עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
חחח לא שזכור ליחחח עשית מילואים?
לקח לי שנה לפתור את זה חחח
יש סיכוי שכדי לפתור את זה נצטרך להתעסק עם קצת מתמטיקה פשוטה(חישוב מסויים)?אם כבר עסקנו בחידות - מי שפותר את זאת בלי להסתכל באינטרנט מקבל אבקת חלבון:
יש בניין בן 100 קומות
יש לכם 2 ביצים
הביצים מתחילות להשבר מקומה מסוימת - לדוגמא - אם תזרקו ביצה מקומה 32 יכול להיות שהיא לא תישבר ואם תעלו ל33 ותזרקו היא כבר תישבר (2 הביצים באותו חוזק - נשברות באותה קומה)
המטרה שלכם היא למצוא את הקומה שהביצים מתחילות להשבר בה במספר הכי קטן של זריקות.
מותר לכם לשבור את הביצים בתנאי שאחרי ששברתם את השניה אתם יודעים בוודאות מאיזה קומה הן נשברות. אם שברתם את שתיהן ואתם לא יודעים את הקומה - לא הצלחתם.
החידה היא - תוך כמה זריקות אפשר לדעת תמיד את הקומה שהן נשברות ממנה ומעלה - לא משנה איזה קומה זאת.
לא קצת מתמטיקה וגם לא פשוטה 😃יש סיכוי שכדי לפתור את זה נצטרך להתעסק עם קצת מתמטיקה פשוטה(חישוב מסויים)?
חחחחח אז זה לא בשבילילא קצת מתמטיקה וגם לא פשוטה 😃
אני זורק ביצה ראשונה בקומה 66, אם נשברה זורק מקומה 33, נשברה יורד ל-16, 8, 4, 2 לכל היותר אחרי 6 זריקות אני יודע את הקומה.חחח תפרסמו את הדרך גם... וממש לא 6 זריקות
יש לך רק שתי ביצים, נגיד והתחלת מהקומה ה66, ונשברה, עברת ל33 וגם היא נשברה. לא גילית את הקומה ושברת את שתי הביצים שיש לך.אני זורק ביצה ראשונה בקומה 66, אם נשברה זורק מקומה 33, נשברה יורד ל-16, 8, 4, 2 לכל היותר אחרי 6 זריקות אני יודע את הקומה.
אם נגיד לא נשברה ב-66. זורק מהקומה 83 וככה כל פעם מחפש בטווח. 83 לא נשבר עובר ל-91, 95, 97... או אם נשבר ב-83 יורד ל-75, 70, 68
זה א' ב' של שיטת חיפוש בתכנות נקרא ארי בסוגר.
החידה היא - תוך כמה זריקות אפשר לדעת תמיד את הקומה שהן נשברות ממנה ומעלה - לא משנה איזה קומה זאת.יש לך רק שתי ביצים, נגיד והתחלת מהקומה ה66, ונשברה, עברת ל33 וגם היא נשברה. לא גילית את הקומה ושברת את שתי הביצים שיש לך.
החידה היא - תוך כמה זריקות אפשר לדעת תמיד את הקומה שהן נשברות ממנה ומעלה - לא משנה איזה קומה זאת.יש לך רק שתי ביצים, נגיד והתחלת מהקומה ה66, ונשברה, עברת ל33 וגם היא נשברה. לא גילית את הקומה ושברת את שתי הביצים שיש לך.
בניסוח הזה זו חידה לא פתירהשוב, יש לך רק 2 ביצים!
נניח שאתה זורק מהקומה ה66 והביצה נשברת. נשארה לך רק ביצה אחת.
אתה זורק מהקומה ה33, וגם היא נשברת.
עכשיו, מהי הקומה המבוקשת?