיון וההכוונה שלכם לפתרון הבעיה, אם זה תרגילים שאני צריך לעשות או רופאים שצריך ללכת.

רקע רפואי ואולי נקודות מכווינות למקור הבעיה :

-בעייה בגב
  • בין L4 -L5 בלט דיסק הקפי ובקע מרכזי וסוב ארטיקולרי ימני הגורם ללחץ על השק, ללא לחץ על השורשים
    הנוירופורמינה הימנית מוצרת במידה קלה.
  • בין L5-S1 בקע אחורי עם לחץ מינימאלי על קדמת השק, ללא לחץ על השורשים, הנוירופורמינות חופשיות.
- בתרגיל שבתמונה123 יש הבדל ניכר מאוד בין רגל ימין לשמאול שלי, רגל שמאל מצליחה להיות מגבילה לקרקע (כמו בתמונה) אבל ימין מאוד רחוקה.

-כאשר אני עושה סקוואט אני מרגיש שאני נשאן על רגל ימין שלי יותר במיוחד בשלב של העליה.

תודה רבה.

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 176 · צפיות: 165
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 142.4 · צפיות: 160
  • 123.PNG
    123.PNG
    KB 38.7 · צפיות: 171
  • פותח/ת השרשור
תחשוב על זה שהגב עליון זאת הנקודת מפגש שלך עם המוט, ככה שאתה תרצה שהוא יהיה כמה שיותר יציב, ככה שהמוט יהיה כמה שיותר יציב.
סרטון טוב להיי באר לא מצאתי, אז אנסה לכתוב במילים.
  • אתה רוצה להחזיק את המוט הכי צר שאתה יכול, אבל רק כל עוד המרפקים לא נמצאים מחוץ לכפות ידיים, אם אתה מאוד גמיש באזור שים לב לזה.
  • אתה רוצה לנסות שהמרפקים שלך יגעו אחד בשני, כמובן שזה לא באמת יקרה, אבל התנועה הזאת של קירוב המרפקים אחד לשני תתן לך כיווץ חזק בגב.
  • אתה רוצה לנסות "לשבור" את המוט לתוך הגב, כלומר לנסות לכופף את המוט לתוך הגב. גם פה כמובן שזה לא באמת יקרה, אבל זאת התנועה של כיווץ הגב.
  • בהיי באר כנראה שלרוב עדיף שהמרפקים יהיו יחסית מתחת למוט.
כמו שאמרתי הפעולות האלה אמורות לכווץ לך את הגב עליון ולהוסיף לך יציבות לסקוואט.
אחלה הסבר + הסירטון של אלחנן סגר לי את הפינה, תודה.

לגבי אי הסימטריה בתמונות,
לדעתי הסיבות יכולות להיות:
רוטציה לטרלית של האגן
אי סימטריה באורך עצמות הרגליים (טיביה ו/או פמור יותר ארוכה באחת הרגליים)
אי סימטריה בגודל השרירים

אני לא חושב שיש סיבות אחרות, מוזמנים לתקן אותי.

מהסרטונים נראה שאתה לא מסובב את האגן ולא ציינת שיש איזו אי סימטריה באורך הרגליים, לכן אני מאמין שהשרירים בצד אחד גדולים קצת יותר מבצד השני. אתה יכול למדוד היקפים או לצלם מזוויות שונות כדי לוודא.

בכל מקרה זה לא נראה לי בעייתי או מזיק
אורך הרגליים שלי שווה - סמטרי, הבדל בין השרירים ברגליים ~ 1 ס"מ, לא משהו שנראה לעין.
מה הכוונה לא מסובב את האגן? BUTT WINK?
יש טעם ללכת לכירופרקט? יש מישהו מומלץ בפורום?

כדאי למצוא דרך להעמיק את הסקוואט, אולי בעזרת בוקס סקוואט או פין סקוואט.
באט ווינק בעניי זה בעיקר מחוסר כיווץ בטן, לא קשור לעומק.
אני ממליץ לך לפנות למאמן אם מה שאני כותב לא מובן לך מספיק.

אפשר לומר שצריך לדמיין שאתה שובר את המוט על הגב. צריך לכווץ את הגוף שיהיה מוצק כשמחזיקים מוט על הגב. אצלך המוט יושב על הגב בלי כיווץ וכוונה מיוחדת.

גם לי יש כזה, זה שטויות.

תקרא את זה, אולי זה יעזור לך סקוואט, למה? מי? מה? ואיך? כל הטכניקה כאן - פשוט פאוורליפטינג

מה זה טכניקה נכונה? - פשוט פאוורליפטינג

אשמח לכוון אותך לסרטונים גם אם תרצה.

זה סרטון ראשון מתוך 5, תצפה בהם, זה יעזור לך.

תודה רבה, אחלה סירטון!

תעמוד צר יותר, בערך עקב מתחת לבית שחי, רד קצת יותר נמוך, תעבור למכנסי ספורט. ותנסה להוציא לך מהראש את המונח חוסר סימטריה. זה הכל, בהצלחה.
אני בחור קצת גובה(1.90) עם רגלים ארוכות, אם אני עומד צר יותר אני מרגיש שמרכז הכובד שלי נמצא בעקב.

דבק ראשון ההבדל לא כזה נורא.
דבר שני תעשה בדק בית אולי יש משהו לקוי בטכניקה של הסקואט :
אולי צריך למצוא מנח אחר לכפות הרגלים.

דבר שלישי , פה רוב הסיכויים שאני צודק והכי חשוב :
תעשה בדק בית אולי שי חולשה בשריר כלשהו שיוצר אי סימטריה. אולי :
הגלוטס/ההמסטרינג/4 ראשי/ מסובבי הירך או אנערף איזה שריר כלשהו אולי תאומים אולי בעיה בכפות הרגליים... יש משהו שמצר - הכוונה שצד אחד חזק יותר משני.
צריך למצוא ולחזק אותו.
צריך לעושת אימונים של רגל רגל

בארץ כמעט ואין פיזואטרפסיט שהוא גם מתאמן בחדר כושר. בחול יש המון כאלו.
נאמר פה סקוואט אוניברסיטי זה אחד מהם אבל יש רבים אחרים בחול - בארץ כמעט ואין לנו כאלו...
מה שהצלחתי למצוא זה חוסר סמטריה בתרגיל שצרפתי בתמונה.
רגל שמאל שלי מקבילה לקרקע (כמו בתמונה) ורגל ימין רחוקה מאוד משם.
אולי כירופרקט יעזור?

קבצים מצורפים

• 75114_123.png
    75114_123.png
    KB 8.3 · צפיות: 26

הכוונה לרוטציה לטרלית של האגן כסיבה לאי סימטריה, מה שכתבתי בתחילת ההודעה.

זה לא באט ווינק, זה כזה:
lateral-pelvic-tilt-exercises-300x281.png

אין טעם ללכת לכירופרקט או כל איש מקצוע.
תמשיך להתאמן, כל עוד אין כאב, אין בעיה לא להיות סימטרי, גם אני כמוך לא סימטרי בסקוואט.

פשוט תמשיך להתאמן ולהתחזק בלי לרוקן את הארנק איפה שלא צריך.
אני בחור קצת גובה(1.90) עם רגלים ארוכות, אם אני עומד צר יותר אני מרגיש שמרכז הכובד שלי נמצא בעקב
אני לא חושב שאתה צריך לעמוד צר יותר, אבל כן לעבוד על יותר עומק.
יש גישות שונות לזה, בליווי אישי מאמן טוב יכול לעזור לך אם זה.
אם זה משהו שמעניין אותך, אני מלווה אונליין, או אשמח להפנות אותך למאמן באזור שלך אם אני מכיר.

אבל בגדול, הטכניקה שלך סבירה ואין סיבה שתשבור את הראש על זה יותר מידי. גם עם הטכניקה הנוכחית אין סיבה שלא תתקדם עוד.

אבל אל תצפה לסימטריה.

• פותח/ת השרשור
שלום לכולם, חוזר עם פידבק.
חלקכם המלצתם לי לעבוד על העומק,לכן ב-4 אימוני רגליים האחרונים התחלתי להתאמן על העומק בהדרגה כך שכל אימון ירדתי יותר עמוק,באימון האחרון העומק היה עוד 5 ס"מ (הערכה) מהDEFULT שלי.

בנתיים לא מרגיש כאבים בגב! אבל נתקלתי במשהו חדש. במשקלים גדולים ברגע שאני מתחיל לעלות מהנקודה התחתונה, העגן עולה קודם.
מרגיש לי כאילו אחד השרירים לא מפותח מספיק ואני מנסה אוטומטית לעביר את העמוס על הגב בכך שאני מעלה את העגן קודם(מתכון לפציעות).
מהצד זה לא כזה בולט לעין אבל אני מרגיש שאני מתקשה לעלות למעלה מהנקודה התחתונה.
רעיונות לתרגילי חיזוק?😃

מתכון לפציעות
זה לא מתכון לפציעות, תוכנית גרועה זה מתכון לפציעות. אתה יכול להתאמן המון עם טכניקה "רעה" ולא להיפצע, פשוט אם תעבוד על טכניקה טובה בטווח הארוך תרים יותר משקל/סטים/חזרות.
מרגיש לי כאילו אחד השרירים לא מפותח מספיק ואני מנסה אוטומטית לעביר את העמוס על הגב בכך שאני מעלה את העגן קודם(מתכון לפציעות).
זה יכול לנבוע מכמה סיבות. קוואדס חלש יותר מהשרשרת אחורית (ההשערה שלך)/ הרגל רע שהגוף שלך למד/ דימיון לא נכון של איך התרגיל צריך להיראות...
לפי הסיבה שזה קורה לך, נוכל להמליץ לך על איך לתקן את זה. אבל אם אתה רק מחפש תרגיל עזר אמליץ לך על פאוז סקוואט.

שלום לכולם, חוזר עם פידבק.
חלקכם המלצתם לי לעבוד על העומק,לכן ב-4 אימוני רגליים האחרונים התחלתי להתאמן על העומק בהדרגה כך שכל אימון ירדתי יותר עמוק,באימון האחרון העומק היה עוד 5 ס"מ (הערכה) מהDEFULT שלי.

בנתיים לא מרגיש כאבים בגב! אבל נתקלתי במשהו חדש. במשקלים גדולים ברגע שאני מתחיל לעלות מהנקודה התחתונה, העגן עולה קודם.
רעיונות לתרגילי חיזוק?😃
לדעתי זה תקין ונכון שהאגן תעלה קודם.
אבל לא ראיתי את הסקוואט שלך.

תודה, אתה יכול בבקשה לתאר את התרגיל בכמה משפטים?
כמו סקוואט רגיל, רק שכשאתה מגיע למטה אתה "קופא" במקום בלי תנועה, ואז עולה ישר למעלה בלי לרדת למטה ולהשתמש בבאונס (האפקט האלסטי הזה שמקפיץ אותך מהתחתית של הסקוואט). אתה יכול פשוט לדאוג שהמוט יהיה חסר תנועה, ואתה יכול לקבוע שאתה מחכה כמות קבועה מראש של זמן למטה.
יש כאן תת פורום שמאפשר לדון בתוכניות אימונים על מנת לקבל ביקורת בונה?
תפתח בפורום פאוורליפטינג/ווייטליפטניג

• פותח/ת השרשור
כמו סקוואט רגיל, רק שכשאתה מגיע למטה אתה "קופא" במקום בלי תנועה, ואז עולה ישר למעלה בלי לרדת למטה ולהשתמש בבאונס (האפקט האלסטי הזה שמקפיץ אותך מהתחתית של הסקוואט). אתה יכול פשוט לדאוג שהמוט יהיה חסר תנועה, ואתה יכול לקבוע שאתה מחכה כמות קבועה מראש של זמן למטה.
אה, אז זה הסקוואט הרגיל שלי.
אין לי את הגמישות ואת העומק לרדת עד כדי כך למטה(בעיה בגב) בשביל להשתמש בבאונס.

אה, אז זה הסקוואט הרגיל שלי.
אין לי את הגמישות ואת העומק לרדת עד כדי כך למטה(בעיה בגב) בשביל להשתמש בבאונס.
לא קשור לגמישות, גם בעומק הרגיל שלך אם אתה מרים מספיק קרוב לכשל ולא מכוון לפאוז אז לא יהיה לך פאוז, הגוף ירצה לעלות כמה שיותר מהר.

• פותח/ת השרשור
לילה טוב,
לבקשת החברים ולצורך ללמוד מטעויות מעלה סרטון של הסקוואט שלי.
זה מוזר אבל באמון הזה הרגשתי שונה מהאימון הקודם,למרות שהגעתי לאימון שבור אחרי ריצה ארוכה בשבת לא קרה מה שתארתי בהודעה הקודמת עם העגן...

אשמח לקבל תגובות בונות ולהשתפר בהתאם.
הוספתי גם תמונה עם מיקום המוט, רואים טוב 😆

https://youtube.com/shorts/R3OAaEDHn4w
https://youtube.com/shorts/1aXz6kNMKxQ

קבצים מצורפים

• bar line.jpg
    bar line.jpg
    KB 92.6 · צפיות: 39
הייתי זורק את החגורה לפח, מצר את העמידה לבערך עקב מתחת לבית שחי ומוריד משקל מהמוט כדי שתוכל לרדת נמוך כי זה מאוד גבוה.

תרד יותר עמוק, אם צריך, תוריד קצת משקל.

בבוקס סקוואט תשב לגמרי, ורק אז תקום, ותרד גם בו עמוק יותר.

חסר הרבה עומק, תרד למקסימום גמישות שלך.

• פותח/ת השרשור
הייתי זורק את החגורה לפח, מצר את העמידה לבערך עקב מתחת לבית שחי ומוריד משקל מהמוט כדי שתוכל לרדת נמוך כי זה מאוד גבוה.
תודה רבה על התגובה.
זה החגורה של המכון כושר (משתמש במה שיש), ד"א מה ההבדל בין החגורה עבה לצרה?תודה.

תרד יותר עמוק, אם צריך, תוריד קצת משקל.

בבוקס סקוואט תשב לגמרי, ורק אז תקום, ותרד גם בו עמוק יותר.

חסר הרבה עומק, תרד למקסימום גמישות שלך.
תודה,
אני על זה, לאט לאט מבלי לרדת במשקלים אני יורד עמוק יותר.
בבוקס סקוואט ממש לשבת,להרפות שרירים, ואז לקום? או לשמור על המתח בשריר?

עוד זווית

תודה רבה על התגובה.
זה החגורה של המכון כושר (משתמש במה שיש), ד"א מה ההבדל בין החגורה עבה לצרה?תודה.

תודה,
אני על זה, לאט לאט מבלי לרדת במשקלים אני יורד עמוק יותר.
בבוקס סקוואט ממש לשבת,להרפות שרירים, ואז לקום? או לשמור על המתח בשריר?

עוד זווית

אין לי בעיה עם החגורה.
ההבדל בינה לגורה מקצועית היא בקשיחות, ובתמיכה שהיא נותנת לבטן. בחגורה שלך אין קשיחות ותמיכה בבטן.

בבוקס תטה אותו לצד שיהיה נמוך יותר, תתיישב ישיבה מוחלטת אבל אל תהיה משוחרר, ותמתין למטה שניה או שתיים.

• פותח/ת השרשור
בבוקס תטה אותו לצד שיהיה נמוך יותר
לאט לאט חחח תן לי להתרגל 😁, בנתיים אני מחליף את הפלטות שעליו בדקות יותר אח"כ אטה את הבוקס לצד אפילו עכשיו (עם הפלטה הירוקה) זה אתגר בשבילי.בנוסף לאתגר של הגב אני מרגיש כמו פינוקיו, צריך לעבוד על הגמישות.
תודה רבה לך.

• פותח/ת השרשור
היי כולם,
מעדכן וגם יש לי שאלה די דחופה.
בזמן האחרון 3 (אימונים) החלפתי את הסקוואט בleg press machine (בגלל כאבים), רגל-רגל והינה ברוך השם היום איבדתי תחושה בארבע הראשי שלי ברגל שמאל 😕 הרגשה דומה להרדמה של רופאה שייניים. המלצות מידיות לפני שאפנה לרופאה (לעשות מתיחות או לשים קרח)? לאיזה רופאה לקבוע תור, אורתופט או נוירולוג?
(אני מזכיר שיש לי בעיות בגב).
תודה.

אין לי מושג, וקשה לי להאמין שמישהו כאן ידע טוב יותר מרופא משפחה שלך.
אם אתה חושש שזה מצב חירום, לך מיד לחדר מיון בבית החולים, לא לפורום LBS.

• פותח/ת השרשור
אני בודק כמה כיוונים אחד מהם זה הפורום, ברור לי שלהקשיב לעצות מאינטרנט זה לא אופטמלי אבל כאשר תור לרופאה המשפחה שלך בעוד שבוע ולאורתופד בעוד חודש אז אני בבעיה.
כרגע מתקשר לאחות ממכבי ליעוץ לשאול אך אני מתקדם מפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית