הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדה במשקל, בהכרח הורדה בשומן ?

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
היי אנשים,

שאלה, אני בתקופת חיטוב ויורד בערך 500 גרם כל שבוע.

השאלה שלי היא האם ירידה במשקל זה אומר שגם השומן יורד ?

האם אפשרי לרדת במשקל אבל עדיין להיות עם אחוזי שומן גבוהים ?

כי אני רואה שאני יחסית במשקל נמוך (69 ק"ג), אבל עדיין נראה שמן, סקיני פאט כזה.

בתקופה האחרונה גם מבחינת החלבון אני לא כל כך מגיע ליעדים שאני צריך להגיע ביום, ומרגיש שפשוט יורד במסת השריר.. אז יכול להיות שהמשקל שאני יורד הוא במסת השריר, אבל אחוז השומן נשאר גבוה ?

תודה 😃

השאלה שלי היא האם ירידה במשקל זה אומר שגם השומן יורד ?
כמעט תמיד הירידה תבוא גם משומן וגם משאיר, בהתאם לגודל הגירעון, כמות החלבון, ואיכות האימונים האחוזים של מאיפה המשקל יורד ישתנו.
האם אפשרי לרדת במשקל אבל עדיין להיות עם אחוזי שומן גבוהים ?
בעיקרון כן
כי אני רואה שאני יחסית במשקל נמוך (69 ק"ג), אבל עדיין נראה שמן, סקיני פאט כזה
מה הגובה שלך? יכול להיות שלמרות האחוז שומן הגבוה לא כדאי לך לעשות חיטוב, כי לפעמים עדיף פשוט להגדיל את הכמות של המסת שריר. במקרה כזה ניטרלי יעבוד יותר טוב, ובכל מקרה במצב של אחוז שומן גבוה ומסת שריר לא מפותחת אתה יכול לראות תוצאות יפות בניטרלי.
ומרגיש שפשוט יורד במסת השריר
אל תסתכל על הרגשה, הכי טוב פשוט לבצע מעקבים כמו שצריך (משקל גוף, היקפים ותמונות)

עוד משהו, אם במצב של מסת שריר מאוד לא מפותחת שאתה מתאמן מאוד מתחיל אתה לא מתפתח ומתקדם, אז כנראה שהאימונים שלך לא טובים ו/או אתה לא מתאמץ מספיק. אבל תכלס גם עם תוכנית לא משהו מתאמן מאוד מתחיל אמור להתקדם, אז למרות שלא כיף לשמוע את זה, אולי אתה פשוט לא מתאמץ מספיק.

• פותח/ת השרשור
כמעט תמיד הירידה תבוא גם משומן וגם משאיר, בהתאם לגודל הגירעון, כמות החלבון, ואיכות האימונים האחוזים של מאיפה המשקל יורד ישתנו.

בעיקרון כן

מה הגובה שלך? יכול להיות שלמרות האחוז שומן הגבוה לא כדאי לך לעשות חיטוב, כי לפעמים עדיף פשוט להגדיל את הכמות של המסת שריר. במקרה כזה ניטרלי יעבוד יותר טוב, ובכל מקרה במצב של אחוז שומן גבוה ומסת שריר לא מפותחת אתה יכול לראות תוצאות יפות בניטרלי.

אל תסתכל על הרגשה, הכי טוב פשוט לבצע מעקבים כמו שצריך (משקל גוף, היקפים ותמונות)

עוד משהו, אם במצב של מסת שריר מאוד לא מפותחת שאתה מתאמן מאוד מתחיל אתה לא מתפתח ומתקדם, אז כנראה שהאימונים שלך לא טובים ו/או אתה לא מתאמץ מספיק. אבל תכלס גם עם תוכנית לא משהו מתאמן מאוד מתחיל אמור להתקדם, אז למרות שלא כיף לשמוע את זה, אולי אתה פשוט לא מתאמץ מספיק.

תודה על התשובה המפורטת.

גובה 1.70, מתאמן שלוש פעמים בשבוע, תוכנית FBW, באיזור ה-6 סטים לשריר גדול ו-3 סטים לשריר קטן.

שאתה אומר ניטרלי, מה אתה מתכוון ?

מתאמן שלוש פעמים בשבוע, תוכנית FBW, באיזור ה-6 סטים לשריר גדול ו-3 סטים לשריר קטן
המידע הזה לא אומר לי כמעט כלום על האימונים שלך אם כבר זה אומר לי שגם אתה יודע עליהם יותר מידי. אין איך להסיק מזה מה האיכות של האימונים ואם אתה באמת מתאמץ מספיק. בשביל לשפר/ לשנות את התוכנית תראה נושאים קודמים דומים לשלך. בשביל להתאמץ יותר, פשוט... תתאמץ יותר.
שאתה אומר ניטרלי, מה אתה מתכוון ?
להישאר באותו משקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית