הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידה

חידה יותר טובה:
יש ילד שקוראים לו רוני. אתה מעוניין לדעת אם רוני מתאמן או לא.
רוני, לא מדבר בשפה שלך. בשפה שלו, במקום המילים כן / לא משתמשים במילים סוברו / סנדל.
יכול להיות שסורבו זה המילה כן, וסנדל זה לא. יכול להיות גם הפוך. כלומר - סוברו זה לא, וסנדל זה כן.
בנוסף, רוני לא בטוח אומר אמת. ייתכן שהוא גם משקר.

פרט שחשוב לדעת על מנת לפתור את החידה, רוני עקבי. אם סנדל זה לדוגמא כן ובורקס זה לא זה זה ככה תמיד. בנוסף, אם הוא משקר אז הוא משקר תמיד, אם הוא אומר אמת אז הוא אומר אמת תמיד וכו וכו..

איך בשאלה אחת תוכלו לדעת אם רוני מתאמן או לא?
לא חידה יותר טובה

רוצה לשתף אותנו מה הפתרון?

1. כדי להתגבר על כך שאתה לא יודע האם את המשמעויות של סוברו וסנדל אתה צריך להשתמש באחת מהן במילת השאלה. ככה שאם יש התאמה בין המילה בה השתמשנו בשאלה לתשובה התשובה היא חיובית.

לדוגמא - האם כן התאמנת היום?
אם תענה שכן, (התאמה) אז אכן התשובה חיובית
אם תענה שלא (אי התאמה) אז התשובה שלילית

עובד בצד ההפוך

האם לא התאמנת היום
אם תענה שלא, (התאמה) אז אכן התשובה חיובית
אם תענה שכן, (אי התאמה) אז התשובה שלילית.

כדי להתגבר על כך שהוא לעיתים משקר, אני צריך להשתמש בשלילה כפולה, ככה שאם אכן היה שקר, השקר יבטל את עצמו.

לדוגמא, (ונניח אתה רוצה לשקר בשאלה שאשאל אותך) : ״כשאשאל אותך מה שמך, האם תענה לי - איתמר? ״

גם שקר וגם אמת מצידך ישיבו לשאלה הזאת ״כן״
כי גם אם תשקר, אז התשובה פה היא ״כן״ כי עבור השאלה האם קוראים לך איתמר הרי תענה שלא, אז בעבור השאלה מה ענית לשאלה - תשקר שוב ותגיד שענית ״כן״.

לכן צריך לשאול את רוני כך:
״כשאשאל אותך האם אתה מתאמן, האם תענה לי - סנדל״?

1. כדי להתגבר על כך שאתה לא יודע האם את המשמעויות של סוברו וסנדל אתה צריך להשתמש באחת מהן במילת השאלה. ככה שאם יש התאמה בין המילה בה השתמשנו בשאלה לתשובה התשובה היא חיובית.

לדוגמא - האם כן התאמנת היום?
אם תענה שכן, (התאמה) אז אכן התשובה חיובית
אם תענה שלא (אי התאמה) אז התשובה שלילית

עובד בצד ההפוך

האם לא התאמנת היום
אם תענה שלא, (התאמה) אז אכן התשובה חיובית
אם תענה שכן, (אי התאמה) אז התשובה שלילית.

כדי להתגבר על כך שהוא לעיתים משקר, אני צריך להשתמש בשלילה כפולה, ככה שאם אכן היה שקר, השקר יבטל את עצמו.

לדוגמא, (ונניח אתה רוצה לשקר בשאלה שאשאל אותך) : ״כשאשאל אותך מה שמך, האם תענה לי - איתמר? ״

גם שקר וגם אמת מצידך ישיבו לשאלה הזאת ״כן״
כי גם אם תשקר, אז התשובה פה היא ״כן״ כי עבור השאלה האם קוראים לך איתמר הרי תענה שלא, אז בעבור השאלה מה ענית לשאלה - תשקר שוב ותגיד שענית ״כן״.

לכן צריך לשאול את רוני כך:
ואם התשובה היא כן הוא יכול לענות סנדל , וגם אם התשובה היא לא הוא יכול לענות סנדל .
עדין איך תדע שסנדל זה לא או כן ?

אתה עדיין לא יודע מה המשמעות של סנדל או סוברו, וגם לא אם הוא משקר.....
כשאתה שואל אותה "האם תענה לי סנדל" זה כמו לשאול אותו "האם תענה לי כן או לא"
וגם אז אתה לא יודע אם כשהוא עונה לך "סנדל" הוא משקר....

ואם התשובה היא כן הוא יכול לענות סנדל , וגם אם התשובה היא לא הוא יכול לענות סנדל .
עדין איך תדע שסנדל זה לא או כן ?

הסברתי. אני שואל, ״האם תענה לי סנדל?״
אם הוא עונה סנדל, *ללא תלות במשמעות של סנדל האם זה כן או לא* התשובה חיובית, הוא מתאמן.
אתה עדיין לא יודע מה המשמעות של סנדל או סוברו, וגם לא אם הוא משקר.....
כשאתה שואל אותה "האם תענה לי סנדל" זה כמו לשאול אותו "האם תענה לי כן או לא"
וגם אז אתה לא יודע אם כשהוא עונה לך "סנדל" הוא משקר....

תחשוב שוב.

הסברתי. אני שואל, ״האם תענה לי סנדל?״
אם הוא עונה סנדל, *ללא תלות במשמעות של סנדל האם זה כן או לא* התשובה חיובית, הוא מתאמן.
בהנחה שסנדל זה כן-
כשאני אשאל אותך אם אתה מתאמן אתה תענה לי כן?
אז הוא עונה לך כן (סנדל)
אז אתה חושב שהוא מתאמן אבל בעצם יכול להיות שהוא משקר לך ומתכוון שהוא* לא מתאמן...

בהנחה שסנדל זה כן-
אז הוא עונה לך כן (סנדל)
אז אתה חושב שהוא מתאמן אבל בעצם יכול להיות שהוא משקר לך ומתכוון שהוא* לא מתאמן...
אתה יודע שהוא מתאמן, ואתה שואל "אם אשאל אותך אם אתה מתאמן, תענה לי סנדל?".

אם הוא עונה סנדל, זה כן או לא, לא אדע, אבל כן אדע שהוא דובר אמת.

אם הוא אמר סוברו, זה כן או לא, לא אדע, אבל הוא וודאי שקרן.
אני מתחיל להרגיש חכם שהבנתי את התשובה:sarcastic:

אז תשאל משהו שאתה יודע, מה אתה מתעקב על קטנות?
מה "קטנות" זה בדיוק מה שאתה מנסה לברר אם הוא מתאמן או לא.
אם אשאל אותך אם קוראים לך יוסי, תענה לי סנדל?
אם אשאל אותך אם עכשיו יום, תענה סנדל?
נניח שעכשיו יום ועניתי סנדל.
1) אתה לא יודע כלום לגבי השאלה אם אני מתאמן או לא
2) אתה לא יודע אם סנדל זה כן ואני דובר אמת או שסנדל זה לא ואני משקר....

בהנחה שסנדל זה כן-
אז הוא עונה לך כן (סנדל)

לא נכון. יש להפריד בין השאלות הבאות:

״כשאשאל אותך האם אתה מתאמן האם תענה לי כן?״
לבין השאלה הזאת:
״האם אתה כן מתאמן?״

לשאלה הראשונה ״כשאשאל וכו׳..״ הוא יענה תשובת אמת למרות שהוא שקרן, (ויענה תשובת אמת גם כשהוא דובר אמת תמיד) איך? בצורה הבאה:
השאלה היא לא האם הוא מתאמן - אלא מה הוא יענה לשאלה האם הוא מתאמן.

לשאלה האם הוא מתאמן, הוא ישקר נניח שהוא מתאמן, אז הוא יגיד ״אני לא מתאמן!״

אמנם, זאת לא השאלה ששאלתי אותו, שאלתי אותו ״מה תענה כשאשאל אותך וכו׳..״ הוא חושב כך:, אני יודע הרי שאני מתאמן, לכן כשישאלו אותי האם אני מתאמן אענה שלא, שהרי אני שקרן. לכן, עכשיו כשהוא שואל אותי מה אענה לשאלה, ואני יודע שאענה שלא, אשקר ואגיד לו שאני מתאמן!
אז תשאל משהו שאתה יודע, מה אתה מתעקב על קטנות?

אם אשאל אותך אם קוראים לך יוסי, תענה לי סנדל?
אם אשאל אותך אם עכשיו יום, תענה סנדל

לא הבנת אלחנן. יש לך שאלה אחת!

אמנם, זאת לא השאלה ששאלתי אותו, שאלתי אותו ״מה תענה כשאשאל אותך וכו׳..״ הוא חושב כך:, אני יודע הרי שאני מתאמן, לכן כשישאלו אותי האם אני מתאמן אענה שלא, שהרי אני שקרן. לכן, עכשיו כשהוא שואל אותי מה אענה לשאלה, ואני יודע שאענה שלא, אשקר ואגיד לו שאני מתאמן!
נכון בשני המקרים הוא עונה לך "אני אענה לך שאני מתאמן", אבל זאת תשובה למה הוא יענה לך לא למה באמת הוא עושה, נניח שהוא שקרן ולא מתאמן, אז הוא יענה לך שלשאלה האם הוא מתאמן שהוא מתאמן, אבל הוא לא.
וזה בלי לדבר על הבנה מזה סנדל/סוברו

נכון בשני המקרים הוא עונה לך "אני אענה לך שאני מתאמן", אבל זאת תשובה למה הוא יענה לך לא למה באמת הוא עושה, נניח שהוא שקרן ולא מתאמן, אז הוא יענה לך שלשאלה האם הוא מתאמן שהוא מתאמן, אבל הוא לא.
וזה בלי לדבר על הבנה מזה סנדל/סוברו

נעשה את זה אחרת, תמציא אדם דמיוני, תשלח לאלחנן בהודעה פרטית האם הוא מתאמן או לא, ותשלח לו גם מזה סנדל ומזה סוברו. וכמובן, האם הוא שקרן או דובר אמת, ותראה שאצליח לגלות האם מתאמן או לא.

נערך לאחרונה:
נעשה את זה אחרת, תמציא אדם דמיוני, תשלח לאלחנן בהודעה פרטית האם הוא מתאמן או לא, ותשלח לו גם מזה סנדל ומזה סוברו. וכמובן, האם הוא שקרן או דובר אמת, ותראה שאצליח לגלות האם מתאמן או לא.
סגור, אתה מוזמן לשאול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית