הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סחרחורת בדדליפט

• פותח/ת השרשור BIW
  • פורסם בתאריך

BIW

משתמש מתחיל
54
8
נק' מוניטין:
1
54
8
מדי פעם שאני עושה דדליפט יש לי סחרחורות. בתרגילים אחרים כמו סקוואט למשל אין לי את הבעיה הזאת, אלא רק בדדליפט. למה זה קורה ואיך מונעים את זה?

שאלה נוספת: איזשהו מתאמן בחדר כושר אמר לי שהטכניקה שלי בסקוואט לא טובה ואני פוגע ככה בגב, והוא המליץ לי לעזוב את הסקוואט והדדליפט ולעבור להתאמן במכונות כי זה יותר בטוח. לפני כמה שנים כשהיה לי מנוי לחדר כושר התאמנתי רק במכונות וכל שבוע כמעט סבלתי מכאבים בכתף שמאל ובגב תחתון. בסוף התייאשתי ועברתי להתאמן במשקל גוף.

השאלה שלי היא: האם זה באמת נורא להתאמן בינתיים עם טכניקה לא הכי טובה, להעלות לאט את המשקלים ולנסות לשפר את הטכניקה תוך כדי? נשבע לכם שרק מלהתסכל על הלג פרס יש לי כאבי גב.

זה בסדר להתאמן עם טכניקה לא אידיאלית, בתנאי שהטכניקה פחות או יותר זהה כל פעם שאתה עושה אותה. זה לא אומר שלא כדאי לשפר את הטכניקה, אבל זה כן אומר שטכניקה "לא טובה" היא לא הגורם לפציעות. אין בעיה עם סקוואט ודדליפט ואין בעיה עם מכונות, הבחירת תרגילים צריכה להיות לפי מטרות וטעם אישי.
ממליץ לך או לשכור מאמן (עם המלצות פה בפורום ולא סתם ממתאמן שפגשת בחדכ) או ללמוד על התחום בעצמך, אבל ללמוד הרבה.

זה בסדר להתאמן עם טכניקה לא אידיאלית, בתנאי שהטכניקה פחות או יותר זהה כל פעם שאתה עושה אותה. זה לא אומר שלא כדאי לשפר את הטכניקה, אבל זה כן אומר שטכניקה "לא טובה" היא לא הגורם לפציעות. אין בעיה עם סקוואט ודדליפט ואין בעיה עם מכונות, הבחירת תרגילים צריכה להיות לפי מטרות וטעם אישי.
ממליץ לך או לשכור מאמן (עם המלצות פה בפורום ולא סתם ממתאמן שפגשת בחדכ) או ללמוד על התחום בעצמך, אבל ללמוד הרבה.

אני אישית מאמין שדדליפט עם טכניקה גרועה (לדוגמה גב עקום) זה מתכון לפציעות.

בנוסף , בנץ' עם טכניקה גרועה זה גם כן דרך יפה לפציעות בכתפיים לדעתי.

אשמח לשמוע את דעתך בנושא

*אין באמור ייעוץ בנושא הכושר.

אשמח לשמוע את דעתך בנושא

אם אתה מתכופף עם גב עגול בלי להחזיק שום משקל אתה תיפצע?
אם אתה מבצע בנץ עם טכניקה גרועה הכתפיים שלך יפצעו?
ברור שלא (אלא אם אתה ממש ממש חלש, מה שכנראה לא רלוונטי למי שמגיב בפורום אימונים).

אם תעשה דדליפט עם גב עגול ועם מוט ריק כשהשיא שלך זה נניח 100 קילו, לא תיפצע, נכון?

מתי כן תצפה שמישהו יפצע מלמשוך דדליפט עם גב עגול? כשהוא מרים משקל שכבד לו.

מכאן אפשר להסיק שהפציעה לא נוצרת רק מטכניקה גרועה, אלא רק מטכניקה גרועה שנעשתה עם הרבה מאמץ.

אבל, אתה יכול לראות המון אנשים שמושכים דדליפט עם גב עגול ועם שיאי עולם ומרגישים אחלה, ואתה יכול לראות אנשים שמושכים עם גב פלס ונפצעים.

מכאן מסיקים שפציעות לא נוצרות מטכניקה "גרועה". אז נשארנו רק עם הרבה מאמץ.

אבל, אין ספק שאנשים ברמה עולמית התאמצו מלא בשביל להגיע לאן שהגיעו.
ברגע שתברר קצת על האימונים של מי שנפצע תוכל לראות לרוב אחד או יותר מהדברים הבאים:
1. תוכנית גרועה, עם ניהול עומסים מפגר
2. תזונה, שינה ושתיית נוזלים גרועים
3. טכניקה לא אחידה בין סט לסט

מכאן אפשר להסיק שהגורם לפציעה זה לא סתם מאמץ גבוה, אלא עומס גבוה יותר משהגוף מסוגל להתמודד איתו.

כי אם יש לך ניהול עומסים גרוע בתוכנית אז הגוף לא יצליח לעבור את האדפטציות (התאמות/ התאקלמות) שצריך בשביל להרים את המשקלים שאתה מרים, כי או שהעומסים נמוכים מידי ואז לא התחזקת ועדיין ניגשת לסטים שלא היית מוכן אליהם, או שהעומסים גבוהים מידי והגוף פשוט לא עמד בזה.

כי אם ההתאוששות שלך לא מספיק טובה אז לגוף לא יהיה את המשאבים ליצור את האדפטציות המדוברות בשביל להתמודד עם העומסים שאתה מעמיס עליהם.

כי אם הטכניקה שלך משתנה כל סט אז העומס שמופעל על הגוף משתנה כל סט. לדוגמא אם בסקוואט פעם אחת אתה שולח ברכיים מאוד קדימה ופעם אחת אתה משאיר אותן מאחור, העומסים יתחלקו פעם אחת מאוד על הברך ופושטי הברך, ופעם אחרת יתחלקו יותר אל האגן ופושטי האגן. אתה אומנם מעמיס על כל הגוף את אותו עומס, אבל החלוקה בין חלקים בגוף משתנה וככה יוצא שאתה מעמיס על חלק מסויים, נניח הברך, עומסים בצורה לא הדרגתית מספיק.
דוגמא אחרת תהיה שלא תצמיד את המוט לשוק בדדליפט, ואז יצא שפעם אחת המוט יהיה מאוד רחוק מהרגל, ופעם אחרת לא כל כך רחוק, ואז עוד יותר רחוק וכן הלאה. מבחינה פיזית ברגע שהמוט מתרחק מהשוק ומרכז הכובד העומס שלו עולה, למרות שהמשקל נשאר שווה. חוק המנוף.
אז בעצם יוצא שעם כל טכניקה אתה מעמיס על הגוף כמות שונה של עומסים, או שאתה מחלק את אותו עומס בתוך הגוף בצורה שונה.

מכאן צריך להסיק שבשביל למנוע פציעות תצטרך:
1. לתכנן את התוכניות שלך כמו שצריך, לא להעמיס יותר מידי ולא להעמיס פחות מידי.
2. לדאוג להתאוששות כמה שיותר אופטימלית עד כמה שאתה יכול לשלב עם החיים שלך.
3. לשאוף להרים עם טכניקה כמה שיותר זהה בכל סט שאפשר.

אז זה בעניין פציעות.

אבל אם מה שחשוב זה טכניקה עקבית ולא נפצעים מטכניקה "גרועה" אז למה בכלל לנסות ללמוד ולשפר את הטכניקה? כי יש טכניקה סבבה ויש טכניקה אידיאלית יותר למטרה, לדוגמא אם אתה רוצה ליצור יותר היפרטרופיה לחזה בבנץ כנראה שתרצה להגדיל את הטווח תנועה לחזה ולהקטין אותו לטרייספס. כנראה שתרצה באופן כללי להגדיל את הטווח תנועה, כי בגדול טווח תנועה גדול יותר זה יתרון להיפרטרופיה. אם אתה עושה בנץ בשביל להרים כמה שיותר בבנץ, טכניקה אידיאלית תראה שונה לגמרי. אתה תרצה לבצע את הבנץ עם טווח תנועה כמה שיותר קטן במסגרת החוקים, תרצה לבצע כמה שפחות תנועות מיותרות, כמה שפחות time under tension, בגדול כל מה שיעזור לך לבזבז פחות אנרגיה ומשקל על המוט.

מקווה שהייתי מספיק ברור, אם לא אשמח אם תשאל:)

מדי פעם שאני עושה דדליפט יש לי סחרחורות. בתרגילים אחרים כמו סקוואט למשל אין לי את הבעיה הזאת, אלא רק בדדליפט. למה זה קורה ואיך מונעים את זה?
יכול להיות שלטכניקה יש קשר.
אבל יכול להיות שפשוט המשקל בה כבד ולא שתית או אכלת מספיק לפני.
בנוסף אולי כדאי לבדוק לחץ דם לראות שאין קשר ללחץ דם נמוך.
נוספת: איזשהו מתאמן בחדר כושר אמר לי שהטכניקה שלי בסקוואט לא טובה ואני פוגע ככה בגב, והוא המליץ לי לעזוב את הסקוואט והדדליפט ולעבור להתאמן במכונות כי זה יותר בטוח. לפני כמה שנים כשהיה לי מנוי לחדר כושר התאמנתי רק במכונות וכל שבוע כמעט סבלתי מכאבים בכתף שמאל ובגב תחתון. בסוף התייאשתי ועברתי להתאמן במשקל גוף.

השאלה שלי היא: האם זה באמת נורא להתאמן בינתיים עם טכניקה לא הכי טובה, להעלות לאט את המשקלים ולנסות לשפר את הטכניקה תוך כדי? נשבע לכם שרק מלהתסכל על הלג פרס יש לי כאבי גב.
חרטא, טכניקה רעה לא תפגע לך בגב.
כדאי להתאמן עם טכניקה טובה למטרות אחרות.

אני ממליץ שתעלה סרטון שלך לפורום כדי לקבל ביקורת ולשפר את הטכניקה שלך (תתייג אותי, אשמח לעזור), או שאשמח להמליץ לך על מאמן.

אשמח לשמוע את דעתך בנושא

אתה מאמין בחרטא.
בוריס שייקו הדריך אלופי עולם בדדליפט, ודווקא הדריך אותם לעגל גב בדדליפט.

תכנון גרוע זה מתכון לפציעות, ie לעשות 2 סטים לכשל מוחלט.
תקרא מאמר של פיזיותרפיסט עם דדליפט 300 ק"ג
Asaf Boshi

יכול להיות שלטכניקה יש קשר.
אבל יכול להיות שפשוט המשקל בה כבד ולא שתית או אכלת מספיק לפני.
בנוסף אולי כדאי לבדוק לחץ דם לראות שאין קשר ללחץ דם נמוך.

חרטא, טכניקה רעה לא תפגע לך בגב.
כדאי להתאמן עם טכניקה טובה למטרות אחרות.

אני ממליץ שתעלה סרטון שלך לפורום כדי לקבל ביקורת ולשפר את הטכניקה שלך (תתייג אותי, אשמח לעזור), או שאשמח להמליץ לך על מאמן.

אתה מאמין בחרטא.
בוריס שייקו הדריך אלופי עולם בדדליפט, ודווקא הדריך אותם לעגל גב בדדליפט.

תכנון גרוע זה מתכון לפציעות, ie לעשות 2 סטים לכשל מוחלט.
תקרא מאמר של פיזיותרפיסט עם דדליפט 300 ק"ג
Asaf Boshi

אם 2 סטים לכשל מוחלט זה מתכון לפציעות, אז 10 סטים של 3 חזרות כבדות בתדירות של 3 פעמים בשבוע זה מתכון למוות

אבל זה לא ככה.

אם ככה אז למה אתה לא עושה דדליפט עם גב עגול? מכיר באופן אישי אנשים שעשו דדליפט עם גב עגול לאורך זמן ויצאו עם גב בריא? ובאמת התקדמו בתרגיל תוך כדי? לדוגמה לאורך זמן של שנתיים לפחות בתדירות קבועה.

לפי ההיגיון שלך אפשר גם לעשות בנץ' עם גב שטוח לא? וכתפיים רפויות? אם ככה אז פשוט מתכון לפציעות בכתפיים.

אתן דוגמה - אני יכול להרים את המשקל גוף שלי בבנץ' במשך 26 חזרות. כל זה תוך כדי שאני לוקח כתפיים אחורה וקצת למטה ומקשית את הגב (כמובן לא בצורה מוגזמת מדי). למרות זאת, אם אקח אפילו משקל של 40 קילו ואעשה עם זה בנץ עם גב שטוח וכתפיים רפויות - ארגיש אי נוחות מטורפת בכתפיים.

אם אני לא טועה באחד מהסרטונים של AlphaDestiny הוא טען שזו הסיבה לכך שפאוור ליפטרים נפצעים פחות מתרגיל הבנץ' פרס ביחס לבאדי בילדרים שמנסים לשמור על גב שטוח כדי להרגיש יותר את החזה

*אין באמור המלצה בנושא הכושר.

אם 2 סטים לכשל מוחלט זה מתכון לפציעות, אז 10 סטים של 3 חזרות כבדות בתדירות של 3 פעמים בשבוע זה מתכון למוות
דבר ראשון באמת לאורך זמן זה לא תכנון חכם, מה שאתה מדבר עליו (סמולוב) זאת תוכנית שבנויה להתבצע לאורך ממש קצת זמן, רק משהו כמו פעם בשנה, ועם שינה ותזונה מטורפים. ועדיין אפשר להיפצע. זאת תוכנית קיצונית, היא באמת לא הכי חכמה ואם אתה לא מאוד מוכשר בתכנון תוכניות לא מומלץ לעשות משהו כזה.
דבר שני ההבדל בין להגיע לכשל כל סט ללעשות הרמות כבדות, זה שכשל הוא תמיד הכי הרבה משקל שתצליח לנפח המדובר, הרמות כבדות יכולות להתבצע עם אחוזים שונים באותו נפח, ככה שיש פה עדיין מקום לתכנון כלשהו.
זה שאתה מסתכל על הסטים×חזרות כעל הכל זה בדיוק מהדברים שמראים שחסר לך ידע בתחום.
אם ככה אז למה אתה לא עושה דדליפט עם גב עגול?
הוא כן במידה מסויימת. בכל מקרה כמו שאני והוא אמרנו טכניקה זה לא עניין של פציעות, זה עניין של יעילות. במקרה הזה הוא לא חושב שלעגל את הגב הכי הרבה שאפשר ייתן לו בתור פאוורליפטר להרים הכי הרבה משקל שהוא יכול, אבל הוא כן מעגל את הגב קצת ולא שומר על גב 100% ישר, כי גם זה פחות יעיל לדעתו.
מכיר באופן אישי אנשים שעשו דדליפט עם גב עגול לאורך זמן ויצאו עם גב בריא?
כל כך הרבה. תראה בארץ את כל המתאמנים בערך של אושר סופטי, ואתה יכול לראות המון פאוורליפטרים וסטרונגמנים בכל הרמות כולל שיאי עולם שנמשכו עם גב עגול ויצאו עם גב בריא.
אם תסתכל תוכל לראות לפעמים גם קצת אצל בודיבילדרים, אבל בגלל שהם לא מתחרים בתרגיל זה קצת פחות רלוונטי.
לפי ההיגיון שלך אפשר גם לעשות בנץ' עם גב שטוח לא? וכתפיים רפויות?
בעיקרון כן. בפועל יש עם זה 2 בעיות:
1. זאת טכניקה מאוד לא יעילה, גם מבחינת כוח וגם מבחינת פיתוח גוף.
2. הקטע שבמקרה הזה זה יכול לגרום לחוסר עקביות בטכניקה, כי אם הכתפיים רפויות אז יכול לצאת לך כל סט מסלול מוט טיפה שונה, וכבר הגבתי לך מעל מה הבעיה עם טכניקה לא עקבית. אבל ברמה התיאורטית אם הטכניקה זהה לגמרי אז אין באמת בעיה של פציעות עם כתפיים רפויות.
אתן דוגמה - אני יכול להרים את המשקל גוף שלי בבנץ' במשך 26 חזרות. כל זה תוך כדי שאני לוקח כתפיים אחורה וקצת למטה ומקשית את הגב (כמובן לא בצורה מוגזמת מדי). למרות זאת, אם אקח אפילו משקל של 40 קילו ואעשה עם זה בנץ עם גב שטוח וכתפיים רפויות - ארגיש אי נוחות מטורפת בכתפיים
אני אגיד לך משהו. למרות שלפעמים אין ברירה ונהיה חייבים ללכת לכיוון הזה, בעיקרון כדאי כמה שפחות להסתמך על מקרים אישיים. זה פשוט לא רלוונטי כמה אדם אחד ירגיש בכתפיים שלו אם אלפי אנשים הרגישו סבבה. גם פה וגם בפוסט על ה2 סטים אתה מסתמך יותר מידי על ניסיון אישי שפשוט לא רלוונטי בדוגמאות שהבאת.
אם אני לא טועה באחד מהסרטונים של AlphaDestiny הוא טען שזו הסיבה לכך שפאוור ליפטרים נפצעים פחות מתרגיל הבנץ' פרס ביחס לבאדי בילדרים שמנסים לשמור על גב שטוח כדי להרגיש יותר את החזה
דווקא בנץ זה כנראה התרגיל שפאוורליפטרים נפצעים בו הכי הרבה (ביחס אחד לשני, כי פאוורליפטרים לא נפצעים הרבה ביחס לספורטאים אחרים). בסקוואט ודדליפט הרבה פחות נפצעים, ודווקא בסקוואט יותר נפוץ להיפצע כנראה בגלל ש1. המסלול מוט בבנץ יותר מסובך, מה שכמו שאמרתי מוביל בקלות יחסית לטכניקה לא עקבית. 2. חוסר איזון בין ימין שמאל קצת יותר קריטי בבנץ מאשר בסקוואט ודדליפט.
דרך אגב, ממליץ לך לעקוב אחרי יוטיוברים כמו מייק יזראטאל, לא להתקבע דווקא על אלפא דסטני או משהו.

אבל זה לא ככה.
לקחת את סמולוב כדוגמה, ואני שמח שעשית את זה. אז חשוב לי לציין שסמולוב הוא בתדירות של 4 פעמים בשבוע. אבל היופי של התוכנית ולמה היא כל כך מדהימה, זה שהיא מתמקדת בתרגיל אחד בפעם, נגיד רק בנץ' או רק סקוואט, בלי אף תרגיל אחר, גם לא בייספס, זה חלק מהסוד שלה להתאוששות. היא תוכנית רק ל3 שבועות, כשרק השבוע האחרון הוא גיהינום, שבועיים ראשונות המשקל הרבה יותר קל. זה בדיוק הקונספט של תוכנית, יש כאן הבנה שלא נלך כבד כל השנה, אלא הכנה הדרגתית ומתאימה לשבוע גיהינום שאחריו תיקח הפסקה שבוע מאימונים ותחזור להתאמן שוב בהדרגה. התוכנית הזאת כל כך מוצלחת שיש אנשים שהוסיפו יותר מ20 ק"ג לשיא שלהם בכולה 3 שבועות.
כשאתה ברמה גבוה, להתקדם ב5 ק"ג בחצי שנה זאת חגיגה, והנה תוכנית שהתקדמתי איתה 10 ק"ג ב3 שבועות, זה פסיכי. אין ספק שמדובר בתוכנית תובענית שאתה חייב לישון ולאכול כמו דוב גריזלי כדי לשרוד אותו.
אם ככה אז למה אתה לא עושה דדליפט עם גב עגול? מכיר באופן אישי אנשים שעשו דדליפט עם גב עגול לאורך זמן ויצאו עם גב בריא? ובאמת התקדמו בתרגיל תוך כדי? לדוגמה לאורך זמן של שנתיים לפחות בתדירות קבועה
לפעמים אני עושה דדליפט עם גב עגול באמת, הנה pashutpowerlifting on TikTok
הנה מתאמן שלי עם שיא ישראל בדדליפט עם גב עגול כבר הרבה זמן Elchonon Brody on Instagram‎: "תחרות שניה שלי עם @zazakharbedia23 בתחרות המדהימה של @ilpowerlifting שבר שיא ישראל מדהים עם דדליפט 250 ק"ג. הסקוואט היה 210 ק"ג. בנץ' 142.5 ק"ג. לא הייתי יכול להיות גאה יותר, עברנו ממשיכת סומו למשיכה קונבנציונלית קצת לפני התחרות, והדדליפט לא אכזב. @zazakharbedia23 הוא דוגמה לעבודה קשה, תשוקה להגיע רחוק, ומוכן לעשות המון כדי להגשים חלומות. הוא השראה מדהימה לי כמאמן ולמתאמנים רבים. מדובר בשיא ישראל לקטגוריית משקל 75 ק"ג, עד גיל 24 (ג'וניור). השמיים הם הגבול, ויש לנו הרבה לאן להתקדם, אני מאחל לו המון הצלחה במסע שלו לקטגוריה הפתוחה איפה שהתחרות האמיתית נמצאת"‎
הנה מתאמן נוסף עם עקמת בגב, הגב עגול אצלו כבר שנים ‎צבי‎ on Instagram‎: "דפסיט דדליפט 175k.g סט 5 ל5 סינגלים. בסט הראשון קצת מהרתי למשקל ועלה לי רק חזרה אחת והמשקל הרגיש כאילו זה האר הם אחד שלי אמרתי לעצמי שאני יעבור לתרגיל הבאה (לחיצות חזה ) אחרי כמה סטים אמרתי לעצמי שאני חייב לנסות עוד פעם אין סיכוי שאני לא מצליח את זה נכנסתי לחימום איטי ןערוך והינה לפנכם סט 5 מתוך 5 סטים ל5 סינגלים רואים מפו שהחימום למשקלים כבדים הם חלק בלתי נפרד מהאימון עצמו."‎
גם @Whale מושך עם גב עגול הרבה.
לפי ההיגיון שלך אפשר גם לעשות בנץ' עם גב שטוח לא? וכתפיים רפויות? אם ככה אז פשוט מתכון לפציעות בכתפיים.

אתן דוגמה - אני יכול להרים את המשקל גוף שלי בבנץ' במשך 26 חזרות. כל זה תוך כדי שאני לוקח כתפיים אחורה וקצת למטה ומקשית את הגב (כמובן לא בצורה מוגזמת מדי). למרות זאת, אם אקח אפילו משקל של 40 קילו ואעשה עם זה בנץ עם גב שטוח וכתפיים רפויות - ארגיש אי נוחות מטורפת בכתפיים
אפשר, קוראים לזה לארסון פרס.
כל תנועה שאתה לא רגיל אליה תרגיש לא נוח, עם סיכון פציעה, אבל אם תתרגל אליה בהדרגה, היא תהיה נוחה ללא סיכון פציעה.

אמנם לא בנץ' עם פוטנציאל כוח רב, אבל לא בהכרח פציעה.
אני לא מכיר אותו, אבל אני לא יודע כמה זה נכון מה שהוא אומר. אחד מגורמי הפציעות לדעתי הנפוצים ביותר זה השימוש בכימיה, ובטופ של פאוורליפטינג ופיתוח גוף כולם על כימיה. אני מדמיין שהפציעות זהות, אלא אם כן אתה עוקב רק אחרי הIPF שזה איגוד הפאוורליפטינג הטבעי מהמפורסמים בעולם. ומשווה את זה לאולימפיה המוזיקה.

בכל אופן בדקתי את הבחור, ויצא לי לראות סרטון בו הוא ממליץ לא להגיע לכשל באימונים כדי להתקדם, בדיוק מה שטענו כולם לך. דווקא מישהו שאתה מחזיק ממנו אומר את זה, אתה יכול לדלג לדקה 9:30

גבר אתה חייב להפסיק לכתוב את זה כל פעם

אם אפילו פעם אחת הוא ישכח לכתוב את זה, אני תובע אותו:sarcastic:

חחח האמת שאני מניח שהעקרון הזה של חוק הייעוץ בתחום הכושר ותזונה דומה לעולם ההשקעות בשוק ההון/נדל"ן

תתפלאו אבל בהרבה מצבים אפשר להגיש תביעות בגלל דברים מאוד קטנים..

• פותח/ת השרשור
תודה לכל מי שהגיב, אני לומד מכם המון!
אז בעיקרון אם אני מתאמן בצורה אחראית וכשאני מעלה משקלים לא מופיעים כאבים, אז הכל טוב, נכון?

אני כן רוצה לשכור מאמן אישי לכמה אימונים כדי לעבוד על טכניקה, אבל זה לא רלוונטי עבורי מבחינה כלכלית ב-5 חודשים הקרובים, לכן עד אז אני אתאמן בצורה מאוד רגועה, אני לא רץ לשום מקום.

אז בעיקרון אם אני מתאמן בצורה אחראית וכשאני מעלה משקלים לא מופיעים כאבים, אז הכל טוב, נכון?
בגדול בגדול כן. בקטן כבר לא בדיוק, אבל לא משהו שתלמד מפוסט אחד.
אני כן רוצה לשכור מאמן אישי לכמה אימונים כדי לעבוד על טכניקה, אבל זה לא רלוונטי עבורי מבחינה כלכלית ב-5 חודשים הקרובים, לכן עד אז אני אתאמן בצורה מאוד רגועה, אני לא רץ לשום מקום
אתה מוזמן להעלות לפורום פוסט ביקורת טכניקה

אשמח לשמוע את דעתך בנושא

לגבי גב עקום בדדליפט, זאת לא תמיד בעיה, מאוד תלוי
https://youtube.com/shorts/DRRx1fuvUEA?feature=share

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית