למה לא? מבקשים ממך לתת מספר זריקות מינימלי. אפשר להגיד שהפתרון הוא 100, אם נעבור קומה-קומה, אך הוא איננו הקטן ביותר.בניסוח הזה זו חידה לא פתירה
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למה לא? מבקשים ממך לתת מספר זריקות מינימלי. אפשר להגיד שהפתרון הוא 100, אם נעבור קומה-קומה, אך הוא איננו הקטן ביותר.בניסוח הזה זו חידה לא פתירה
אז אני לא מבין אותך, התשובה שאני אמרתי היא מספר זריקות מינימאלי 6. מה הבעיה בפתרון?למה לא? מבקשים ממך לתת מספר זריקות מינימלי. אפשר להגיד שהפתרון הוא 100, אם נעבור קומה-קומה, אך הוא איננו הקטן ביותר.
למה לא? מבקשים ממך לתת מספר זריקות מינימלי. אפשר להגיד שהפתרון הוא 100, אם נעבור קומה-קומה, אך הוא איננו הקטן ביותר.
אתה מתבלבל בין מספר זריקות למספר ביצים. אם ביצה לא נשברה - אתה יכול לזרוק אותה שוב.אז אני לא מבין אותך, התשובה שאני אמרתי היא מספר זריקות מינימאלי 6. מה הבעיה בפתרון?
הרי גם אין לך 100 ביצים לזרוק
לא מתווכח, הוא פשוט לא הבין את השאלה.מתווכח עם מורה לפסיכומטרי 🤦♂️
עכשיו הבנתי, מודה בטעות.אתה מתבלבל בין מספר זריקות למספר ביצים. אם ביצה לא נשברה - אתה יכול לזרוק אותה שוב.
במקרה בו "קומה השבירה" היא 100, במידה ואני מתיחל לזרוק מהקומה הראשונה, אני מגיע ל100 זריקות, אבל שברתי רק ביצה אחת.
כתבתי לך כבר מדוע הפתרון שלך לא נכון.
לא מתווכח, הוא פשוט לא הבין את השאלה.
וגם מורים טועים.
אפשר בפחות מ25 זריקות 😃
מחשבה יפה אבל:אפשר אולי לזרוק בכפולות של 10, ולהתחיל לזרוק ישר מקומה 10,במידה ו"הקומה" היא 99
אני מגיע תוך 19 זריקות מקסימום.
מחשבה יפה אבל:
1. זה 18 ולא 19
2. אפשר בפחות מ18
זה 18 כי 10-20-30-40-50-60-70-80-90-99-91-92-93-94-95-96-97-98 יוצא 18 זריקות
אפשר תוך 15 מקסימום.
מתחילים מקומה 15 וכל פעם עולים בסדרה חשבונית שההפרש יורד ב1 כלומר מתחילים ב15 אחר כך 29,42,54,65,75,84,92,99,93,94,95,96,97,98
יפה! זה הפתרוןכמו שאמרת רק שמתחילים מ14 וזה יוצא 14 נסיונות.
יפה! זה הפתרון
הכרת את החידה לפני? ואם לא תפרסם איך הגעת לזה מעניין...
חח אז יפה! תפרסם איך הגעת לשיטה של +1 מהקפיצה הקודמת...היי! אני הייתי קרוב! חח הייתי בטוח 15 זה התשובה שלא טרחתי לבדוק איך זה עובד עם 14
חח אז יפה! תפרסם איך הגעת לשיטה של +1 מהקפיצה הקודמת...
אם ניקח את המספרים:
![]()
או לדוגמה:
![]()
או לדוגמה:
![]()
המשותף לכל המספרים לעיל שהם סכום של מספרים עוקבים.
ועכשיו החידה:
בין המספרים 1000 עד 1999 יש רק מספר אחד בלבד,
שאינו יכול להיות מורכב מסכום של מספרים עוקבים (כנ"ל)
מצאו אותו