הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך בנצ 140/180 מרגיש לעומת 100?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
אז הגעתי לבנצ 100 לאחד, וזה בכלל לא כזה קשה, עלה סבבה, קצת איטי. הרגשתי שהמשקל דוחף אותי אל עבר הספסל ממש, משהו שבחיים לא הרגשתי.

איך זה מרגיש להרים 140 ו180? ולא רק לחזרה אחת, אלא בוא נגיד ל10, ולהעביר אימון מ180 עד שיורדים ל140. איך זה מרגיש? הרבה יותר קשה? אם כן, במה זה יותר קשה?

כרגע מעביר אימונים מ90 ל6 עד לבערך 40 ל10 וזה מרגיש לי דיי קל.

קושי זה משהו סובייקטיבי,
בגלל זה יש מדד שנקרא rpe.

לצורך העניין איך שהרגיש לך ה100 ק״ג (נניח rpe9)
יכול להיות שעוד 3 שנים ירגיש לך ה140 ק״ג אותו rpe בדיוק, לא משנה המספר של הקילוגרם.

כל אחד זה אינדיבידואל כן..
אצלי יש מלחמה עם 125 לחזרות לדוגמא
וכל פסיק קטן על המוט/ספה,משפיע/מכביד.

פתאום שאתה רואה את לארי ווילס משחק עם 200
ובא לך לזרוק את כל הצלחות לפח 😃

כששאלו את אד קואן איך זה להרים 400 ק"ג, הוא שאל בחזרה כמה הRM1 שלך, ענו לו 180, אז הוא אמר שזה כמו שמרגיש לך להרים 180.
מה לגבי משקל גוף? אם לדוגמא שיא של אדם ששוקל 80 קילו הוא 120 בבנץ', וכעבור שנה השיא שלו זה 160 והמשקל גוף שלו עלה סך הכל ל85 קילו, האם יהיה גם קושי שמגיע מהעובדה שמדובר בפי שתיים מהמשקל גוף?

מה לגבי משקל גוף? אם לדוגמא שיא של אדם ששוקל 80 קילו הוא 120 בבנץ', וכעבור שנה השיא שלו זה 160 והמשקל גוף שלו עלה סך הכל ל85 קילו, האם יהיה גם קושי שמגיע מהעובדה שמדובר בפי שתיים מהמשקל גוף?

יותר קל לעלות מסת שריר כשעולים מסיבית במשקל גוף, זה כן, אבל RM1 עדיין ירגיש כמו RM1 בלי קשר למשקל לדעתי. הסטרס על הגוף יהיה קצת שונה למישהו מאוד חזק שמרים משקלים מאוד כבדים אבל ההרגשה של להחזיק RM1 בידיים תיהיה אותו הדבר.

אני חושב שההבדל העיקרי הוא בכל מה שלא קשור למהלך הלחיצה עצמו.
הוצאה והחזרה, ייצוב המוט, העומק שאתה שוקע בספסל, אפילו גודל האמון בספוטר.
לנהל משקל כבד בבנץ' דורש קצת יותר תשומת לב בגלל איך שהמוט מתנהג בלי קשר לתרגיל (להציל מוט עם 90 קילו יהיה קל יותר מלהציל מוט עם 180) ובגלל הרצון למנוע תאונה שיכולה להיות קשה מאוד במשקלים כאלה.
יש גם קצת הבדל בתחושה במפרקים, הם לא משתנים בצורה משמעותית אפילו כשמתחזקים מאוד.

אבל בסה"כ הלחיצה מרגישה דומה, משקל שהיה מאתגר בעבר הופך במשך הזמן לסט קל או אפילו למשקל חימום.

עבורי, כשהמשקלים מאוד כבדים השוני הוא בעיקר בתחושת הסיפוק.

כל הכבוד על ה100 בבנץ'! 🏋️😅

• פותח/ת השרשור
אני חושב שההבדל העיקרי הוא בכל מה שלא קשור למהלך הלחיצה עצמו.
הוצאה והחזרה, ייצוב המוט, העומק שאתה שוקע בספסל, אפילו גודל האמון בספוטר.
לנהל משקל כבד בבנץ' דורש קצת יותר תשומת לב בגלל איך שהמוט מתנהג בלי קשר לתרגיל (להציל מוט עם 90 קילו יהיה קל יותר מלהציל מוט עם 180) ובגלל הרצון למנוע תאונה שיכולה להיות קשה מאוד במשקלים כאלה.
יש גם קצת הבדל בתחושה במפרקים, הם לא משתנים בצורה משמעותית אפילו כשמתחזקים מאוד.

אבל בסה"כ הלחיצה מרגישה דומה, משקל שהיה מאתגר בעבר הופך במשך הזמן לסט קל או אפילו למשקל חימום.

עבורי, כשהמשקלים מאוד כבדים השוני הוא בעיקר בתחושת הסיפוק.

כל הכבוד על ה100 בבנץ'! 🏋️😅

תודה רבה, דווקא היה קל מאוד, לקח לי איזה ארבעה חודשים להגיע מ80 ל1 ל100 ל1, ועשיתי 6-15 חזרות, 12 סטים

היה כיף.

(סובייקטיבית הכל קל לי, חוץ מסקוואטים, לחיצות רגליים ואירובי. כנראה כשאתחזק עוד, עוד ועוד תרגילים ירגישו לי קשים.)

ראיתי כמה פאוורליפטרים מאוד חזקים מדברים על זה, בעיקר בסקוואט ובבנץ.

מה שהם מתארים תיארו הוא שלדוגמה סקוואט 500 פאונד שהיה בעבר השיא שלהם מרגיש הרבה יותר קל בהשוואה ל900 פאונד סקוואט שהיום הוא השיא שלהם. למה? טוענים שהגוף שלנו מאוד יעיל בלהחזיק משקל של 500 פאונד בהשוואה ל900 פאונד (הגיוני, קח את השיא שלך בסקוואט תוסיף לו 100-150 קילו ותעשה Yoke walk, זה לא יהיה קשה במיוחד).
מאמין שכשתגיע ל180 בנץ ומעלה אם תשווה אותו ל100 שפעם היה ה1RM שלך הקושי בלחיצה יהיה אותו דבר, לייצב את המוט, להוציא, להחזיר וכו כבר יהיה סיפור אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית