הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחפש מדריך מפורט ו*טכני* ל-Press

Dissonant Harmony

משתמש פעיל
927
811
נק' מוניטין:
2,107
927
811
אין לי מושג איך לוחצים כתפיים.

מאחורי הצוואר? - קסום.
אין חכמות: תוציא את המוט, תלך אחורה, תרים טרפזים, תחשוב "למעלה". .. תנעל. המוט עולה בקו יחסית ישר, הגוף כמעט לא זז לאורך כל התנועה, המרפקים "יודעים לבד מה בא להם" - ואם בטעות במיקום ההתחלתי של המוט היה קצת לא טוב... אז אחרי החזרה הראשונה כבר תקנת.

אני יכול ללחוץ צר יותר מרוחב הכתפיים, ואני יכול גם ללחוץ מקצות המוט. אני יכול ללחוץ מתוך ישיבה בסקוואט 85kg, ואם תרשו לי להיעזר קצת ברגלים - לנעול (בעמידה) 120kg לחזרות.

אבל לחיצת כתפיים רגילה? -
אין לי מושג מה עושים.
אני מרגיש שהתנועה מתוחכמת יותר, וגם שבלי הידע הרלוונטי וחשיבה על טכניקה "נכונה" - היא לא "תתקן את עצמה".

אני יכול יום אחד ללחוץ 90kg בלי חימום, "בטעות", ולא להרגיש שבכלל התאמצתי, ואני יכול שתי דקות אחרי זה לאכול מאבקים שוב ושוב עם 75kg.

אין לי מושג מה התנועה.
אין לי מושג על איזה דגשי טכניקה לסמן וי, או לחשוב.
יש לי רק: "תוציא. תלחץ. אולי הפעם יינעל".

אין לי מושג מה "לדבג" אם אצפה בסרטון שלי.
כל חזרה שלי נראית אחרת.
כל סט שלי מתחיל מסטאפ אחר.
איך לי מושג מה "יותר טוב", ומה "פחות טוב".
אני לא באמת מבין מה נחשב ל"נכון", ו"לא נכון".

התרגיל הזה תמיד מרגיש awkward.
לא נוח. לא נכון בהחזקה לא משנה מה אני עושה, לא נכון תנועתית לא משנה מה אני עושה, ועם "דליפות" בכוח כי פוש פרס לא יוסיף לי הרבה על המוט, ובטעות יכול גם לכאוב לי.

אני מרגיש שאני לא יודע איך לייצר פוזיציה חזקה ויעילה, שממנה אני יכול ללחוץ מוט עם שליטה, ושהכוח יתועל באופן יעיל.

-----

בפחות מילים:
אני טיפש ב-Overhead Press, ממרגיש מוגבל (ליטרלי) כשאני מבצע אותו. ובא לי לטבוע בים של אינפורמציה. אני צריך לכל הפחות צ'קליסט מפורט של טכניקה, בייחוד בדגש על הסטאפ... ואם אפשר גם חפירות שיעזרו לי לחשוב על הדברים הנכונים כשאני נכנס להרמה, או לנתח את הטעויות שלי כשאני צופה בסרטון - מה טוב.

אני מחזק אותו גם^

אני לא בדיוק הכי חזק והטכניקה שלי בטוח יכלה להיות טובה יותר בזמנו, אבל כשהבנץ שלי היה בערך 80 לחמישייה כבר עשיתי 65 ל4 בפרס אז מניח שזה עבד לא רע באופן יחסי

אני אישית לא הבנתי רק מהסרטון וזה לקח כמה זמן עד כמה שזכור לי אבל אתה נשמע בחור חזק שלמד את הטכניקה של הרבה דברים אחרים בצורה גורפת אז אתה תצליח

• פותח/ת השרשור
חפש starting strength press ביוטיוב, ואם לא בא לך להשתמש במותניים אז תעשה את זה בלי המותניים. אם אתה רוצה הסבר מפורט תקנה את הספר, יש שם פרק שלם על ההרמה.
ראיתי אותם לפני שנים, כשניסיתי ללמוד.
אולי שווה להציץ שוב ממקום "חכם יותר".

חוץ מזה, באמת הגיע הזמן לקנות את הספר.
(אולי על הדרך גם נלמד סופסוף איך עושים בנץ' ודד. 😛)

*מרגיש לי מיותר להשתמש במותניים, כי זה בחזקת: "אסור לך לכופף ברכיים, אז קבל משהו שמותר!"
וול... לי מותר לכופף ברכיים, כי אני לא חייב לאף אחד שום דבר, אז אם לא ארצה ללחוץ "סטריקט" - אני אעשה פוש פרס.
יתרה מזאת: השתלטות על התנועה של הפרס היא מבחינתי תחנה בדרך לפוש פרס בכל מקרה. (והפוש פרס שלי סובל מאותן הבעיות שסובל הפרס).

מחזק את @StrongEnough לגביי הספר, ריפטו מסביר שם הכל לפרטי פרטים. אני אישית במקביל לקריאת הפרק נעזרתי ב @StrongEnough שהוא פשוט אלוף, מציע לך להעלות לפה סרטוני טכניקה פשוט.
כרגע קצת מצחיק להעלות סרטונים של תרגיל שהטכניקה שלי בו מאוד מאוד לא עקבית, אבל אולי בהמשך. 😲

אני מחזק אותו גם^

אני לא בדיוק הכי חזק והטכניקה שלי בטוח יכלה להיות טובה יותר בזמנו, אבל כשהבנץ שלי היה בערך 80 לחמישייה כבר עשיתי 65 ל4 בפרס אז מניח שזה עבד לא רע באופן יחסי

אני אישית לא הבנתי רק מהסרטון וזה לקח כמה זמן עד כמה שזכור לי אבל אתה נשמע בחור חזק שלמד את הטכניקה של הרבה דברים אחרים בצורה גורפת אז אתה תצליח
3>

ריפטו ממליץ להצר אחיזה, באמת אתה תרים יותר ככה, לי זה עשה דלקת במרפק , עד שהרחבתי מעט את האחיזה
באמת הפרס החזקים יותר שלי היו באחיזה צרה, אבל הנחתי שזה בין היתר כי אני Biased כלפי היד האחורית שלי, ופחות יודע לנצל שרירים רלוונטיים אחרים בשביל תנועת לחיצה. (גם הבנץ' שלי באחיזה "לא רחבה" חזק יותר מהבנץ' שלי באחיזה רחבה, וכשפעם אחת ניסיתי בנץ' צר ממש - שגרתי את משקלי העבודה שלי באחיזות אחרות כאילו זה היה חימום).

לי גם היה קושי בטכניקה
עברתי לדאמבלים בישיבה - איכות חיים
התרגיל מרגיש כל כך טוב
גם טווח תנועה גדול יותר
בגדול: בשביל לאמן את הכתף - אני יכול לעשות בנץ', ו-Lu Raises, וגם ללחוץ מאחורי הצוואר...
אז אני לא מחפש דרכים לאמן את הכתף.
אני מחפש להתמודד עם תרגיל הפרס, כי הוא תרגיל שאני לא מסתדר אתו, ובא לי כן להתסדר אתו. 😃

נערך לאחרונה:
*מרגיש לי מיותר להשתמש במותניים, כי זה בחזקת: "אסור לך לכופף ברכיים, אז קבל משהו שמותר!"
וול... לי מותר לכופף ברכיים, כי אני לא חייב לאף אחד שום דבר, אז אני לא ארצה ללחוץ "סטריקט" - אני אעשה פוש פרס.
יתרה מזאת: השתלטות על התנועה של הפרס היא מבחינתי תחנה בדרך לפוש פרס בכל מקרה. (והפוש פרס שלי סובל מאותן הבעיות שסובל הפרס).
זה לא בדיוק אותו דבר כמו לכופף את הברך, כי הברך נעולה וגלוטס נעול, אתה פשוט "נועל אותו עוד יותר", בניגוד לברכיים שאתה ממש עושה פעולה הפוכה, ואגב משתמש בהרבה יותר יתרון מאשר הים דרייב. חוץ מזה, גם בסטריקט יהיה לך קצת הים דרייב, פשוט לא כמו אם תעשה את זה בכוונה.

אבל מצד שני אני יכול להבין אותך, בעיקר אם זה בסך הכל תרגיל עזר. לדעתי בסוף לא קריטי מה תבחר, כל עוד תהיה עקבי עם זה.
כרגע קצת מצחיק להעלות סרטונים של תרגיל שהטכניקה שלי בו מאוד מאוד לא עקבית, אבל אולי בהמשך. 😲
אני חושב דווקא שזה יעזור לך, בסוף גם אם זה לא עקבי נצביע על שיפור שימור, ואז לפי זה תבנה את הטכניקה לאט לאט. נניח כל פעם אתה מחזיק ברוחב אחר, אז סרטון ראשון נגיד לך צר יותר, סרטון שני קצת רחב יותר, וסרטון שלישי נגיד לך כבר שזה טוב.
באמת הפרס החזקים יותר שלי היו באחיזה צרה, אבל הנחתי שזה בין היתר כי אני Biased כלפי היד האחורית שלי, ופחות יודע לנצל שרירים רלוונטיים אחרים בשביל תנועת לחיצה. (גם הבנץ' שלי באחיזה "לא רחבה" חזק יותר מהבנץ' שלי באחיזה רחבה, וכשפעם אחת ניסיתי בנץ' צר ממש - שגרתי את משקלי העבודה שלי באחיזות אחרות כאילו זה היה חימום).
אני מבין שאתה ווייטליפטר בעיקר, לא? אם ככה אז זה מאוד הגיוני

סרטון יפה של סטיב דנובי המסביר את הנושא של טכניקה בצורה מעניינת.

אני לא פרסר, ולכן לא אכנס ספציפית לטכניקה של הפרס. אבל עם הכלים להבין מה זה טכניקה רצויה ולמה, תוכל אולי לפענח את הנושא.

הרבה משינויי הטכניקה שתראה לא באמת משנים כל עוד נוח לך והמשקל עולה בתנאים שקבעת לעצמך על פי שיקולים שונים.

להחזיק רחב ישתף פחות טרייספס אבל יקצר את טווח התנועה.
שיקול נוסף זה הגמישות של הכתף שלך, אני לדוגמה לא מצליח להחזיק צר, למרות שאני חזק יותר ככה, כי הגמישות כתפיים שלי לא מאפשר לי לנעול את המשקל כשאני מחזיק צר.

לדעתי תבחר טכניקה מסוימת, תשקיע רק בה תקופה עם תדירות ונפח סטים גבוה, נפח חזרות ועצימות נמוכה כדי להכניס את התנועה לדנ"א שלך, אתה לאט לאט תתחיל להיתפס על טכניקה ספציפית, והכל יתחיל להיראות זהה. כעבור תקופה כשאתה כבר מתקשה לסגור חזרות, תתחיל לשקול לבדוק טכניקה מעט שונה.

זה מאוד אינדבדואלי איך אנשים לומדים טכניקה, אבל לדעתי להרבה אנשים זה רק דורש תרגול רב, ושימת לב. ובמקרים רבים, לקחת מאמן עם תרגול רב ושימת לב בעצמו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית