הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה אני חושב ש2 סטים בכל תרגיל זה הרבה יותר יעיל מ5 סטים לטובת עלייה בכוח ובמסת השריר

bankplank

משתמש מתחיל
27
1
נק' מוניטין:
-5
27
1
*הפוסט הבא תקף אך ורק למתאמנים טבעיים, לא ברמה של מתחילים.
**אין באמור ייעוץ בנושא הכושר או תזונה.

אהלן חבר'ה, בשנים האחרונות , רוב התוכן ברשתות החברתיות (אינסטגרם ויוטיוב בעיקר) לגבי פיתוח גוף ואימוני כוח נהיה פשוט בולשיט אחד טהור ובאשכול הזה אסביר לכם למה.

תנסו לדפדף בReels ביוטיוב או אינסטגרם ותראו כל פעם Reel (סרטון קצר) של איזה שחיף או מוזרק כלשהו שממליץ לכם לעשות 4 תרגילים לגב עם 3-5 סטים בכל תרגיל או למשל 6 תרגילים שונים לחזה - 3 סטים בכל תרגיל... לדעתי מדובר בשיטה לא אפקטיבית בגלל שמדובר ביותר מדי תרגילים שגורמים לבזבוז של זמן יקר שאפשר לנצל אותו ללימודים - בין אם זה השכלה תיכונית/גבוהה או קריאת ספרים בנושא השקעות/שיווק/מכירות וכו'..

בנוסף, אם תשימו לב אצלכם במכון כושר אז תגלו שמי שעושה יותר מ2 סטים בתרגיל מורכב (לא כולל סטים של חימום) פשוט לא נותן את המקסימום בכל סט... כלומר לא מגיע אפילו קרוב לכשל אמיתי. רובם יעצרו 4-6 חזרות לפני הכשל האמיתי. מבטיח לכם שמי שמגיע לכשל אמיתי (כלומר מגיע למצב בו הגוף פשוט מסרב לעשות אפילו רבע מהטווח תנועה של התרגיל) בסט הראשון, עובד קשה יותר ממי שעושה 5 סטים שבכלל לא מזיזים לשרירים. ושלא נדבר על מי שעושה 2 סטים עד לכשל...

אז למה דווקא 2 סטים? קודם כל בגלל שזה חוסך המון זמן. שנית, קשה בטירוף להגיע לכשל אמיתי בסט הראשון - למשל להגיע למצב בו אתם שוכבים על הריצפה אחרי סט אחד של סקוואט (עם משקל עבודה, לא חימום) - למרות שאנחנו חושבים שהגענו לכשל האמיתי. לכן, אחרי 2-4 דקות מנוחה, הסט השני כביכול יסחוט את כל המיץ מהתרגיל שאתם מבצעים כי גם אותו נבצע עד הכשל.

אחרי שסיימתי את הסט השני תוך כדי שאני שבור לגמרי ועם פאמפ מאוד מפחיד, אני לא חושב שהוספה של סט שלישי באמת יביא לי ערך מוסף.

אתן לכם דוגמה:

אני אישית מצליח 23 חזרות רגילות של מתח באחיזה רגילה, באופן רצוף. עד לפני שבוע כל פעם הייתי עושה 4-6 סטים של מתח באימון Upper (פלג גוף עליון). לפני שבוע באימון Upper שלי, החלטתי לבדוק כמו חזרות של מתח אני עושה בהנחה שהטכניקה ממש נקייה עם החזקה של 2 שניות למעלה כאשר הסנטר מעל המתח והירידה מאוד איטית - הצלחתי 14 חזרות כאלה ואז ירדתי ל10 שניות ונשמתי קצת ואז עליתי שוב למתח והצלחתי לתת עוד 3 חזרות רק בלי החזקה של 2 שניות למעלה.. הרגשתי שבור אבל מסתבר שזה עדיין לא היה כשל אמיתי! חיכיתי 3 דקות והצלחתי לתת 7 חזרות רגילות ואז עוד פעם ירדתי לכמה שניות ואז נתתי עוד 2. הרגשתי שבור. לאחר מכן נחתי 3 דקות ועברתי לסט אחד של חתירות עם TRX בזווית יחסית קשה, גם כן עם Pause של 2 שניות למעלה. ב3 חזרות האחרונות הרגשתי כאילו הכתפיים האחוריות נדקרות על ידי סכין והפסקתי. האם הוספה של תרגיל גב מורכב נוסף הייתה נותנת לי ערך מוסף? בכלל לא. הייתי תפוס במשך יותר מ3 ימים אחרי האימון הזה, שבנוסף ל2 התרגילי משיכה שציינתי גם כלל 2 תרגילי דחיפה ותרגיל יד קדמית , יד אחורית וכתפיים אחוריות.

אני חושב שמדובר בדרך יותר יעילה להתקדם מבחינת חזרות/משקלים - מה שמוביל לעלייה בכוח ובמסת השריר. בנוסף לכך אני מרגיש שמדובר באימון שהוא הרבה יותר קשה מנטאלית, ושעד עכשיו התאמנתי כמו ליצן מוחלט שעושה 4-6 סטים של מתח ואז 3-5 סטים של חתירה בווראיציה כלשהי... האם הייתי מגיע בכלל לכשל? כנראה שרק בסט האחרון אם בכלל, ולכן ככל הנראה לא התקדמתי כל כך. וככה 98% מהאנשים במכוני הכושר מתאמנים. מה שמצחיק זה שהטבעיים שעושים 6 תרגילים לחזה באופן קבוע, נראים די קטנים. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך שהם קטנים היא שאין להם מספיק מנוחה ולא מקשיבים לגוף שלהם.

התרגיל שהכי קשה ליישם בו את השיטה הזו הוא הסקוואט (Back Squat), עם ירידה איטית מאוד. זה פשוט סיוט לעשות מקסימום חזרות עם משקל שיחסית כבד לכם בתרגיל הזה, כלומר להגיע למצב בו אתם באמת עושים מקסימום ואז מחכים 6 שניות כדי לנשום כשהמוט עדיין על הגב ואז נותנים עוד כמה חזרות בודדות עד למקסימום. בגלל זה אני חושב שמתאמנים מתחילים לא צריכים להתחיל מהשיטה הזאת אלא לחלק את הכשל ל3 סטים כדי להתרגל להרגשה הנוראית הזאת.

יודעים מה מעניין? שאגדות מעולם הBodyBuilding היו עושים סט אחד עד לכשל אמיתי (אחרי סטים של חימום).. מדבר על אנשים כמו Mike Mentzer (היה מוזרק אבל התאמן ככה גם כשהיה טבעי) וגם Dorian Yates ועוד אנשים שהתאמנו תחת Mike Mentzer שבשלב מסויים הפסיק להתחרות והפך להיות מאמן בפני עצמו. האנשים האלה היו שוכבים על הריצפה במשך 10-20 דקות אחרי סט אחד רצחני של סקוואט עם משקל שכלל גם Drop Set מיידי.

אם זה כל כך 'אפקטיבי' כמו שאני חושב שזה, אז למה לא כל המתאמנים מיישמים את זה??

קודם כל, המתאמן הממוצע מסרב להמשיך ללמוד על התחום הזה. בשלב מסויים אנשים פשוט מתחילים להתאמן כמו רובוטים או אפילו גרוע יותר - נרשמים לאיזה סטודיו עם מדריכי כושר שלא עוברים את ה70 קילו בבנץ'/סקוואט ומקבלים מהם עצות או מתחילים ליישם כל מיני שיטות של מתאמנים מוזרקים... בנוסף לכך גם יש מתאמנים מתקדמים שהתרגלו להתאמן עם Volume (נפח) גבוה כבר כל כך הרבה זמן שהסיכוי לגרום להם להבין את ההיגיון שעומד מאחורי השיטה שהצגתי הוא מאוד נמוך.
עוד סיבה אפשרית - מה שאפקטיבי לא בהכרח אומר שאנשים עושים אותו. לדוגמה: השקעה במניות ע"י קרנות סל או קופות גמל/קרנות השתלמות כבר הוכחה כשיטה אפקטיבית מאוד ליציאה לחופש כלכלי. האם כולם עושים את זה? לא.

למה בכל זאת מתאמנים טבעיים שעושים 3-5 סטים מגיעים לתוצאות מאוד יפות?

הם מגיעים לכשל או קרוב לכשל בסט הרביעי או החמישי, מכאן נובע שהם עושים יותר מדי סטים של חימום. שאר המתאמנים שעובדים בצורה הזאת מפסיקים לגדול בגלל שהם מגיעים לכשל כלשהו בסט השלישי והוספה של 2 סטים נוספים פשוט שוברת אותם ואז ההתאוששות נהיית הרבה יותר איטית - כלומר פתאום הם צריכים מנוחה של 96 שעות או אפילו יותר, אך רובם יתאמנו אחרי 72 שעות בדיוק וככה פשוט יפסיקו להתחזק/לגדול. בגלל שהם לא גדלים יותר הם מתחילים להסיק שהם צריכים להוסיף עוד תרגיל - ואז מקבלים פציעות... לדעתי זה עצוב.

באיזו תכנית אימונים כדאי ליישם את השיטה?

לדעתי האישית ב Full body workout של פעמיים בשבוע או Upper/Lower.

נתקלתי בשיטה הזו אחרי שצפיתי בסרטון של Elliot Hulse שהוא סטרונג-מן אמריקאי מטורף שהיה עושה הרבה Volume במשך עשרות שנים ובחודשים האחרונים עבר לעשות רק סט אחד (אבל אחד מאוד רצחני) בכל תרגיל מורכב שלו. אצרף לכאן כמה סרטונים.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם יצא לכם ליישם את השיטה הזו או ווריאציה כלשהי של השיטה הזו..

**אין באמור ייעוץ בנושא הכושר או תזונה.

נערך לאחרונה:
מודה שהתעצלתי לקרוא את התגובות וייתכן כי הנושא הזה עלה כבר.. אך לדעתי בהרבה מאוד מקרים , הסט השלישי והרביעי (ואולי גם מעבר) במורכבים הרבה יותר מוצלחים מהראשון או השני עקב חימום/הסתגלות/אלסטיות/קושי מנטאלי

לא ככה @elchonon ?

מי עושה 2 סטים... אני בונה שרירים עם EMS 😆

250091305960995533636.jpg

מודה שהתעצלתי לקרוא את התגובות וייתכן כי הנושא הזה עלה כבר.. אך לדעתי בהרבה מאוד מקרים , הסט השלישי והרביעי (ואולי גם מעבר) במורכבים הרבה יותר מוצלחים מהראשון או השני עקב חימום/הסתגלות/אלסטיות/קושי מנטאלי

לא ככה @elchonon ?
כשמדובר בכמה חזרות, על פי רוב הסט השלישי או הרביעי יראה הכי יפה, כי באמת יש עניין של הסתגלות.

בתחרות שאתה עושה RM1 אמיתי, קשה לי להאמין שתצליח אותו יפה יותר בסט שאחרי, אבל יש אנשים שבRM1 להתחמם עד משקל שממש קרוב לאותו חזרה יטיב להם.
לדוגמה למי שמתכנן לעשות 230 סקוואט, ההמלצה הוא להתחמם ל210 ולקפוץ משם. יש אנשים שעדיף להם לעשות חזרה עם 225 לפני ה230, לצורך הסתגלות מנטלית.

לא ככה @elchonon ?
לא, משתנה כנראה בין מתאמן למתאמן.
בזמן פיק שפחות ׳הקדשתי׳ מספר פעמים בשבוע כשש עד עשר שעות גלישה הסטים הראשונים הרגישו לי נהדר.
כרגע, בשל גם דלקת במפרק, הורדת עומסים, ניהול עומסים בתשומת לב רבה יותר כי אני משלב תחביב שבועי קבוע מספר שעות בשבוע(ואפילו בשבוע שעבר מיזה שנה פלוס לא התאמנתי שבוע שלם מיום שני עד שני למחרת השבוע) - כן הסט השלישי והרביעי לדוגמא באימון האחרון הרגישו פי מיליון טובים מהראשון.
אבל זה לא מעיד על הכלל. זה יכול לקרות כי אתה חלוד, או כי סתם אתה מהאלה שנכנסים לראבק כשאתה מתרגל דפוס תנועתיות תחת משקל מסוים או סתם זה יום מסוים.
כמו שכתבתי, היו זמנים אחרים שזה הרגיש לי אחרת. בעיקר מתי שתשומת הלב השבועית שלי פנתה נטו לאימונים(בזמני הפנוי) הסטים הראשונים היו לי קלים יותר(מנטלית ופיזית).

*הפוסט הבא תקף אך ורק למתאמנים טבעיים, לא ברמה של מתחילים.
נראה לי יותר הגיוני שפחות סטים יעבדו יותר טוב למתחיל מאשר למתקדם.
מה לגבי כמות תרגילים? אפשר לעשות כמה תרגילים לכל שריר ושני סטים. גם אופציה.

יש סוגי כשל שונים, הכשל הראשון הוא כשל טכני, שאומר שאני יכול להמשיך אבל לא עם טכניקה אופטימלית שאני רוצה. הכשל השני זה כשל מנטלי, שזה אומר שאם היית מאיים עלי, יכולתי להמשיך קצת, אבל בגלל שאני לא תחת איום אני לא יודע את זה. ואז כשל פיזי שאני פשוט לא יכול יותר. אני בטוח שאפשר למצוא עוד סוגי כשלים אבל זה מה שעולה לי בראש עכשיו.

יש גם כשל ׳מישהו תקע נאד מסריח ואי אפשר לנשום אז אני מפסיק את הסט׳ כשל

• פותח/ת השרשור
נראה לי יותר הגיוני שפחות סטים יעבדו יותר טוב למתחיל מאשר למתקדם.
מה לגבי כמות תרגילים? אפשר לעשות כמה תרגילים לכל שריר ושני סטים. גם אופציה.

באימון פלג גוף תחתון אני עושה סקוואט high bar בתור תרגיל ראשון, 2 סטים עם משקלי עבודה עד לכשל מקסימלי אמיתי. אחרי 2 סטים של חימום עם חזרות מעטות שהם בדיחה אחת גדולה מבחינת מאמץ - לעומת 2 הסטים עם המשקלי עבודה. בגלל זה אני לא מחשיב סטים של חימום.

אותו דבר עם דדליפט רומני רק סט אחד של חימום נטו בשביל ההרגשה. לאחר מכן עליות תאומים 2 סטים גם כן עד לכשל עם מספר חזרות של 20+ (נטו העדפה אישית), לבסוף בטן.

באימון פלג גוף עליון אני עושה מתח, חתירות, מקבילים ולחיצת כתפיים בעמידה עם מוט. כל תרגיל 2 סטים עד לכשל. אם נשאר לי כוח אני עושה גם כפיפות מרפקים ופשיטות מרפקים וגם תרגיל כלשהו שעובד בו זמנית על כתף אחורית וצדדית - כל תרגיל סט אחד עד לכשל.

תשמע בתכלס מדובר באימון פסיכי לגמרי שככל הנראה ישבור את החבר'ה שהגיבו כאן תגובות שליליות... אני אומר את זה בתור אחד שהיה מקפיד על Volume שבועי קבוע של 8-20 סטים כמו שכל "המומחים" ממליצים...

לא ככה @elchonon ?

הכוונה שלי היא לסטים עם משקלי עבודה.

אישית עושה 2 סטים של חימום לפני תרגילים כמו סקוואט לדוגמה - עם משקלים יותר נמוכים מהמשקלי עבודה ובחזרות של גג 8 ולכן הסטים האלה הם בדיחה גדולה ביחס ל2 הסטים עד לכשל עם המשקלי עבודה.
הדבר היחיד שאפשר לעשות עם ה"מאמר" שלך זה להדפיס ולהשתמש בו בשירותים שנגמר הנייר טואלט
כתבת שטויות למה להמשיך לקרוא עוד שטויות?

סתם דוגמא

עוד דוגמא

ואם רק אחפש אמצא עוד מלא דוגמאות. למה זה חשוב? כי המטרה של הפוסט שלך זה ללמוד וללמד, וכשאתה מתנהג בצורה לא צנועה אתה לא יכול כל כך ללמוד כי אתה חייב להגן על הדעות שלך מתוך גאווה, ואתה מדבר בביטחון וככה אחרים שרואים אותך בטוחים שאתה יודע על מה אתה מדבר ולומדים ממך שטויות.

הפוסט הזה הוא זבל. באמת באמת באמת שאני לא מנסה להעליב או לזלזל בך, פשוט באמת שאין לך את הידע הדרוש ללמד דברים כאלה.

חחחח וואו אתם רציניים? מה הניסיון שלכם בתחום אם אפשר לשאול? כמה שנים אתם בתחום? ניסיתם בכלל את מה שהצגתי? צפיתם בסרטונים?

אשמח אם תענו על כל אחת מהשאלות הנ"ל. אני אישית פחות אוהב אנשים שליליים

חחחח וואו אתם רציניים? מה הניסיון שלכם בתחום אם אפשר לשאול? כמה שנים אתם בתחום? ניסיתם בכלל את מה שהצגתי? צפיתם בסרטונים?

1.5 רטיו של פרס למשקל גוף זה מספיק ניסיון כדי להגיד לך שכתבת פה שטויות?

תשמע בתכלס מדובר באימון פסיכי לגמרי שככל הנראה ישבור את החבר'ה שהגיבו כאן תגובות שליליות... אני אומר את זה בתור אחד שהיה מקפיד על Volume שבועי קבוע של 8-20 סטים כמו שכל "המומחים" ממליצים...
תשמע, התאמנתי מעל עשור בכל מיני תוכניות שונות.
אני לא חושב שאתה אפילו תבין מה שאני הולך לומר לך עכשיו כי אתה פשוט לא מבין מספיק באימונים, אבל אומר את זה בכל זאת.
עשיתי תוכנית סמולוב ג'וניור לדדליפט, אם יש לך שמץ של מושג מה זה סמולוב, ושזה אף פעם לא נעשה לדדליפט על ידי אף אחד שאני מכיר, אתה בטח מבין שאני מכיר היטב את הגיהינום, אני מבקר שם לעיתים קרובות (סרטון - סמולוב דדליפט עוד לא ראיתם).

ואני אומר לך שהתוכנית שאתה מציע כאן הוא קלי קלות ביחס לתוכנית קשה באמת עם 15-30 סטים לתרגיל בשבוע.
אני מסכים איתך, אפשר לכתוש אנשים והדעות שלהם כמה שתרצה, אבל בסופו של דבר מבחן התוצאה זה מה שמדבר.
אשמח לשמוע עליך קצת, מה הניסיון שלך? כמה שנים אתה בתחום?
אשמח אם תגיד לי מה השגת עד עכשיו מהתוכנית המדהימה שאתה מציע? אולי עובי קוואדס מרשים? בייספס הרבה יותר גדול?

כי בסופו של דבר, עזוב מה אני או מישהו אחר חושב, תן לתוצאות לדבר בעד עצמם.

תקרא לי מוזר, כשאני רואה מישהו עושה סקוואט עם מעל 300 ק"ג לדוגמה, אני נוטה לחשוב שמה שהוא עשה עבד.

ולא מעניין אותי מה האלו בסרטונים השיגו, הם מוזרקים וכנראה מספרים לך על תוכנית שהם בעצמם לא עשו, אני רוצה לשמוע מה אתה בלבד השגת מזה.
עניתי על כל טיעון שלך ולא שמעתי ממך טענה נגד, האם אתה רק רוצה ללמד אותנו? או שאתה אולי פתוח גם ללמוד קצת?

הטעות העיקרית שלך היא שאתה מניח הנחה שגויה שכולם מתאמנים בצורה אחת, טוען שהצורה הזו לא טובה בגלל אלמנט אחד ויחיד ופותר אותה עם צורה אחת אחרת. כלומר, כל הסיפור שלך קיים בעולם מאוד קטן בו יש רק 2 דרכים להתאמן וכולם בוחרים בדרך הלא נכונה ואז אתה בא עם פתרון קסם, life hack.

אבל המציאות יותר מורכבת תמיד. הרי יש הרבה מאוד מגוון בשיטות אימונים, וגם אם אתה נחשף הרבה לאחת מהן ברשתות החברתיות, זה לא אומר שזה מה שכולם עושים ובטח שלא אומר שאחת תמיד יותר טובה מהשניה. הרי אפילו האנשים שהבאת כדוגמאות כנראה לא התאמנו רק בשיטה שאתה מציג לאורך כל הקריירה שלהם בכל תרגיל בכל אימון, הרבה יותר סביר שהשיטה הזו היתה עוד כלי ששלפו אותו כשזה התאים ועבד. בעצמך אתה מספר שאליוט האלס הגיע להישגים שלו מאימונים "קונבנציונליים" ורק לאחרונה עבר לשיטה החדשה. כלומר, 99% מהעבודה של אליוט, זו שעזרה לו להפוך לאושיית פיטנס בינלאומית, הגיעה מאימונים "קונבנציונליים"? לא נשמע לי כזה גרוע.

לסיום, ממליץ לצפות ב-2 הסרטונים הבאים של ד"ר מייק יזראטל בעניין אימונים לכשל למטרות היפרטרופיה וסוגי כשל.

(זה יותר טוב מהקודם)

נערך לאחרונה:
*כל המניפסט שלך נשען הרעיון ש"אנשים לא באמת עובדים עד כשל, אבל אם תתן להם רק שני סטים, אז הם כן".

*לא עשית שום דבר בשביל לשכנע אותי שזה יותר טוב, חוץ מלהגיד שאחרי שסיימת את הסט השני אתה "שבור לגמרי ועם פאמפ מפחיד", ולא חושב שהוספה של סט שלישי באמת מביאה לך ערך מוסף.

-למה החלטת שזה כזה חשוב להגיע לכשל?
-למה החלטת שזה טוב להיות שבור כבר בסט השני?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תשמע, התאמנתי מעל עשור בכל מיני תוכניות שונות.
אני לא חושב שאתה אפילו תבין מה שאני הולך לומר לך עכשיו כי אתה פשוט לא מבין מספיק באימונים, אבל אומר את זה בכל זאת.
עשיתי תוכנית סמולוב ג'וניור לדדליפט, אם יש לך שמץ של מושג מה זה סמולוב, ושזה אף פעם לא נעשה לדדליפט על ידי אף אחד שאני מכיר, אתה בטח מבין שאני מכיר היטב את הגיהינום, אני מבקר שם לעיתים קרובות (סרטון - סמולוב דדליפט עוד לא ראיתם).

תותח כל הכבוד, נראה שאתה ליפטר ברמה גבוהה מאוד. אגב, מה גורם לך להסיק שאני לא מבין באימונים? אהיה כנה ואגיד שאני לא מבין בפאוור ליפטינג וסטרונג מן - אך באימוני התנגדות אני בהחלט מבין הרבה, בניגוד לכמה חבר'ה הזויים (ומשעוממים) כאן שעל התגובה הראשונה הקיאו אנרגיות שליליות..

ואני אומר לך שהתוכנית שאתה מציע כאן הוא קלי קלות ביחס לתוכנית קשה באמת עם 15-30 סטים לתרגיל בשבוע.

התכנית שאני מציע היא קלי קלות רק אם מתייחסים אליה לא ברצינות - כלומר ה2 סטים לא באמת מבוצעים עד לכשל אלא יותר בתור 'חימום' ובמצב כזה באמת צריך לתת עוד סטים כדי עוד איכשהו להגיע לכשל בסט הרביעי או חמישי...

ניסית לעשות 2 סטים עד לכשל מקסימלי? אתה מגיע למצב שבו אתה מרגיש שאם תעשה עוד חזרה נוספת אז הטכניקה שלך פשוט תהיה מגעילה ועקומה? אם ניסית את זה, האם עשית את זה לאורך זמן? למשל 3 חודשים לפחות.. אם כן, איך זה הרגיש לך?

אחרי סט ראשון עם משקל עבודה עד לכשל אני מרגיש שבור. אני נח 3-5 דקות ואז נותן עוד סט כדי לסחוט מעצמי הכל (הרי יש מצב שלא באמת הגעתי לכשל מקסימלי בסט הראשון). אחרי 4 דקות מנוחה אני בהחלט יכול לתת עוד סט אבל כאן אני באמת כבר שבור... הטכניקה תהיה סופר מגעילה והשרירים הספציפיים כבר יהיו תפוסים. מרגיש שהסט השלישי כמעט ולא ייתן לי שום ערך מוסף...

אני מסכים איתך, אפשר לכתוש אנשים והדעות שלהם כמה שתרצה, אבל בסופו של דבר מבחן התוצאה זה מה שמדבר.
אשמח לשמוע עליך קצת, מה הניסיון שלך? כמה שנים אתה בתחום?
אשמח אם תגיד לי מה השגת עד עכשיו מהתוכנית המדהימה שאתה מציע? אולי עובי קוואדס מרשים? בייספס הרבה יותר גדול?

כרגע אני עושה אותה שבועיים בערך, התקדמתי בינתיים יחסית יפה במקבילים.

כי בסופו של דבר, עזוב מה אני או מישהו אחר חושב, תן לתוצאות לדבר בעד עצמם.

תקרא לי מוזר, כשאני רואה מישהו עושה סקוואט עם מעל 300 ק"ג לדוגמה, אני נוטה לחשוב שמה שהוא עשה עבד.

תשים לב שאני פחות בא לדבר פה על תחום הפאוור ליפטינג (לא מתעניין בזה). אני אכן מודע לכך שהרבה פאוור ליפטרים אוהבים לתת מלא סטים - לדוגמה 10 סטים של 3 חזרות עם מנוחות ארוכות - אך אני לא משווה את מה שאני מציע לתכניות של פאוור ליפטרים שבכלל מתאמנים בשביל מטרות ששונות לגמרי משלי או משל 'המתאמן הממוצע' שלא מעוניין להופיע על במה ולהרים משקלים כבדים מאוד בתרגילים שדורשים שליטה יחסית גבוהה בטכניקה , לדוגמה: בנץ' פרס דורש שליטה גבוהה מאוד בטכניקה לעומת תרגיל כמו מקבילים עם משקל.

אני מאמין שפאוור ליפטרים עושים הרבה סטים בעיקר בשביל להגיע למצב בו הטכניקה שלהם מושלמת. ככל שאעשה יותר סטים של תרגיל מורכב כלשהו אז ככה אתרגל יותר הטכניקה.

לעומת זאת, אם אני עושה 2-3 סטים של מקבילים עם משקל ואני לא מעוניין להתחרות על במה או לחילופין להפעיל שרירים על במה מול אנשים כמו Bodybuilder , אני בהכרח אמשיך להתקדם ולהתחזק בתרגיל - בין אם זה לעשות יותר חזרות עם אותו משקל או להרים יותר משקל וכו'.

ולא מעניין אותי מה האלו בסרטונים השיגו, הם מוזרקים וכנראה מספרים לך על תוכנית שהם בעצמם לא עשו, אני רוצה לשמוע מה אתה בלבד השגת מזה.

האם Elliot Hulse מוזרק או היה מוזרק? האם Jay Vincent מוזרק? דווקא Jay הכי לא נראה מוזרק, והוא גם לא גבוה

עניתי על כל טיעון שלך ולא שמעתי ממך טענה נגד, האם אתה רק רוצה ללמד אותנו? או שאתה אולי פתוח גם ללמוד קצת?

כמובן שבאתי לכאן גם כדי ללמוד עוד ולהעשיר את הידע שלי עוד יותר.

אשמח מאוד להתייחסות לגבי מה שכתבתי באותיות כחולות. תודה מראש!

*כל המניפסט שלך נשען הרעיון ש"אנשים לא באמת עובדים עד כשל, אבל אם תתן להם רק שני סטים, אז הם כן".

*לא עשית שום דבר בשביל לשכנע אותי שזה יותר טוב, חוץ מלהגיד שאחרי שסיימת את הסט השני אתה "שבור לגמרי ועם פאמפ מפחיד", ולא חושב שהוספה של סט שלישי באמת מביאה לך ערך מוסף.

-למה החלטת שזה כזה חשוב להגיע לכשל?
-למה החלטת שזה טוב להיות שבור כבר בסט השני?

לא חושב שהבנת את מה שהצגתי לעומק, ממליץ לצפות בסרטונים - אפשר ללמוד דברים חדשים על התחום.

אני חושב שחשוב להגיע לכשל כי זו הדרך הכי טובה לדעת אם אנחנו מתקדמים או לא.

לגבי השאלה השנייה - אני מסיק שאתה מחשיב סטים של חימום באימונים שלך.

שים לב שאני מתכוון ל-2 סטים לא כולל חימום - כלומר סטים עם משקלי עבודה.

אני מתאמן בשביל עצמי. מעניין אותי לדעת אם אני מתקדם בתרגילים הספציפיים שאני אישית עושה. אם אני לא מגיע לכשל (או 1-2 חזרות לפני כשל אם אהיה קטנוני) אז אני חושב שהסט עם המשקלי עבודה הוא פשוט מבוזבז ובמקרה הזה צריך לעשות עוד סטים וככה לשרוף יותר זמן במכון כושר וכו'... אני חושב גם שהמתאמן הממוצע (לא פאוור ליפטר, לא סטרונג מן , לא ליפטר אולימפי) יתקדם בצורה יותר אפקטיבית ככה.

*יש תרגילים מסויימים שבהם אני אישית לא אציע לעשות אותם עד לכשל. לדוגמה בנץ' פרס בלי spotter - מסוכן בטירוף להגיע פה עד לכשל ולכן ארצה להמתקצע בטכניקה ולהגיע למצב בו אני מסיים את הסט 1-2 חזרות לפני כשל מקסימלי - במצב כזה אני טוען שמספר הסטים עם המשקלי עבודה יכול להיות 3.

*מדגיש ומציין שאני לא פאוור ליפטר או ליפטר אולימי - לא מעוניין להתמקצע כמה שיותר בטכניקה של תרגיל X. מעוניין נטו להתחזק בתרגילים מסויימים בכמה שפחות זמן במכון כושר. מתאמן בשביל עצמי.

*אין באמור ייעוץ בנושא הכושר ותזונה.
אתה מודע לכך שבתחרות לא עושים סט של 5-8 חזרות נכון?

הנושא כאן הוא פחות בתחום הפאוור ליפטינג חבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית