הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

גירעון קלורי גבוה מדי

• פותח/ת השרשור par2004
  • פורסם בתאריך

par2004

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
היי, rmr שלי סביב ה2400(~90 קילו על 1.78)

אני אוכל כל יום באיזור ה1500-1600 קלוריות(יש ימים שגם מעט פחות מזה).

בימי אימון הגירעון יכול להגיע גם ל1500 קלוריות, וגם בימים "רגילים" אני הולך יותר מהממוצע.

האם הגירעון הקלורי גבוה מדי ויכול לפגוע לי במסת שריר(אני אוכל כמות חלבון 1.8-2 ממשקל הגוף כל יום)?

כי לפי החישוב שלי זה קצב של יותר מקילו וחצי בשבוע ויש לי הרגשה שזה קיצוני מדי

נערך לאחרונה:
שמע או שאתה לא סופר נכון את הקלוריות או שאתה עומד להגיע לבית חולים עוד יומיים

• פותח/ת השרשור
שמע או שאתה לא סופר נכון את הקלוריות או שאתה עומד להגיע לבית חולים עוד יומיים

1600-1500 קלוריות זו לא כמות סבירה לחלוטין?
נמנע כמעט לחלוטין מפחמימות ומתבסס על דגים, עוף, חלב ומוצריו

*עכשיו אני קולט שכתבתי בטעות 600 בהודעה חח, נערך

1600-1500 קלוריות זו לא כמות סבירה לחלוטין?
זה כמות של נשים
נמנע כמעט לחלוטין מפחמימות
אין טעם, אין שום דבר רע בפחמימות

שמע, עזוב אותך מכל המחשבונים, אין להם באמת דרך לדעת כמה הגוף שלך שורף.

תעקוב אחרי ההוראות האלה ותגיע למשקל שאתה רוצה:
  • תאכל כל יום את אותה כמות קלוריות בדיוק
  • תשקול את עצמך כל בוקר אחרי שירותים לפני שאתה מכניס משהו לפה
  • כל 7 ימים תעשה ממוצע מכל השקילות בשבוע
  • תשווה בין ממוצע לממוצע, נניח שבוע שעבר הממוצע שקילות שלך היה ככה וככה והשבוע הממוצע שקילות היה ככה וככה
  • בהתאם לשינויים שבין ממוצע לממוצע תוסיף/תוריד/תשאיר כמו שזה את הכמות קלוריות שאתה מכניס כל יום
אתה רוצה לכוון לירידה של בערך 1% מהמשקל גוף בשבוע. נשמע ממך שאתה בעודף משקל (אלא אם אתה על אחוז שומן נמוך) אז אתה יכול לרדת קצת יותר מהר, אבל עדיף לא יותר מידי.
שים לב שאתה סופר כל דבר שנכנס לך לפה, כולל שמן שאתה מטגן איתו את האוכל, רוטב שאתה מטבל איתו את האוכל, הכל. זה נפוץ מאוד שאנשים מפספסים כל מיני דברים שהם אוכלים ואז מתפלאים למה הם עולים במשקל עם 400 קלוריות ביום. נפוץ גם שאנשים לא סופרים איזה יום יומיים בשבוע ואז לא מבינים מאיפה העלייה במשקל.

אין סיבה להימנע מכמעט כל מאכל אפשרי, גם אם בא לך לאכול שוקולד זה סבבה לגמרי כל עוד אתה סופר את הערכים שלו. לא צריך לאכול אוכל מגעיל בחיטוב, אפשר להנות מהאוכל גם בירידה במשקל.

זה כמות של נשים

אין טעם, אין שום דבר רע בפחמימות

שמע, עזוב אותך מכל המחשבונים, אין להם באמת דרך לדעת כמה הגוף שלך שורף.

תעקוב אחרי ההוראות האלה ותגיע למשקל שאתה רוצה:
  • תאכל כל יום את אותה כמות קלוריות בדיוק
  • תשקול את עצמך כל בוקר אחרי שירותים לפני שאתה מכניס משהו לפה
  • כל 7 ימים תעשה ממוצע מכל השקילות בשבוע
  • תשווה בין ממוצע לממוצע, נניח שבוע שעבר הממוצע שקילות שלך היה ככה וככה והשבוע הממוצע שקילות היה ככה וככה
  • בהתאם לשינויים שבין ממוצע לממוצע תוסיף/תוריד/תשאיר כמו שזה את הכמות קלוריות שאתה מכניס כל יום
אתה רוצה לכוון לירידה של בערך 1% מהמשקל גוף בשבוע. נשמע ממך שאתה בעודף משקל (אלא אם אתה על אחוז שומן נמוך) אז אתה יכול לרדת קצת יותר מהר, אבל עדיף לא יותר מידי.
שים לב שאתה סופר כל דבר שנכנס לך לפה, כולל שמן שאתה מטגן איתו את האוכל, רוטב שאתה מטבל איתו את האוכל, הכל. זה נפוץ מאוד שאנשים מפספסים כל מיני דברים שהם אוכלים ואז מתפלאים למה הם עולים במשקל עם 400 קלוריות ביום. נפוץ גם שאנשים לא סופרים איזה יום יומיים בשבוע ואז לא מבינים מאיפה העלייה במשקל.

אין סיבה להימנע מכמעט כל מאכל אפשרי, גם אם בא לך לאכול שוקולד זה סבבה לגמרי כל עוד אתה סופר את הערכים שלו. לא צריך לאכול אוכל מגעיל בחיטוב, אפשר להנות מהאוכל גם בירידה במשקל.

אתה נכס לפורום. תענוג. מילה טובה ממני.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על התשובות

OYP - מסכים איתך שכל המחשבונים, חישוב אחוזי שומן וכל השיט זה דבר לא מדויק בעליל, אבל זה כן נותן איזו אינדיקציה כללית כלשהי..לגבי שאר הדברים שאמרת - אתה צודק, וזו גם דרך המחשבה שלי

WII -השריר שלי הוא די מסיבי, אבל מצד שני אני רק שבועיים אוכל ככה אז מניח שיהיה שינוי דרסטי בקרוב..אבל בכל מקרה נעלה מינונים
אגב מה אתם אומרים על הכתבה הזו - דיאטת כאסח | דיאטת בזק - קילוגרם כושר ופיתוח גוף

וספציפי על השרשור הזה -

איך זה מתיישב עם הגרעון המקסימלי (69 X א"ש) שיותר ממנו מתחילים לאבד מסת שריר?? האם לא נאבד מסת שריר רבה בתהליך זה לאור המיעוט המטורף בקלוריות???

הגב
  1. a81aa416e83b7647e79e29069752aae8
    צוות LBS
    2 במאי 2018 בשעה 14:56
    הנוסחה של ה-69 כפול סך השומן לא מתייחסת ל:
    1. כמות החלבון הנצרכת ביממה
    2. אימוני כוח
    3. העמסת פחמימות

סעיפים אלו נותנים לך את האופציה להגדיל באופן משמעותי את הגרעון הקלורי מבלי לאבד מסת שריר

לא הייתי עושה את זה.
איך זה מתיישב עם הגרעון המקסימלי (69 X א"ש) שיותר ממנו מתחילים לאבד מסת שריר??
לא יודע מאיפה הביאו את הנוסחה הזאת, אבל אין איזה כמות קלוריות מתחת לניטרלי שממנה מתחילים לשרוף שריר ופחות ממנה לא. בגירעון חוץ ממקרים מאוד מסויימים אתה תאבד שריר, וככל שהוא יהיה גדול יותר האיבוד שריר יהיה גדול יותר. כמות גבוהה של חלבון ואימונים נכונים אכן יצמצמו את האיבוד שריר, אבל בגירעון לאורך זמן יאבד שריר ככה או ככה.

גרעון של 1,500 קק"ל משמע 1,500 קק"ל פחות (גרעון = הפחתה).
כלומר, אם לדוגמה במצב תחזוקה אתה צורך 2,500 קק"ל, אז לאחר גרעון של 1,500 אתה נשאר עo 1,000 קק"ל.
מניח שלא לזה התכוונת.

______

לגבי מסת השריר - תלוי בגורמים הבאים:

- מצב התחלתי (אחוז שומן). באופן יחסי, ככל שמסת השומן נמוכה יותר, קשה יותר לשמור על מסת השריר.

- גובה הגרעון. גרעון גבוה יותר = הגוף ידרוש יותר אנרגיה שיכולה לבוא גם מפירוק רקמת השריר במידת הצורך,
ובנוסף לכך גם עלול לפגוע לך באנרגיה בכלל ובאימונים בפרט.

- שגרת האימונים - מספיק נפח שבועי וגירוי לשרירים.

- כמות חלבון - רצוי לכוון לרף הגבוה של ההמלצה, כפול ממשקל גופך ומעלה.

- שינה מספקת. סינתזת חלבון ושחרור הורמון גדילה מתרחשים בזמן שאתה ישן. חשוב לבניה/שמירה על מסת השריר וגם להתאוששות.

- גנטיקה. פקטור שלא תוכל לשנות לכן אין טעם להרחיב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית