הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי ריסט במשקל בסקוואט

• פותח/ת השרשור Tal780
  • פורסם בתאריך

Tal780

משתמש מתחיל
20
6
נק' מוניטין:
9
20
6
אזז ככה היום הייתי אמור לעשות 122.5X3X5 בסקוואט אבל בסט הראשון הרגשתי שזה היה ממש קשה אז החלטתי להוריד ל115 ב2 סטים הבאים כדי לא לסכן כשל. הלך סבבה רק שעדיין היה לי די קשה, אני מניח שזה בגלל הסט הראשון שהיה ממש קשה + שהאתמנתי גם בשעה שאני בדרך כלל לא מתאמן ועוד כמה דברים שונים מאימונים בדרך כלל. עכשיו השאלה היא לכמה להוריד ולהתחיל מחדש באימונים הבאים? 115? למרות שזה הרגיש טיפה קשה? או לרדת יותר לנגיד 110? אשמח לעצות

נשמע שאתה מבצע תוכנית לינארית ולא בלוקים.
אם אני צודק אז תתחיל בלחזור על אותו סקוואט שוב, כמו שאמרת בעצמך היו דברים שונים ובכללי לפעמים תרגיל/ אימון מסויים פשוט לא הולך לנו. אין מה להתרגש מזה, זה קורה, קרה ויקרה כל הזמן לכל אחד. תנסה שוב 122.5 3×5 ותראה מה קורה, אם גם אז אתה לא מצליח אז תעשה ריסט של 10-15% מהמשקל (בהנחה שאתה באמת מתקדם לינארית).
וסתם עצה, לפעמים, בעיקר בתרגילים מורכבים, ובעיקר בסקוואט ספציפית, אנחנו מעריכים ממש לא טוב מרחק מכשל ואנחנו "מוותרים" לעצמנו בזה שאנחנו מעריכים שהכשל קרוב יותר משהוא באמת. אני לא אומר שאתה טועה, רק שים לב טוב שבאמת אתה היית כזה קרוב לכשל. וגם אם אתה נכשל, שים לב שזה כשל אמיתי ולא כי ויתרת לעצמך באמצע החזרה. ספציפית הסקוואט מאוד מתעתע בדברים האלה.

• פותח/ת השרשור
נשמע שאתה מבצע תוכנית לינארית ולא בלוקים.
אם אני צודק אז תתחיל בלחזור על אותו סקוואט שוב, כמו שאמרת בעצמך היו דברים שונים ובכללי לפעמים תרגיל/ אימון מסויים פשוט לא הולך לנו. אין מה להתרגש מזה, זה קורה, קרה ויקרה כל הזמן לכל אחד. תנסה שוב 122.5 3×5 ותראה מה קורה, אם גם אז אתה לא מצליח אז תעשה ריסט של 10-15% מהמשקל (בהנחה שאתה באמת מתקדם לינארית).
וסתם עצה, לפעמים, בעיקר בתרגילים מורכבים, ובעיקר בסקוואט ספציפית, אנחנו מעריכים ממש לא טוב מרחק מכשל ואנחנו "מוותרים" לעצמנו בזה שאנחנו מעריכים שהכשל קרוב יותר משהוא באמת. אני לא אומר שאתה טועה, רק שים לב טוב שבאמת אתה היית כזה קרוב לכשל. וגם אם אתה נכשל, שים לב שזה כשל אמיתי ולא כי ויתרת לעצמך באמצע החזרה. ספציפית הסקוואט מאוד מתעתע בדברים האלה.
אני לא טוב בRPE אבל הייתי אומר שהסט ההוא היה RPE 9.5 הרגשתי די עייף וכל החזרות עלו לאט עם טכניקה לא משהו וגם הייתי די מפוחד מהסקוואט ההוא משום מה אז כנראה זה גם השפיע
מה שמוזר זה שאימון קודם עשיתי 120 והסקוואט פשוט עף אני לא יודע אם 2.5 באמת הבדל כזה גדול בסקוואט או שפשוט היום זה לא היה יום טוב לסקוואט חחחחח
עוד משהו מוזר זה שבדדליפט דווקא כן הצלחתי לעלות משקל

אני לא טוב בRPE אבל הייתי אומר שהסט ההוא היה RPE 9.5 הרגשתי די עייף וכל החזרות עלו לאט עם טכניקה לא משהו וגם הייתי די מפוחד מהסקוואט ההוא משום מה אז כנראה זה גם השפיע
מה שמוזר זה שאימון קודם עשיתי 120 והסקוואט פשוט עף אני לא יודע אם 2.5 באמת הבדל כזה גדול בסקוואט או שפשוט היום זה לא היה יום טוב לסקוואט חחחחח
עוד משהו מוזר זה שבדדליפט דווקא כן הצלחתי לעלות משקל
כמו שאמרת קודם, לפעמים פשוט זה היה יום גרוע לסקוואט. 120 או 122.5 זה לא כזה הבדל, בטח אם אתה אומר שסקוואט קודם טס. בסך הכל יום גרוע.
אני לא טוב בRPE אבל הייתי אומר שהסט ההוא היה RPE 9.5
שוב, אני לא אומר שאתה בהכרח טועה, אבל מדגיש שוב שסקוואט מאוד מתעתע ומרגיש תמיד הרבה יותר קשה ממה שהוא. יכול להיות באמת שהגעת למקסימום שלך, אבל יכול להיות גם שפשוט הרגיש לך ככה.
וגם הייתי די מפוחד מהסקוואט
אתה מתאמן בלי מוטות ביטחון?

מה התוכנית הכללית?
מה אתה עושה בתרגילים האחרים?
מה התדירות שאתה עובד על כל תרגיל?
אשמח לשמוע על התוכנית בכללי כדי להביע דעה.

אני כן, אני לא יודע אם אני היחיד אבל לפעמים יש הרגשה כזאת שאני לא אצליח וזה כבד מידי משהו מנטלי כזה
כמו שאמרתי זה קטע כזה של הסקוואט, אני לא יודע למה. אבל תכלס אם יש לך מוטות ביטחון שאתה סומך עליהם שלא יתפרקו הייתי מציע לך בהתחלה כן לדחוף את עצמך לקצה לפעמים בשביל להכיר את ההרגשה הזאת טוב יותר וככה להעריך מרחק מכשל טוב יותר. בכל מקרה בתוכנית לינארית לא הייתי מתחשב יותר מידי בRPE ומנסה פשוט להמשיך בהעמסה עד שבאמת אני בטוח ב99% שאכשל. חוץ מזה שאין דבר שבונה מנטליות טוב יותר מגריינד בסקוואט, זה פשוט הדבר הכי קשה מנטלית.

כמו שאמרתי זה קטע כזה של הסקוואט, אני לא יודע למה. אבל תכלס אם יש לך מוטות ביטחון שאתה סומך עליהם שלא יתפרקו הייתי מציע לך בהתחלה כן לדחוף את עצמך לקצה לפעמים בשביל להכיר את ההרגשה הזאת טוב יותר וככה להעריך מרחק מכשל טוב יותר. בכל מקרה בתוכנית לינארית לא הייתי מתחשב יותר מידי בRPE ומנסה פשוט להמשיך בהעמסה עד שבאמת אני בטוח ב99% שאכשל. חוץ מזה שאין דבר שבונה מנטליות טוב יותר מגריינד בסקוואט, זה פשוט הדבר הכי קשה מנטלית.
אני חושב שלבצע 20 סטים בrpe8 לשלוש אימונים בשבוע יבנה אותך מנטלית הרבה יותר מסט אחד גריינד בrpe10.

נפח נכון הוא כלי לא רק פיזי, גם מנטלי טוב יותר מעצימות גבוה מידי.

אני חושב שלבצע 20 סטים בrpe8 לשלוש אימונים בשבוע יבנה אותך מנטלית הרבה יותר מסט אחד גריינד בrpe10.

נפח נכון הוא כלי לא רק פיזי, גם מנטלי טוב יותר מעצימות גבוה מידי.
זה לא סותר:)
בכל מקרה הכוונה שלי הייתה ללכת על משקל שאתה לא יודע אם יש לך אותו או לא, ולתת את ה100% האמיתיים שלך, בין אם אתה נכשל או מצליח את זה. לא דיברתי על נפח או עצימות מסויימים כי מה שחשוב זה החוסר ודאות על אם יש לך או לא את החזרה.

• פותח/ת השרשור
מה התוכנית הכללית?
מה אתה עושה בתרגילים האחרים?
מה התדירות שאתה עובד על כל תרגיל?
אשמח לשמוע על התוכנית בכללי כדי להביע דעה.
הלינארית של קנדיטו, רק עם 2 שינויים קטנים שעשיתי, שזה להחליף את הסטים הכבדים מ6 חזרות ל5 חזרות בגלל שזה פשוט נראה יותר טוב בעין חחח. והחלפתי את החתירה בcontrol day ל3x10 סתם בגלל שאני לא אוהב חתירה עם עצירה.
אני גם ב strength days עושה וואריאציות (כרגע split squat, rdl, close grip bench)

זה לא סותר:)
בכל מקרה הכוונה שלי הייתה ללכת על משקל שאתה לא יודע אם יש לך אותו או לא, ולתת את ה100% האמיתיים שלך, בין אם אתה נכשל או מצליח את זה. לא דיברתי על נפח או עצימות מסויימים כי מה שחשוב זה החוסר ודאות על אם יש לך או לא את החזרה.
יש שיגידו שזה הורס אותך מנטלית ולא בונה, כמו המאמן הדגול אליהו הנקין שטוען שלעולם אל תיקח כניסה שאתה לא בטוח עליו, ואני מסכים איתו ברמה מסוימת.
הלינארית של קנדיטו, רק עם 2 שינויים קטנים שעשיתי, שזה להחליף את הסטים הכבדים מ6 חזרות ל5 חזרות בגלל שזה פשוט נראה יותר טוב בעין חחח. והחלפתי את החתירה בcontrol day ל3x10 סתם בגלל שאני לא אוהב חתירה עם עצירה.
אני גם ב strength days עושה וואריאציות (כרגע split squat, rdl, close grip bench)
לקחת תוכנית מוכנה, הזמן לריסט זה כשתסיים אותו. אם נהיה קשה מידי באמצע, או שהכנסת משקלים לא נכונים, או שאתה לא אוכל וישן נכון כדי להצליח את התוכנית. סתם לעשות ריסט לא נראה לי טוב.

ריסט זה כמו האקמול שלך, זה לא ממש פתרון. אתה צריך לנסות להבין אם הגעת למצב שאתה צריך יותר סטרס או פחות סטרס, ואז להחליט מה אתה עושה אחרי הריסט, כי אם תעשה את אותו הדבר סביר להניח שתתקע בערך באותו המקום.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית