הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידה יומית

Chicago

משתמש משקיע
2,614
147
נק' מוניטין:
1,611
2,614
147
image.jpg

אני יודע את התשובה אז אני לא אהרוס, אבל שתדעו שאני חכם.

אחלה חידה.
א' רואה 2 כובעים לפניו, הוא יכול היה לראות או שני כובעים בצבע זהה ואז יודע שיש לו כובע שונה או כובעים בצבעים שונים ואז הוא לא יודע מה צבע הכובע שלו.
ב' מבין שאם א' לא דיבר אז לו (ב') וג' יש כובעים בצבע שונה. מכיוון שהוא יודע מה צבע הכובע של ג' אז הוא יודע מה הצבע כובע שלו.

הם יכולים לדעת את צבע הכובע רק של זה שמקדימה להם? נגיד א' יכול לראות רק את הצבע של הכובע של ב' או גם של ג'?

א' היה צועק אם הוא היה רואה לפניו שני כובעים זהים (למשל אם שניהם היו לבן הוא היה יודע בוודאות שיש לו שחור).
מכיוון שהוא לא צעק, ב' מבין שלו ולג' יש צבעים שונים. הוא רואה מה יש לג', אז הוא יודע מה יש לו

• פותח/ת השרשור
ד' ו ג' יכולים לראות את הקיר שמולם. ב' יכול לראות את ג' , א' יכול לראות את ב' ו ג'

פתרו כאן כבר, כמעט הגעתי לזה
חידה טובה אני אשלוף אותה מתישהו:s49:

אם כבר עסקנו בחידות - מי שפותר את זאת בלי להסתכל באינטרנט מקבל אבקת חלבון:

יש בניין בן 100 קומות
יש לכם 2 ביצים

הביצים מתחילות להשבר מקומה מסוימת - לדוגמא - אם תזרקו ביצה מקומה 32 יכול להיות שהיא לא תישבר ואם תעלו ל33 ותזרקו היא כבר תישבר (2 הביצים באותו חוזק - נשברות באותה קומה)

המטרה שלכם היא למצוא את הקומה שהביצים מתחילות להשבר בה במספר הכי קטן של זריקות.
מותר לכם לשבור את הביצים בתנאי שאחרי ששברתם את השניה אתם יודעים בוודאות מאיזה קומה הן נשברות. אם שברתם את שתיהן ואתם לא יודעים את הקומה - לא הצלחתם.

החידה היא - תוך כמה זריקות אפשר לדעת תמיד את הקומה שהן נשברות ממנה ומעלה - לא משנה איזה קומה זאת.

אם כבר עסקנו בחידות - מי שפותר את זאת בלי להסתכל באינטרנט מקבל אבקת חלבון:

יש בניין בן 100 קומות
יש לכם 2 ביצים

הביצים מתחילות להשבר מקומה מסוימת - לדוגמא - אם תזרקו ביצה מקומה 32 יכול להיות שהיא לא תישבר ואם תעלו ל33 ותזרקו היא כבר תישבר (2 הביצים באותו חוזק - נשברות באותה קומה)

המטרה שלכם היא למצוא את הקומה שהביצים מתחילות להשבר בה במספר הכי קטן של זריקות.
מותר לכם לשבור את הביצים בתנאי שאחרי ששברתם את השניה אתם יודעים בוודאות מאיזה קומה הן נשברות. אם שברתם את שתיהן ואתם לא יודעים את הקומה - לא הצלחתם.

החידה היא - תוך כמה זריקות אפשר לדעת תמיד את הקומה שהן נשברות ממנה ומעלה - לא משנה איזה קומה זאת.
יש סיכוי שכדי לפתור את זה נצטרך להתעסק עם קצת מתמטיקה פשוטה(חישוב מסויים)?

חחח תפרסמו את הדרך גם... וממש לא 6 זריקות
אני זורק ביצה ראשונה בקומה 66, אם נשברה זורק מקומה 33, נשברה יורד ל-16, 8, 4, 2 לכל היותר אחרי 6 זריקות אני יודע את הקומה.
אם נגיד לא נשברה ב-66. זורק מהקומה 83 וככה כל פעם מחפש בטווח. 83 לא נשבר עובר ל-91, 95, 97... או אם נשבר ב-83 יורד ל-75, 70, 68
זה א' ב' של שיטת חיפוש בתכנות נקרא ארי בסוגר.

אני זורק ביצה ראשונה בקומה 66, אם נשברה זורק מקומה 33, נשברה יורד ל-16, 8, 4, 2 לכל היותר אחרי 6 זריקות אני יודע את הקומה.
אם נגיד לא נשברה ב-66. זורק מהקומה 83 וככה כל פעם מחפש בטווח. 83 לא נשבר עובר ל-91, 95, 97... או אם נשבר ב-83 יורד ל-75, 70, 68
זה א' ב' של שיטת חיפוש בתכנות נקרא ארי בסוגר.
יש לך רק שתי ביצים, נגיד והתחלת מהקומה ה66, ונשברה, עברת ל33 וגם היא נשברה. לא גילית את הקומה ושברת את שתי הביצים שיש לך.

יש לך רק שתי ביצים, נגיד והתחלת מהקומה ה66, ונשברה, עברת ל33 וגם היא נשברה. לא גילית את הקומה ושברת את שתי הביצים שיש לך.

התשובה שעניתי היא 6.

התשובה שעניתי היא 6.

שוב, יש לך רק 2 ביצים!
נניח שאתה זורק מהקומה ה66 והביצה נשברת. נשארה לך רק ביצה אחת.
אתה זורק מהקומה ה33, וגם היא נשברת.
עכשיו, מהי הקומה המבוקשת?

שוב, יש לך רק 2 ביצים!
נניח שאתה זורק מהקומה ה66 והביצה נשברת. נשארה לך רק ביצה אחת.
אתה זורק מהקומה ה33, וגם היא נשברת.
עכשיו, מהי הקומה המבוקשת?
בניסוח הזה זו חידה לא פתירה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית