הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לעבור בין מסה וחיטוב

• פותח/ת השרשור PJ
  • פורסם בתאריך

PJ

משתמש מתחיל
24
2
נק' מוניטין:
2
24
2
כל כמה זמן מומלץ לדעתכם לעבור בין מסה לחיטוב? התכנון שלי היה לעשות חודש מסה וחודש חיטוב למשך תקופה אבל הבנתי שצריך לתת לגוף זמן להסתגל לשני התהליכים. כרגע אני בחיטוב, אני על בערך 14-15 אחוז שומן, שוקל 65 וכמעט 1.70 מטרים. כמה זמן מומלץ לי להמשיך עם החיטוב?

כמה זמן שצריך. אם אתה מתאמן בשביל כוח/ אסתטיות אז פשוט תתאמן לפי איך שנראה לך- אתה נראה לעצמך "שמן"? אז חיטוב. אתה נראה לעצמך "שחיף"? אז מסה. אתה מרוצה מאיך שאתה נראה? אז מסה מאוד מאוד בקטנה.

אם אתה מתכונן לתחרות- פיתוח גוף שצריך להיות בשיא הגודל באחוז שומן אפסי/ פאוורליפטינג שאתה רוצה לרדת בקטגוריית משקל/ משהו כזה, אז תתכנן את זה לפי התאריך של התחרות.

בגלל הקורונה משכתי את המסה בערך שנה וחצי עם עלייה של 13 קילו, היה שווה, הגעתי עם שייפ טיל ועכשיו אמצע חיטוב.
שווה למשוך ולצבור שריר לאורך זמן עם עליה מתונה במשקל

בגלל הקורונה משכתי את המסה בערך שנה וחצי עם עלייה של 13 קילו, היה שווה, הגעתי עם שייפ טיל ועכשיו אמצע חיטוב.
שווה למשוך ולצבור שריר לאורך זמן עם עליה מתונה במשקל

הסברה היא שאם אתה במסה מעל 15% שומן, אז יש איזה תנגודת לאינסולין ולא יוצא לך הרבה שריר או משהו כזה, אלא הרבה יותר שומן
לכן אומרים להיות במסה רק שאתה 15 אחוז ומטה וחיטוב כל זמן שאתה מעל 15%

הסברה היא שאם אתה במסה מעל 15% שומן, אז יש איזה תנגודת לאינסולין ולא יוצא לך הרבה שריר או משהו כזה, אלא הרבה יותר שומן
זה שטויות של ג'ים ברוז. 10-20 אחוז שומן זה טווח סבבה להיות בו. זה לא שלא תגדל מעל 20%, פשוט זה כבר מצב שאתה "שמן", ואסטית ובריאותית אתה לא רוצה להגיע למצב הזה.
אני מאמין שזה הגיע מהקטע שאנשים מוזרקים לא כדאי להם להיות באחוז שומן גבוה, כי אז חלק מהטסט מומר להיות אסטרוגן. אבל הידע שלי בחומרים מאוד נמוך, אז לא אפרט על מה שאני לא יודע.

לא

זה שטויות של ג'ים ברוז. 10-20 אחוז שומן זה טווח סבבה להיות בו. זה לא שלא תגדל מעל 20%, פשוט זה כבר מצב שאתה "שמן", ואסטית ובריאותית אתה לא רוצה להגיע למצב הזה.
אני מאמין שזה הגיע מהקטע שאנשים מוזרקים לא כדאי להם להיות באחוז שומן גבוה, כי אז חלק מהטסט מומר להיות אסטרוגן. אבל הידע שלי בחומרים מאוד נמוך, אז לא אפרט על מה שאני לא יודע.

שמע זה לא רק איזה אחד או שתיים אומרים את זה.
גם ג׳ון מדוס אמר את זה, גם ג׳יף ניפארד אמר את זה,גם gravithy transformation ועוד כמה מפורסמים ביוטיוב שלא זוכר כרגע ..
נראה שיש שם בקרב אושיות הכושר ביוטיוב כמעט איזה הסכמה גורפת בעניין.

גם ג׳ון מדוס אמר את זה, גם ג׳יף ניפארד אמר את זה,גם gravithy transformation ועוד כמה מפורסמים ביוטיוב שלא זוכר כרגע ..
זה לא מעניין כל עוד אין ראיות ומחקרים מבוססים

שמע, אושיות כושר מעניינים לי תתחת. אני מקווה שברור שזה לא זלזול בך, זה זלזול בהם.
יש יוטיוברים מסויימים שקנו את האמון שלי (גם אחריהם לא צריך ללכת עיוור מן הסתם), ולא אכפת לי מה הרוב אומרים.

שמע, אושיות כושר מעניינים לי תתחת. אני מקווה שברור שזה לא זלזול בך, זה זלזול בהם.
יש יוטיוברים מסויימים שקנו את האמון שלי (גם אחריהם לא צריך ללכת עיוור מן הסתם), ולא אכפת לי מה הרוב אומרים.

אוקיי, אשמח אז לשמוע מה אתה היית ממליץ לי, אני 20 אחוז שומן כרגע.
מסה או חיטוב?

אוקיי, אשמח אז לשמוע מה אתה היית ממליץ לי, אני 20 אחוז שומן כרגע.
מסה או חיטוב?
מבחינה בריאותית חיטוב. מבחינת מראה זה עניין של טעם, אבל אם אני יוצא מנקודת הנחה שכמו רוב האנשים אתה אוהב מראה חטוב אז חיטוב. מבחינת כוח זה תלוי אם יש לך מטרה להיכנס לקטגוריות משקל מסויימת או לא, אבל גם אז לדעתי האישית עדיף חיטוב כי זה פשוט לא בריא.
אבל באמת שאם אחוז שומן בריא לא מעניין אותך, ואין לך סיבה לא להיות "שמן", אז אין בעיה לעשות אפילו מסה. אם לך אין בעיה אז אין בעיה, כי זה התהליך שלך.

*אציין גם שהגיוני מאוד שאתה מחמיר עם עצמך, ואתה באחוז שומן נמוך יותר. אני לא באמת יכול לדעת את זה, אבל זה משהו שקורה הרבה.

מבחינה בריאותית חיטוב. מבחינת מראה זה עניין של טעם, אבל אם אני יוצא מנקודת הנחה שכמו רוב האנשים אתה אוהב מראה חטוב אז חיטוב. מבחינת כוח זה תלוי אם יש לך מטרה להיכנס לקטגוריות משקל מסויימת או לא, אבל גם אז לדעתי האישית עדיף חיטוב כי זה פשוט לא בריא.
אבל באמת שאם אחוז שומן בריא לא מעניין אותך, ואין לך סיבה לא להיות "שמן", אז אין בעיה לעשות אפילו מסה. אם לך אין בעיה אז אין בעיה, כי זה התהליך שלך.

*אציין גם שהגיוני מאוד שאתה מחמיר עם עצמך, ואתה באחוז שומן נמוך יותר. אני לא באמת יכול לדעת את זה, אבל זה משהו שקורה הרבה.
תודה רבה על התגובה המפורטת. אני בהתלבטות כי מצד אחד אני מאוד רוצה חיטוב על פני מסה. רוצה לרדת לאזור ה12-15% . מצד שני, אני מתאמן מתחיל במשקולות. עד היום התאמנתי בעיקר משקל גוף בלבד. ולפי מה שהבנתי למתאמן מתחיל עדיף מסה כי פוטנציאל העליה במסת שריר גדול הרבה יותר בשנה שנתיים הראשונות.

תודה רבה על התגובה המפורטת. אני בהתלבטות כי מצד אחד אני מאוד רוצה חיטוב על פני מסה. רוצה לרדת לאזור ה12-15% . מצד שני, אני מתאמן מתחיל במשקולות. עד היום התאמנתי בעיקר משקל גוף בלבד. ולפי מה שהבנתי למתאמן מתחיל עדיף מסה כי פוטנציאל העליה במסת שריר גדול הרבה יותר בשנה שנתיים הראשונות.
יש לך פוטנציאל גבוה יותר, אבל זה לא שברגע שאתה מתחיל להתאמן יש לך איזה סטופר שכשהוא נגמר פספסת את ההזדמנות. ככל שיש לך פחות מסת שריר ככה לבנות עוד יהיה לך יותר קל, ככל שיש לך יותר מסת שריר ככה לבנות עוד יהיה לך קשה.
קיצור, חיטוב עד ל12-15% כמו שאתה רוצה:)

• פותח/ת השרשור

לדעתי אתה יכול גם לרדת באחוזי שומן וגם להעלות מסת שריר, זה תהליך שיתאים לך בגלל שאתה עם אחוז שומן גבוה יחסית ומסת שריר נמוכה. תעקוב אחר העקרונות של אימוני כוח (+פרוגרסיב אוברלואד) ותהיה בגירעון קלורי של 300-500 קלוריות בערך. אתה גם צריך לישון טוב כמו כל מתאמן אז תנסה לישון ביממה בין 7-9, עדיף שינה אחת רציפה ולא שנצים 😃

על פי דעתי יוטיוב הוא בין המקומות הגרועים לקבל ממנו את הידע, כל עוד אין שום מחקר מבוסס על הנושא שמראה כי הדבר הוא באמת מוכח אי אפשר לדעת שהם לא מבלפים אותך ומוכרים לך שקרים, הכל למען הצפיות.

על פי דעתי יוטיוב הוא בין המקומות הגרועים לקבל ממנו את הידע, כל עוד אין שום מחקר מבוסס על הנושא שמראה כי הדבר הוא באמת מוכח אי אפשר לדעת שהם לא מבלפים אותך ומוכרים לך שקרים, הכל למען הצפיות.

אתה סתם זורק סיסמאות חלולות

אתה סתם זורק סיסמאות חלולות

זה לא בקטע של לזרוק סיסמאות חלולות חברי היקר כי לא באתי להשמיץ את דבריך, באתי להגיד ולהעביר פה שרוב היוטיוברים הם עושים הכל למען מטרה גם אם זה למכור לאנשים שקרים. אני אתן לך כדוגמא את athlean x כן אולי תוכל למצוא אצלו סרטונים בעל הסברים ברמה יחסית גבוהה אבל יש לו רוב סרטונים שהוא פשוט מוכר שטויות ומבלף. וזאת היא האמת גם אם תרצה או גם אם לא, עדיף תמיד להסתמכך על מחקרים מוכחים מאשר להקשיב לאנשים בפורום או לאנשים ביוטיוב.

זה לא בקטע של לזרוק סיסמאות חלולות חברי היקר כי לא באתי להשמיץ את דבריך, באתי להגיד ולהעביר פה שרוב היוטיוברים הם עושים הכל למען מטרה גם אם זה למכור לאנשים שקרים. אני אתן לך כדוגמא את athlean x כן אולי תוכל למצוא אצלו סרטונים בעל הסברים ברמה יחסית גבוהה אבל יש לו רוב סרטונים שהוא פשוט מוכר שטויות ומבלף. וזאת היא האמת גם אם תרצה או גם אם לא, עדיף תמיד להסתמכך על מחקרים מוכחים מאשר להקשיב לאנשים בפורום או לאנשים ביוטיוב.

להכליל את כל יוטיוב תחת מקשה אחת זה פשוט לא רציני
אתה יודע שאפילו אוניברסיטאות מפנות את הסטודנטים שלהם ללמוד מיוטיוב?
הכל תלוי איזה ערוץ, איזה סרטון, מה הנושא, ובאיזה מקורות משתמש הסרטון כדי לגבות את המידע שהוא מציג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית