הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שומן בחיטוב

• פותח/ת השרשור PJ
  • פורסם בתאריך

PJ

משתמש מתחיל
24
2
נק' מוניטין:
2
24
2
אני די נמנע מלצרוך שומן בחיטוב כי כל מקורות השומן שאני מכיר מכילים כמות קלוריות גבוהה יחסית.
איזה מקורות שומן בלתי רוויות מכילות מספר קלוריות לא כזה גבוה?

הגיוני ששומן יכיל הרבה קלוריות כי בגרם שומן יש 9
קלוריות מול 4 קלוריות לגרם פחמימה/חלבון:s59:

למה להמנע משומן רווי? יש לו חשיבות בתפריט.
אצלי השומן מגיע מביצים, שמן זית, חמאה, מעט חמאת בוטנים ושומן של בשר בקר וחזה עוף. תקפיד על מקורות מגוונים ואתה תהיה בסדר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה להמנע משומן רווי? יש לו חשיבות בתפריט.
אצלי השומן מגיע מביצים, שמן זית, חמאה, מעט חמאת בוטנים ושומן של בשר בקר וחזה עוף. תקפיד על מקורות מגוונים ואתה תהיה בסדר.

קראתי שמוטב לא לצרוך שומן רווי כי הוא מעלה את רמות ה-LDL

קראתי שמוטב לא לצרוך שומן רווי כי הוא מעלה את רמות ה-LDL
קראתי שמוטב לא להאמין לכל דבר שקוראים ברשת.

וברצינות, שומן רווי חשוב לתפקוד הורמונלי תקין של הגוף. אני לא אומר לצרוך רק רווי, אבל להמנע ממנו כי 'זה מעלה LDL' זה מגוחך.
מעבר לזה לרמות LDL בפני עצמן אין הרבה משמעות, היחס של HDL-LDL יותר חשוב.

בקיצור אל תמנע משומן מהחי.

וברצינות, שומן רווי חשוב לתפקוד הורמונלי תקין של הגוף. אני לא אומר לצרוך רק רווי, אבל להמנע ממנו כי 'זה מעלה LDL' זה מגוחך.
מעבר לזה לרמות LDL בפני עצמן אין הרבה משמעות, היחס של HDL-LDL יותר חשוב.

בקיצור אל תמנע משומן מהחי.

שומן רווי חשוב לתפקוד הורמונלי תקין? איך יש לו עליונות על שומן בלתי רווי? מה היתרונות שלו לעומת שומן בלתי רווי ולמה? יש רפרנס ששומן רווי הוא חיוני ונחוץ?
כל המזונות הם לרוב MIX של רווי ולא רווי, כשאלו שמקוטלגים כ'בריאים' יותר, הם עם יחס של יותר שומן בלתי רווי לעומת רווי בסך השומן הכולל במוצר, וכל הג'אנק והדברים הדחוסים קלורית שלרוב די מזיקים(ונמצאים עם ערמות של סוכר בין היתר), נמצאים עם יחס של שומן רווי גבוה מאוד לעומת הבלתי רווי

LDL זה אחד המדדים הטובים בדם לבריאות העורקים, אתה רוצה אותו נמוך ככל הניתן, ואת HDL גבוה ביחס אלו

אני לא יודע אם אתה טרול אבל להמליץ לבחור בחיטוב חמאה שהדחיסות הקלורית שלה היא איזור ה800+ למאה גרם ורוב השומן בה רווי, זה בגדר ליצנות כבר

אבל הכי קל לבטל לגמרי המלצות של ארגון קרדיולוגים עולמי ושל ארגוני בריאות עולמיים בכמה מילים כמו

אני די נמנע מלצרוך שומן בחיטוב כי כל מקורות השומן שאני מכיר מכילים כמות קלוריות גבוהה יחסית.
איזה מקורות שומן בלתי רוויות מכילות מספר קלוריות לא כזה גבוה?

תמעיט בשומן רווי ככל הניתן, לא סתם ההמלצות של ארגון הקרדיולוגים העולמי אם אני לא טועה זה להגביל עד לכ7 אחוז מהקלוריות היומיות+-

זו חשיבה לגיטימית והגיונית להגביל צריכת שומן בחיטוב מאחר וגרם שומן(בפני עצמו!) דחוס יותר פי 2.25 מגרם חלבון/פחמימה
אבל שים לב, גרם שומן *בפני עצמו*
אם ניקח שמן נניח, במאה מל שמן זה פחות או יותר שואף ל100 גרם שומן ששואף ל900 קלוריות, וכן אפילו אם זה שמן זית 100% אורגני שגידלת בשדה שלך

אם תיקח אבוקדו, הוא מכיל באיזור ה180 קלוריות למאה גרם, ורוב החומצות שומן בו הן בריאות וטובות
אתה יכול להריץ חיפושים באינטרנט ולקבל דוגמאות
אבל כמה שעולים לי לראש(אני נותן לך שמות ואתה תחפש ערכים מלאים אבל אלו מאכלים טובים)
סלמון
סרדינים(סלמון וסרדינים עם כמות גבוהה של אומגה 3 שחיוני וחשוב)
זיתים(שים לב לא להפריז בכמויות פה כי הם מכילים המון נתרן מה שיכול לספוח נוזלים)
מיוקל וחבריו
חומוס(ממרח)

לא עולה לי עוד כרגע לראש, אני יודע שמעל מה שאמרתי(מעל=דחיסות קלורית גבוהה יותר), נמצאים טחינה גולמית, חמאת בוטנים, שקדים אגוזים וכו' שעם 600+- קלוריות למאה גרם
שזה גם דחוס מאוד ואתה רוצה להמעיט בזה, אבל זה עדיין דחוס פחות ועם ערכים טובים מחמאה ומשמן ;)

אני לא יודע אם אתה טרול אבל להמליץ לבחור בחיטוב חמאה שהדחיסות הקלורית שלה היא איזור ה800+ למאה גרם ורוב השומן בה רווי, זה בגדר ליצנות כבר
לא אמרתי לו לאכול חמאה עם כפית כאילו זה יוגורט.
אני משתמש בה כדי להכין בשר בקר/ביצים במקום שמן.
אבל הכי קל לבטל לגמרי המלצות של ארגון קרדיולוגים עולמי ושל ארגוני בריאות עולמיים בכמה מילים כמו
המלצות? מי המליץ? מתי? איפה? על סמך איזה מחקרים?
כי המלצות אפשר למצוא לכל שיטה/דרך ויש לך מחקרים שיוכיחו כל טענה שרק תרצה וזאת הסיבה שלא מאמינים לכל דבר שכתוב באינטרנט.
הנרטיב וההמלצות של מה כדאי לצרוך ומה לא כדאי לצרוך משתנה כמעט על בסיס שבועי בהתאם למה שיהיה רווחי לארגון באותו רגע. אל תהיה תמים, זה גורם לך להיראות כמו 'ליצן'.

בני אדם צרכו שומן רווי הרבה לפני שקמו ארגוני בריאות בעלי אינטרס כלכלי. יהיה קל למצוא מחקרים שיוכיחו את הטענה שלי בדיוק כמו שיהיה קל למצוא מחקרים שיוכיחו את שלך ולכן זה דיון עקר.
תמשיך להמנע משומן רווי אם זה גורם לך להרגיש שאתה עוקב אחר המלצות בריאותיות. לבריאות.

לא אמרתי לו לאכול חמאה עם כפית כאילו זה יוגורט.
אני משתמש בה כדי להכין בשר בקר/ביצים במקום שמן.

המלצות? מי המליץ? מתי? איפה? על סמך איזה מחקרים?
כי המלצות אפשר למצוא לכל שיטה/דרך ויש לך מחקרים שיוכיחו כל טענה שרק תרצה וזאת הסיבה שלא מאמינים לכל דבר שכתוב באינטרנט.
הנרטיב וההמלצות של מה כדאי לצרוך ומה לא כדאי לצרוך משתנה כמעט על בסיס שבועי בהתאם למה שיהיה רווחי לארגון באותו רגע. אל תהיה תמים, זה גורם לך להיראות כמו 'ליצן'.

בני אדם צרכו שומן רווי הרבה לפני שקמו ארגוני בריאות בעלי אינטרס כלכלי. יהיה קל למצוא מחקרים שיוכיחו את הטענה שלי בדיוק כמו שיהיה קל למצוא מחקרים שיוכיחו את שלך ולכן זה דיון עקר.
תמשיך להמנע משומן רווי אם זה גורם לך להרגיש שאתה עוקב אחר המלצות בריאותיות. לבריאות.

נדירים האנשים שאשכרה יאכלו חמאה עם כפית, זה לרוב בא עם מאכלים אחרים אבל למה בכלל להשתמש בזה אם אתה בחיטוב? אפשר להכין כל דבר ללא שמן

יש מחקרים לכל דבר זה נכון, ולכן יש היררכיה למחקרים ויש איכותיים יותר ואיכותיים פחות, ולבסוף מסיקים כיוון מסוים לפי מספר גדול של מחקרים איכותיים ועל פיהם ארגוני בריאות מגבשים המלצות

המלצות של ארגוני בריאות עולמיים משתנים כל שבוע? זה פשוט לא נכון

בני אדם צרכו שומן רווי לפני מאות שנים, אם אתה רוצה לחיות לפי אורח חיים של אדם קדמון אז גם תגור מתחת לסלע ותזרוק את הטלפון לפח, אל תקנה בסופר מרקט ותלקט את המזון שלך, (כמה שנים חי) חיים של האדם קדמון היה קצר *מאוד*, אם אני לא טועה הוא מת באיזור גיל 20-30 אבל אל תתפוס אותי במספר, לרוב מזיהומים ודברים שטותיים כאלה, אורח חיים של אדם קדמון זה לא משהו שאתה יכול להסיק מסקנות לגביו

לגבי המלצות של ארגוני בריאות

ארגון הלב האמריקאי(AHA)

Saturated Fat

"The American Heart Association recommends aiming for a dietary pattern that achieves 5% to 6% of calories from saturated fat."

Reduction in saturated fat intake for cardiovascular disease
https://www.cochranelibrary.com/cds...WRkNZhO6kamFYANUyWB6IIE6rAqC43cxPG3l4DZD8cq7s

הראשון זה מאמר של ארגון הלב האמריקאי, השני(והשלישי) אני די בטוח זה אותו אחד אבל זו מטא אנליזה ענקית של 15 מחקרים
מוזמן לעיין

ויהיה מעניין לראות מטא אנליזה עדכנית באותה רמת איכות שתצדיק את הטענות שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית