הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשמור על אותו נפח כמו במסה - גם בחיטוב?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
כבר שאלתי את השאלה הזאת כאן ואמרו לי שכן צריך לעשות את אותו הנפח גם בחיטוב בשביל לשמור על השריר בצורה אידיאלית,
וגם לאחרונה פורסם כאן באתר סימוכין שטוען כך - תזונה ותוספים - אימונים - האם נפח האימון משפיע על שימור מסת שריר בזמן גירעון קלורי?

אבל במדריך הזה:
איך לרדת במשקל? אימון לירידה במשקל: המדריך השלם להורדת שומן וחיטוב הגוף
upload_2022-4-22_18-3-3.png

(מצאתי אותו כלינק מאשכול של מדריכים, כאן באתר LBS, והוא מאת מייק בייקוב)

כתוב שמותר להוריד בנפח, ובהרבה (צירפתי תמונה):
למשל, 3-5 סטים לשריר גדול כמו חזה וגב, באימון אחד (לפחות פעמיים בשבוע)

ניסיתי בעצמי לעשות ככה (כמו שהמדריך בקילוגרם טוען) למשך חודשיים שלוש, ולא ירדתי בכוח בכלל, וגם לא בחזרה אחת. כן ירדתי במשקל הגוף (כ 3 קילו בחודש)

בתקופת מסה, ביצעתי 12 סטים לחזה ולגב, פעמיים בשבוע

יכול להיות שיכולתי לשמור על יותר מסת שריר אם הייתי מבצע את אותו הנפח במסה? אני לא שם לב לירידה משמעותית כלשהי בגודל, הכל נראה דיי אותו דבר

או שאולי הנפח הנוכחי הוא הנפח שהתאים לי מלכתחילה גם למסה?

משקלי עבודה בסיום המסה -
בנצ 90 ל 6
חתירה עם משקולת יד חופשית ביד אחת - 45 ל 10
סקוואט - 110 ל 10

אי אפשר לדעת מה היה קורה אם... יכול להיות שהנפח כרגע היה מספיק לך גם בתקופת המסה ויכול להיות שנפח כזה היה מוביל לעלייה קטנה יותר במסת השריר, אי אפשר באמת לדעת. כנראה שעדיף לשמור על הנפח מאשר להוריד, לפחות בהתחלה, אבל שוב, אי אפשר באמת לדעת איך זה השפיע עליך באופן אישי.

בסופו של דבר אתה צריך לאזן בין יכולת ההתאוששות שלך (שכנראה נמוכה יותר בזמן גירעון קלורי לעמות עודף קלורי) לבין נפח האימונים. לפי מה שאתה מתאר אתה בכיוון טוב, הביצועים שלך לא נפגעו ומבחינה ויזואלית אתה לא רואה ירידה במסת השריר.

גם כתבנו פוסט בנושא לא מזמן, מוזמן לקרוא כאן 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית