הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיצה ומסה

• פותח/ת השרשור liavv
  • פורסם בתאריך

liavv

משתמש קבוע
1,632
1,247
נק' מוניטין:
834
1,632
1,247
שבוע טוב
בואו נגיד סוג של ריב עם חבר...תזרמו
כשאתם במסה.. כמה תוספות אתם שמים על הפיצה ?

יש פה אחד פיצה לאבר ראיתי תענה גם אתה @PizzaLover20 (היי אחי מה נשמע נעים מאוד ליאב)

למה לא נחשב גאנק?

בצק בדיוק כמו פסטה
רוטב עגבניות
גבינה צהובה
תוספות מעל

איפה בדיוק הג'אנק פה? זה לא ציפס מטוגן בשמן עמוק, או קציצת בשר רוויה בשומן לא איכותי/בריא

החיסרון היחיד שזה דחוס קלוריות - כביכול לא מתאים לחיטוב

אבל לאלו שבמסה וצריכים נגיד להגיע ל 3000 קלוריות אין בזה שום פסול

איזה ראייה צרה. כל מה שיש לו כמות סבירה של חלבון הוא לא ג'אנק? מה עם כל השאר?
מה הוא השאר?
שוב אתה מנסה להישמע חכם בכוח?

מה ג'אנק פוד בפיצה? אני מחכה לשמוע.
בעצם, מהי ההגדרה לג'אנק פוד לדעתך?

כן 4 ג' שומן רווי למשולש פיצה, בהחלט סכנת חיים.
4 גרם סוכר למשולש פיצה, אתה יודע את ההמשך.
כמו כן, גם יוגורט PRO / GO הם ג'אנק פוד.
GO by Yoplait - אפרסק - 20 גרם חלבון בגביע, תנובה, ערכים תזונתיים - FoodsDictionary
כן, כמו שכל פרוסת לחם מכילה 150 מ"ג נתרן,
בפיתה פשוטה כבר יש מעל נתרן מאשר במשולש פיצה, גם זה ג'אנק פוד?
לא משהו שתבין.
אבל כמובן, שכחתי עם מי אני מנהל דיון.
תמשיך לרשום דברים מפוצצים.

ג'אנק פוד מתיחס למאכל עתיר קלוריות ועני בערך תזונתי נוסף.

קמח לבן, סוכר ושומן, אין בפיצה קלאסית ישראלית ערך תזונתי רב מעבר למקרו שלו.

אני כמובן לא מתייחס לפיצה מחמצת מקמח מלא, עם רוטב עגבניות שהוא יותר מ20% עגבניות, גבינה טבעית עם סלט שלם כתוספת, והוכן בתנור אבן עתיקה.

GO by Yoplait - אפרסק - 20 גרם חלבון בגביע, תנובה, ערכים תזונתיים - FoodsDictionary

זה מגוחך, תסלח לי. איך להגיד, אתה לא המאיה הכי רוזמן.

ג'אנק פוד מתיחס למאכל עתיר קלוריות ועני בערך תזונתי נוסף.

קמח לבן, סוכר ושומן, אין בפיצה קלאסית ישראלית ערך תזונתי רב מעבר למקרו שלו.

אני כמובן לא מתייחס לפיצה מחמצת מקמח מלא, עם רוטב עגבניות שהוא יותר מ20% עגבניות, גבינה טבעית עם סלט שלם כתוספת, והוכן בתנור אבן עתיקה.

בימינו אנו בכל עיר יש 20 פיצריות שמכינות פיצות אישיות בטאבון מחומרים איכותים.

כמו כן, פיצה פעם בשבוע, בתקופת מסה לא תקבל נו נו מהרופא. הכל שאלה מינון והצבת גבולות.
תפסיקו עם הראיה הצרה הזו.

בימינו אנו בכל עיר יש 20 פיצריות שמכינות פיצות אישיות בטאבון מחומרים איכותים.

כמו כן, פיצה פעם בשבוע, בתקופת מסה לא תקבל נו נו מהרופא. הכל שאלה מינון והצבת גבולות.
תפסיקו עם הראיה הצרה הזו.
אני לא אומר לאכול או לא לאכול פיצה או כל ג'אנק אחר.
אני פשוט מציין שפיצה קלאסית מוגדרת ג'אנק פוד.
הרגע עשיתי גוגל is pizza junk food, ממליץ לך גם לעשות.

העובדה היא שפיצה זה ג'אנק, ואני באופן אישי נמנע מג'אנק פוד לגמרי, זאת העדפה שלי. שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לפי השיקולים שלו.

העובדה היא שפיצה זה ג'אנק, ואני באופן אישי נמנע מג'אנק פוד לגמרי, זאת העדפה שלי. שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לפי השיקולים שלו.

א. בוא נתחיל מזה שג'אנק פוד זה לא איזושהי הגדרה של משרד הבריאות. זה סתם מונח שהומצא על ידי החברה.
ב. אם אתה נמנע מ"ג'אנק פוד" אז אתה אמור להמנע גם מלחם, פסטה, עגבניות, גבינה צהובה, זיתים, פטריות, ואנשובי רחמנא לצלן
ג. את גוגל אני בטח לא אשאל, אבל ממליץ לך להתייעץ עם מיטב התזונאים ולא עם טיפש כמוני, תפנה לגיא שלמון לדוגמה, נראה מה הוא יגיד בעניין.
@Mike Bikov
עמדתך בנושא?

בצק בדיוק כמו פסטה
רוטב עגבניות
גבינה צהובה
תוספות מעל

איפה בדיוק הג'אנק פה? זה לא ציפס מטוגן בשמן עמוק, או קציצת בשר רוויה בשומן לא איכותי/בריא

החיסרון היחיד שזה דחוס קלוריות - כביכול לא מתאים לחיטוב

אבל לאלו שבמסה וצריכים נגיד להגיע ל 3000 קלוריות אין בזה שום פסול
תראה אישית אני נמנע מדברים כאלה מעדיף לאכול אורז שיבולת שועל וכו' אבל כן יש כאלו שאוכלים דברים כאלה במסה אישית מעדיף לאכול דברים יותר בריאים ואיכותיים מבחינת סיבים תזונתיים ויטמינים מינרלים וכו'..

גם אני כמוך נמנע לחלוטין מג'אנק.. אבל שוב באמת כול אחד יעשה מה טוב לו..

זה לא מה יש בזה, אלא מה אין בזה.
10 גרם סוכר טהור זה ג'אנק, בתוך 10 גרם סוכר אין הרבה קלוריות, אבל גם לא ערך תזונתי נוסף, זה מוגדר ג'אנק. כמה נזק יהיה לי אם אוכל אותו פעם ביום? כנראה כלום.

במשולש פיצה בודדת אין כל הרבה קלוריות, שומן, פחמימה קלוריות כדי לחשוש, אבל בגלל היעדר ערך תזונתי נוסף זה מוגדר ג'אנק. לאכול או לא לאכול ג'אנק? לא יודע.
אבל ההגדרה ג'אנק די מדויקת לדעתי.
. בוא נתחיל מזה שג'אנק פוד זה לא איזושהי הגדרה של משרד הבריאות. זה סתם מונח שהומצא על ידי החברה.
זאת מילה במילון האמריקאי עם הגדרה די ברורה אני חושב, הנה היא,

food that has low nutritional value, typically produced in the form of packaged snacks needing little or no preparation.

ב. אם אתה נמנע מ"ג'אנק פוד" אז אתה אמור להמנע גם מלחם, פסטה, עגבניות, גבינה צהובה, זיתים, פטריות, ואנשובי רחמנא לצלן
אני אישית נמנע מפסטה ולחם שאינם עושים מקמח מלא ושהכנתי בעצמי בלי עיבודים לא רצויים.
שאר המזונות שציינת לא עומדים בהגדרה של ג'אנק פוד.

אין באמת הגדרה למאכלים שהם JUNK FOOD,
בסך הכל הגדרה מאוד כללית ובסופו של דבר כל מאכל ואיך שמכינים אותו.

פיצה אפשר לעשות עם רסק 22%, תחליפי גבינה זולים והמון שמן ואפשר לעשות גם עם רסק מרוכז, 100% גבינה, ומעט מאוד שמן.
בסופו של דבר אני לא מסכים שיש מאכל שהוא "ג'אנק פוד" אלא מקום שיכול להיות שמכין אוכל שהוא ג'אנק פוד.
זה שלפיצה יש פוטנציאל להיות פחות "בריאה"? מסכים, רק בוא נזכור שיש עוד עשרות מאכלים שלא מוגדרים על ידי הציבור כ"ג'אנק" אבל הרבה פחות ידידותיים מפיצה שהוכנה במקום שמכבד את עצמו ואת הלקוחות שלו.

ג'אנק פוד מכיל לרוב רמות גבוהות של קלוריות מסוכרים או של שומן עם מעט חלבונים, ויטמינים או מינרלים. בין המזונות הנחשבים לג'אנק פוד אפשר למנות חטיפים מלוחים, מסטיקים, סוכריות, קינוחים מתוקים, מזון מהיר בשמן עמוק ומשקאות מוגזים מומתקים.[3] מאכלים רבים כגון טאקו, פיצה והמבורגר יכולים להיחשב לפעמים בריאים ולפעמים כג'אנק פוד, תלוי במרכיביהם ובדרכי ההכנה שלהם. המוצרים היותר מעובדים בדרך כלל לא נכנסים לקטגוריה של ג'אנק פוד.[4] ההגדרה של מהו ג'אנק פוד ומהו לא ג'אנק פוד יכולה להיות תלויה גם במצב החברתי והמצב הכלכלי של האדם, כאשר אנשים ממעמד גבוה יותר יציבו לעצמם גבול ברור לשאלה מהו ג'אנק פוד, ואילו צרכנים בעלי הכנסה נמוכה יחשיבו פחות מאכלים כג'אנק פוד, במיוחד כאשר מדובר במאכלים עממיים.

בניגוד לסיווגו של הג'אנק פוד כ"זבל", אכילה של ג'אנק פוד בדרך כלל לא תגרום לחשש בריאותי מיידי ובאופן כללי בטוחה כאשר היא משולבת בתוך דיאטה מאוזנת
ג'אנק פוד – ויקיפדיה

אני גם נמנע מאוכל בחוץ ו 99% אחוז מהתזונה השנתית שלי זה בבית.

אבל, למשל היום מכמה סיבות בא לי להתפנק אחרי הרבה זמן ואני לא במסה אפילו, אז מקזז קצת פחמימות ושומן משאר הארוחות ובלילה אחרי האימון ובזמן המשחק של מכבי חיפה (הולכים לנצח) אני מתכוון להזמין 2 פיציות אישיות בטאבון

אין באמת הגדרה למאכלים שהם JUNK FOOD,
בסך הכל הגדרה מאוד כללית ובסופו של דבר כל מאכל ואיך שמכינים אותו.

פיצה אפשר לעשות עם רסק 22%, תחליפי גבינה זולים והמון שמן ואפשר לעשות גם עם רסק מרוכז, 100% גבינה, ומעט מאוד שמן.
בסופו של דבר אני לא מסכים שיש מאכל שהוא "ג'אנק פוד" אלא מקום שיכול להיות שמכין אוכל שהוא ג'אנק פוד.
זה שלפיצה יש פוטנציאל להיות פחות "בריאה"? מסכים, רק בוא נזכור שיש עוד עשרות מאכלים שלא מוגדרים על ידי הציבור כ"ג'אנק" אבל הרבה פחות ידידותיים מפיצה שהוכנה במקום שמכבד את עצמו ואת הלקוחות שלו.

ג'אנק פוד – ויקיפדיה
הייתי תחת הרושם שאנחנו מדברים על פיצה קלאסית ישראלית שהיא די ג'אנק, וציינתי את זה בהודעה שלי.
למי שרוצה להכין פיצה אורגנית מ100% רכיבים טבעיים, שיהנה, לא על זה הדיון.

כמה פיצות מוכרים בארץ שהם לא ג'אנק? אני לא מדבר על פיצה ממסעדה אפילו, אני מדבר על פיצה מפיצריה.
אני חייב להודות שלא אכלתי פיצה מעל 10 שנים, אבל בזמנו מגש ב40 ש"ח קלאסי שאני מסיים לבד כשאני ממש רעב, זה ג'אנק טהור.

היום יותר מדויק לומר שלפיצה יש פוטנציאל להיות בריא, לא להיפך.

היום יותר מדויק לומר שלפיצה יש פוטנציאל להיות בריא, לא להיפך.
ראיתי לאחרונה המון מתכונים של פיצה עם כרובית או ברוקולי במקום בצק רגיל.
אם לא הייתי עצלן הייתי מנסה האמתי, נשמע טעים:food-and-drink005-88:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית