הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קושי בעלייה במשקל

• פותח/ת השרשור Tomer_
  • פורסם בתאריך

Tomer_

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
שלום, אני בן 16 עוד מעט 17 ומאוד רזה שוקל 50 קילו על 1.70, אכלתי 2700 קלוריות במשך שבועיים ולא עליתי בכלל במשקל, (הכל היה מדויק, חישבתי הכל ומדדתי במשקל), למה אני צריך לאכול כל כך הרבה כדי לעלות במשקל? מה יקרה כשאני ארצה להגיע ל60-70 קילו אני אצטרך לאכול כמויות מטורפות של אוכל?
חשוב להגיד שלפני שהתחלתי את התהליך הייתי רץ פעמיים בשבוע ועכשיו הפסקתי לגמרי עם הריצות למרות שזה דבר חשוב לי, כרגע אני בכלל לא עושה אירובי, מתמקד באימוני כוח ועלייה במסה.
אני כבר לא יודע איך להכניס עוד קלוריות, ממה להביא אותם? בארוחת צהריים למשל אני אוכל חצי קילו פסטה בתור פחמימה.

שלום, אני בן 16 עוד מעט 17 ומאוד רזה שוקל 50 קילו על 1.70, אכלתי 2700 קלוריות במשך שבועיים ולא עליתי בכלל במשקל, (הכל היה מדויק, חישבתי הכל ומדדתי במשקל), למה אני צריך לאכול כל כך הרבה כדי לעלות במשקל? מה יקרה כשאני ארצה להגיע ל60-70 קילו אני אצטרך לאכול כמויות מטורפות של אוכל?
חשוב להגיד שלפני שהתחלתי את התהליך הייתי רץ פעמיים בשבוע ועכשיו הפסקתי לגמרי עם הריצות למרות שזה דבר חשוב לי, כרגע אני בכלל לא עושה אירובי, מתמקד באימוני כוח ועלייה במסה.
אני כבר לא יודע איך להכניס עוד קלוריות, ממה להביא אותם? בארוחת צהריים למשל אני אוכל חצי קילו פסטה בתור פחמימה.
תשמע בתור אחד ששקל 60 ק"ג על 1.84 ס"מ בגיל 25 אני יכול להבין אותך,
זה בהחלט מתסכל מאחד שלא רגיל לאכול פתאום להתחיל לספור קלוריות ולחפש מאיפה להביא את הכמות הנדרשת.

לגמרי יכול להיות ש2,700 זה לא מספיק, יש הרבה משתנים כולל NEAT, גנטיקה, אדפטציות מטאבוליות כאלה ואחרות וכו'.

לטעמי יש לך 2 אופציות טובות במצבך,
1. להרחיב את הידע בתזונה ולקבל כלים שיעזרו לך להתמודד גם עם 4,000 קלוריות בבוא הזמן (וזה לגמרי ריאלי שתצטרך להגיע לשם)
2. לקחת איש מקצוע שיעזור לך להתאים את הקלוריות לאורח החיים שלך, בנוסף יעזור לך עם תפריט מגוון שיקל עלייך כי 2,700 קל' זה מעט מאוד.

בהצלחה.

תשמע בתור אחד ששקל 60 ק"ג על 1.84 ס"מ בגיל 25 אני יכול להבין אותך,
זה בהחלט מתסכל מאחד שלא רגיל לאכול פתאום להתחיל לספור קלוריות ולחפש מאיפה להביא את הכמות הנדרשת.

לגמרי יכול להיות ש2,700 זה לא מספיק, יש הרבה משתנים כולל NEAT, גנטיקה, אדפטציות מטאבוליות כאלה ואחרות וכו'.

לטעמי יש לך 2 אופציות טובות במצבך,
1. להרחיב את הידע בתזונה ולקבל כלים שיעזרו לך להתמודד גם עם 4,000 קלוריות בבוא הזמן (וזה לגמרי ריאלי שתצטרך להגיע לשם)
2. לקחת איש מקצוע שיעזור לך להתאים את הקלוריות לאורח החיים שלך, בנוסף יעזור לך עם תפריט מגוון שיקל עלייך כי 2,700 קל' זה מעט מאוד.

בהצלחה.

אור 2700 קל׳ זה נחשב מעט לנתונים שלו? וואלה?

אור 2700 קל׳ זה נחשב מעט לנתונים שלו? וואלה?
זה לא "לנתונים שלו", זה בכללי נחשב מעט.

לנתונים שלו (שיערתי שמתאמן 3-4 פעמים בשבוע) במחשבון TDEE הניטרלי שלו בסביבות ה2,300-2,400 קל'.
בהתחשב באי דיוק של המחשבון ובשוני הגדול בין אנשים מכל הסיבות שציינתי למעלה (גנטיקה, NEAT וכו') לגמרי הגיוני שלא יעלה במשקל.

בסופו של דבר 2,700 קל' לאדם מתאמן זה מעט, בהנחה והבחור ירצה להגיע ל70 ק"ג הוא יצטרך לתת הרבה יותר מעצמו בפן התזונתי.

בסופו של דבר 2,700 קל' לאדם מתאמן זה מעט

אבל למה שיהיה כל כך הרבה שוני בין מתאמן לבין לא מתאמן? הרי ק״ג שריר שורף 16 קל׳ ביממה ואימון כוח לא שורף הרבה קלוריות.

אולי המסה של אדם מתאמן גדולה יותר בגלל השריר והנוזלים אבל זה לא המקרה פה..

• פותח/ת השרשור
נגיד וכמות מסוימת של קלוריות מפסיקה להעלות אותי במשקל, אני צריך להעלות 100-200 קלוריות?
זה אומר שכח שבוע שבועיים אני אצטרך להעלות קצת את הקלוריות?

אבל למה שיהיה כל כך הרבה שוני בין מתאמן לבין לא מתאמן? הרי ק״ג שריר שורף 16 קל׳ ביממה ואימון כוח לא שורף הרבה קלוריות.
יש עוד כל כך הרבה משתנים,
-מטבוליזם
-משק נוזלים
-NEAT
-מסת שריר
-אדפטציות
-שוני גנטי
-שוני באימונים
-תזונה

ועוד...

זה לא עובד ברמת "המתאמן שוקל X ובגובה Y אז המאזן הניטרלי שלו הוא Z".
העניין רחוק מלהיות דיכוטומי כמו שאתה נוטה לחשוב.
נגיד וכמות מסוימת של קלוריות מפסיקה להעלות אותי במשקל, אני צריך להעלות 100-200 קלוריות?
זה אומר שכח שבוע שבועיים אני אצטרך להעלות קצת את הקלוריות?
הייתי לוקח שבועיים לפני שאני מגדיר "תקיעה",
וכן, זו בערך המתודה.

גבר 2700 זה לא הרבה, אתה פשוט לא רגיל לאכול כמויות כאלה, זה עניין של הרגלים. זה קשה בהתחלה אבל עוד כמה זמן אתה לא תבין איך אנשים שורדים בלי לאכול מקרר שלם לארוחת בוקר.
בכל מקרה תבחר מן הסתם במאכלים שיש בהם יותר קלוריות, ותפחית חלבון למינימום או קצת יותר.
עכשיו הפסקתי לגמרי עם הריצות למרות שזה דבר חשוב לי
מן הסתם שעם ריצות תצטרך לאכול יותר, אבל אם זה חשוב לך אתה לגמרי יכול לרוץ גם במסה.

אכלתי 2700 קלוריות במשך שבועיים ולא עליתי בכלל במשקל,.
אחי אתה בתחילת תהליך לא קל לך כנראה לאכול 2700 קל אז אחרי שבועיים אתה מתחיל להתייאש, הייתי מציע לקחת איש מקצוע צמוד יעזור מאוד ויחסוך זמן.
אבל אם אתה בוחר לעשות את זה לבד, אז נותן זמן .
בנית תפריט תשקל כל יום , תעשה ממוצע שבועי תבדוק אם עלית או לא. לא עלית תוסיף עוד 200 קלוריות. עד שתצליח להבין כמה קלוריות אתה על ניטרלי וכמה אתה צריך בשביל מאזן חיובי.
אם נגיד שקילו זה 8000 קלוריות ואכלת 2700 שיש מצב שזה פלוס של 200 קלוריות ליום במשך שבועיים 1400 קלוריות פלוס זה שינוי בערך של 150גרם... אתה מבין שזה דברים שיכולים להתפספס בקלות ,כמו לדוגמא אפילו בשעת שקילה. אחרי ארוחה או לפני צרכים וכדו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית