הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אפקות לילדים

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
מישהו יודע, מכיר מחקר רלוונטי, או יכול להקיש משהו אינטליגנטי ביחס לצריכת
אפקות חלבון עי"י ילדים?
אני מתכוון לילדים די צעירים (6-9)

נ.ב. ראיתי הרגע את מה שמשה העלה פה קודם (רעלנים וכו'). אבל בהתעלם מזה..

עומרי תגיד לילדים שלך שהם לא קמים מהשולחן עד שהצלחת נקיה

סתם, האמת שהייתי קטן אמא שלי היתה רודפת אחרי עם אוכל שאני אוכל
היום היא רבה איתי שאני לא אוכל

ילדים הרבה יותר רגישים לדברים האלה, לא שאני יודע אם יש בעיה.
אבל למה שלא תלמד אותם להיות גברים ותתן להם בשר.

• פותח/ת השרשור
ניסחתי את השאלה למעלה לא משהו...
אני מנסה להבין אם יש איזו סיבה לחשוש מצריכת אבקות החלבון האלה אצל ילדים.

ולמי שתהה וכו', אני לא מאמן ת'ילדים. וכן יש לי ילד בן 9 שאוכל בשר בכמויות משוגעות ונהנה מזה..
אבל יש בבית גם ילדה חמודה בת 6 שמתקשה להעדיף בשר על ממתקים. ואחרי שגיליתי שהשייק שוקולד של אופטימום טעים לה, חשבתי 'למה לא בעצם'....

אני לא הייתי חושש לתת לילדים שלי את זה. הסיכון שיהיה בזה רעלים וכו' לדעתי הרבה יותר קטן מכל שטות אחרת שמייצרים כמו סוכריות גומי, שוקולדים וכל הדברים המתועשים.
אבל זאת סתם דעה שמבוססת על כלום

זה כמו להגיד שדדליפט צריך לעשות מגיל 18
איך על ילדים זה משפיע אחרת מעל מבוגרים?(חוץ מרעלים)

ההשוואה לא נכונה.
זה כמו שאני אגיד למה לא לתת סטרואידים לילדים אם למבוגרים אפשר.
לא כלל דבר אפשר בכל גיל.
בקשר לאבקות לא יודע מה כדאי וכמה, אבל קיבלתי את הרושם שאצל אנשים צעירים מאוד יש בעיות עיכול בכל מה שנוגע לאבקות חלבון. אבל זה רק אני...

בגדול אין מחקרים על אבקת מי גבינה לילדים או שיש אבל אני פשוט עצלן שמן מלחפש אבל אם תחשוב על זה בצורה הגיונית, מה זה כבר יכול לעשות? מי גבינה יש לך בקוטג' יש לך בחלב ובכל דבר חלבי כמעט, איך אבקת חלבון שונה? היא סה"כ מרוכזת ב 100% מי גבינה בניגוד לקוטג' שיש בו 20%, הדבר הכי גרוע שיכול לקרות הוא שהיא תפליץ לך בבית בגלל הלקטוז ואולי תשלשל. אופטימום ד"א יצא תקין בבדיקת הרעלנים והתקנות של משרד הבריאות האמריקאיות יותר מחמירות מבארץ.
לגבי לתת לה שייק, תתן לה אבל שלא תתחיל לשתות את זה במקום מים כי סה"כ מדובר בילדה קטנת מימדים ויהיה לה קל מאוד להגיע גם ל 5 גרם חלבון לק"ג משקל אם היא תתחיל לשתות את זה כמו ממתק.
בכל מקרה אני חושב שכדאי ללמד אותה לאכול בשר, גם אם זה ידרוש סבלנות והרבה מאמץ סה"כ זה יעזור לך לאחר מכן בחיים ולא יהיה לה חוסרים של ויטמינים ומינרלים, ד"א אם היא לא אוכלת בשר בכלל תלכו לבדוק אם חסר לה משהו (ברזל/B12).
אני אנסה לחפש לך, אבל תהיה בטוח שהמחקרים יהיו על אוכלוסיות לא בריאות (עם מחלות כרוניות) ככה שאני לא יודע איך אפשר לייחס לכך חשיבות.

סתם בכלליות, מעטים מאוד הילדים שיש להם אי סבילות ללקטוז. זה דבר שמתפתח עם ההתבגרות.
אצלי לא היה כלום כשהייתי ילד. ועכשיו אני רק מלקק חלב ומשלשל לך יומיים אחרי.
ובקשר ל5 גרם חלבון לגוף- לא חשבתי על זה ובהחלט יש בזה משהו.

עומרי תגיד לילדים שלך שהם לא קמים מהשולחן עד שהצלחת נקיה

סתם, האמת שהייתי קטן אמא שלי היתה רודפת אחרי עם אוכל שאני אוכל
היום היא רבה איתי שאני לא אוכל

חח מבין אותך לפעמים אני אוכל בשושו כי כול האחים שלי גם משגעים אותי + אמא ואבא שלי.
אני חושב שאצלי זה יותר גרוע 😆

ההשוואה לא נכונה.
זה כמו שאני אגיד למה לא לתת סטרואידים לילדים אם למבוגרים אפשר.
לא כלל דבר אפשר בכל גיל.
בקשר לאבקות לא יודע מה כדאי וכמה, אבל קיבלתי את הרושם שאצל אנשים צעירים מאוד יש בעיות עיכול בכל מה שנוגע לאבקות חלבון. אבל זה רק אני...
תחשוב שזה פשוט מקורות חלבון(מי גבינה וכו') מיובשים אז כיצד זה ישפיע על ילדים אחרת מעל מבוגרים??

צודק
הכי מצחיק שבאות אמהות שחוששות לקנות לבן שלהן בן ה 16 חלבון כי אמרו להם "שזה לא טבעי",רק מה הכי מצחיק שבתיק יש להן מטרנה לתינוק בבית ואז מראה להם שהמטרנה של התינוק שהיא נותנת זה על אותו עיקרון כמו אבקת חלבון.

כן, את האמת נגמר לי עכשיו ה Serious Mass ויש לי עוד חודש גיוס אז חשבתי לחודש הזה לקנות את זה אולי:
%D7%91%D7%A0%D7%A0%D7%941%281%29.jpg

במחשבון תזונה שמתי את זה ויש לזה ערכים מ-מ-ש דומים לסיריוס 😵‍💫🥊
הבעיה שהרכיבים של זה: "אבקת חלב נוכרי, סוכר, לקטוז..."
WTF?! רוצים להרוג תינוקות?

• פותח/ת השרשור
בגדול אין מחקרים על אבקת מי גבינה לילדים או שיש אבל אני פשוט עצלן שמן מלחפש אבל אם תחשוב על זה בצורה הגיונית, מה זה כבר יכול לעשות? מי גבינה יש לך בקוטג' יש לך בחלב ובכל דבר חלבי כמעט, איך אבקת חלבון שונה? היא סה"כ מרוכזת ב 100% מי גבינה בניגוד לקוטג' שיש בו 20%, הדבר הכי גרוע שיכול לקרות הוא שהיא תפליץ לך בבית בגלל הלקטוז ואולי תשלשל. אופטימום ד"א יצא תקין בבדיקת הרעלנים והתקנות של משרד הבריאות האמריקאיות יותר מחמירות מבארץ.
לגבי לתת לה שייק, תתן לה אבל שלא תתחיל לשתות את זה במקום מים כי סה"כ מדובר בילדה קטנת מימדים ויהיה לה קל מאוד להגיע גם ל 5 גרם חלבון לק"ג משקל אם היא תתחיל לשתות את זה כמו ממתק.
בכל מקרה אני חושב שכדאי ללמד אותה לאכול בשר, גם אם זה ידרוש סבלנות והרבה מאמץ סה"כ זה יעזור לך לאחר מכן בחיים ולא יהיה לה חוסרים של ויטמינים ומינרלים, ד"א אם היא לא אוכלת בשר בכלל תלכו לבדוק אם חסר לה משהו (ברזל/B12).
אני אנסה לחפש לך, אבל תהיה בטוח שהמחקרים יהיו על אוכלוסיות לא בריאות (עם מחלות כרוניות) ככה שאני לא יודע איך אפשר לייחס לכך חשיבות.

הדבר היחיד שבאמת הייתי בטוח לגביו הוא ענין ה 5 גרם שציינת. הגברת שוקלת פחות מעשרים קילו וכמה שייקים כאלה והיא בקלות מגיעה לזה..
והילדים שלי לא מפליצים מחלב, זה שמור לאבא שלהם.

תודה, תעדכן בבקשה אם תמצא משהו מענין ולא על חולדות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית