הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי מומלץ להתחיל עם קריאטין והאם יש הבדל?

thruster

משתמש פעיל
421
83
נק' מוניטין:
110
421
83
נניח מישהו שרק היום נכנס לחדר כושר ומתחיל לקחת קריאטין, אל מול מישהו שמתאמן שנים וההתקדמות שלו איטית נורא.

האם יש יתרון באיזה שלב אתה לוקח קריאטין? האם יש יתרון לחכות עד שאתה מגיע למימוש של הכוח שלך או שזה לא משנה בכלל והאפקט הוא אותו אפקט?

נניח מישהו שרק היום נכנס לחדר כושר ומתחיל לקחת קריאטין, אל מול מישהו שמתאמן שנים וההתקדמות שלו איטית נורא.

האם יש יתרון באיזה שלב אתה לוקח קריאטין? האם יש יתרון לחכות עד שאתה מגיע למימוש של הכוח שלך או שזה לא משנה בכלל והאפקט הוא אותו אפקט?
לא רלוונטי, יותר הגיוני לקחת משהו שיכול לעזור לך כאשר אתה קרוב לתקיעה אבל ככלל לא מאמין שתראה איזשהו שוני.
אתה יכול לקחת מתי שתרצה.

לא מכיר מחקר שבדק את זה, המעקב יהיה מסובך לתיעוד ולבידוד משתנים בכל מקרה.

קריאטין משפר ביצועים, ההיגיון אומר להתחיל כמה שיותר מהר. מתאמן שכבר מתקשה לחצות את הרף הגנטי שלו אחרי חמש-עשר שנות אימון לא בהכרח ירוויח מזה משהו חדש. אבל אלו רק הנחות כמובן, שוב הדבר לא נבדק אבל אין בסיס להניח שמוטב לחכות עם הצריכה לשלב מתקדם יותר באימונים.

אני מתאמן מעל 10 שנים, ולא לוקח קריאטין, האם אני לא ממצה את עצמי כמו שצריך?

עכשיו בנימה רצינית יותר, אני לא לוקח קריאטין, ורואה בו תוסף מיותר, ואני אחד שלוקח וויטמינים ומינרלים בשפע.

תרצה תיקח, לא תרצה אל תיקח.
התוספים שלי הם בעיקר למטרות בריאות, תוסף קריאטין לא הראה לי תוצאות משמעותיות מספקות את ההתעסקות המיותרת לקחת אותה לדעתי.

אם תשאל אותי, 3000 מ"ג וויטמין C עם B קומפלקס יתרום לך יותר מקריאטין לדעתי, מבחינת כושר.

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן מעל 10 שנים, ולא לוקח קריאטין, האם אני לא ממצה את עצמי כמו שצריך?

עכשיו בנימה רצינית יותר, אני לא לוקח קריאטין, ורואה בו תוסף מיותר, ואני אחד שלוקח וויטמינים ומינרלים בשפע.

תרצה תיקח, לא תרצה אל תיקח.
התוספים שלי הם בעיקר למטרות בריאות, תוסף קריאטין לא הראה לי תוצאות משמעותיות מספקות את ההתעסקות המיותרת לקחת אותה לדעתי.

אם תשאל אותי, 3000 מ"ג וויטמין C עם B קומפלקס יתרום לך יותר מקריאטין לדעתי, מבחינת כושר.
אתה אוכל בשר אדום מדי שבוע? כנראה אז שאתה גם לא צריך.
אני לא נוגע בשר (לא חברה של בשר בכלל) רק ביום העצמאות ואירועים מיוחדים.

אתה אוכל בשר אדום מדי שבוע? כנראה אז שאתה גם לא צריך.
אני לא נוגע בשר (לא חברה של בשר בכלל) רק ביום העצמאות ואירועים מיוחדים.
כמוני כמוך, לא אוכל בשר למעט מקרים נדירים.

עוף אורגני, כן.

אז אני חייב קריאטין עכשיו???

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית